Įkraunama...
Įkraunama...

Sodros vykdomos išmokos: pensija, kompensacijos,

QUOTE(R.A. @ 2008 12 14, 15:32)
1, Sakykit, kiek šiuo metu moka už biuletenį, jei slaugai sergantį vaiką? Ar yra riba dienų per metus, kiek galiu imti? Ar dienų sk įtakoja tai, kad esu išsiskyrusi?
2, Jei pvz aš susirgčiau ir atsigulčiau į ligoninę, ar gali kitas asmuo imti biuletenį mano sergančių vaikų slaugai? g.gif
3, Ir dar. Jei močiūtė yra 1gr invalidė (koks jos nedarbingumo laipsnis nežinau ax.gif ), ar namiškiams priklauso kokia kompensacija už slaugymą?

Ačiū  4u.gif
Jau pati radau ats į šį kl blush2.gif

85 procentai kompensuojamojo uždarbio, nepriklausomai nuo ligos trukmės.

Ligos pašalpa mokama už darbo dienas pagal kalendorių (taikoma 5 dienų darbo savaitė, nepriklausomai nuo apdraustojo darbo grafiko).

man tai įdomiai, skaičiavau ir skersai ir išilgai, išeina, kad sumokėjo 100 proc. uždarbio pagal tuometines pajamas už vaiko slaugą (nebuvo dar 2 metų). tai net nesupratau, ar aš savo pajamų kažkokių nežinau, ar tikria moka 100 gal už mažų vaikų slaugą?....
Atsakyti
Turiu keleta klausimu:
1.Dirbu nuo 14 metu,dabar esu II savininke.Kaip skaiciuoti butina 30 metu darbo staza-ar i ji neiskaiciuojamas mokymosi aukstojoje laikotarpis? Ne su vienu vaiku dekretinese ar vaiko auginimo atostogose nebuvau. Kiek zinau,po 30 metu nebereikes moketi II savininko imokos bazinei pensijai.
2.Gal kas girdejot,ar bus nuimti vaiko pinigai ir daugiavaikems seimoms?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daugvaikuciu: 28 gruodžio 2008 - 18:41
Kiek žinau, jei biuletenis imamas, dėl vaiko ligos,mokama 100proc. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngaKate @ 2008 12 28, 20:52)
Kiek žinau, jei biuletenis imamas, dėl vaiko ligos,mokama 100proc. smile.gif

Nespėliokit, žmogus tikisi teisingos informacijos wink.gif Ištrauka iš Sodros psl.:
Slaugant sergančius šeimos narius nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos ligos pašalpa mokama iš „Sodros“ biudžeto lėšų 85 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 12 28, 22:38)
Nespėliokit, žmogus tikisi teisingos informacijos wink.gif Ištrauka iš Sodros psl.:
Slaugant sergančius šeimos narius nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos ligos pašalpa mokama iš „Sodros“ biudžeto lėšų 85 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.

gal kas ir spėlioja, bet aš irgi skaičiau šitą info ir į Sodrą net neskambinau pasitikslint (nors tos konsultantės irgi dažnai spėliojimų lygyje, tik užtikrintu balsu....). mes abu su sūnum sirgom ir gydytoja patarė geriau imti vaikui biuletenį, sakė nuo pat pradžių 100proc sodra moka. aš nelabai patikėjau, paskui šiek tiek net pasigalėjau, galvojau, mano biuleteniui darbovietė būtų bent 100proc pirmas dvi dienas apmokėjus, o dabar visos 85... bet kai pervedė tikrai skaičiavau ir taip ir šiaip,vis tiek gavosi arčiausiai 100 proc., tikrai ne 85.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 28 gruodžio 2008 - 23:01
[quote=daugvaikuciu,2008 12 28, 19:39]
Turiu keleta klausimu:
1.Dirbu nuo 14 metu,dabar esu II savininke.Kaip skaiciuoti butina 30 metu darbo staza-ar i ji neiskaiciuojamas mokymosi aukstojoje laikotarpis? Ne su vienu vaiku dekretinese ar vaiko auginimo atostogose nebuvau. Kiek zinau,po 30 metu nebereikes moketi II savininko imokos bazinei pensijai.

mokslas aukštojoje mokykloje tikrai į stažą neimamas. šiaip patarčiau nueiti į kokį sodros skyrių, nusinešti visas darbo knygeles, santuokos liudijimus ir t.t. ir pasiskaičiuoti stažą. labai dažnai žmonės, kurie turi savo įmones moka mokesčius mokesčių inspekscijai ir nemoka sodrai, nors jiems atrodo, kad sumoka ir labai daug. arba paaiškėja, kad tik pusei bazinės draudėsi, tai į stažą tada eina ne visi metai, o nuo įmokėtos sumos.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma.
Tai kad Sodrai neiseina nemoketi-jei nesumoki ar per mazai sumoki,metu gale gauni pranesima.
Atsakyti
Galbut paaiskintumete,mano situacija tokia:del vaiko ligos(nepagydomos) vaika priziurejau namuose(vidutinis neigalumo lygis) iki 12metu.Iki tol turejau tik pora metu darbo stazo,kadangi jis susirgo 1m.amziaus.Klausimas toks:koks turi buti minimum stazas,kad gauti ateityje bent jau minimalia pensija?ar atsizvelgs kas i tai,kad slaugydama vaika,negalejau dirbti,kol jis paaugo?Aciu smile.gif
Atsakyti
Na, manyciau kad turetu skaiciuotis tie metai kaip stazas nes jei tarkim esi motinystes atostogose tai juk skaiciuojama kaip stazas g.gif bet gal yra konkrecios info internete ax.gif
Atsakyti
būtinasis stažas - 30. asmenims, kurie ne mažiau kaip 15 metų slaugė namuose savo neįgalius vaikus (įvaikius) nepaisant vaikų (įvaikių) neįgalumo lygio galima kreiptis dėl išankstinės pensijos turint 15 metų stažą. įstatyme yra ir minimaliojo stažo reikalavimas - 15 metų, bet nežinau kada jis taikomas g.gif svarbu nepainioti darbo stažo ir socialinio draudimo stažo.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 02 17, 14:54)
būtinasis stažas - 30. asmenims, kurie ne mažiau kaip 15 metų slaugė namuose savo neįgalius vaikus (įvaikius) nepaisant  vaikų  (įvaikių) neįgalumo lygio galima kreiptis dėl išankstinės pensijos turint 15 metų stažą. įstatyme yra ir minimaliojo stažo reikalavimas - 15 metų, bet nežinau kada jis taikomas g.gif svarbu nepainioti darbo stažo ir socialinio draudimo stažo.

Tai ko gero neturiu nei vieno dar,nei kito verysad.gif ,nes tik siemet nusprendeme,kad vaikas jau galetu ir likes vienas savimi pasirupinti..Labai jau sunku siais laikais pragyventi uz salpos pensija...
Aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Norėjau paklausti, gal kuriai tenka dalia gauti našlaičio pensiją? Šiuo metu tvarkausi dokumentus jai gauti, viskas taip sudėtinga doh.gif

Kilo klausimų dėl šių dokumentų:

* įrodantys mirusiojo stažą, įgytą iki 1993 m. gruodžio 31d.;
* įrodantys mirusiojo pajamas, prilyginamas draudžiamosioms pajamoms nuo 1984 m. sausio 1 d. iki 1993 m. gruodžio 31 d.

Skambinau Sodros bendruoju informacijos telefonu, nukreipė skambinti į Vilniaus apskrities archyvą. Paskambinau ten, liepė susižinoti visas darbovietes, kur dirbo mano a. a. tėvelis. O tų darboviečių gal 15 buvo per tuos 30 metų doh.gif Dalis tikrai seniausiai likviduota, vos pora veikia. Paskutinėje išdirbo tik apie dvejus metus.

Paskambinus į archyvus man buvo paaiškinta susižinoti
1) visų darboviečių pavadinimus;
2) kurios iš jų jau nebeveikia.

Tuomet - skambinti į Archyvų departamentą, išvardinti jiems nebeveikiančias darbovietes ir „tada jums pasakys, kur kreiptis“ doh.gif

Ne-be-su-si-gau-dau.

Mano klausimai tokie:

1. Ar nėra paprastesnio būdo gauti minėtus du dokumentus? (Sodra savo archyvuose kaupia informaciją tik nuo '94 ar '95 metų)
2. Kaip sužinoti visas darbovietes, kur mano tėveslis dirbo?

Ir apskritai, jei kas ką nors naudinga gali pasakyti, labai lauksiu žinių 4u.gif
Atsakyti