Įkraunama...
Įkraunama...

Sodros vykdomos išmokos: pensija, kompensacijos,

QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 02 18, 17:14)
Sveiki 4u.gif

Norėjau paklausti, gal kuriai tenka dalia gauti našlaičio pensiją? Šiuo metu tvarkausi dokumentus jai gauti, viskas taip sudėtinga doh.gif

Kilo klausimų dėl šių dokumentų:

* įrodantys mirusiojo stažą, įgytą iki 1993 m. gruodžio 31d.;
* įrodantys mirusiojo pajamas, prilyginamas draudžiamosioms pajamoms nuo 1984 m. sausio 1 d. iki 1993 m. gruodžio 31 d.

Skambinau Sodros bendruoju informacijos telefonu, nukreipė skambinti į Vilniaus apskrities archyvą. Paskambinau ten, liepė susižinoti visas darbovietes, kur dirbo mano a. a. tėvelis. O tų darboviečių gal 15 buvo per tuos 30 metų doh.gif Dalis tikrai seniausiai likviduota, vos pora veikia. Paskutinėje išdirbo tik apie dvejus metus.

Paskambinus į archyvus man buvo paaiškinta susižinoti
1) visų darboviečių pavadinimus;
2) kurios iš jų jau nebeveikia.

Tuomet - skambinti į Archyvų departamentą, išvardinti jiems nebeveikiančias darbovietes ir „tada jums pasakys, kur kreiptis“ doh.gif

Ne-be-su-si-gau-dau.

Mano klausimai tokie:

1. Ar nėra paprastesnio būdo gauti minėtus du dokumentus? (Sodra savo archyvuose kaupia informaciją tik nuo '94 ar '95 metų)
2. Kaip sužinoti visas darbovietes, kur mano tėveslis dirbo?

Ir apskritai, jei kas ką nors naudinga gali pasakyti, labai lauksiu žinių 4u.gif

ar tevas iki mirties buvo pensininkas? jei taip viskas labai paprastai einat , rasot prasyma, moka 25 proc. jei neklystu, nuo pensijos (aisku jei jums priklauso)
Atsakyti
QUOTE(cerol @ 2009 02 18, 21:10)
ar tevas iki mirties buvo pensininkas? jei taip viskas labai paprastai einat , rasot prasyma, moka 25  proc. jei neklystu, nuo pensijos (aisku jei jums priklauso)

Nebuvo, todėl ir susidūriau su mano minėtomis problemomis ax.gif

O moka tai 50%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Summer-In-Paris: 18 vasario 2009 - 22:23
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 02 18, 23:22)
Nebuvo, todėl ir susidūriau su mano minėtomis problemomis ax.gif

O moka tai 50%.

ar jau parasete prasyma sodroje, jei taip, jie turi jums pateikti darbuovieciu sarasa, einat i archyvus (buna uztenka keriptis tik i savivaldybes) , jei ko truks pati darbuotoja tada rasys uzklausima , tik aisku tas truks ilgiau

p.s. cia gal turite neigaluma nuo vaikystes, ar cia bus taikoma iki 24 metu kol mokates?
Atsakyti
QUOTE(Vi_zija @ 2009 02 19, 11:40)
ar jau parasete prasyma sodroje, jei taip, jie turi jums pateikti darbuovieciu sarasa, einat i archyvus (buna uztenka keriptis tik i savivaldybes) , jei ko truks pati darbuotoja tada rasys uzklausima , tik aisku tas truks ilgiau 

p.s. cia gal turite neigaluma nuo vaikystes, ar cia bus taikoma iki 24 metu kol mokates?

doh.gif Apie tai ir klausia zmogus-sodra iki 93 metu neturi informacijos apie darbovietes. Taigi reikia kreiptis i savivaldybes archyva ir ten viska papasakoti; jei turit darbo knygele tevelio sena, galit nusinest 4u.gif
Atsakyti
Pirmiausiai ieškokite senos darbo knygelės. Jei ją rasite, nereikės ieškoti dokumentų, įrodančių stažą. Jei žmogus dirbęs, ji kažkur, pas kažką turi būti. Jeigu, jos nėra, reikia sužinoti maždaug kokiu laikotarpiu ir kur dirbo. Vistiek kažkas turi žinoti, kur maždaug dirbo-gal giminės, o mama? Jei įmonė likviduota, dokumentai yra archyve, jei veikia pačioje įmonėje. Joks archyvas ir jokia įstaiga nesuras dokumentų apie stažą, jei nenurodysite nei kur, nei maždaug kokiu laikotarpiu dirbo. O be dokumentų, įrodančių stažą, Sodra negali paskirti pensijos.
Jeigu, jau taip atsitiks, kad nerasit dokumentų ir neįrodysit stažo, o dėl to nepriklausys socialinio draudimo našlaičio pensija, tai turi būti skiriama šalpos našlaičio pensija. Ją skiria savivaldybės socialinės apsaugos skyrius.
Atsakyti
QUOTE(Vi_zija @ 2009 02 19, 12:40)

Studijuoju, iki 24 m. ax.gif

QUOTE(rainiukas @ 2009 02 19, 14:25)
Taigi reikia kreiptis i savivaldybes archyva ir ten viska papasakoti; jei turit darbo knygele tevelio sena, galit nusinest 4u.gif

4u.gif

QUOTE(Edmė @ 2009 02 19, 15:27)
Pirmiausiai ieškokite senos darbo knygelės. Jei ją rasite, nereikės ieškoti dokumentų, įrodančių stažą. Jei žmogus dirbęs, ji kažkur, pas kažką turi būti. Jeigu, jos nėra, reikia  sužinoti maždaug kokiu laikotarpiu ir kur dirbo. Vistiek kažkas turi žinoti, kur maždaug dirbo-gal giminės, o mama?  Jei įmonė likviduota, dokumentai yra archyve, jei veikia pačioje įmonėje.

Beveik esu tikra, kad jos nerasiu, bent jau namuose doh.gif Na taip, žinau, kur senais laikais dirbo ilgesnį laiką, bet ten viskas seniausiai privatizuota ir absoliučiai viskas pasikeitę.. Reikės pasidomėti, gal pataikysiu, labai ačiū už patarimą 4u.gif
Atsakyti
pabandysiu ir sitoj temelej paklausti ax.gif

turiu klausima del sodros nedarbingumo ismokejimo g.gif
sirguliuoju, ir noreciau pasiimti bileteni, taciau nuo spalio men pakeiciau darba? is ko man ji skaiciuos g.gif nes uz birzeli ir liepa negavau algos, tik sodros ismokos (buvau bileteny del traumos) - ar situos pinigelius deda g.gif
taip pat iseidama is ankstesnio darbo(rugsejy), gavau plius vieno men kompencacija, ar ja irgi pridetu g.gif
labai lauksiu atsakymo, nes jei skaiciuos tik darbo uzmokesti, be sodros, tai man gausis vos 1000 lt, kuris pasidalines ant 3 men.... tai siektiek per mazai gaunasi, kad galeciau sirgti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2009 02 19, 21:37)
pabandysiu ir sitoj temelej paklausti  ax.gif
turiu klausima del sodros nedarbingumo ismokejimo g.gif
sirguliuoju, ir noreciau pasiimti bileteni, taciau nuo spalio men pakeiciau darba? is ko man ji skaiciuos g.gif nes uz birzeli ir liepa negavau algos, tik sodros ismokos (buvau bileteny del traumos) - ar situos pinigelius deda g.gif
taip pat iseidama is ankstesnio darbo(rugsejy), gavau plius vieno men kompencacija, ar ja irgi pridetu g.gif
labai lauksiu atsakymo, nes jei skaiciuos tik darbo uzmokesti, be sodros, tai man gausis vos 1000 lt, kuris pasidalines ant 3 men.... tai siektiek per mazai gaunasi, kad galeciau sirgti verysad.gif

Ligos pašalpa skaičiuojama iš užpraeito ketvirčio, šiuo atveju - liepos, rugpjūčio, rugsėjo. Sodros išmokos yra draudžiamosios pajamos, taigi skaičiuosis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keiti: 19 vasario 2009 - 22:49
QUOTE(Keiti @ 2009 02 19, 23:48)
Ligos pašalpa skaičiuojama iš užpraeito ketvirčio, šiuo atveju - liepos, rugpjūčio, rugsėjo. Sodros išmokos yra draudžiamosios pajamos, taigi skaičiuosis.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveiki.

Noriu paklausti, jei moteris neturi minimalaus stažo (visą gyvenimą augino vaikus (nėra septynių), gyveno ūkiškai, turgeliuose pardavinėjo, taip užsidirbo pinigus) ir jai nemokama senatvės pensija, tai viskas, nulis pajamų senatvėje? Galbūt kažkokia pašalpa dėl to yra ar taip žmogus tiesiog paliekamas suktis ir viskas? Labai prašau informacijos ir ačiū iš anksto. Ne visi pamąsto apie senatvę, ne visiems pavyksta taip kaip norėtųsi g.gif Iki minimalaus stažo trūksta daugiau nei liko iki pensijos. Bandau patarti bet nežinau kaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 01 sausio 2010 - 15:33
QUOTE(Abo @ 2010 01 01, 15:32)
Sveiki.

Noriu paklausti, jei moteris neturi minimalaus stažo

Nebūsiu tiksli visu 100 proc., bet vistiek reikia kreiptis į SODRĄ. SODRA parašys atsakymą raštu, kad pensija neskiriama dėl stažo trūkumo(o gal pavyks surinkti 15 metų, suskaičiavus visų vaikų auginimą iki 3 metų, gal kažkiek dirbta).
Čia apie raikalavimus senatvės pensijai
Jei jau tikrai stažo nėra reikia kreiptis į Socialinės paramos skyrių ir bus paskirta Šalpos pensija (5 punktas)
Atsakyti
Oi, ačiū, Vilioja 4u.gif Nesurinks tų 15 metų schmoll.gif nesuprantu negi gyvenimas taip greit bėga doh.gif biggrin.gif Ji tikrai netinginiavo, na, ūkiškai gyveno, vaikus augino ir viena, o anais laikais kažkaip ten neišleisdavo oficialiai iki 3 metų, juolab kaime.

Dar kartą ačiū smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 03 sausio 2010 - 05:02