Įkraunama...
Įkraunama...

Eismas ratu

QUOTE(mutti @ 2007 02 26, 17:36)
Gali būti "nepatogu"  mirksiukas.gif ypač jei esi visiškai "žalias". Aš pvz kai pirmus kartus važiuodavau, tai mintyse susidėliodavau kelią, kad būtų visi posūkiai tik į dešinę  lotuliukas.gif o jei į kairę, tai kad būtų šviesoforas, o parkavimui pasirinkdavau kuo didesnę aikštelę  lotuliukas.gif  Dabar jau "nebijau" jokių posūkių, jokių ratų , jokių sankryžų  lotuliukas.gif

jokie negaliu, nepatogu ar man sunku nera pakankamas pagrindas pazeidineti taisykles. Nesugebi vairuoti, tai ir nesesk uz vairo.
Kokie dar gali buti nepatogu, kai rizikuoji kitu gyvybemis.
Taip man buvo sunku pradeti vairuoti - todel kelis kartus emiau drauge salia, o veliau paprasciausiai vaziuodavau ne piko metu, stengdavausi atitaikyti laika.
Bet tikrai tai nereiskia, kad gali susigalvoti savo taisykles ir pagal jas vazineti, nes taip tau lengviau
Atsakyti
QUOTE(mutti @ 2007 02 26, 17:36)
Gali būti "nepatogu"  mirksiukas.gif ypač jei esi visiškai "žalias". Aš pvz kai pirmus kartus važiuodavau, tai mintyse susidėliodavau kelią, kad būtų visi posūkiai tik į dešinę  lotuliukas.gif o jei į kairę, tai kad būtų šviesoforas, o parkavimui pasirinkdavau kuo didesnę aikštelę  lotuliukas.gif  Dabar jau "nebijau" jokių posūkių, jokių ratų , jokių sankryžų  lotuliukas.gif

tai apie marsrutu pasirinkima viskas aisku. ir patyre vairuotojai renkasi jiems patogesni kelia. as stengiuos isvengti kaune savanoriu prospekto, nes man stumdytis kas 10 metru prie sviesoforu ne prikolas, masina kaista, laikas gaistasi, o galima apvaziuot graziai aplink. tai neturi nieko bendra su taisyklemis.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 02 27, 09:54)
jokie negaliu, nepatogu ar man sunku nera pakankamas pagrindas pazeidineti taisykles. Nesugebi vairuoti, tai ir nesesk uz vairo.
Taip man buvo sunku pradeti vairuoti - todel kelis kartus emiau drauge salia, o veliau paprasciausiai vaziuodavau ne piko metu, stengdavausi atitaikyti laika.
Bet tikrai tai nereiskia, kad gali susigalvoti savo taisykles ir pagal jas vazineti, nes taip tau lengviau

O kas čia sako, kad pažeidinėja taisykles mirksiukas.gif Tiesiog yra patogių įvažiavimų į ratą ir nepatogių įvažiavimų į ratą.Ir abu jie nenusižengia taisyklėms. Aš kalbu apie Klaipėdos ratus (žiedus), kai norint važiuoti ratu galima rinktis trečią eismo juostą (nepatogią-nes sudėtinga po to persirikiuoti į antrą) arba antrą (labai patogią-nes niekur persirikiuoti nereikia) Tai va patyrę vairuotojai renkasi nepatogų, bet greitesnį įvažiavimą į ratą, o nepatyrę renkasi patogesnį, bet ilgesnį (nes ilga eilė laukti).
Atsakyti
Man tai tie žiedai vairavimo pradžioj buvo siaubas baubas ir aš visais įmanomais būdais stengdavausi išvengti jų, nes visada sunku būdavo įvažiuoti į tą žiedą, kai intensyvus mašinų srautas blush2.gif

O važiuoju žiedais taip, kaip mane instruktorius mokė: "įvažiuojam iš antros juostos (jei iškart nereikia sukti į dešinę), o išvažiuojant rikiuojamės į pirmą, jei joje nėra mašinų, o jei yra, išvažiuojam antra juosta" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2007 02 26, 11:32)
Taigi tap, negimstam mokedami ir gerai kai yra noras mokytis. Tai ir mokykimes, ir as tik parasiau kad kelyje negali buti tokio dalyko kaip "nepatogu" - cia tose vietose kas liecia taisykles ir kitus eismo dalyvius.

Narė ne dėl to ir klausė wink.gif , o norėdama pasitikslinti ar taip galima. Nebūtų svarbu tas teisingumas, vargu ar klaustų. Beje, pagal Juliaus3 pateiktą straipsnį kaip tik taip kaip autorei patogiau neženklintoje išvažavimą žyminčiais ženklais sankryžoje daryti galima ir teisinga. 4u.gif

QUOTE(Silvute @ 2007 02 27, 09:54)
jokie negaliu, nepatogu ar man sunku nera pakankamas pagrindas pazeidineti taisykles.

Ir taisyklių nežinojimas nėra pagrindas joms pažeidinėti cool.gif (netaikau niekam konkrečiai arba taikau visiem - ir sau). Tik kad va autorė pasirodo tai nepažeidinėja nieko smile.gif
Labai gerai, kad atsirado tokia temikė. Manau naudinga ne tik autorei.
Atsakyti
oi kokia tema, apie mano ''mėgstamus'' žiedus biggrin.gif

DarkMind, tu važiuoji teisingai, galima važiuot ir pagal tavo nupaišytą 1 variantą ir pagal 2 4u.gif
Nors Vilniuj tai dauguma žiedų iš 3 juostų, kur galima įvažiuot 2-iem juostom ir išvažiuot taip pat 2-iem juostom, o 3-ia važiuoti ratu smile.gif Perkračiau atmintinę, tai kažkaip net nėra tekę sutikt žiedo iš 2-iejų juostų mastau.gif blush2.gif

QUOTE(Karbynė @ 2007 02 24, 20:15)
Aš neženklintam žiede (kas būna labai retai) elgiuos kaip normalioj sankryžoj.

o kaip suprast kaip normalioj sankryžoj mastau.gif čia tipo pagal dešinės rankos taisyklę mastau.gif

QUOTE(denaxa @ 2007 02 24, 23:03)
1. Žiede važiuojantys(ir įvažiuojantys) antra juosta turi pirmumo teisę prieš važiuojančius(ir įvažiuojančius) pirma juosta.
2. Žiede rikiuotis nepatartina be būtino reikalo.
3. Jei įvažiuojate į žiedą pirma juosta,turite praleisti tuos,kurie įvažiuoja antra juosta.
4. O į mikrius žiūrėti nereikia,jų važiavimas-tai vienas ištisas pažeidimas doh.gif

1. g.gif Norėčiau taisyklę pamatyt blink.gif
2. O čia tai ne tik žiede cool.gif
3. O čia irgi taisyklę norėčiau pamatyt blink.gif g.gif
4. O čia tai sutinku drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(Eni @ 2007 02 28, 00:59)
o kaip suprast kaip normalioj sankryžoj mastau.gif  čia tipo pagal dešinės rankos taisyklę  mastau.gif

Ne tą, o visą bendrą važiavimo per sankryžas tvarką omeny turėjau. Vat pasitaiko ir man važiuot taip kaip temos autorei (tiesa per rodyklėm neženklintas baiiiisiai retai) - o kodėl gi ne - nuo kada sankryžoj privalau juostą kaitaliot jei man nereikia sukt kairėn ? Va ką turėjau omeny pvz. smile.gif
Plačiau skaityti Juliaus straipsnį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mutti @ 2007 02 27, 12:50)
O kas čia sako, kad pažeidinėja taisykles  mirksiukas.gif Tiesiog yra patogių įvažiavimų į ratą ir nepatogių įvažiavimų į ratą.Ir abu jie nenusižengia taisyklėms. 

o kalbant apie vln, tai visuose zieduose stovi zenklai ir pirma juosta galima tiktais artimiausiame posukyje isvaziuoti is ziedo. Antra juosta gali tiek isvaziuoti, tiek vaziuoti toliau ziedu.
Bet visu pirma keleivinis transportas ( autobusai, troleibusai ir mikriukai), o po to ir dar visa eile tokiu "man patogiau" nuolat trukdo normaliai vaziuoti ziedu.
Ir kiek ziede yra teke matyti avariju, tai beveik visos buvo butent del tokiu " man patogiau ivaziuoti i zieda pirma juosta ( nu cia savaime aiksu, jinai greiciau juda) ir tada jau vaziuoti ziedu kur man norisi.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 02 28, 14:33)
o kalbant apie vln, tai visuose zieduose stovi zenklai ir pirma juosta galima tiktais artimiausiame posukyje isvaziuoti is ziedo. Antra juosta gali tiek isvaziuoti, tiek vaziuoti toliau ziedu.
Bet visu pirma keleivinis transportas ( autobusai, troleibusai ir mikriukai), o po to ir dar visa eile tokiu "man patogiau" nuolat trukdo normaliai vaziuoti ziedu.
Ir kiek ziede yra teke matyti avariju, tai beveik visos buvo butent del tokiu " man patogiau ivaziuoti i zieda pirma juosta ( nu cia savaime aiksu, jinai greiciau juda) ir tada jau vaziuoti ziedu kur man norisi.

Klp pirma juosta galima važiuoti į dešinę į pirmą posūkį arba iki antro posūkio (puse rato).
Bet va Klaipėdoje man greičiausia ir (ne)patogiausia įvažiuoti trečia juosta, o poto rate persirikiuoju į antrą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mutti: 28 vasario 2007 - 15:08
QUOTE(Eni @ 2007 02 28, 01:59)
oi kokia tema, apie mano ''mėgstamus'' žiedus  biggrin.gif

DarkMind, tu važiuoji teisingai, galima važiuot ir pagal tavo nupaišytą 1 variantą ir pagal 2  4u.gif
Nors Vilniuj tai dauguma žiedų iš 3 juostų, kur galima įvažiuot 2-iem juostom ir išvažiuot taip pat 2-iem juostom, o 3-ia važiuoti ratu  smile.gif  Perkračiau atmintinę, tai kažkaip net nėra tekę sutikt žiedo iš 2-iejų juostų mastau.gif  blush2.gif
o kaip suprast kaip normalioj sankryžoj mastau.gif  čia tipo pagal dešinės rankos taisyklę  mastau.gif
1.  g.gif  Norėčiau taisyklę pamatyt  blink.gif 
2. O čia tai ne tik žiede  cool.gif
3. O čia irgi taisyklę norėčiau pamatyt  blink.gif  g.gif
4. O čia tai sutinku  drinks_cheers.gif

Pagrindinio kelio taisyklė.Negi nevažiavai į žiedą antra juostą?Pamėgink.Ir kai tau užkiš važiuojantys pirma juosta(nors jie įvažiavę turi laikytis dešinės ir sukti į šalutinį į dešinę,o jei nori rikiuotis,turi praleisti važiuojančius pagrindiniu,taigi ir įvažiavusius antra juosta),tada viską suprasi.Tu jų praleisti neprivalai. rolleyes.gif

Beje,Lydos kely yra žiedukas iš vienos juostos,toks mažiukas ir simpatiškas,net pasimečiau privažiavus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2007 02 28, 07:45)
Ne tą, o visą bendrą važiavimo per sankryžas tvarką omeny turėjau.

aisku irnesakyk.gif

QUOTE(denaxa @ 2007 02 24, 23:03)
1. Žiede važiuojantys(ir įvažiuojantys) antra juosta turi pirmumo teisę prieš važiuojančius(ir įvažiuojančius) pirma juosta.
3. Jei įvažiuojate į žiedą pirma juosta,turite praleisti tuos,kurie įvažiuoja antra juosta.

QUOTE(denaxa @ 2007 02 28, 18:31)
Pagrindinio kelio taisyklė.Negi nevažiavai į žiedą antra juostą?Pamėgink.Ir kai tau užkiš važiuojantys pirma juosta(nors jie įvažiavę turi laikytis dešinės ir sukti į šalutinį į dešinę,o jei nori rikiuotis,turi praleisti važiuojančius pagrindiniu,taigi ir įvažiavusius antra juosta),tada viską suprasi.Tu jų praleisti neprivalai. rolleyes.gif
Beje,Lydos kely yra žiedukas iš vienos juostos,toks mažiukas ir simpatiškas,net pasimečiau privažiavus doh.gif

Apie uzkisimus manau ir diskutuot neverta, kad tokie pazeidejai nervina, trukdo eisma, sukelia avarines situacijas ir t.t. cia kaip ir savaime suprantama mirksiukas.gif Bet tu surasei taip lyg tai butu taisykles (tada noreciau pamatyt punktais kokia cia taisykle konkreciai) biggrin.gif
Jeigu pvz. pagal zenklinima galima ivaziuot i zieda ir pirma ir antra juosta, tai is kur tada vaziuojantis antra juosta igauna pirmuma? laugh.gif
Arba kodel tada ivaziuojantis pirma juosta turetu praleist ivaziuojanti antraja? Tiesiog kiekvienas ivaziuoja savo juosta ir toliau vaziuoja ta juosta iki neprireikia sukti ar persirikiuoti ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 02 27, 10:54)

Nu jau užlankstei blink.gif Kokios jau čia kitų gyvybės - žiede? Apibrozdint gali, prieš žiedą subinėn įvažiuot - laisvai, o kaltint rizikavimu kitų gyvybėmis važiuojantį pirma juosta - tai tas pats, kas gavus pasaldintos arbatos rėkt, kad nuodija, nes cukrus - baltasis nuodas... hihihi.gif

Juolab kad viena, ji nevažiuoja ne pagal taisykles, ji klausia, ar taip galima. Tai man regis, kas yra labai gražu - nežinant paklaust, ar geriau apsimest kad ir taip viską žinai ir daryt nesąmones? Antra, visi bent kartą nemokėdami dėda už vairo - o kaip nevairuodamas išmoksi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 28 vasario 2007 - 21:13