Įkraunama...
Įkraunama...

Sodros vykdomos išmokos: pensija, kompensacijos,

QUOTE(sandrixe @ 2013 02 16, 17:45)
Sveiki,norėčiau paklausti ir aš 4u.gif
jei zmogus neturi 30 metų stažo,tai jam išsankstine pensija negalima tvarkytis?
ir jei mnao tėvui visas darbo stazas 15 mtų yra iki 94 metų,tai jis nesiskiatys? kokio tada pensija jis begaus ar isvis negaus? g.gif

Išankstinės gauti neišeis jei neturi 30 m. stažo, bet senatvės pensijai užtenka 15 metų, bet iki 15 neturi trūkti nei 1 dienos mirksiukas.gif Na, pensija tokiu atveju bus tikrai maža, tiksliau galite sužinoti apsilankę sodroje ir užpildę prašymą prognozuojamai pensijai. Nesvarbu kada stažas įgytas, iki 94 m. ar po mirksiukas.gif
Jeigu pensija bus mažesnė nei 350 lt, socialinis damokės iki šios sumos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo furyy: 22 vasario 2013 - 20:09
QUOTE(jesia @ 2013 02 21, 21:59)
Pati parasiau, pati ir atsakysiu, nes kaip ir issiaiskinau ... Gal kam pravers. Pirmu atveju draudziama valstybes lesomis, stazas uzskaitomas kaip kad gaunant minimuma, o antru atveju, kai praedadama dirbti uz maziau nei puse minimumo, tai ir stazas atitinkamai mazesnis butu skaiciuojams. Zozdiu reikia rinktis, kas svarbiau - stazas ar nors kokios pajamos  g.gif

antru atveju jums pradirbus už mažiau nei 500lt, būtų per metus užskaitoma 6mėn darbo stažo.tačiau gausite pajamas, bet kitas dalykas...kur desite vaikiuka? aukle, darzelis, kainuoja, plius ligos.sumum sumarus uždirbtus pinigėlius teks atiduoti vaiko saugojimui.jei lankys darželį, ligos prasidės.nebent turite kas saugotų: seneliai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrine-as: 24 vasario 2013 - 19:54
Sveikos mamytės, gal nelabai į temą, bet turiu klausimą, kuriam nerandu niekur atsakymo, galbūt kažkuri kažką žinos. Mano abu tėvai Lietuvoje nebegyvena, t.y. išsiregistravę iš Lt ir prisiregistravę kitoje šalyje. Man 22m., esu 3 k. studentė, mokausi dieniniame ir moku už mokslą, dirbau 9mėn., ir dabar mėnesis laiko kaip nebedirbu. Visuomet rodžiau, kad už mokslą moku pati. Tokioje situacijoje ar vis dar skaitosi, kad mane išlaiko tėvai? Ar galiu pretenduoti į kažkokią socialinę išmoką ar kompensaciją? Ar toliau skaitausi tėvų išlaikoma studentė?
Taip pat, gyvenu su draugu jo bute, bet jis irgi dirbantis studentas, galbūt mes skaitomės kaip socialinis vienetas? Galbūt būtų įmanoma tokiu atveju susitvarkyti kažką?
Skamba gal labai savanaudiškai, bet savo noru esu nebepriklausoma nuo tėvų, o mokslams užspaudus, kuris laikas negaliu dirbti, todėl labai praverstų kažkokia socialinė galimybė, jei tik yra tokia...
Ačiū už atsakymą! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monekita: 28 vasario 2013 - 14:57
QUOTE(Monekita @ 2013 02 28, 15:53)
Sveikos mamytės, gal nelabai į temą, bet turiu klausimą, kuriam nerandu niekur atsakymo, galbūt kažkuri kažką žinos.  Mano abu tėvai Lietuvoje nebegyvena, t.y. išsiregistravę iš Lt ir prisiregistravę kitoje šalyje. Man 22m., esu 3 k. studentė, mokausi dieniniame ir moku už mokslą, dirbau 9mėn., ir dabar mėnesis laiko kaip nebedirbu. Visuomet rodžiau, kad už mokslą moku pati. Tokioje situacijoje ar vis dar skaitosi, kad mane išlaiko tėvai? Ar galiu pretenduoti į kažkokią socialinę išmoką ar kompensaciją? Ar toliau skaitausi tėvų išlaikoma studentė?
Taip pat, gyvenu su draugu jo bute, bet jis irgi dirbantis studentas, galbūt mes skaitomės kaip socialinis vienetas? Galbūt būtų įmanoma tokiu atveju susitvarkyti kažką?
Skamba gal labai savanaudiškai, bet savo noru esu nebepriklausoma nuo tėvų, o mokslams užspaudus, kuris laikas negaliu dirbti, todėl labai praverstų kažkokia socialinė galimybė, jei tik yra tokia...
Ačiū už atsakymą! 4u.gif

Kol nedirbat ir nera 24 metu tol esat priskirta prie tevu.
Atsakyti
QUOTE(Monekita @ 2013 02 28, 15:53)
Sveikos mamytės, gal nelabai į temą, bet turiu klausimą, kuriam nerandu niekur atsakymo, galbūt kažkuri kažką žinos.  Mano abu tėvai Lietuvoje nebegyvena, t.y. išsiregistravę iš Lt ir prisiregistravę kitoje šalyje. Man 22m., esu 3 k. studentė, mokausi dieniniame ir moku už mokslą, dirbau 9mėn., ir dabar mėnesis laiko kaip nebedirbu. Visuomet rodžiau, kad už mokslą moku pati. Tokioje situacijoje ar vis dar skaitosi, kad mane išlaiko tėvai? Ar galiu pretenduoti į kažkokią socialinę išmoką ar kompensaciją? Ar toliau skaitausi tėvų išlaikoma studentė?
Ačiū už atsakymą! 4u.gif

Pirmiausia, jei turite sugyventinį, vadinas Jūs sudarote šeimą ir nesvarbu, kad Jums nėra 24 metų. Kaip šeima galite kreiptis dėl soc.pašalpos ( jei pajamos kartu sudėjus nevirsyja 350Lt vienam), tada nepamirškite ir soc.stipendijos susitvarkyt smile.gif Dėl būsto ( kad ir nuomojamo, tik kad būtų oficialiai įforminta nuoma) galite gauti kompensacijas šildymui ir vandeniui. Tiesiog labai priklauso nuo Jūsų vaikino uždarbio dydžio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marlen @ 2013 03 01, 10:39)
Pirmiausia, jei turite sugyventinį, vadinas Jūs sudarote šeimą ir nesvarbu, kad Jums nėra 24 metų. Kaip šeima galite kreiptis dėl soc.pašalpos ( jei pajamos kartu sudėjus nevirsyja 350Lt vienam), tada nepamirškite ir soc.stipendijos susitvarkyt smile.gif Dėl būsto ( kad ir nuomojamo, tik kad būtų oficialiai įforminta nuoma) galite gauti kompensacijas šildymui ir vandeniui. Tiesiog labai priklauso nuo Jūsų vaikino uždarbio dydžio smile.gif

Neklaidinkit,jau studentu sugyventiniu nera,jeigu butu bendras vaikas,tada laikytu seima,o dabar kiekvienas uz save.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 01, 10:41)
Neklaidinkit,jau studentu sugyventiniu nera,jeigu butu bendras vaikas,tada laikytu seima,o dabar kiekvienas uz save.

Jei nežinočiau, tai juk nesakyčiau 4u.gif Tereikia buities tyrimo akto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marlen @ 2013 03 01, 10:53)
Jei nežinočiau, tai juk nesakyčiau 4u.gif Tereikia buities tyrimo akto smile.gif

Nieks sugyventiniams studentams pasalpa neduos,kiekvienam atskirai,nuo 2012 metu jau tas nebegalioja,kaip anksciau.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 01, 10:58)
Nieks sugyventiniams studentams pasalpa neduos,kiekvienam atskirai,nuo 2012 metu jau tas nebegalioja,kaip anksciau.

koks čia pakeitimas buvo? g.gif gal atskirose savivaldybėse priimti skirtingi tarybų sprendimai šiuo klausimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(marlen @ 2013 03 01, 11:01)
koks čia pakeitimas buvo? g.gif gal atskirose savivaldybėse priimti skirtingi tarybų sprendimai šiuo klausimu g.gif

Toks,kad kartu gyvenantys studentai,jeigu nesusituoke ir neturi bendru vaiku nera sugyventiniai ir pasalpa skiriama kiekvienam individualiai.
Atsakyti
Sveikos, matau pavadinime eina kalba apie pensiją, tai noriu paklausti, gal kuri pagelbėsit, o aš galėsiu irgi atsakyti savo draugei ax.gif

Žodžiu, mano draugė turi 18 metų darbo stažą. Iki privalomojo 30 metų, jai trūksta 12 metų.
Buvo ji nuvažiavus į VMI dėl verslo liudijimo. Susižinojo kiek jos verslas kainuos mėnesiui.
Po to jai pasakė, kad plius kas mėnesį reiks mokėti po 180 Lt sodrai ir 90Lt sveikatos privalomąjį draudimą.
Tai ji atvažiavo pas mane ir mąsto: o jeigu ji nedirbtų, o tik mokėtų tas įmokas sodrai ir sveikatai kas mėnesį savarankiškai, gal ji taip gali kauptis taip tai savo pensijai? g.gif

Gal kuri žino ir gali atsakyti? g.gif
Atsakyti
Iškilo klausimas dėl socialinės pašalpos. Jeigu žmogus įdarbintas vasario 25 dieną, ar jam kovo mėnesį dar priklauso soc.pašalpa?
Atsakyti