QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 02 18, 17:14)
Sveiki
Norėjau paklausti, gal kuriai tenka dalia gauti našlaičio pensiją? Šiuo metu tvarkausi dokumentus jai gauti, viskas taip sudėtinga
Kilo klausimų dėl šių dokumentų:
* įrodantys mirusiojo stažą, įgytą iki 1993 m. gruodžio 31d.;
* įrodantys mirusiojo pajamas, prilyginamas draudžiamosioms pajamoms nuo 1984 m. sausio 1 d. iki 1993 m. gruodžio 31 d.
Skambinau Sodros bendruoju informacijos telefonu, nukreipė skambinti į Vilniaus apskrities archyvą. Paskambinau ten, liepė susižinoti visas darbovietes, kur dirbo mano a. a. tėvelis. O tų darboviečių gal 15 buvo per tuos 30 metų Dalis tikrai seniausiai likviduota, vos pora veikia. Paskutinėje išdirbo tik apie dvejus metus.
Paskambinus į archyvus man buvo paaiškinta susižinoti
1) visų darboviečių pavadinimus;
2) kurios iš jų jau nebeveikia.
Tuomet - skambinti į Archyvų departamentą, išvardinti jiems nebeveikiančias darbovietes ir tada jums pasakys, kur kreiptis
Ne-be-su-si-gau-dau.
Mano klausimai tokie:
1. Ar nėra paprastesnio būdo gauti minėtus du dokumentus? (Sodra savo archyvuose kaupia informaciją tik nuo '94 ar '95 metų)
2. Kaip sužinoti visas darbovietes, kur mano tėveslis dirbo?
Ir apskritai, jei kas ką nors naudinga gali pasakyti, labai lauksiu žinių
Norėjau paklausti, gal kuriai tenka dalia gauti našlaičio pensiją? Šiuo metu tvarkausi dokumentus jai gauti, viskas taip sudėtinga
Kilo klausimų dėl šių dokumentų:
* įrodantys mirusiojo stažą, įgytą iki 1993 m. gruodžio 31d.;
* įrodantys mirusiojo pajamas, prilyginamas draudžiamosioms pajamoms nuo 1984 m. sausio 1 d. iki 1993 m. gruodžio 31 d.
Skambinau Sodros bendruoju informacijos telefonu, nukreipė skambinti į Vilniaus apskrities archyvą. Paskambinau ten, liepė susižinoti visas darbovietes, kur dirbo mano a. a. tėvelis. O tų darboviečių gal 15 buvo per tuos 30 metų Dalis tikrai seniausiai likviduota, vos pora veikia. Paskutinėje išdirbo tik apie dvejus metus.
Paskambinus į archyvus man buvo paaiškinta susižinoti
1) visų darboviečių pavadinimus;
2) kurios iš jų jau nebeveikia.
Tuomet - skambinti į Archyvų departamentą, išvardinti jiems nebeveikiančias darbovietes ir tada jums pasakys, kur kreiptis
Ne-be-su-si-gau-dau.
Mano klausimai tokie:
1. Ar nėra paprastesnio būdo gauti minėtus du dokumentus? (Sodra savo archyvuose kaupia informaciją tik nuo '94 ar '95 metų)
2. Kaip sužinoti visas darbovietes, kur mano tėveslis dirbo?
Ir apskritai, jei kas ką nors naudinga gali pasakyti, labai lauksiu žinių
ar tevas iki mirties buvo pensininkas? jei taip viskas labai paprastai einat , rasot prasyma, moka 25 proc. jei neklystu, nuo pensijos (aisku jei jums priklauso)