Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukiojantis parketas šildomoms grindims?

Na aš taip supratau, kad nerekomenduojama kloti tuo metu, kai grindys šildomos (ta prasme, kai kloji šildymą išjungti), o ant elektra šildomų negalima g.gif
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2007 08 07, 16:34)
man šiandien vienas vyrukas pasakojo apie laminatą ir sakė, kad visi laminatai tinka šildomoms grindims, jei ir nėra ženkliuko, o jei man ženkliukas labai būtinas, tai gamykloj uždėti gali smile.gif
ir tuos putoplastinius rutuliukus mačiau šiand. kaina kaip ir minėjo 7lt/kv.m

dar apžiūrėjau trisluoksnį parketą, tai kaina pigiausio 89 lt/kv.m(nerūšiuotas su daug šakelių, o rinktinis 107lt), o pats brangiausias laminatas 44lt/kv.m

na jau , laminatas ir po 60 lt ir po 90lt/m2 būna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2007 08 07, 20:28)
na jau , laminatas ir po 60 lt ir po 90lt/m2 būna  4u.gif

žinau, kad būna smile.gif , bet ten kur aš žiūrėjau šiandien, tai būtent tokios kainos kokias minėjau
Atsakyti
Bet visi pamastymai tik teoriniai, negi niekas negali pakomentuoti remdamasi tikrais faktais, gal bet pazystamu atsiliepimais? g.gif Konsultantai irgi zmones, jiems rupi parduoti, o po to vargsi tu pats , zmogau ...
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2007 08 08, 07:24)
Bet visi pamastymai tik teoriniai, negi niekas negali pakomentuoti remdamasi tikrais faktais, gal bet pazystamu atsiliepimais? g.gif  Konsultantai irgi zmones, jiems rupi parduoti, o po to vargsi tu pats , zmogau ...

Ne is teorijos - pas drauga yra sudetas laminatas ant sildomu grindu . Jeigu palygint su plytelem virtuvej , kur jauciasi siluma i ****** , tai per laminata tokio pojucio kaip ir nera . Aisku , nesalta tam kambary ir viskas ten tvarkoj su tuo laminatu . Pats draugas gailejos , kad nesidejo trisluoksniu ar dvisluoksniu parketlenciu prisiklauses visokiu ten "gudruciu samanu" . Nes tiek dvisluoksnis parketas , tiek laminatas tinka sildomoms grindims . Bet laminatas ir lieka laminatu - vistiek parketlentes turi daugiau naturalumo . Stai linkas su dvisluosknem parketlentem : http://www.gerosgrin...nis_parket.html
Butent remdamasis draugo patirtim , desiu tik tokias parketlentes ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimokas: 08 rugpjūčio 2007 - 06:37
Bet aš girdėjau, kad šildomom grindim tik trisluoksnį parketą galima dėti g.gif

Mes iš pradžiu buvom kategoriškai nusprendę, kad pirmame aukšte bus parketlentės, o antrame laminatas smile.gif O dabar svarstpom, kad ir į pirmą aukštą dėti laminatą, nes:
- su parketu didesnė rizika, kad nuo šildymo atsiras pakitimų
- laminatas daug atsparesnis (o pas mus dar du vaikai)
- nerandu parketo norimos spalvos (o laminato pamačiau nerealiai fainą spalvą)

Vieno tik gaila, kad vasarą grindys bus vėsesnės ax.gif Na ir ta mintis, kad vaikštai ne ant parketo....
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2007 08 08, 07:35)
Bet aš girdėjau, kad šildomom grindim tik trisluoksnį parketą galima dėti  g.gif

Mes iš pradžiu buvom kategoriškai nusprendę, kad pirmame aukšte bus parketlentės, o antrame  laminatas smile.gif O dabar svarstpom, kad ir į pirmą aukštą dėti laminatą, nes:

Vieno tik gaila, kad vasarą grindys bus vėsesnės  ax.gif Na ir ta mintis, kad vaikštai ne ant parketo....

Suabejociau, ar laminatas daug atsparesnis nei trisluoksnis parketas... Dabar dar gyvenam bute su laminato grindimis doh.gif Name tikrai jo nebus... Plyteles, parketas, o antrame aukste kamstines grindys ( girdejom daug geru atsiliepimu apie jas).
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2007 08 08, 09:35)
Bet aš girdėjau, kad šildomom grindim tik trisluoksnį parketą galima dėti  g.gif

Mes iš pradžiu buvom kategoriškai nusprendę, kad pirmame aukšte bus parketlentės, o antrame  laminatas smile.gif O dabar svarstpom, kad ir į pirmą aukštą dėti laminatą, nes:

Vieno tik gaila, kad vasarą grindys bus vėsesnės  ax.gif Na ir ta mintis, kad vaikštai ne ant parketo....

Ant šildomų grindų galima ir dvisluoksnį dėti, bet pagrindas turi būti labai lygus, nes parketas plonesnis ir matytusi nelygumai.
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 02 25, 15:15)
Tikrai negalima.
meistrai protingai sako, o pazystami tai dar tures problemu ateityje...
1- del sildymo greiciau atsiras plysiai, issibanguos pavirsius, atsiras ivairiu deformaciju,
2- jei klijuojamos grindys- siluma veiks klijus ir toksines medziagos kils i ora,
3- prastas silumos laidumas

Kodel nenorit plyteliu?

Plius dulkes ir ziedadulkes visa laika judes ore. Alergiskiems zmonems tai blogiausia kas gali buti. Todel vel rekomenduojami radijatoriai, nes per daug problemu su grindu danga ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2007 08 10, 00:35)
Plius dulkes ir ziedadulkes visa laika judes ore. Alergiskiems zmonems tai blogiausia kas gali buti. Todel vel rekomenduojami radijatoriai, nes per daug problemu su grindu danga ir t.t.

Visiska nesamone , briedas - kaip tik radiatoriai sukelia didesne oro konvekcija . Svedijoj buvo daryti nuodugnus grindinio sildymo tyrimai , kuriu metu nustatyta , kad grindinis sildymas labiausiai tinka astma sergantiems zmonems . Cia kazkuriam lietuviskam forume vienas ( atrodo omnitel.building news'uose ) pasakojo , kaip Vokietijoj ligonines palatose tik grindinis sildymas . Na ir kaip galima teigti toki brieda ? Isildyto betono temperatura tik 2-3 lps didesne uz kambario temperatura . Jeigu kambaryje palaikom 20 lps , tai betonas bus 23 lps is kuriu dar koki 1 lps numusa parketlente . Tai nuo tokio temeraturu skirtumo dulkes judes ore ? :-) Jeigu jau nezinot ka teigiat - pasieiskokit daugiau informacijos . Lietuviskai info mazoka , bet angliskai - i valias . As pats skeptiskai ziurejau i gindini , bet po to issiaiskinau , kad tai vienas is geriausiu ir sveikiausiu sildymu . Jo trukumas - ribotas sildomo ploto dangu pasirinkimas . Daugiau trukumu nera ...
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2007 08 09, 11:24)
Suabejociau, ar laminatas daug atsparesnis nei trisluoksnis parketas... Dabar dar gyvenam  bute su laminato grindimis  doh.gif  Name tikrai jo nebus... Plyteles, parketas, o antrame aukste kamstines grindys ( girdejom daug geru atsiliepimu apie jas).

nesu maciusi kamstiniu grindu, idomu, kiek jos ir kuo geros ir koks ju praktiskumas, siluma?
Papildyta:
QUOTE(Burka @ 2007 08 05, 19:06)
Ir mes siuo metu blaskomes tarp grindinio sildymo ir sildymo radiatoriais doh.gif linkstam link grindinio,bet gasdina tai,kad neaisku kokias grindis det doh.gif kaip suprantu laminatas netinka unsure.gif tinka plyteles arba trisluoksnis parketas,plyteles galima sudet vonioj ir koridoriuj,bet kambariuose man schmoll.gif daba paziurejau parketo kainas blink.gif issigandau doh.gif kokia danga dar galima det? Ar tikrai laminatas netinka?  g.gif

plyteles man nepatiko net virtuvej, turejom,, nepraktiska, duzta viskas, kas nukrito, salta, nors ir sildoma, bet kojom malonu gal tik kai super karsta
Atsakyti
QUOTE(agniux911 @ 2007 08 10, 09:58)
plyteles man nepatiko net virtuvej, turejom,, nepraktiska, duzta viskas, kas nukrito, salta, nors ir sildoma, bet kojom malonu gal tik kai super karsta

O kam tuos indus ant grindu metyt ? :-) Bute pragyvenom 11 metu , jame koridorius ir virtuve buvo padaryta plytelem . Na gal kokius 3-4 kartus kazka ir sudauzem ant ju . Betgi sukes laime nesa ! :-) O kas ten nepraktisko plytelese ? Kaip tik labiau praktiskesnio dalyko nemaciau - sudejai ir pamirsai . Lengvai valosi , gerai atrodo . Pagal jusu logika iseitu , kad ir vonioj plyteles - blogis , ale neisvengiamas . Galima taip paslyst , kad pakausiu i plyteles ir pas dievuli tiesiai ... :-)
Atsakyti