sveikos. iskilo toks klausimas,mama mirus tad uz ja gaunu litukus,dbr kaip tik baigiau mokslus,tad si menesy jau nebegavau lt,mat padaryta jei mokaus tai gaunu,o kadangi mokslus tesiu auksciau tik rudeny tai sy ir kita men. lt negausiu.o kaip su soc draudimu?ar man reikes siuos 2 menesius moketi uz "gydyma?privalomus lt?
man cia reikalinga tik tu nuomone kurie apie tai nusimano arba esa susidure
pareigunas atidirbes 20 metu darbo stazo iseina i pensija,jam apskaiciuojama bazine ir dalis sodros pensijos.jei jis isejes i pensija lietuvoje dirbtu,tai sodros dalies kiek suprantu negautu,bet idomu kaip isvykus i uzsieni,jei legaliai diirbtu,ar nenuimtu jam lietuva tos sodros dalies.gal kas galetu atsakyti.
Sveiki, asmuo turi nedarbingumo pažymėjimą jau mėnuo laiko ir dar ilgokai turės, kaip mokama už nedarbingumo dienas, ar kai baigsis biuletenis ar galima išmokas gauti periodiškai ir kaip tai padaryti?
QUOTE(Echmėja @ 2011 07 20, 19:18)
sveikos. iskilo toks klausimas,mama mirus tad uz ja gaunu litukus,dbr kaip tik baigiau mokslus,tad si menesy jau nebegavau lt,mat padaryta jei mokaus tai gaunu,o kadangi mokslus tesiu auksciau tik rudeny tai sy ir kita men. lt negausiu.o kaip su soc draudimu?ar man reikes siuos 2 menesius moketi uz "gydyma?privalomus lt?
Jei moketes siemet vidurineje, tai esate socialiai drausta ar tik ne iki 09.30. Kai suprantu, nuo rugsejo pradedat mokslus, tai jau vel busite socialiai drausta kaip studente. Tik, zinoma, turetumet tureti tam irodyma - gal Ligoniu kasos galetu pakonsultuot? Gali buti, kad kazkoki popieriu is ju teks paimti.
Ir dar nesu visai tikra, ar teisingai Jums nebemoka uz mama tuos du menesius. gal kas zinantis pasakys?
QUOTE(Melisa Rudeniop @ 2010 07 18, 11:49)
Gal kas nors žinote, kaip ten yra, kad galima pačiam papildomai mokėti į Sodrą, kad motinystės atostogose gauti didesnius pinigėlius?
man irgi butu idomu suzinoti del savanorisko draudimo gal kas galetu padeti issiaiskinti kaip ten yra kai draudies pats?
Gal žinote, ar našlaičių pensijos mokamos, vaikams su mama išvykus gyventi į užsienį (Norvegiją0 ir ten deklaravus gyvenamąją vietą?
Sveiki
Turiu tokį klausimą, gal kas žinos šią informaciją. jeigu yra gaunama našlaičio pensija, bagiami mokslai dieniniame skyriuje ir įstojama toliau mokintis į mokamus dieninius ar neakivaizdinius kursus, ar bus gaunama toliau našlaičio pensija iki 24 metų?
Turiu tokį klausimą, gal kas žinos šią informaciją. jeigu yra gaunama našlaičio pensija, bagiami mokslai dieniniame skyriuje ir įstojama toliau mokintis į mokamus dieninius ar neakivaizdinius kursus, ar bus gaunama toliau našlaičio pensija iki 24 metų?
QUOTE(SviesatamsojE @ 2012 06 19, 10:08)
Sveiki
Taip,kol mokaisi tol mokes iki 24 metu.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 06 19, 15:17)
Taip,kol mokaisi tol mokes iki 24 metu.
Bet ar yra reikšmė kokie tie mokslai? Mokami ar ne?
QUOTE(SviesatamsojE @ 2012 06 19, 16:19)
Bet ar yra reikšmė kokie tie mokslai? Mokami ar ne?
Atrodo nera,svarbiausia,kad mokaisi.
Sveiki,
Kaip matau, čia daugiau klausimų nei atsakymų, bet pabandyti noriu ir aš.
Situacija ir klausimas: žmogus turi ilgalaikes nemokamas atostogas. Sugrįžimo iš atostogų dieną gauna traumą. Ar jam kažką mokės SODRA jei iškart po nemokamų atostogų jis ims biuletenį, o gal jam verta bent kelias dienas bandyti atidirbti, kad gautų bent kažkokias lėšas pragyvenimui?
Ačiū iš anksto už nuomones.
Kaip matau, čia daugiau klausimų nei atsakymų, bet pabandyti noriu ir aš.
Situacija ir klausimas: žmogus turi ilgalaikes nemokamas atostogas. Sugrįžimo iš atostogų dieną gauna traumą. Ar jam kažką mokės SODRA jei iškart po nemokamų atostogų jis ims biuletenį, o gal jam verta bent kelias dienas bandyti atidirbti, kad gautų bent kažkokias lėšas pragyvenimui?
Ačiū iš anksto už nuomones.
Sveiki. Man iskilo klausimas: jei zmogus isdirbo 15 m. LT, ir po to dirbo 10 metu Airijoj, tai kas jam mokes pensija? LT ar Airija, ar cia galima pasirinkti kurioje salyje nori gauti pensija?