Įkraunama...
Įkraunama...

Eismas ratu

QUOTE(ziobra @ 2007 09 11, 22:14)
Puikiai ir siai dienai vis dar galiojancios taisykles pateiktos Juliaus3.

Tiesa pasakius, labai apsidžiaugiau, kai perskaičius tas taisykles radau, kad jos visiškai sutampa su mano įgytais įgūdžiais. biggrin.gif
Beje, būtent taip ir aprašiau. Kadangi mano kasdien kertami žiedai būtent yra ženklinti, tai mane erzina važiuojantys neteisingai ir dar burnojantys.
Beje, o Vilniuj yra žiedų, kur galiotų antrasis variantas? T.y. kur išvažiavimas tik pirma juosta?
Atsakyti
QUOTE(Gijagi @ 2007 09 12, 14:44)
Beje, o Vilniuj yra žiedų, kur galiotų antrasis variantas? T.y. kur išvažiavimas tik pirma juosta?

Taip, nezenklintasis- Santariskiu; pagal KET svarbiausioji (pavadinsim nesugadinsim smile.gif ) jame pirmoji, taciau nekarto vaziavusi juo nemaciau kad kas vadovautusi sia taisykle...deja.
Atsakyti
QUOTE(Gijagi @ 2007 09 12, 14:44)
Tiesa pasakius, labai apsidžiaugiau, kai perskaičius tas taisykles radau, kad jos visiškai sutampa su mano įgytais įgūdžiais.  biggrin.gif
Beje, būtent taip ir aprašiau. Kadangi mano kasdien kertami žiedai būtent yra ženklinti, tai mane erzina važiuojantys neteisingai ir dar burnojantys.

Tu neteisingai prieš tai buvai parašiusi, kad į žiedą pirma juosta įvažiuoji tik tada, jei išvažiuoji pirmame išvažiavime. TAI NETIESA. Jei nėra jokio ženklo, pirma juosta gali ir išsukti iš žiedo, ir važiuoti toliau, kiek tik širdis geidžia. O jei ženklai yra, tai ir taip aišku, kad važiuoji pagal juos.
Atsakyti
QUOTE(dsanto @ 2007 09 12, 21:07)
Tu neteisingai prieš tai buvai parašiusi, kad į žiedą pirma juosta įvažiuoji tik tada, jei išvažiuoji pirmame išvažiavime. TAI NETIESA. Jei nėra jokio ženklo, pirma juosta gali ir išsukti iš žiedo, ir važiuoti toliau, kiek tik širdis geidžia. O jei ženklai yra, tai ir taip aišku, kad važiuoji pagal juos.

Tiesą, tik nedadėjau kad rašiau būtent apie ženklintus žiedus ir problemas su kuriom susiduriam važiuodami pagal taisykles. Kitokių mano kely nepasitaiko. Reiks iš smalsumo nuvažiuot į Santariškes apsižiūrėt, nors gal kada ir važiavau, bet kad ten viskas aišku..
Beje, aktyviai važinėju jau seniai ir daug kas pas mane automatizuota, ta prasme, nefiksuoju kaip laikausi ženklų, kažkaip automatiškai viskas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(ziobra @ 2007 09 12, 21:29)
[size=1][/size]
Taip, nezenklintasis- Santariskiu; pagal KET svarbiausioji (pavadinsim nesugadinsim smile.gif ) jame pirmoji, taciau nekarto vaziavusi juo nemaciau kad kas vadovautusi sia taisykle...deja.

Taip,tiesa,vaziujama ten ne visai teisingai.Kiekviena ryta pro ta zieda i darba vaziuoju ax.gif Pries septynias ryte visi masiskai nenutrukstama vora ivaziuoja i ta zieda antra juosta ir iskart atsiduria ziedo pirmoje juostoje,o isvaziuoja velgi antra juosta tiesiai is pirmos.Jei kas nors sugalvoja issiskirti is pilkos mases ir vaziuoti kitaip,iskart sudaro avarine situacija.Autobusai ir mikriai ivaziuodami pirma juosta ir likdami joje paprastai rodo kairi posuki lotuliukas.gif Vnz.,idomus tas ziedas visgi... lotuliukas.gif
Atsakyti
Kasdien vairuodama pastebiu, kad labai daug vairuotojų nemoka važiuoti žiedu. Rodos ten viskas aišku ir aiškiau būti negali, tačiau vistiek pastoviai sukelia avarines situacijas. Teko kažkada skaityti vieno asmens aršius komentarus, kad pasirodo žiedas yra tokio pat tipo sankryža, kai turi praleisti iš dešinės doh.gif Ten kažkas jį bandė blaivint ir gaivint. Nes jei toks išvažiuotų, tai amen automobilio šonui blink.gif

Ar jūs mokate važiuoti žiedu?
Atsakyti
nu, atrodo, moku smile.gif
Atsakyti
is pradziu bijojau as tu ziedu budavo pralekiu kaip papuola, ir ziuriu kad tik kam neibombint blush2.gif ax.gif doh.gif nu bet dabar ziuriu kad paprasta, kaip ir normaliai vaziuoji ir ziuri i zenklus katron juoston rikiuotis rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
O į vidų įvažiuojate iš pirmos ar antros juostos? cool.gif
Atsakyti
Viskas priklauso nuo to,kokiais zenklais tas ziedas nuzymetas,kaip juostos nupaisytos ir pan.,ir vaziuoji kaip per elementariausia sankryza.Atkreipkit demesi,kad pasikeite ziedo zenklinimas prie Petro ir Povilo baznycios Vilniuje,gal ir dar kur pasikeite,dabar visas sankryzas pertvarko.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 01, 22:53)
O į vidų įvažiuojate iš pirmos ar antros juostos? cool.gif

ziurint kur reiks isvaziuoti is ziedo....jei iskart sekanciam posuki tai is pirmos, jei reiks apvaziuoti puse ziedo,tuomet is antros....o seip is kurios pasitaiko is tos, nematau skirtumo, gi persirikiuoti galima biggrin.gif
pirmais kartais budavo ziauriai baisu, nes nesuprasdavau kas kaip vaziuoja (kas kaip nori taip vaziuoja blush2.gif ) o dabar nieko baisaus nebematau....paprasciausia sankryza... smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Man mokantis pirmais kartais baisu būdavo, instruktorius tai pastebėjo, tai kiekvieno važiavimo metu bent po kelis žiedus pravažiuodavom, jeigu būdavo ne pakeliui, tai namo važiuojant didesnį ratą padarydavom, kad tik žiedas būtų, tai dabar jau paprasta sankryža smile.gif

Įvažiuoju dažniausiai iš pirmos, man kažkaip patogiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pienės_Pūkas: 01 lapkričio 2008 - 21:38