Įkraunama...
Įkraunama...

Skarlatina

gaila tik dabar radau temuke, mano vyresnelis pries geras tris sav persirgo skarlatina, tikrai baisi liga, geai kad mano 4men dukryte neapsikrete (gyd pasake kad ji dar turi imuniteta nes maitinu pati) zodziu simptomai kaip ir daugumos, tik mano vyrukas ispradziu pasiskunde kad jam skauda gerklyte, po valandos sake skauda pilvuka, tada po kiek laiko kojytes ir po kokiu 4val nuo pirmo skundo, pakilo temp kas valanda po 10laipsniu kilo iki 39,6, tada greit daviau arbateles nekarstos avieciu ir jis pats pasiprase i lova, 3val gulejo ir drebejo, kas 15-20min vis pagirdydavau arbata, ir koia 2val nakties temp pradejo kristi, ryte atsikele zvalus tik sake gerklyte vis dar skauda, zodziu vyras pradejo nurenginet pizama ir sako kas cia dabar, visas kunas ypac pazastys ir kur triusikeliu guma yra buvo raudonom demelem, issigande lekem pas budincia gyd i poliklinika, mat buvo sestadienis, pasitaike gera daktare iskart nustate liga ir paskyre 10d antibijotikus, tai pirma ir antra berimu naktis buvo musu seimai kosmariska, vaikas kasesi ir pedutes ir delniukus praktiskai nemiegojo, o po 3d viskas susitvarke, zodziu po 6dienu antibijotiku kurso ir mums pradejo luptis pedutes, veliau ir delniukai, bet po 14dienu jau keliavom i darziuka smile.gif svarbu laiku pradeti gydima, nes komplikacijos tikrai yra baisios 4u.gif
Atsakyti
sakykit mamytes, mano sunus spalio 1 diena susirgo skarlatina. gerem 10 dienu antibiotikus. lyg ir jau buvo viskas gerai. dabar spalio 18 diena (praejus kazkur savaitei po antibiotiku) vel sunui pakilo temperatura, dabar vel avietinis liezuvis, na toks kaip skarlatinos blink.gif kadangi savaitgalis dabar tai labai pergyvenu laukdama pirmadienio. ar yra kam taip buve? ar cia koks salutinis poveikis????? ar nebuvo visiskai isgydyta skarlatina? isgerus antibiotiku kursa buvo darytas slapimo ir kraujo tyrimai. jie buvo idealus. ir hemoglobinas geras ir jokiu uzdegimu nerode. na, bet nuo pat pradziu mano sunui temperatura buvo tik 1 diena, kunas isbertas nebuvo. isbertas buvo tik veidas. neniezejo, nesilupo oda. bet skaiciau, kad kai lengva forma gali kuno neisberti. dabar isberimo nera ant kuno, bet liezuvis kaip skarlatinos, gerkel, angina raudona raudona. temperatura 38,7; 38,3. isgeriam ibufeno tai temperatura nukrinta. gal kas uzsuksit iki pirmadienio, palengvinsit mano pergyvenimus. ar gali buti, kad vel ta zaraza atsinaujino? verysad.gif
ir dar, vaiko grupeje mergaitei buvo irgi toks skarlatinos avietinis liezuvis, bet daktare pasake, kad tai negali buti skarlatina mat ji nuo sios logos skiepyta g.gif bet as siandien viea straipsni skaiciau, kad skarlatinai dar nesukurtas skiepas g.gif tai as manau, kad mano berniukas nuo tos mergaites ir uzsikrete, bet mama metydama ****** nesako tiesos. o gal gali buti toks atvejas,jei mergaitei labai lengva forma,gal mama nenoredama sedet su vaiku namie ji leido i darzeli? daugiau nesugalvoju is kur ir kaip galejo uzsikresti sunus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo padraika22: 20 spalio 2012 - 14:45
O yra pasitaike skarlatina be odos berimo?
Vaikui liezuvis buvo toks kaip avietinis, raudoni smulkus taskeliai, isberta ant liezuvio. gerkle visa raudona, svari. Temp. buvo. Bet va be berimo. Tai galvoju, ar negalejom praziureti skarlatinos, ar ji be antib. butu praejusi g.gif
Atsakyti
labai noreciau suzinoti-mamytes,kuriu vaikuciaia persirgo-ar buvo skiepyti tuo skiepu,kur ieina nuo skarlatinos?aciu.
Atsakyti
Nėra skiepų nuo skarlatinos ir niekada nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2012 11 26, 16:11)
Vaikui liezuvis buvo toks kaip avietinis, raudoni smulkus taskeliai, isberta ant liezuvio. gerkle visa raudona, svari. Temp. buvo. Bet va be berimo. Tai galvoju, ar negalejom praziureti skarlatinos, ar ji be antib. butu praejusi  g.gif

mums buvo avietinis leizuvis su spuogeliais, gerkle nebuvo raudona, nebuvo anginai budingu pozymiu - islindo grybelis mums
kadangi mazylis megsta isikisisti pirstukus i burnyte, tai eme luptis tu 2 pirstuku odele anplink pirstukus. buvau issigandusi, ka tikrai skarlatina, bet 2 gydytojai paneige, israsius antigrybelini tepaliuka, jau kita diena irstukai paarzejo, nustojo luptis. tiesa, dabar "eina" salin tie nagiukai, sake cia nuo pienlies, nuaugs, ataugs kiti. darzeli lankyti leido, neuzreciama sake. seimoje kiti neuzsikreteme (jau 2 menesiai praejo)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 04 gruodžio 2012 - 22:47
Nuo skarlatinos vaiku neskiepija, nebent mokamais skiepais, jei tokie is viso yra.Mano mazius neseniai sirgo, tik du metukai jam, pirmiau isbere, tik veliau pradejo kilti temperatura. Labai greitai nulekem iki gydytojos, gavom 10 dienu antibiotiku kursa ir labai greitai viskas pradejo taisytis. Nors maniau, kad pirma para isprotesiu, nes temperatura numusus po poros valandu vel budavo tiek pat 39,7 ir pan. Nesilupo nei pedos, nei rankytes.
Atsakyti
Sirgo mano sunelis sia baisia liga, jau daugiau kaip 3men praejo, bet dar koju naguciai iki galo neataugo.
buvo visi simptomai, auksta temperatura, pilvuko skausmas, berimas ir dar galai zino kas, 10dienu antibijotiku ir suletinto rezimo, vaikas sveikt pradejo greitai, bet po gero menesio pradejo luptis didziuju koju pirstu naguciai, ir dabar kazkaip keistai ataugineja, atrodo labai stori ir nelygus, tikiuosi susitvarkys.
linkiu maziesiems nepasigauti sios baisybes, bet nuo musu uzsikrete dede 25metu, tai jis zymiai sunkiau pernese sia liga ax.gif , taigi geriau gauti imuniteta vaikysteje thumbup.gif
Atsakyti
Susirgo mano dukryte metuku ir dvieju menesiu sad.gif kadangi buvo rasyta,kad serga vaikuciai nuo 2 metuku, nes turi imuniteta, o plius as dar iki dabar maitinu savo pienuku,tai labai idomiai gavosi, kazin kur mes galejome pasigauti sita zarasa sad.gif ir labai idomiai is pradziu sloga didziule uzpuole ir raudona gerklyte buvo,galvojome persalimas, bet po 5 dienu isbere veiduka, o 6 diena visa kuneli,bet be jokios temperaturos.Gavom ir mes kursa sugerti antibiotiku sad.gif labai mazyte irzli, nevalgi, pikta, nakti ir pilvuka skaudejo.O dar turiu berniuka 6 metuku, kazi ar jis neuzsikres,nes imunitetas pasilpes sad.gif stai taip.
Atsakyti
Sveiki, mes per 8 mėn skarlatina sirgom 3 kartus. Gydytojos teigimu neįgaunam imuniteto šiai ligai. Visus tris kartus buvo labai aukšta temp., raudona gerklė ir po kelių dienų avietinis liežuvis. Odelė nesilupo,o bėrimai: pirmą kartą visas kūnelis, bet tik per naktį, antrą - nepastebėjau,o trečią - veidukas, bet irgi tik parai. Bendrai odelė pasausėjo, bet greit atsigavo. Gėrėm antibiotiku visus tris kartus, nors trečiąjį kartą temp. pati nukrito ir viskas daug lengviau, greičiau praėjo. Du kartus nuo vaiko ir tėtis užsikrėte - angina.
Ar liga dar kartą pasikartos - neaišku. Teoriškai, tai neįmanoma, praktiškai - deja.
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2012 11 26, 20:11)
Vaikui liezuvis buvo toks kaip avietinis, raudoni smulkus taskeliai, isberta ant liezuvio. gerkle visa raudona, svari. Temp. buvo. Bet va be berimo. Tai galvoju, ar negalejom praziureti skarlatinos, ar ji be antib. butu praejusi  g.gif

taip mano dukra taip sirgo gbbet po 10 dienu ar teko karta antibiotikus gert...
Atsakyti
o mes siuo metu sergame,kazkaip staiga pakilo temperatura,po nakties isbere visa veida spuogeliais raudonais,po 3 dienu spuogu nebeliko,tik raudonis yra ant veiduko.Ir labai smarkiai isbere rankytes ir kojas,kazkaip raudonos demes,salimais baltos.Pirstuku nagiukai lupasi.Geriam antibiotikus,bet temperatura neatslugsta,jai silpna,is lovos nepasikelia,valgo mazai,miega ir tik miega.Kazkaip neramu is vis...Liezuvelis buvo visas baltas apsiveles su raudonais taskeliais,dabar jau lyg ir taisosi ir kosti jau maziau,bet berimas ziaurus ir temperatura mane gasdina.Laukiu kada jai praeis nors kazkiek ar bus geriau,jau baisu
Atsakyti