Įkraunama...
Įkraunama...

Celiakija

Norejau paklausti, gal kas zinot Kaune kokia privacia klinika kur daro tyrimus del celiakijos?
Atsakyti
sveikutes,mes sergame/mano dukryte10m/ cukriniu diabetu o dabar dar ir celiakija,tai dar nelabai ka apie sia liga zinom.o nustato tiksliausiai fibrogastroskopijos budu,kai is zarnyno paimama biopsija.geriausia kreiptis pas gastroenterologus Kaune gyd.R.Kucinskiene ir Vilniuje gyd.Urbonas
Atsakyti
laba diena, norėjau paklausti, ar ali ši liga pasireikšti kūdikiui nuo 2 mėn. Iš pradžių dukrytę bėrė nuo kviečių, šiaip pakankamai dažnai atpila. Dabar pastebime, kad ji atpilinėja, kai pavalgau ko nors su kviečiais. Jai šiuo metu 3,5 mėn. sveria 5.5kg. nors valgo tikrai labai daug. Pastebėjom, kad ji neatpila, o išvemia pieną.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolanty: 28 lapkričio 2010 - 23:51
jolanty, jei atpila pieną, tai gali būti ne celiakija, laktozės netoleravimas. Celiakija parodo tik tyrimai. Mes nuo 2009 turim ir celiakiją ir diabetą. O panai jau 13 metų. Būtinai pasidarykit tyrimus.
Atsakyti
butu idomu suzinoti kokius patiekalus gaminate. kaip isvengiate ir kuo keiciate negalimus vartoti produktus.
aciu visom atsakiusiom 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal mamos pasidalintu savo patirtimi kaip Jusu vaikuciams nustate sia liga. Mums tai pat ja itaria, bet siulo tik dvylikapirstes biopsija, tai kolkas vis delsiam su siuo tyrimu..Mums sake, kad is kraujo tyrimo nustatyti neimanoma...
Gal kas konsultavotes su dakt V.Urbonu? Kaip pas ji pakliuti?

Is anksto dekoju smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes mums dare zarnyno biopsija vilniujeir taip pat nustate celiakija.kaune tyre kraujuka buvo nustate kad nera o pakliuvom pas vaidota urbona.isaiskejo kad serga.musu maziukas jam dabar. yra 2m9men beveik sveria 10kg ugis83cm.tris kartus reanimacijoje gulejes turi anemija.ir temp sokinejanti.viduriavimas arba uzkieteje viduriukai.gausiai smirdziai tustinasi.berimai yra ant kunelio.naktimis neramus bunakartais budavo net vemdavo.tad noriu prisijungti prie jusu mamytes kurios daugiau zinote ir galite daugiau. patarti

Atsakyti
Sveiki,

Matau jog si tema nera labai jau lankoma, bet tikiuos atsakyma gausiu i savo klausima smile.gif

QUOTE(xxxsandraxxx @ 2008 04 24, 22:29)
Niu ligos pozymiai yra mazdaug tokie: viduriavimas, mieguistumas, silpnumas. Jeigu liga jau yra siek tiek pazengus, kaip buvo mano atveju skauda kairi sona, apacioje.

Dar neturiu oficialios diagnozes, bet esu isitikinusi jog turiu sia patiologija-celiakija.
Peskaiciau begale informacijos internete, bet neteko skaityt apie skausma kairiajame sone. O kadangi man kairi sona skauda, tai idomu is kur si informacija. Ar tai vienas is celiakijos pozimiu?

Aciu!
Atsakyti
O sakykit ar svoris mazeja? Ar negali dideti? Man pastaruoju metu pastovus pilvo putimas, nestabilus viduriai, ir vos ne pastovus skausmas pilvo apacioje, arba kairiame sone . Tiek kad man svoris dideja.
Atsakyti
QUOTE(audroneta @ 2012 10 17, 17:29)
O sakykit ar svoris mazeja? Ar negali dideti?  Man pastaruoju metu pastovus pilvo putimas, nestabilus viduriai, ir vos ne pastovus skausmas pilvo apacioje, arba kairiame sone . Tiek kad man svoris dideja.

Oficialiai gydytojai sako kad svoris turetu mazeti, bet praktikoj manau yra tikrai kitaip.

Stai cia straipsnis celiac.com kaip tik apie tai kad daugelis celiakija serganciu zmoniu turi antsvorio. Ir jis nukrenta pradejus laikytis begutenines dietos. Beje tie zmones skundesi jog jiems to svorio numesti nepavykdavo kol nesuzinodavo apie celiakija.

Jei naudoji facebook'a gal noretum uzeiti paziureti (tikiuos ir pa'like'inti) i mano puslapi ValgauBe. Noriu sujungti kuo daugiau zmoniu turinciu netoleravimo rupesciu. Siuo metu dalinuosi ivairiais receptais. Visi klausimai ar siaip diskusijos tiek celiakijos tiek kito maisto netoleravimu yra labai laukiamos.
Atsakyti
kad kažkas ne taip įtariau jau 9 metus, dariausi kraujo tyrimus, kurie tai patvirtino, bet pries nepilna menesi atliko kolonoskopija ir pripažino šią ligą. kviečiai, rygiai, miežiai. to užteks, kad aš vėl jausiuosi gerai, nes tos pilvo problemosl kai ištinstu kaip per nestuke.gif jau mane išvargino
Atsakyti
Ateik pas mus, į paleo mitybą- atgimsi nauju žmogum.
Kad negali valgyti grūdų, joks praradimas, be jų 100 kart geriau gyvenasi. thumbup.gif
Atsakyti