Laba diena, noreciau jusu atsakymo,pas amne tokia situacija: as balandzio 11 busiu atleista is darbo, o balandzio 12d mane guldys i ligonine, sakykite ar tokiu atveju dar pas mane galios sveikatos draudimas ar jau turesiu moketi pinigelius uz viska? niekur nerandu informacijos siuo klausimu, arba neatidziai ieskau aciu
QUOTE(astulka0 @ 2010 03 22, 15:51)
Laba diena, noreciau jusu atsakymo,pas amne tokia situacija: as balandzio 11 busiu atleista is darbo, o balandzio 12d mane guldys i ligonine, sakykite ar tokiu atveju dar pas mane galios sveikatos draudimas ar jau turesiu moketi pinigelius uz viska? niekur nerandu informacijos siuo klausimu, arba neatidziai ieskau aciu
tai jau busit socialiai nedrausta, nebent spetumet darbo birzoj prisiregistruot
o man kazkodel atrodo, kad dar menesi galima naudotis sveikatos apsaugos paslaugomis, jei yra kazkoks (neatsimenu koks) darbo stazas. jei dirbot koki menesi, tai manau tas menuo nepriklauso, o jei kokius metus, tai berods priklauso. jus pasiskambinkit pasiklauskit
QUOTE(ateresa @ 2010 03 21, 18:43)
Sveiki, mane domina toks klausimas, nezinau ar pavyks taisingai suformuluoti bet pabandysiu.
Vyro mama turi savo mama, kuriai dabar 80 metu ir jai reikalinga pastoviai prieziura, nes pati beveik nieko pati pasidaryti negali. Mama nori iforminti dokumentus, kad ji galetu oficialiai priziureti ja (tai berods vadinasi globa, ar visiska negalia) ir dar zino, kad is valstybes turetu gauti pinigelius ir kad eitu stazas. Bet visa problema tame, kad gydytoja siuncia i soc.rupyba is ten siuncia i sodra ir neaisku kas ir kaip. Tipo tai padaroma tik teismo budu.....
Gal kas esate su tuo susidure ir galetu pagelbeti? Bent nukreipti pas ka tokius dalykus susizinoti. Nes niekas nieko nepaaiskino normaliai ir sako pasakykit ka tiksliai norit isiforminti, bet mes nezinom kaip tai uzvadinama.....
Vyro mama turi savo mama, kuriai dabar 80 metu ir jai reikalinga pastoviai prieziura, nes pati beveik nieko pati pasidaryti negali. Mama nori iforminti dokumentus, kad ji galetu oficialiai priziureti ja (tai berods vadinasi globa, ar visiska negalia) ir dar zino, kad is valstybes turetu gauti pinigelius ir kad eitu stazas. Bet visa problema tame, kad gydytoja siuncia i soc.rupyba is ten siuncia i sodra ir neaisku kas ir kaip. Tipo tai padaroma tik teismo budu.....
Gal kas esate su tuo susidure ir galetu pagelbeti? Bent nukreipti pas ka tokius dalykus susizinoti. Nes niekas nieko nepaaiskino normaliai ir sako pasakykit ka tiksliai norit isiforminti, bet mes nezinom kaip tai uzvadinama.....
tai vadinama senyvo zmogaus slauga jei neklystu pati meginu tvarkytis savo teciui slauga
QUOTE(vietine1986 @ 2010 03 22, 20:37)
tai vadinama senyvo zmogaus slauga jei neklystu pati meginu tvarkytis savo teciui slauga
O sakykit, ar stazas nuo to eina?
QUOTE(astulka0 @ 2010 03 22, 15:51)
busite drausta dar menesi laiko. veliau reiktu registruotis darbo birzoje.
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 03 22, 16:04)
tai jau busit socialiai nedrausta, nebent spetumet darbo birzoj prisiregistruot
po atleidimo 1 men. dar galite naudotis nemokamu gydymu
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 02 18, 22:22)
Klausimas apie našlaičio pensiją: jei yra du vaikai, ar jiems dalina tuos 50%, ar abu gautų po 50%? Jauniausiam dar nėra 18, mokosi vidurinėje mokykloje, vyresniam 21, dirbo kurį laiką, dabar įstojo mokytis į profesinę mokyklą.
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 02 18, 17:14)
Tuomet - skambinti į Archyvų departamentą, išvardinti jiems nebeveikiančias darbovietes ir tada jums pasakys, kur kreiptis
Sia vasara man teko su tuo susidurti-iekojau vienam giminaiciui pazymos apie jo darbo staza Kuro aparaturos gamykloje.Galvojau-zluges reikalas.Bet.. nieko panasaus:Archyvu departamentas pasake,kad si gamykla vis dar yra bankrutuojanti ir dave bankroto administratoriaus telefona.Is jo ir gavom pazyma!!!
QUOTE(Betina @ 2010 08 23, 22:52)
Klausimas apie našlaičio pensiją: jei yra du vaikai, ar jiems dalina tuos 50%, ar abu gautų po 50%? Jauniausiam dar nėra 18, mokosi vidurinėje mokykloje, vyresniam 21, dirbo kurį laiką, dabar įstojo mokytis į profesinę mokyklą.
pacios su sese gauname naslaicio pensija./ zinokit po lygiai abiem moka, nezinau kiek procentu. kai ystoja kur, reikia pazyma nesti. ir tai, mums kas puse metu reikia nesti pazymas apie mokymasi. is mokslu geriau neiti, geriau jau akademines imti- moka