Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija: kurortai, viešbučiai, pramogos

QUOTE(Arita @ 2007 04 26, 19:21)
Jei jau davei leidimą "kvailiems" klausimukams, tada dar noriu paklausti:
kiek suprantu, Turkijoje tokios kavos kaip pas mus Jacobs nėra?  g.gif
Aš vis galvoju įsimesti kavos Jacobs... Arba bent jau 3in1 kavos. Bet tada reikia ir ar tai virdulį vežtis, arba spyralę, kad užsivirnti vandens. O gal ten yra galimybė gauti vyrinto vandens?
Kaip pažiūriu, tikrai durni klausimai pas mane  doh.gif
Ir dar noriu pasiteirauti: ar rankinis bagažas gali būti kuprynė? (kaip moksleiviai panašias tokias turi) Nes į mano rankinuką netilps nei dokumentai, nei fotikas...

Rankinis bagazas gali buti ir kuprine smile.gif
O del kavos - geriau pasiimti savo. As kai juodos negeriu, tai trukumo nepastebiu, bet kofemanams ten lomkes buna lotuliukas.gif Nors yra turkiskos juodos kavos pas juos, bet ji kiek kitokia. Pasiimkit savo ir bus rami galva, o jei tiks vietine - gersit ja smile.gif Virinto vandens tikrai duos restorane ax.gif Siaip daug kur buna tokie aparatai, is kuriu bega verdantis vanduo, o pries tai patys zmones i puodeli isideda kavos ar arbatos. Jei tokio nera - drasiai prasykit personalo rolleyes.gif
Atsakyti
O sakykit, lygintuvą ten duotų, jei paprašytum, ar reikia mokėti už lygintuvą? Aš turiu lengvą kelioninį lygintuvą... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Arita @ 2007 04 26, 20:33)
O sakykit, lygintuvą ten duotų, jei paprašytum, ar reikia mokėti už lygintuvą? Aš turiu lengvą kelioninį lygintuvą...  blush2.gif

Kaip kur g.gif Daznai duoda uz mokesti, kambarines vistiek turi...Turbut geriausia savo veztis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arita @ 2007 04 26, 17:41)
Turiu gan kvailą klausimuką... ax.gif
Ar viešbučio kambaryje esančius rankšluosčius galima išsinešti iš viešbučio, kai eini į pliažą? Ar geriau savo rankšluosčius nusivežti ir nesukti sau tada galvos...  g.gif

kartais viešbučiai duoda visus rankšluosčius ...ir pliažinius ir ne , reik pasidomėti. Va mes dabar važiuosim į 5 žv. , tai rankšluosčių jokių tikrai nereikia vežtis.
bet paprastesniuose reik turėt savo į pliažą mirksiukas.gif ir net kelis , bo nuo to druskuoto vandens labai greit sukietėja...reik eit tadu po dušu dažnai pliaže , bet vistiek tos druskos ant plaukų lieka tongue.gif
QUOTE(Arita @ 2007 04 26, 19:21)
Jei jau davei leidimą "kvailiems" klausimukams, tada dar noriu paklausti:
kiek suprantu, Turkijoje tokios kavos kaip pas mus Jacobs nėra?  g.gif
Aš vis galvoju įsimesti kavos Jacobs... Arba bent jau 3in1 kavos. Bet tada reikia ir ar tai virdulį vežtis, arba spyralę, kad užsivirnti vandens. O gal ten yra galimybė gauti vyrinto vandens?

nu mano tokia padružkė kofemanė , tai pamenu vežėsi tokį ale indelį vandeniui užvirint ir kelis plastmasinius puodžiukus ( tokius jau rimtesnius , bet šiaip galima ir vietiniuose puodžiukuose darytis , kur vandenukui būna padėti prie aparatų ) ir tą spiralę , tai kas rytą gerdavom skanią kavą ( o ji dar buvo pasiėmus tokios ale maišytos su šokoladu, gurmaniškos vienžo ) ir net su grietinėle ta tirpia...niam niam , nes jų kava tai kaip čia pasakius rolleyes.gif kaip ir vietinio pilstymo vynas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astulkinas: 26 balandžio 2007 - 19:52
QUOTE(naktele @ 2007 04 24, 11:11)
Aš kadangi  nestuke.gif  būsiu jau 24 savaites, tai raftingas man atkrenta, o turkiška pirtis irgi. Gal kas nors girdėjo atsiliepimu apie kapadokiją, kokia kaina perkant iš vietinių ir t.t.

perskaiciau, kad esi nestuke ir i pirti eit nezadi. musu grupeje buvo 2 nestukes, kurios abi ejo i pirti ir buvo patenkintos. pirty iskart paklause ar grupeje nera besilaukianciu, kiek laiko. viena 3 men., kita 5 men nestumo. nezinau kuo skyresi paslaugos, tik jas pirma aptarnavo.
Atsakyti
Grįžau šian įsimylėjusi Turkiją...
Tikrai labai labai patiko, ir tas nesezonas tik pliusas pasirodė, saulė jau kepina kaip reikiant, megztukų tik vakare reikdavo, vanduo irgi visai normalus, išlipant nesušaldavau, reiškia, ne toks šaltas...
Gyvenom ne tam viešbuty, į kurį skridom, nes ten remontas tipo dar nebaigtas, bet gavom vat vietoj 4* 5*, to paties savininko
Na, pasaka ta Turkija...Išsimiegosiu parašysiu išsamiau
Atsakyti
gal kas buvot monte carlo viesbutyje ir galit ka nors papasakot apie ji? 4u.gif smile.gif
Papildyta:
as norejau paklausti kas vyksta skrydzio metu? ar duoda ka nors paskaityt ar kas ten vyksta? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunele:) @ 2007 04 30, 14:41)
gal kas buvot monte carlo viesbutyje ir galit ka nors papasakot apie ji? 4u.gif  smile.gif
Papildyta:
as norejau paklausti kas vyksta skrydzio metu? ar duoda ka nors paskaityt ar kas ten vyksta? 4u.gif  4u.gif  4u.gif

nieko labai ipatingo nevyksta, pasiimk žurnaliuką su savim ar knygą ir paskaitysi mirksiukas.gif Šiaip trys val. skrydis, tai ne tiek ir daug.
Anksčiau duodavo maistą , o dabar net nežinau ar beduoda, berods keitėsi situacija g.gif
gal kas žinot kaip ten su tuo maistu dabar čarteriniuose reisuose ?
Atsakyti
mes uzvakar irgi grizom is turkijos.Galeciau pasakoti ir pasakoti kaip faina ten pailsejom,viskas buvo super,oras,gamta grazi,tiesiog stebuklinga,kalnai auksti,kokiu pas mus nera,vien del jos ten verta vaziuoti biggrin.gif
mes gyvenom netoli Alanijos,Konaklio miestelyje,viesbutyje Rheme beach 4*,viesbutis yra salia juros (iki jos gal 50 m),saule kepino visa savaite,buvo mazdaug apie 30silumos,pats tas,o tik sezono pradzia skaitosi,tai isivaizduokit kas ten darosi per tikraji sezona biggrin.gif .tai va,viesbutis labai patiko,maitino tai daug,iejo viskas,pusryciai,pietus,vakariene ,o be to tarp situ pagrindiniu buvo dar kai kurie uzkandziai.maisto pasirinkimas labai didelis,kai ateini valgyti tai net akys lakto,nezinai ko imtis visko norisi paragauti,galu gale prisivalgai ir iseini su pilnu skrandziu biggrin.gif,aciu dievui stengiausi maitintis su saiku,tai svorio nepriaugau tongue.gif
maistas skanus,tie priekoniai ju man pasirode idomus,aiksu kai kurie patiekalai ir nepatiko,pvz,ju desertai man neskanus buvo,viskas kepta is manu kruopu,tai kazkokie beskoniai,patiko ju karsti patiekalai,salotos,kebabai biggrin.gif
daug keliavom,emem ekskursijas,is tikruju ne visos ekskursijos man pasirode idomios,pvz,is ju verta vaziuoti i ekskursija i Kapadokija,i Pamukale,neblogai Raftinga isbandyti,ekskursija i Alanija irgi patiko,plaukiojom su jaxta,aplankem kelias uolas,sokinejom nuo uolos i jura,is 10 metru .jega,zodziu.del ekskursiju tai geriau apsimoka imti jas is vietiniu,nes musu lietuviu agenturos kainas uskelia neblogai,pvz.uz raftinga mokejom po 55 dolerius uz viena zmogu,o pas vietinius kainuoja 35 zmogui.
apie turkus galiu pasakyti tiek kad jie labai labai sirdingi ir svetingi,aisku kartais erzina tuo savo ikyrumu,bet po to pasijuoki is to ir viskas,turguje kainas nustato ekspromtu,bent jau man taip pasirode,ateini pas juos,paklausi kiek kainuoja tas ir tas,tai jie is pradziu paklausia is kokios salies mes esam,o po to kaina pasako ,juokinga,a ne biggrin.gif o deretis su jais imanoma,gali net daugiau nei puse kainos nuleisti.as pirkau sau dzinsus,tai is pradziu pasake kad kainuoja 120 doleriu,po to sakau kad labai daug,pradejom deretis,tai galutinai juos nusipirkau uz 55 dolerius smile.gif ,dar pirkau dirza,tai irgi kaina buvo didoka,sakau kad pirkciau uz tiek ir tiek,nesutiko,tai sakau nenorit,tai nepirksiu nes per brangu ir pradejau eiti link duru,tai sustabde prie isejimo ir vistie pardave ta dirza uz tiek kiek jai pati pasiuliau smile.gif,zodziu,po to perpratom ta ju politika,ir galu gale is mokom su jais deretis,pamatai preke,mazdaug primeti kiek ji galetu kainuoti pas mus ir pati siulai kaina,net neklausdama kiek ji kainuoja pas juos smile.gif
zodziu,labai idomi kelione buvo,labai noretumem vel ten sugrizti kada nors.cia salta,letus lyja,o ten karsta apie 30,tai taip niuru cia pasidare,jauciasi nostalgija.ta kelione prisimenu su dziugsmu.
Atsakyti
Jeteiko, sakyk, o ar prireike sventiskesnes aprangos? Sukneles, bateliu, vyrui - kelniu, tinkamu batu (ne basankiu)???
Atsakyti
QUOTE(Viktorijavz @ 2007 05 01, 09:59)
Jeteiko, sakyk, o ar prireike sventiskesnes aprangos? Sukneles, bateliu, vyrui - kelniu, tinkamu batu (ne basankiu)???

geras klausimas biggrin.gif as buvau pasiemus 3 sukneles,tai tik viena nesiojau,nes ji buvo tokia daugiau kasdiene,o tu 2, daugiau sventiniu ,nei karto neuzsidejau,nes nebuvo progos,visur vazinejomes po ekskursijas.tiesa dar turejau toki progini kombinezona,tai karta buvau apsirengus i viesbucio restorana.galiu pasakyti,kad jei jus ten vaziuojat su tikslu kazka daugiau pamatyti,pavazineti po ekskursijas,tai ju nebutina veztis,nu gali paimti kokia viena suknele,betelius,vyras irgi gali kokias vienas kelnes ir batus pasiimti,bet tikrai nedaugiau.Bet jei vaziuojat ten noredami vaikscioti po diskotekas,barus,zodziu,gyventi naktini gyvenima,tai vezkis tada proginius rubus.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2007 04 30, 17:39)
Duoda ne tik užkąst, bet ir įkalt biggrin.gif

įkalt duoda tik balto arba raudono vyno biggrin.gif ( nors atrodo planuoja nebeduoti g.gif )
o išgerti dar ir gaivinančių gėrimų Apelsinų Pomidorų sultys coca cola, sprite, fanta, mineralinis su gazu be gazo smile.gif
Dar tikri pava arba juodoji arbata iš pakelio biggrin.gif
Užkanda priklausomai nuo skrydžio, dažniausiai pietūs, bet TE356 pusryčius į ten skrendant pasiūlo smile.gif
svarbiausia nesigėdinti ir teirautis gėrimų ne vieną kartą, jeigu tik yra noras biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Euforija: 01 gegužės 2007 - 11:50