Smurka , tu cia kazkada buvai parasiusi keleta reikalingiausiu turkisku fraziu kaip laba diena, aciu , prasom ir pan. gal galetum pakartoti su tarimais
o kuri nors buvo diskotekoi su potomis juroi su jachta?
lygtai dolerius...va rytoj drauge isskrenda,tai liepiay pracekint sita reikala
rašau kaip tariasi:
Merhaba ( arba meraba galit sakyt ) -laba diena
tešekiur - aciu
indirim- kai prašot nuolaidos
nasilsinis- kaip sekasi?
optum- bučkis
affedersin-atsiprašau.
tešekiur - aciu
nasilsinis- kaip sekasi?
optum- bučkis
affedersin-atsiprašau.
QUOTE(astulkinas @ 2007 05 02, 22:34)
rašau kaip tariasi:
tešekiur - aciu
nasilsinis- kaip sekasi?
optum- bučkis
affedersin-atsiprašau.
tešekiur - aciu
nasilsinis- kaip sekasi?
optum- bučkis
affedersin-atsiprašau.
Svarbiausia
para yok (para jok) - neturiu babkiu
cok para (chok para) - labai brangu
gal kas buvojes Pegasos ,ar Dragos viesbuciuose,noreciau isgirsti nuomone,kuri geriau rinktis?
QUOTE(astulkinas @ 2007 05 02, 21:34)
rašau kaip tariasi:
tešekiur - aciu
nasilsinis- kaip sekasi?
optum- bučkis
affedersin-atsiprašau.
tešekiur - aciu
nasilsinis- kaip sekasi?
optum- bučkis
affedersin-atsiprašau.
tešekiur ederim - dėkoju
bučkis tariasi kaip ioptium
nasilsiniz - kai kreipiesi į vyresnį ar nepažįstamą asmenį (toks tipo pagarbus tonas) ar į kelis asmenis, nasilsin - kai kreipiesi į pažįstamą asmenį
lygiai tas pats su afedersin ar afedersiniz
Atsiprašau dar yra ir pardon (stiprus kirtis pirmajame skiemenyje, o ne antrajame, kaip parncūzų kalboje)
yardim istemiyorum (jardym ismijorum) - man nereikia tavo pagalbos (pažodžiui - pagalbos nenoriu), tik yardym tarti reikėtų kaip jardыm, kietai
gioriošiuriuz - iki pasimatymo
hošča kalыn - viso gero, kai išeini
giule giule - viso gero, kai atsisveikini su išeinančiu
ką dar norit sužinoti?
Papildyta:
QUOTE(supermamyte69 @ 2007 05 02, 16:27)
norejau paklasti kokios kainos turkiskos pirties pas vietinius siais metais? ir dar toks klausimukas - esu girdejusi kad labai jau daznai tu masazu metu jiems rankos nuslusta kur nereikia... tai ar tikrai jau taip daznai taip nutinka? as taip isivaizduoju kas nebusiu kazkokioj patalpoj viena su turku... o bus daugiau klientu,tai ir kabinetis neturetu... butu nemalonu,jei ta ranka kazkur "netycia" nuslystu
Kai lieki viens rie vieno, labai dažnai lenda. Bet reikia tik pasakyt griežtai, kad nelįstų, tad ir nebelenda.
Mano viena pažįstama pati pasidarė ekskursiją po Kemero pirtis ir nuėjo tik į tą, kur visas procedūras atliko moteris. Sakė, kad nori tikrąjį pirties malonumą pajust, o ne pagraibuškas kažkokias Beje, iš savo patirties galiu pasakyt, kad pats geriausias aliejinis masažas, kurį atliko man Turkijoje, buvo padarytas moters.
jei kas moka rusiskai tai tu turkisku zodziu net nereikes,jie visi gerai ir rusiskai supranta.as pati kai neseniai grizau tai veziausi rusu-turku kalbininka,ji galima atprintinti siuo adresu:
http://www.alvistour.../?/ru/talk/menu
bet man jo taip ir neprireike viesbuciuose personalas ismoko sveikintis lietuviskai,tai juokinga buvo ryte sako "labas rytas",vakare vel "labas rytas"
http://www.alvistour.../?/ru/talk/menu
bet man jo taip ir neprireike viesbuciuose personalas ismoko sveikintis lietuviskai,tai juokinga buvo ryte sako "labas rytas",vakare vel "labas rytas"
QUOTE(Viktorijavz @ 2007 05 02, 15:57)
Sakykite, o pirmaja diena vos atskridus (lektuvas apie 06.00 tyte), ar jau galima bus is karto turkiska pirti uzsisakyti,t.y. ar gerai isivaizduoju, kad pusdienis laisvas bus, viska susitvarkius, susirinkima apturejus ir pan? Mat noriu, kad i pirti lektume pacia pirmaja Turkijoje diena - paruostume oda graziam idegiui...
mes taip ir darėm su sese, kadangi kambario taip anksti iškart gaut dar negalėjom, pirma pasiūlė pasidėt lagaminus ir keliaut pavalgyt, pasižvalgyt po viešbutį, tai mes užvalgėm ir iškart į SPA centrą viešbutyje. Kol mums 2 val. darė masažus, jau ir kambarys buvo paruoštas.
QUOTE(supermamyte69 @ 2007 05 02, 17:27)
as taip isivaizduoju kas nebusiu kazkokioj patalpoj viena su turku... o bus daugiau klientu,tai ir kabinetis neturetu...
is pradžių, taip, bet kai jau pabaigoje daromas pats masažas, tai keliauji į atskirus kambariukus. Mūsų tarkim klausė, ką renkamės - 1) merginų ar vyrų masažą 2) ar dvivietį kambarį, ar vienvietį.
memnun oldum - malonu susipažinti
rica derim [ridža ederim] - prašau
bugun ne yapjorsun - ką tu šiandien veiki?
(jei gerai nuo pernai pamenu)
----------------------------------------------
man dar reiktų keleto praktiškų frazių, naudojamų kasdien bare/valgomajame:
pvz. kaip pasakyti virėjui, kraunančiam maistą - "ačiū, gana (pakaks)"
"labai skanu"
QUOTE(wetta @ 2007 05 02, 22:10)
gal kas buvojes Pegasos ,ar Dragos viesbuciuose,noreciau isgirsti nuomone,kuri geriau rinktis?
Buvom Pegasos, už Dragos jis tikrai geresnis.
Pegase labai skanus maistas, didelis pasirinkimas, ant juros kranto, iki centro kelios min. kambariai nėra labai erdvūs, bet vietos pakanka, tik ten yra dalis kambarių, kur langai į koridorių išeina tai mes tokį gavom, parašėm, kad pakeistų ir pakeitė kitą dieną... daugiau buvo viskas tvarkoj.
QUOTE(Aurėja @ 2007 05 03, 10:14)
man dar reiktų keleto praktiškų frazių, naudojamų kasdien bare/valgomajame:
"labai skanu"
"labai skanu"
Aciu gana - tamam, sagol, yeter (sakyti viska kartu )
labai skanu - cok tatli (arba lezzetli)