Įkraunama...
Įkraunama...

Virbalai, vąšeliai, įv.priedai ir kt.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 12 27, 22:18)
1. Gal kas žinote, kur Vilniuje šiuo metu yra pirkti metalinių "addi" firmos virbalų su valu?

2. Šioje temoje (ir ne tik) teko skaityti, kad 80 cm jie lyg ir trumpoki. Įdomu kas būtų nepatogiau - ar su tais trumpokais 80 cm ilgio virbalais megzti didesnius daiktus, ar su 1 m ilgio virbalais - vaikiškus rūbelius ir pan.? g.gif Nieko labai didelio nemezgu (kol kas unsure.gif ), tai turbūt su ilgesniaisiais turėčiau tik bereikalingo vargo?

O man smalsu, kur Kaune 'addi' pigiausi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 12 27, 22:18)
1. Gal kas žinote, kur Vilniuje šiuo metu yra pirkti metalinių "addi" firmos virbalų su valu?

2. Šioje temoje (ir ne tik) teko skaityti, kad 80 cm jie lyg ir trumpoki. Įdomu kas būtų nepatogiau - ar su tais trumpokais 80 cm ilgio virbalais megzti didesnius daiktus, ar su 1 m ilgio virbalais - vaikiškus rūbelius ir pan.? g.gif Nieko labai didelio nemezgu (kol kas unsure.gif ), tai turbūt su ilgesniaisiais turėčiau tik bereikalingo vargo?

Čia priklauso nuo to, kokio ilgio mezginys. Vienoje knygoje skaičiau, kad virbalai su valu turi būti mažiausia 10 cm trumpesni nei užbaigto mezginio kraštas. Taigi, netinkamas valinių virbalų ilgis labiau apsunkina mezgimą arba padaro jį visai neįmanomą, priešingai negu netinkamas paprastų virbalų ilgis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 12 28, 21:19)
Čia priklauso nuo to, kokio ilgio mezginys. Vienoje knygoje skaičiau, kad virbalai su valu  turi būti mažiausia 10 cm trumpesni nei užbaigto mezginio kraštas. Taigi, netinkamas valinių virbalų ilgis labiau apsunkina mezgimą arba padaro jį visai neįmanomą, priešingai negu netinkamas paprastų virbalų ilgis  biggrin.gif

mezginio kraštas = plotis?
Atsakyti
Beveik viską, ką mezgu be siūlių, mezgu Addi virbalais. Ir vaikiškus, ir servetėlines suknias. man to 80cm pakanka.
Atsakyti
QUOTE(DIA-40 @ 2010 12 23, 18:51)
sveiki. sakykite ar bambukiniai virbalai kojnems megzti buna visi tokie lankstus ir luzta? as nusipirkau 2.5 numerio bambukinius virbalus. pradejau megzti ,pasirode tokie lankstus ir galu gale perluzo. mokejau apie 6 litus. as isivaizdavau, kad jie tvirti . user posted image

Na as esu nusipirkusi Prym firmos bambukinius is www.devyniosgalybes.eu , irgi 2.5 daug numezgiau bet dar neluzo, siek tiek sulinko, kaip ir metaliniai, bet neluzo
Atsakyti
ACIU .tada ieskosiu geresnes firmos ir brangesniu, nes vistiek noriu bambukiniu virbalu user posted image
Atsakyti
Dėkui už atsakymus. 4u.gif Bet negi niekas taip ir nepasidalinsite, kur tuos "addi" virbalus Vilniuje perkate? blush2.gif (Kainų skirtumai irgi būtų įdomu ax.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Skarlet @ 2010 12 28, 23:19)
mezginio kraštas = plotis?

Manau, kad taip-mezginio plotis. drinks_cheers.gif
Atsakyti
sakykit o virveliniu "addis" valas nesiraito,ar jis minkstas ,nes kaina nemaza gal jie nieko verti??? esu pirkus kazkokius papigiai su valu uz 4lt,pats virbalas geras _aliuminis _slysta juo siulas lengvai ,bet valas labai prastas_sukasi ir gana kietas,as ji suminkstinu tik i karsta vandeni imerkus,dabar uzsikreciau skaru virusu,mezgu is moheros tad ir ieskau geru virbalu su minkstu valu ,kad per daug nesiraitytu...
Atsakyti
QUOTE(daiveee @ 2011 01 16, 20:19)
sakykit o virveliniu "addis" valas nesiraito,ar jis minkstas ,nes kaina nemaza gal jie nieko verti??? esu pirkus kazkokius papigiai su valu uz 4lt,pats virbalas geras _aliuminis _slysta juo siulas lengvai ,bet valas labai prastas_sukasi  ir gana kietas,as ji  suminkstinu tik i karsta vandeni imerkus,dabar uzsikreciau skaru virusu,mezgu is moheros tad ir ieskau geru virbalu su minkstu valu ,kad per daug nesiraitytu...

Turiu dar tik kelios savaitės, bet jau išbandyti ir kol kas negaliu atsidžiaugti. thumbup.gif Valas nesiraito, nepastiręs, akys slysta kuo puikiausiai - na tikrai malonumas su jais megzti. 4u.gif (Tiesa instrukcijoje paminėta, kad ilgainiui valas gali kiek sukietėti dėl dehidratacijos - tada reiktų pamirkyti šiltame vandenyje).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 01 16, 22:07)
Turiu dar tik kelios savaitės, bet jau išbandyti ir kol kas negaliu atsidžiaugti. thumbup.gif Valas nesiraito, nepastiręs, akys slysta kuo puikiausiai - na tikrai malonumas su jais megzti. 4u.gif (Tiesa instrukcijoje paminėta, kad ilgainiui valas gali kiek sukietėti dėl dehidratacijos - tada reiktų pamirkyti šiltame vandenyje).

O ar yra addi be valo pas mus pirkti virbalu? Metalas tikrai neblogas, slysta gerai, o valiniai nelabai kol kas mane apkerejo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarlet @ 2011 01 17, 22:00)
O ar yra addi be valo pas mus pirkti virbalu? Metalas tikrai neblogas, slysta gerai, o valiniai nelabai kol kas mane apkerejo  ax.gif

Kaune mačiau ilgus , be valo
Atsakyti