Įkraunama...
Įkraunama...

Celiakija

QUOTE(Gegas @ 2013 07 28, 02:15)
kad kažkas ne taip įtariau jau 9 metus, dariausi kraujo tyrimus, kurie tai patvirtino, bet pries nepilna menesi atliko kolonoskopija ir pripažino šią ligą. kviečiai, rygiai, miežiai. to užteks, kad aš vėl jausiuosi gerai, nes tos pilvo problemosl kai ištinstu kaip per  nestuke.gif jau mane išvargino

Labas
Ar yra sudetinga laikytis dietos? As itariu kad sergu sia liga, nes po miltiniu patiekalu prastai jauciuosi. Reikes pasidaryti tyrima.
Atsakyti
QUOTE(*vandene* @ 2013 08 22, 08:16)
Labas
Ar yra sudetinga laikytis dietos? As itariu kad sergu sia liga, nes po miltiniu patiekalu prastai jauciuosi. Reikes pasidaryti tyrima.

Sveika,

Visiskai nesunku jei tai teikia tau malonuma, t.y. gera savijauta. Pati pracia deja sunkiausia. Visu pirma reikia pertikrinti savo iprastus maisto rpduktus, perskaityti etiketas ir issiaiskinti kuriuose is ju yra gluteno. Tada netik sugalvoti kuo tai pakeisti bet ir isbandyti visus pakaitalus bei atsirinkti kas tau skanu bei patinka. Poto viskas einasi tik lengviau ir lengviau. Pazadu smile.gif
As skrupulingai nevalgau gluteno, jokiu pieno prduktu, sojos bei kiausiniu. Atgal negrysiu, nes paprasciausiai jauciuosi taip gerai kad... nezinau kodel tiek metu kankinausi smile.gif Kai sakau skrupulingai, tai zinok net ant juodo sokolado skaitau kas parasyta ir jei deta sojos leticino suvalgau tik koki viena kita gabaliuka kai jau laaaaabai ziauriai noriu.
Nevisiems aisku tokio skrupulingumo reikia.
As paprasciusiai nebeperku nieko kas man negalima, taigi miltu namie nerasi. Taciau rasi duonos ir sausainiu vyrui bei vaikams. Grietines ir jogurto bei surio kuriuos jie valgo o as ne smile.gif

Paparasciausiai susikaupk ir pabandyk pagyvent be gluteno pora savaiciu, jei rezultatai patiks visa kita nebus sudeting wink.gif
Atsakyti
Pritariu smile.gif Tikrai nesudetinga.Tereikia tik skaityti smile.gif Auksiniai zodziai-gera savijauta atperka viska,nereikia nei sausainiu,nei jogurtu,nei ledu biggrin.gif As jau 3.5 men.,kai valgau be gliuteno thumbup.gif
Atsakyti
Nenaudele, buk naudele, pasidalink receptukais smile.gif))

QUOTE(nenaudele @ 2013 08 23, 22:12)
Pritariu  smile.gif Tikrai nesudetinga.Tereikia tik skaityti  smile.gif Auksiniai zodziai-gera savijauta atperka viska,nereikia nei sausainiu,nei jogurtu,nei ledu  biggrin.gif As jau 3.5 men.,kai valgau be gliuteno  thumbup.gif

Atsakyti
Tai ,kad jokiu receptu neturiu.Miltiniu,duonos niekada nebuvau megeja.Tai puikiai apsieinu ir be ju.Mano pusryciai pvz.buna pomidoras + lasinukai ,arba pomidoras + mocarelos suris + bazilikas ,jei noriu saldziai-baltas varskes suris su medumi ar namine uogiene.Dar mums galima kukuruzu lazdeliu,tik reikia skaityti,kad be augaliniu riebalu.Is saldainiu tinka Karvutes.Ledu pasidariau pati-prisaldziau uogu.Meginau daryti ledus su Mascarpones suriu,su varske.Bet man nepatiko,nes riebu.Pietums galima viskas is mesos,zuvies,bulviu.Jei pietauju kavineje,tai ziuriu,kad jei mesa,tai,kad butu neprivoliota i dziuveselius.O namuose ir kotletuku galima,tik jau jokios bulkytes ar dziuveseliu nedeti . Kad butu minkstesni ir sultingesni as itarkuoju zalia bulve,kiti ideda truputi varskes.Tik jokiu vegetu,prieskoniu misiniu nededu,tik pipiriukai,zoleles.Dar dekinga musu virtuve-daug ka galima is bulviu pagaminti.Tiesa ,galima valgyti ryzius,is ju koses skanu,tik irgi reikia skaityti,nes ant kai kuriu parasyta,kad gali buti glitimo.Dar Iki buna pirkti kukuruzu,ryziu miltu.Ir ne tokie brangus kaip specialiose parduotuvese.Bandziau daryti koldunu,siaip del idomumo .Tai tesla tokia trapi iseina,neina kocioti,o tik isplojus toki blynuka padaryti.Man nepatiko,nes vis tik tie miltai turi specifini skoni.Dar bandziau trupinini pyraga,is akies visko dejau,taip kaip su paprastais miltais,tik naudojau kukuruzu miltus maisytus su bulviu krakmolu.Truputi sausokas isejo.Manau,kad reikejo daugiau sviestuko ideti.Megoj Rimi pirkau specialios duonos be glitimo Shar atrodo.Bet neskani buvo.O sesuo is Italijos atveze tos pacios firmos,bet kitos rusies,tai buvo super.Bet pas mus tokios nera,tad teks apsieiti be duonos.
Atsakyti
gal kvailas klausimas, bet augaliniuose riebaluose ir soju lecitine yra gliuteno? kaip su modifikuotu krakmolu?
Atsakyti
Soja glitimo neturi,bet as pati stengiuosiu nevalgyti genetiskai modifikuoto maisto(uztenka,kad suvalgome ,kur jo ideta),tas pats ir su krakmolais.O is alieju,tai rapsu aliejus turi glitimo.Tad reikia skaityti etiketes,jei parasyta,kad augaliniai riebala-geriau nepirkti.Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi dar tik pradedu keisti savo mitybą. Miltinių patiekalų nevalgau jau savaitę, tas pats ir su pieno produktais, tai tikrai galiu pasakyt, kad virškinimas tapo lengvesnis, ir energijos lyg daugiau. Iš pradžių tikrai sunku, nes nežinai, ką valgyt, tad tenka mokytis gaminti iš naujo biggrin.gif Bet kai jauti teigiamus pokyčius, jau nebe taip sunku ramiai praeiti pro kepyklėles blush2.gif
Atsakyti
Siandien pasidariau tyrimus del celiakijos ir alergijos.
Suave, sergi celiakija?
Moterytes, aciu uz info apie maista. O ar gydymo pradzioje negerete vaistu del alergijos?
Papildyta:
QUOTE(yte_ausryte @ 2013 08 23, 16:27)
Sveika,

Visiskai nesunku jei tai teikia tau malonuma, t.y. gera savijauta. Pati pracia deja sunkiausia. Visu pirma reikia pertikrinti savo iprastus maisto rpduktus, perskaityti etiketas ir issiaiskinti kuriuose is ju yra gluteno.  Tada netik sugalvoti kuo tai pakeisti bet ir isbandyti visus pakaitalus bei atsirinkti kas tau skanu bei patinka. Poto viskas einasi tik lengviau ir lengviau. Pazadu smile.gif
As skrupulingai nevalgau gluteno, jokiu pieno prduktu, sojos bei kiausiniu. Atgal negrysiu, nes paprasciausiai jauciuosi taip gerai kad... nezinau kodel tiek metu kankinausi smile.gif Kai sakau skrupulingai, tai zinok net ant juodo sokolado skaitau kas parasyta ir jei deta sojos leticino suvalgau tik koki viena kita gabaliuka kai jau laaaaabai ziauriai noriu.
Nevisiems aisku tokio skrupulingumo reikia.
As paprasciusiai nebeperku nieko kas man negalima, taigi miltu namie nerasi. Taciau rasi duonos ir sausainiu vyrui bei vaikams. Grietines ir jogurto bei surio kuriuos jie valgo o as ne smile.gif

Paparasciausiai susikaupk ir pabandyk pagyvent be gluteno pora savaiciu, jei rezultatai patiks visa kita nebus sudeting wink.gif

O kuom blogai pieno produktai? Gliuteno tai nera.
Atsakyti
Vandene, ne, man celiakija dar nediagnozuota, tiesiog aš ją įtariu dėl nuolatinio nuovargio ir labai mažo svorio. Mano pagrindinės problemos yra sinusitas ir migrena, paskaičiau, kad jas gali išprovokuoti būtent gliuteno netoleravimas. Kai kuriems dėl celiakijos gali pasireikšti ir laktozės netoleravimas. Bet čia gal individualu. Tiesiog pabandykit ir stebėkit savijautą, taip ir suprasit, kas jums netinka smile.gif Vaistų manau, kad nereikia..
Atsakyti
Suave parasykite po kurio laiko apie savijauta smile.gif Tikiuosi kad turesite kuom pasigirti smile.gif
Atsakyti
Sveikutes. Gal galit apsviesti kur Kaune pasidaryti tyrima ar esi alergiskas gliutenui? Buciau labai dekinga nes nerandu info... Noreciau pasidaryti privaciai 4u.gif
Atsakyti