Įkraunama...
Įkraunama...

Sodros vykdomos išmokos: pensija, kompensacijos,

QUOTE(Abo @ 2010 01 03, 05:56)
o anais laikais kažkaip ten neišleisdavo oficialiai iki 3 metų, juolab kaime.

Kaime ar ne kaime nesvarbu, bet mano mama dirbo mieste, išėjo dekretinių (du kartus), po to vėl grįžo į tą patį darbą, bet kai išėjo į pensiją, laikotarpį kada buvo dekretinėse atmetė ir neskaičiavo į darbo stažą schmoll.gif Ir 3m niekas anksčiau neduodavo, nepamenu tik ar tai 6 mėn ar 1 m g.gif Reikės mamos paklausti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2010 01 03, 18:43)
laikotarpį kada buvo dekretinėse atmetė ir neskaičiavo į darbo stažą  schmoll.gif  Ir 3m niekas anksčiau neduodavo, nepamenu tik ar tai 6 mėn ar 1 m  g.gif  Reikės mamos paklausti  ax.gif

Tikrai? Abo minima moteris dar ne pensininkė, tai ji ir gimdė gal šiek tiek vėliau, kada jau būdavo suteikiamos ilgesnės atostogos. Į stažą įiena tas laikotarpis, kada mokamos išmokos.
Jei iki vaikų gimimo moteris dirbo ir buvo išleista atostogų bei gavo motinystės pašalpas, į šį laiką atsižvelgiama apskaičiuojant pensiją. Jei moteris iki vaiko priežiūros laikotarpio nedirbo, jai nebuvo suteiktos atostogos ir nebuvo mokėtos motinystės pašalpos, toks laikas neįskaičiuojamas į pensijų draudimo stažą .
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2010 01 04, 12:58)
Tikrai? Abo minima moteris dar ne pensininkė, tai ji ir gimdė gal šiek tiek vėliau, kada jau būdavo suteikiamos ilgesnės atostogos. Į stažą įiena tas laikotarpis, kada mokamos išmokos.
Jei iki vaikų gimimo moteris dirbo ir buvo išleista atostogų bei gavo motinystės pašalpas, į šį laiką atsižvelgiama apskaičiuojant pensiją. Jei moteris iki vaiko priežiūros laikotarpio nedirbo, jai nebuvo suteiktos atostogos ir nebuvo mokėtos motinystės pašalpos, toks laikas neįskaičiuojamas į pensijų draudimo stažą .

galiu truputi pataisyti,cia ne visai taip
nors moteris ir niekur nedirbo uz vaiko auginimo laikotarpi stazas skaiciuojasi.tik negalu tiksliai pasakyti nuo kokiu metu.gal nuo 99-ar 2000 m.yra isejes istatymas,vaikams gimusiems iki to laiko stazas nesiskaicioja.o po tu metu jau skaiciuojasi nors ir nedirbta ir negauta ismokos.manau supratote.
Atsakyti
QUOTE(meskioke @ 2010 01 04, 13:26)
galiu truputi pataisyti,cia ne visai taip
nors moteris ir niekur nedirbo uz vaiko auginimo laikotarpi stazas skaiciuojasi.tik negalu tiksliai pasakyti nuo kokiu metu.gal nuo 99-ar 2000 m.yra isejes istatymas,vaikams gimusiems iki to laiko  stazas nesiskaicioja.o po tu metu jau skaiciuojasi nors ir nedirbta ir negauta ismokos.manau supratote.

Nu, vat viskas aišku, mano mama gimdė daug anksčiau, o kaip tik tų dekretinių kelių metų trūksta iki normalaus stažo dabar doh.gif verysad.gif Šiaip tai nesąžininga kodėl vienos moterys- motinos padaromos "geresnėm" už kitas, jei skaičiuot tai visoms, jei ne tai irgi visoms blink.gif schmoll.gif
Atsakyti
Laba ryta.Iskilo mums tokia beda.Gal esate kas susidure ar patarti galite.Is pirmos santuokos turiu sunu,istekejau antra karta ir pagimdziau dukryte.Kai dukryte susirgo ir mes atsigulem i ligonine,namuose liko sergantis sunus-taigi mano dabartinis vyras susiformino slauga.ESME TAME,KAD PRIDAVUS BIULETENI ATEJO LAISKAS KAD MUMS NEMOKES PINIGU,NES VYRAS SLAUGE NE SEIMOS NARI!!Tai as niekaip nesuprantu-kaip pajamas skaiciuot-tai mes seima,kaip pazymas isimi-tai seimos sudetis-vyras ,zmona ir du vaikai.o kaip biuleteni moket-tai jau mano sunus ne seimos narys!suprasciau jei mes butum nesusituoke.bet dabar...
Atsakyti
sveikos gal zinote kaip prisijunkti prie sodros duomenu el budu?
Atsakyti
QUOTE(vietine1986 @ 2010 01 07, 16:59)
sveikos gal zinote kaip prisijunkti prie sodros duomenu el budu?

per bankinę sistema pasirinkti viešosios paslaugos, o ten ir Sodros duomenys bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(almute80 @ 2010 01 07, 10:00)
Kai dukryte susirgo ir mes atsigulem i ligonine,namuose liko sergantis sunus-taigi mano dabartinis vyras susiformino slauga.ESME TAME, KAD MUMS NEMOKES PINIGU,NES VYRAS SLAUGE NE SEIMOS NARI!!Tai as niekaip nesuprantu-kaip pajamas skaiciuot-tai mes seima

Cia is tos pacios serijos,kai man vaiko teisiu atstovai irodinejo,kad as ir mano exvyras esame seima,nors issituoke 14 metu,o mano tuometinis "sugyventinis",su kuriuo gyvenau ir sugyvenau 2 vaikus,yra niekas,nes partneryste neiforminta doh.gif
Atsakyti
gal kas žinote, jei asmuo gauna našlaičio pašalpą, mokosi dieniniame skyriuje universitete, ar neatimtų pašalpos vien dėl to, kad taptų įmonės akcininku? 4u.gif
Atsakyti
labai noreciau kad kas atsakytu i mano klausima, 4u.gif
teta uzaugino 6 vaikus dabar jau kaip ir i pensija laikas, kada iseina daugiavaike mama???ir kokiu dokumentu reiketu???labai aciu jei kas gales atsakyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siuzi...: 06 vasario 2010 - 17:26
Sveiki, mane domina toks klausimas, nezinau ar pavyks taisingai suformuluoti bet pabandysiu.
Vyro mama turi savo mama, kuriai dabar 80 metu ir jai reikalinga pastoviai prieziura, nes pati beveik nieko pati pasidaryti negali. Mama nori iforminti dokumentus, kad ji galetu oficialiai priziureti ja (tai berods vadinasi globa, ar visiska negalia) ir dar zino, kad is valstybes turetu gauti pinigelius ir kad eitu stazas. Bet visa problema tame, kad gydytoja siuncia i soc.rupyba is ten siuncia i sodra ir neaisku kas ir kaip. Tipo tai padaroma tik teismo budu.....
Gal kas esate su tuo susidure ir galetu pagelbeti? smile.gif Bent nukreipti pas ka tokius dalykus susizinoti. Nes niekas nieko nepaaiskino normaliai ir sako pasakykit ka tiksliai norit isiforminti, bet mes nezinom kaip tai uzvadinama.....
Atsakyti
QUOTE(siuzi... @ 2010 02 06, 18:25)
labai noreciau kad kas atsakytu i mano klausima, 4u.gif
teta uzaugino 6 vaikus dabar jau kaip ir i pensija laikas, kada iseina daugiavaike mama???ir kokiu dokumentu reiketu???labai aciu jei kas gales atsakyti 4u.gif

nera daugiavaikiu mamoms jokiu ankstesniu isejimu verysad.gif verysad.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikispuikis: 21 kovo 2010 - 19:09