Išsilaikiau teises pernai. Tačiau tik dabar pradedu po truputį vairuoti. aišku daug ką pamiršau bet labai greitai atsiminiau išskyrus eismą ratu. Ir internete nelabai informacijos rasi. Va iškilo klausimas, mano draugas važiuoja žiedu 1nr paveikslelyje tačiau man tai yra nepatogu vidury žiedo rikiuotis atgal į pirmą juostą. Tai ar galima važiuoti kaip antrame paveikslėlyje, ar tam reikalingi specialūs ženklai? Labai norėčiau patyrusių vairuotojų patarimų.
Ačiū
Galima taip vaziuoti kaip Tu nori, bet kiek as zinau kartais buna rodykles, kurios nurodo, kad PRIVALAI isvaziuot is ziedo(siandien taip vaziavau). Taigi gali tekti nepasiekti ziedo vietos is kurios nori isvaziuot
Taip taip kai gatvėje yra ženklai ir šviesoforai tai man jokių klausimų nekyla, o prie žiedų dažnai būna tik ženklas eismas ratu ir kad ne pegrindis kelias. Ačiū
Papildyta:
Kaip tik šiandien specialiai važiavau su mikriuku pro žiedą paveikslėlyje ir jis važiavo kaip pav.2 Bet galvoju gal jiem čia tik galima, nu net nežinau ką ir galvoti, draugas sako tu taip nevažiuok bet man taip nepatogu norisi net nevažiuoti prie to žiedo išvis
Papildyta:
QUOTE(Užsislaptinusi brunete @ 2007 02 24, 18:21)
Jei gerai suprantu, jei ruošies važiuoti ratu, tai į žiedą reikėtų įvažiuoti iš antrosios juostos. Jei ketini sukti į pirmąjį posūkį, į žiedą reikėtų įvažiuoti iš pirmosios juostos.
Kaip tik šiandien specialiai važiavau su mikriuku pro žiedą paveikslėlyje ir jis važiavo kaip pav.2 Bet galvoju gal jiem čia tik galima, nu net nežinau ką ir galvoti, draugas sako tu taip nevažiuok bet man taip nepatogu norisi net nevažiuoti prie to žiedo išvis
Tai aišku, kad mikriukams viskas galima Manau, kad važiuojant ratu, galioja tos pačios taisyklės kaip ir važiuojant tiesiai, tiesiog persirikiuojant reikėtų rodyti, jog nori persirikiuoti . O jei važiuoji taip, kaip jau minėjau (įvažiuoji iš antros juostos ir važiuoji tiesiai), tu turi pirmumo teisę, tik praleidi tuos automobilius, kurie važiuoja ratu (čia dažnniausiai).
Dazniausiai zenklas, kad privalai isvaziuot is ziedo, buna jau paciame ziede
QUOTE(Užsislaptinusi brunete @ 2007 02 24, 18:21)
Jei gerai suprantu, jei ruošies važiuoti ratu, tai į žiedą reikėtų įvažiuoti iš antrosios juostos. Jei ketini sukti į pirmąjį posūkį, į žiedą reikėtų įvažiuoti iš pirmosios juostos.
taip, an irgi sitaip aiskino ir dar vaizine priemone buvo, sukaus ratu antra juosta kokius du kartus o kai norejau isvaziuot persirikiavau i pirma
QUOTE(Užsislaptinusi brunete @ 2007 02 24, 17:32)
O jei važiuoji taip, kaip jau minėjau (įvažiuoji iš antros juostos ir važiuoji tiesiai), tu turi pirmumo teisę, tik praleidi tuos automobilius, kurie važiuoja ratu (čia dažnniausiai).
Biski nesupratau paties komentaro Kurioj vietoj esi kai praleidi? Žiede ? Prieš ką pirmumo teisė? Aš neženklintam žiede (kas būna labai retai) elgiuos kaip normalioj sankryžoj.
Turiu ir as tau patarima
tavo draugas teisus jei tu vaziuosi kaip antram paveiksleli tai tiesiog trukdysi eisma. Bent jau Vilniuje tai ivaziuoji ir isvaziuoji is ziedo yra dvi juostos (paciam ziede trys) ir jei tu vaziuosi pirma juosta tai turesi vistiek rykiuotis i antra nes pirma juosta yra skirta isvaziuoti i artimiausia isvaziavima is ziedo. O jei vistiek vaziuosi pirma juosta taip kaip parodyta antram paveiksleli tai uzkirsi kelia tiems kurie isvaziuoja is ziedo antra juosta ir tiems kurie isuka i zieda is antros juostos. Tikiuosi supratai mano paaiskinima Seip gali vaziuoti kaip nori bet piko metu kai masinu daug gali sukelti avarine situacija
tavo draugas teisus jei tu vaziuosi kaip antram paveiksleli tai tiesiog trukdysi eisma. Bent jau Vilniuje tai ivaziuoji ir isvaziuoji is ziedo yra dvi juostos (paciam ziede trys) ir jei tu vaziuosi pirma juosta tai turesi vistiek rykiuotis i antra nes pirma juosta yra skirta isvaziuoti i artimiausia isvaziavima is ziedo. O jei vistiek vaziuosi pirma juosta taip kaip parodyta antram paveiksleli tai uzkirsi kelia tiems kurie isvaziuoja is ziedo antra juosta ir tiems kurie isuka i zieda is antros juostos. Tikiuosi supratai mano paaiskinima Seip gali vaziuoti kaip nori bet piko metu kai masinu daug gali sukelti avarine situacija
QUOTE(Karbynė @ 2007 02 24, 21:15)
Biski nesupratau paties komentaro Kurioj vietoj esi kai praleidi? Žiede ? Prieš ką pirmumo teisė? Aš neženklintam žiede (kas būna labai retai) elgiuos kaip normalioj sankryžoj.
Žiede važiuojantys(ir įvažiuojantys) antra juosta turi pirmumo teisę prieš važiuojančius(ir įvažiuojančius) pirma juosta.Taigi daug paprasčiau įvažiuoti į žiedą antra juosta(išskyrus atvejus,kai iškart reik sukti į dešinę),ir išvažiuoti iš žiedo taip pat antra juosta,ir tik po to rikiuotis į pirmą,jei to reikia.Žiede rikiuotis nepatartina be būtino reikalo.Jei įvažiuojate į žiedą pirma juosta,turite praleisti tuos,kurie įvažiuoja antra juosta.
O į mikrius žiūrėti nereikia,jų važiavimas-tai vienas ištisas pažeidimas
QUOTE(DarkMind @ 2007 02 24, 18:14)
Su tokiu poziuriu... geriau sedet keleivio vietoje... Nuolat prie pereju sustoti zmones praleisti taip yra nepatogu, ania?
Neisizeisk kad as cia piktokai, bet is tikruju jei ruosiesi vairuoti mieste turesi susitaikyti ir su daug didesniais nepatogumais. svarbiausia vairuoti su galva ant peciu ir bus gerai.
QUOTE(denaxa @ 2007 02 24, 23:03)
Žiede važiuojantys(ir įvažiuojantys) antra juosta turi pirmumo teisę prieš važiuojančius(ir įvažiuojančius) pirma juosta.
Gal gali parodyt man tokią taisyklę? Taigi atskiros juostos - vieni kitiem nemaišo - kam tas pirmumas? Suprantu kai yra ženklai - na pas mane važiuojant į darbą vat kaip tik panašus žiedas, bet ten yra ženklai kurie rodo, kad iš pirmos būtina iškart sukt dešinėn ir niekur kitur, o antra toliau žiedu. Bet jei to ženklo nebūtų pagal jūsų pasvarstymus situacija niekuo nepasikeistų. Tai kam tie ženklai? Taip išeina tas pats, kas visam mieste pristatyt, kad ribotas greitis 50...
QUOTE(jufka @ 2007 02 24, 21:58)
Turiu ir as tau patarima
tavo draugas teisus jei tu vaziuosi kaip antram paveiksleli tai tiesiog trukdysi eisma.
tavo draugas teisus jei tu vaziuosi kaip antram paveiksleli tai tiesiog trukdysi eisma.
Persirikiuodama beje lygiai taip pat gali sutrukdyt , nes iš paskos nebūtinai nebus nė vieno mašiniuko...
Šiaip kaip sako - ženklai ženklai ženklai... Dauguma žiedų kaip tik jais žymėti būna.
QUOTE(Shyna @ 2007 02 25, 08:27)
Su tokiu poziuriu... geriau sedet keleivio vietoje...
O su tokiu tik isterikuot ir pypint važiuojant iš paskos mašiniuko su ženklu 70 Žodžiu važiuot su dideliais nervais irgi negerai Niekas negimsta mokėdamas Tam ir užvesta ši tema, kad aiškintis.