Įkraunama...
Įkraunama...

Eismas ratu

Jūs jei norit susikalbėt kalbėkit apie neženklintas sankryžas, o tai gaunas... unsure.gif ...pas mus pagal ženklus galima taip, o pas mus anaip - tokia ir taisyklė - žiūrėt konkrečius ženklus kai jie yra, nes kožnam žiede jie gali skirtis.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2007 02 25, 00:03)
Žiede važiuojantys(ir įvažiuojantys) antra juosta turi pirmumo teisę prieš važiuojančius(ir įvažiuojančius) pirma juosta.

A šitas iš kur? unsure.gif

Bo KET byloja taip:

148. Persirikiuodamas vairuotojas privalo duoti kelią transporto priemonėms, važiuojančioms gretima juosta ta pačia kryptimi. Jeigu ta pačia kryptimi važiuojančios transporto priemonės persirikiuoja kartu, vairuotojas privalo duoti kelią dešinėje esančiai transporto priemonei.

Daugiau nieko neradau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2007 02 28, 21:20)
Jūs jei norit susikalbėt kalbėkit apie neženklintas sankryžas, o tai gaunas... unsure.gif ...pas mus pagal ženklus galima taip, o pas mus anaip - tokia ir taisyklė - žiūrėt konkrečius ženklus kai jie yra, nes kožnam žiede jie gali skirtis.

Va va Klaipėdoje vienokie žiedai, o kituose miestuose kitokie, ženklai irgi skiriasi mirksiukas.gif

Bet man taip linksma, kaip mes moteriškės čia apie eismą diskutuojam hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mutti: 28 vasario 2007 - 21:37
QUOTE(Eni @ 2007 02 28, 21:35)
aisku irnesakyk.gif
Apie uzkisimus manau ir diskutuot neverta, kad tokie pazeidejai nervina, trukdo eisma, sukelia avarines situacijas ir t.t. cia kaip ir savaime suprantama  mirksiukas.gif  Bet tu surasei taip lyg tai butu taisykles (tada noreciau pamatyt punktais kokia cia taisykle konkreciai)  biggrin.gif
Jeigu pvz. pagal zenklinima galima ivaziuot i zieda ir pirma ir antra juosta, tai is kur tada vaziuojantis antra juosta igauna pirmuma? laugh.gif
Arba kodel tada ivaziuojantis pirma juosta turetu praleist ivaziuojanti antraja? Tiesiog kiekvienas ivaziuoja savo juosta ir toliau vaziuoja ta juosta iki neprireikia sukti ar persirikiuoti  ax.gif

Tiesiog nemoku kitaip paaiškinti,man taip instruktorius aiškino.Čia esmė yra tame,kad įvažiuojantys pirma juosta dažniausiai iš karto metasi į žiedo antrą juostą,nors turi praleisti ja važiuojančius(ir įvažiuojančius).Taigi jei pirmoj žiedo sankryžoj nesiruošiat sukti į dešine,geriau į žiedą įvažiuoti antra juosta,tiesiog taip paprasčiau ir saugiau visiems(arba ir važiuoti ta pirma juosta),tada žiedą kaip ir savaime labai lengvai apvažiuoji.Aš dabar jokių problemų žieduose nebeturiu.
Na,gal aš tiesiog nemoku paaiškinti,kaip čia yra iš tikrųjų,bet galioja čia pagrindinio kelio taisyklė.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2007 02 28, 23:01)
Na,gal aš tiesiog nemoku paaiškinti,kaip čia yra iš tikrųjų,bet galioja čia pagrindinio kelio taisyklė.

unsure.gif Nu bet tai jei aš važiuoju pirma juosta - ženklų nėra! - tai ir važiuoju sau kad ir 10 ratų apie tą žiedą. Gal ir nelogiška, gal kitiems nepatogu, bet taisyklės to nedraudžia.
O jei kas nors iš antros juostos nori į pirmą, tai aš jo neprivalau praleist. t.y. jis neturi prieš mane pirmumo. Aš sau pielinu savo 10 artų, o anas tegu palaukia, kol nuvažiuosiu, ir tada rikiuojasi. Taip turėjai galvoj? Nes jeigu taip, tai ir aš taip smile.gif

Bet kai rašei, kad antra eilė turi pirmumą prieš pirmą, tai maniau, kad priešingai... smile.gif Maniau, kad turi omeny, kad kai antra eilė užsimano į pirmą (bo kitaip gali negalėt išvažiuot), tai pirma jį turi praleist (nors šiaip tai gražu būtų...) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 02 28, 23:07)
(nors šiaip tai gražu būtų...) rolleyes.gif

estetė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2007 03 01, 00:34)

Taaaaip bigsmile.gif Ir pacifistė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 02 28, 23:07)
unsure.gif  Nu bet tai jei aš važiuoju pirma juosta - ženklų nėra! - tai ir važiuoju sau kad ir 10 ratų apie tą žiedą. Gal ir nelogiška, gal kitiems nepatogu, bet taisyklės to nedraudžia.
O jei kas nors iš antros juostos nori į pirmą, tai aš jo neprivalau praleist. t.y. jis neturi prieš mane pirmumo. Aš sau pielinu savo 10 artų, o anas tegu palaukia, kol nuvažiuosiu, ir tada rikiuojasi. Taip turėjai galvoj? Nes jeigu taip, tai ir aš taip smile.gif

Bet kai rašei, kad antra eilė turi pirmumą prieš pirmą, tai maniau, kad priešingai... smile.gif Maniau, kad turi omeny, kad kai antra eilė užsimano į pirmą (bo kitaip gali negalėt išvažiuot), tai pirma jį turi praleist (nors šiaip tai gražu būtų...) rolleyes.gif

Kalbant apie standartinius zhiedus tu teisi.

Denaxa rasho apie zhiedus, kur yra zhenklai nurodantys vazhiavimo kryptis, Vilniui praktishkai visi zhiedai tokie.
Todel pirma juosta sukt 10 ratu negalima, reikia ishvazhiuot pirmam ishvazhiavime.
Norint sukt ratus reikia vazhiuot antra juosta, o nemazhai vairuotoju i zhieda ivazhiuoja pirma juosta ir rykiuojasi i antra nepraleisdami ivazhiuojanciu antra juosta.
Atsakyti
QUOTE(Julius3 @ 2007 03 01, 07:55)
Todel pirma juosta sukt 10 ratu negalima, reikia ishvazhiuot pirmam ishvazhiavime.

Tai bet čia ir taip aišku kai ženklai yra - žiūri konkrečių jų ir tiek...Čia ne kažkokia paskira važiavimo žiedais taisyklė, o konkrečių ženklų žiūrėjimas mano galva. Pati kad ir ženklais ženklintus žinau ne vieną kur galima ir ne pirmam išvažiavime išvažiuot (ir antram pvz. bigsmile.gif ) - čia juos žiūrėt reikia, o ne kažkokias taisykles išsigalvot, nes ta taisyklė tuo atveju kaip ir minėjau - žiūrėk ženklus. O dėl papildomai neženklintų jau viskas kaip ir aišku.
Atsakyti
QUOTE(Julius3 @ 2007 02 26, 08:19)
Vazhinet per zhiedus reikia taip:
Ziedai
Ziedai 2

labai aciu, tikrai vertinga info drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 03 01, 01:07)
unsure.gif  Nu bet tai jei aš važiuoju pirma juosta - ženklų nėra! - tai ir važiuoju sau kad ir 10 ratų apie tą žiedą. Gal ir nelogiška, gal kitiems nepatogu, bet taisyklės to nedraudžia.

Aha, ir vidurine juosta vaziuojantis, nores isvaziuot is ziedo, kaip kals i sona, ir pasibaigs tas pielinimas 10 ratu lotuliukas.gif Nesu girdejus ir nesu macius, kad kas taip darytu, jei vaziuoji antra, juosta ir nori isvaziuot is ziedo, reikia praleist vaziuojanti pirma juosta g.gif Vaziuojant trecia juosta, reikia praleist vaziuojanti antra, bet vaziuojant antra juosta vaziuoji ir vaziuoji sau ax.gif Vot antra juosta gali sukti tikrai 10 ratu, nieko nereik praleist
Atsakyti
QUOTE(Užsislaptinusi brunete @ 2007 02 24, 19:21)
Jei gerai suprantu, jei ruošies važiuoti ratu, tai į žiedą reikėtų įvažiuoti iš antrosios juostos. Jei ketini sukti į pirmąjį posūkį, į žiedą reikėtų įvažiuoti iš pirmosios juostos.

drinks_cheers.gif ir nebandyk važiuoti į antrą posūkį įvažiuojant į žiedą iš pirmos juostos - būsi nukalta mirksiukas.gif

Į antrą posūkį irgi įvažiuok antra eile, ne pirma, nes irgi gali būt nukalta (ir ne visada būsi teisi) mirksiukas.gif
Atsakyti