Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija: kurortai, viešbučiai, pramogos

QUOTE(Smurka @ 2007 03 29, 13:58)
O galite nuvažiuoti į kuklesnį viešbutį už kokius 2600, o visus kitus pinigus skirt ekskursijoms ir pramogoms. Kaip supratau, nesate tiek turtingi, kad galėtumėte sau leisti sukišti visus pinigus į prašmatnų viešbutį ir šalies nė trupučio nepamatyti mirksiukas.gif

Bet savarankiškai keliauti yra kelis kartus pigiau. Aš už savaitės poilsį 2* viešbutyje, įskaitant visas kitas išlaidas (ekskursijos, lauktuvės) išleisdavau po 2000 litų (neskaitant kompensacijos už avarijoje aplamdytą motorolerį blush2.gif ), kai tuo tarpu lygiai tokia pati suma man gavosi keliaujant savarankiškai dvi savaites, aplankant skirtingas vietas. O pastaroji dviejų savaičių trukmės kelionė man su viskuo atsiėjo tik 1300 litų blink.gif Tiesa, jei nuolat būtų tekę nakvot viešbučiuose, tai vis tiek 2000 būtų susidarę.

Nemanau, kad zmones medaus menesi noretu praleisti pas hospitalitiecius lotuliukas.gif
O del maitinimo meniu - priklauso nuo viesbucio. Nereikia ereziju, kad 4* busit patenkinti, o 3* visko gali but schmoll.gif Man tarkim 4* viesbutis visai nepatiko - didelis kaip tvartas, jokio jaukumo. Na ir kas, kad per pusrycius stalai luzo, negi valgyt vaziuoji g.gif Verciau pasirinkti paprastesni ir vazinet i ekskursijas, su jachtom, su dzipais. Pietus ten iskaiciuoti. Vakarais pavaikstineti gatvem ir pratestuoti vietines kavines ir barus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2007 03 29, 12:57)
Bet tai jeigu aš į kuprinytę isimesiu kažką nejaugi tikrins mano bagažą  g.gif Panašu, kad reiks rinktis AL  g.gif  O tarkime viešbutyje 3* kas įeina: maistas,kokie gėrimai, vaisiai? Norisi, kad povestuvinė kelionė buti ir šauni, ir nelabai brangi  thumbup.gif  Gal jau turime porelių, kurios planuoja spalio 2 d. pabėgti iš LT ?

Pasidalinsiu aš savo įspūdžiais: pernai spalio1-10 buvau 3* AI - pusryčiai, pietūs, pavakariai, vakarienė, vietinės gamybos alkoholis, gaivieji gėrimai, vaisių nelabai didelis pasirinkimas buvo, bet visumoje atostogos thumbup.gif
Kiekviena dieną pirkavau kitoje gatvės pusėje spaudžiamas sultis ir su visa stikline parsinešdavau skanauti prie baseino ir niekada apsaugos darbuotojai man nieko nesakydavo..., taip pat buvo ir su pirkiniais iš parduotuvės ax.gif Manau su prasinešimu - viskas priklauso nuo viešbučio politikos... ax.gif
Šiais metais lėksim į Turkiją rugsėjo 23-spalio 4. biggrin.gif "Susirgom" abu su MB TURKOMANIJA biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2007 03 29, 14:03)
Nemanau, kad zmones medaus menesi noretu praleisti pas hospitalitiecius lotuliukas.gif
O del maitinimo meniu - priklauso nuo viesbucio. Nereikia ereziju, kad 4* busit patenkinti, o 3* visko gali but schmoll.gif Man tarkim 4* viesbutis visai nepatiko - didelis kaip tvartas, jokio jaukumo. Na ir kas, kad per pusrycius stalai luzo, negi valgyt vaziuoji g.gif Verciau pasirinkti paprastesni ir vazinet i ekskursijas, su jachtom, su dzipais. Pietus ten iskaiciuoti. Vakarais pavaikstineti gatvem ir pratestuoti vietines kavines ir barus ax.gif

tai vat ir neaišku kaip labiau apsimoka...skaičiau forume, kad Turkijoj maistas ir gėrimai l.brangūs. kebabas 8 Lt ir tai tik suradus. Tai nesinoretų kebabus 10 dienų valgyti. Gal jei viešbutyje prisikerti, tai paskui mieste gali tik žioplinėti.
Beje, su maistu tai turiu problemu: valgau mažai, bet dažnai. Ir jei būsiu alkana, tai bijau, kad jaunasis bus bash.gif
Papildyta:
tai jūs man dabar paaiškinkit: viskas įskaičiuota, tai valgai kada nori. na ateini ir pasiimi. ar konkrečiai yra val. ir tik tada gali valgyti?

iš mano pasisakymų, tai toks jausmas, kad tik gathering.gif ten ir važiuoju
planuojam ir pablūdinėti
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2007 03 29, 14:10)
tai vat ir neaišku kaip labiau apsimoka...skaičiau forume, kad Turkijoj maistas ir gėrimai l.brangūs. kebabas 8 Lt ir tai tik suradus. Tai nesinoretų kebabus 10 dienų valgyti. Gal jei viešbutyje prisikerti, tai paskui mieste gali tik žioplinėti.
Beje, su maistu tai turiu problemu: valgau mažai, bet dažnai. Ir jei būsiu alkana, tai bijau, kad jaunasis bus bash.gif

Taigi viesbutis be maitinimo vistiek nebus. Galite imti tik pusrycius ir vakariene - pietus bus ekskursijoj. Arba tik pusrycius, pietus ekskursijoj, o vakariene mieste. Nera ten kosmines kainos ax.gif O per karscius tas alkis nera labai didelis rolleyes.gif
Svarbiausia apsispresti kokiu atostogu norite, ar vazinesite i ekskursijas smile.gif

AI valgai ne bet kada, yra valandos numatytos cool.gif
Papildyta:
QUOTE(stirna_Liu @ 2007 03 29, 14:14)

tai jūs man dabar paaiškinkit: viskas įskaičiuota, tai valgai kada nori. na ateini ir pasiimi. ar konkrečiai yra val. ir tik tada gali valgyti?

Viešbučiuose galimi šie maitinimo tipai:
RO (Room only) - be maitinimo.
BB (Bed&Breakfast) - pusryčiai (švediškas stalas), arbata, kava, vanduo - nemokamai.
HB (Half Board) - pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas), nemokami gėrimai: arbata ir vanduo pusryčių metu. Vakarienės metu visi gėrimai - už papildomą mokestį.
HB+ (Half Board Plus) - pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas), valgio metu - nemokami gėrimai (kai kuriuose viešbučiuose - alus ir vynas).
HBS (Half Board Superior) - pusryčiai ir vakarienė, šampanas atvykus; pusryčiai, vėlyvieji pusryčiai (švediškas stalas, šviežiai išspaustos sultys, arbata, kava); priešpiečiai (lengvi užkandžiai, kava, arbata); vakarienė (švediškas stalas pagrindiniame restorane ir restorane a la carte, ribotas alkoholinių ir gaiviųjų vietinės gamybos gėrimų kiekis); vėlyva vakarienė.
FB (Full Board) - pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas). Pietų ir vakarienės metu visi gėrimai už papildomą mokestį.
FB+ (Full Board Plus) = EXTFB (Extended Full Board) - pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas), valgio metu - nemokami gėrimai (kai kuriuose viešbučiuose - alus ir vynas).
AI (All inclusive) - viskas įskaičiuota: pusryčiai, pietūs ir vakarienė, alkoholiniai ir gaivieji vietinės gamybos gėrimai.
UAI (Ultra All Inclusive) = SAI (Superior All Inclusive) = EXTAI (Extended All Inclusive) = ELGAI (Elegance All Inclusive) = VIPAI (VIP All Inclusive) - viskas įskaičiuota. Taip pat - importiniai alkoholiniai gėrimai ir papildomos paslaugos administracijos nuožiūra.
HCAI (High Class All Inclusive) = DAI - (Deluxe All Inclusive) - viskas nemokamai, išskyrus: parduotuves, telefoną, gydytojo ir kirpyklos paslaugas, kai kurias vandens sporto rūšis ir povandeninį nardymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 29 kovo 2007 - 13:15
O kokiom kalbom ten ekskursijose gidai kalba??Ar yra skirtumas siuo klausimu imant ekskursijas is LT agenturos ir is vietiniu?

Ui, sorry, jau radau kazka panasaus i atsakyma temos pradzioje tongue.gif O ar ten nera musiskiu LT gidu, lietuviams vedanciu ekskursijas lietuviskai? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktorijavz: 29 kovo 2007 - 14:11
Dėl maisto ir gerimų įsinešimo į viešbučius tai priklauso nuo pačio viešbučio, nuo jo personalo. Pirmą kartą kai buvau Turkioj, gyvenom 3* ir viešbutis buvo jėga, personalas nerealiai draugiškas, ir mes nešdavomės į viešbutį atvirai viską, ką tik norėdavom, ir alaus, ir maisto iš gatvės, vaisių, gėrimų, nieks nieko. Maljorkoj 3* viešbutyje irgi drasiai nešdavomės vandens dėžes iš supermarketo. O va Egipte 5* tai nešdavom, bet tašėj, nes ten apsauga stovėdavo ir griežtai neleisdavo, nu gerai, kad tašių netikrindavo. O va draugai buvo Turkijoj 4* ir sakė nieko neleisdavo ne tik atvirai įsinešti, bet net tašes patikrindavo ir atimdavo, jei rasdavo blink.gif

QUOTE(stirna_Liu @ 2007 03 29, 15:12)
O koks viešbutis? Gal mums tiks ir patiks  thumbup.gif

Tai kad man rodos nebeveža į jį jau kelis metus doh.gif Čia Marmaryje buvo.
Bet jums medaus menuo, todėl siūlyčiau rimtai viešbutį rinktis, nes tai ne eilinė kelionė...Rinkitės maksimaliai gerą, kokį galit sau leisti, didesniame miestelyje, o jei norit pakeliauti, imkit tik pusryčius ir vakarienę mirksiukas.gif Ir nepamirškit jaunavedžių nuolaidos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Norima @ 2007 03 29, 16:16)
Tai kad man rodos nebeveža į jį jau kelis metus doh.gif Čia Marmaryje buvo.
Bet jums medaus menuo, todėl siūlyčiau rimtai viešbutį rinktis, nes tai ne eilinė kelionė...Rinkitės maksimaliai gerą, kokį galit sau leisti, didesniame miestelyje, o jei norit pakeliauti, imkit tik pusryčius ir vakarienę mirksiukas.gif

Renkamės labai rimtai smile.gif Vakar kelionių ag. praleidome 2 val. Tada dar namie žiūrėjome kataloga, tai finale aš taip nusikaliau, kad man visi viešbučiai buvo beryšio, na nebent 5* g.gif
Ir taip skaičiuojam, ir taip skaičiuojam. Kai nepatyrę, tai bardakas galvoje schmoll.gif
Šiaip aš mėgstu degintis max, bet išvažiavus į tokią kelionę, tai būtų nuodėmė drybsoti vien tik pležia, todėl galvoju, kad varysim ir į trasą.
O kaip bus ištirųjų - tik Dievas žino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktorijavz @ 2007 03 29, 14:04)
O ar ten nera musiskiu LT gidu, lietuviams vedanciu ekskursijas lietuviskai?  bigsmile.gif

Be jokios abejonės yra. Tik paruošk už šią galimybę antra tiek euriukų tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Viktorijavz @ 2007 03 29, 14:31)
O nebuna ekskursijos i Kapadojija tik 1 dienos???  unsure.gif  Is Kemero. Mat labai noretume ten nuvykti, bet jei 2 dienos, tai nelabai spesim i visur...

Nebūna schmoll.gif Nes per toli Kapadokija vienai dienai
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2007 03 29, 16:09)
Be jokios abejonės yra. Tik paruošk už šią galimybę antra tiek euriukų tongue.gif

Ty antra tokia suma, kiek uz ekskursija sumokejai ar kaip? smile.gif Bet tai tada gal ir visa grupe turi su tuo sutikti ir visi susimesti, a?
Papildyta:
QUOTE(Smurka @ 2007 03 29, 16:09)
Nebūna schmoll.gif  Nes per toli Kapadokija vienai dienai

Ot kaip gaila... verysad.gif
O jei reiketu atmesti 1 ekskursija is Kapadokijos, Miros ir Kerovos ir Pamukalnes, ka atmestumete???
Atsakyti
Nesulaukiau atsakymo, ar kas vaziavote i Efesa is Marmario ax.gif ? Ar toli ir gal zinot, kiek su vietiniais kainuoja? ar patiko ir ar verta ten vaziuoti? Maniski labai nori ten, o as nezinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktorijavz @ 2007 03 29, 19:45)
Ty antra tokia suma, kiek uz ekskursija sumokejai ar kaip?  smile.gif Bet tai tada gal ir visa grupe turi su tuo sutikti ir visi susimesti, a?

Niekas nieko neturi susimesti. Vietiniu organizuojamos ekskursijos (rusu, anglu ar vokieciu kalba) yra du ar net daugiau kartu pigesnes nei lietuviu smile.gif Skiriasi tik skambanti per jas kalba bigsmile.gif

QUOTE(Viktorijavz @ 2007 03 29, 20:13)
O tai geras, imi is LT agenturu keliones ir jose lietuviskai kalba??  bigsmile.gif Liuks  thumbup.gif
O kiek tos ekskursijos pas LT kainuoja???

Va lietuviu kainos. Turku perpus maziau smile.gif
Atsakyti
Sakes, per danu zianias sake, kad Antalijoj viesbutis susprodo! Tiriama, ar tai teroro aktas unsure.gif turetu ir per LT zinias jau papasakot, nes daniskai nelabai daug supratom... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Shalimar @ 2007 03 29, 19:17)
Va lietuviu kainos. Turku perpus maziau smile.gif

Aciukas, keista, kad as ju nemaciau doh.gif
Atsakyti