Įkraunama...
Įkraunama...

Palangos darželiai

QUOTE(GuTTe_ @ 2013 02 20, 18:56)
Bet tai nera sveika mityba  lotuliukas.gif  bet as nesikabineju, tik atsakau i klausima "kaip yra su sveikos gyvensenos kryptimi darželyje Gintarėlis "  4u.gif

tai ir rasau "namie ...sausi pusryciai, sureliai, saldamakai..." o darze koses, darzoves, suderinta mityba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2013 02 20, 18:37)
nei namie bigsmile.gif ...sausi pusryciai, sureliai, saldamakai...  ax.gif   

Tingim vaikam košės išvirt? tongue.gif

QUOTE(Juodai @ 2013 02 20, 19:27)
Gal kas galėtų kokią savaitę kitą elementariai pafotografuoti (dabar visi telefonuoti, o telefonai visų su kamerom  ax.gif ) Gintarėlio meniu ir pasidalinti tyrimu?

Nu nieko sau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 02 20, 19:27)
Gal kas galėtų kokią savaitę kitą elementariai pafotografuoti (dabar visi telefonuoti, o telefonai visų su kamerom  ax.gif ) Gintarėlio meniu ir pasidalinti tyrimu? Aš taip dariau dabartiniam darželyje (Klaipėdoje) - paseki pora savaičių, pradeda kartotis meniu ir viskas aišku su tuo maitinimu.

Papildyta:

Na taip, čia tikrai nepanašu į sveikuolišką maitinimą... g.gif

absoliuciai visuose darzuosemeniu sudaromas 10-ciai dienu ir jie periodiskai kartojasi bigsmile.gif kaip jus manot kaip kitaip reik apskaiciuoti kiek ko kada reiks ir dar spet viesiesiems pirkimams pasiruost. per pirkimus ko ir kiek reikes metus i prieki reik zinot. nevaryki tu darzu i medi mirksiukas.gif

kai sako musu pediatre - mano vaikams ir saldainis maistas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 02 20, 19:42)
Tingim vaikam košės išvirt?  tongue.gif
Nu nieko sau  rolleyes.gif

nevalgo doh.gif tik tas is maximos jau paruostas doh.gif kartais....
Atsakyti
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 02 20, 20:42)

Nu nieko sau  rolleyes.gif

O ko jau teip? ax.gif smile.gif

Papildyta:
QUOTE(VIVULIA @ 2013 02 20, 20:46)
absoliuciai visuose darzuosemeniu sudaromas 10-ciai dienu ir jie periodiskai kartojasi  bigsmile.gif  kaip jus manot kaip kitaip reik apskaiciuoti kiek ko kada reiks ir dar spet viesiesiems pirkimams pasiruost. per pirkimus ko ir kiek reikes metus i prieki reik zinot. nevaryki tu darzu i medi  mirksiukas.gif

kai sako musu pediatre - mano vaikams ir saldainis maistas  biggrin.gif
Papildyta:

nevalgo  doh.gif  tik tas is maximos jau paruostas  doh.gif  kartais....

aš suprantu, kad kartojasi kas 10 dienų - vat ir sakau, paseki tas 2 savaites ir viską žinai wink.gif

o namie, jei košės nevalgo, nieko kito neduot... išalks - suvalgys lotuliukas.gif o gal neskanią išverdat? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 02 20, 20:34)
o namie, jei košės nevalgo, nieko kito neduot... išalks - suvalgys  lotuliukas.gif o gal neskanią išverdat?  g.gif  4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kai mano vaikas sako NE, reiskia NE. ji geriau palange griaus nei savo NE atsauks bigsmile.gif

a jau cia jos/ju paklaust reikia biggrin.gif man skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2013 02 20, 21:43)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif kai mano  vaikas sako NE, reiskia NE. ji geriau palange griaus nei savo NE atsauks  bigsmile.gif

a jau cia jos/ju paklaust reikia  biggrin.gif man  skanu  biggrin.gif

ne, tai ne... reiktų palikt pietums, paskui vakarienei, o jei dar ne, žiūrėkit kitądien pusryčiams apsilaižydami sulapnos... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 02 20, 21:53)
ne, tai ne... reiktų palikt pietums, paskui vakarienei, o jei dar ne, žiūrėkit kitądien pusryčiams apsilaižydami sulapnos...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  4u.gif

vaikas ne suo jei ka. uztat ir dziaugiuosi kad darze propaguoja sveika mityba. ir kas dar patinka, kad pakankamai geros kokybes gauna vaisius ir pieno produktus. dar kai nebuvo ES programos - jau tada propogavo priespieciams ar pavakariams duoti ne sausainius su pienu, o vaisius. ziema aisku skurdesnis pasirinkimas, bet vasara rudeni thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2013 02 21, 09:22)
vaikas ne suo jei ka.

Juokauju gi 4u.gif
Žinoma, vaikas sako ne ir mes neriamės iš kailio, kad tik ką nors suvalgytų... sakau, gal kartais per daug stengiamės ir taip pačios išlepinam savo aukselius, kad paskui sėdi papūtę lūpas prie stalo ax.gif o jeigu truputį paprasčiau į tai pažiūrėtume, gi daug ką turbūt pradėtų valgyt bigsmile.gif
Na, o dėl tos sveikos mitybos Gintarėlyj tai man dar vis klausimas g.gif . Dabartiniam daržely irgi yra ir vaisių programa, ir pieno (kaip ir mokykloje didžiajai, beje), ir košes pusryčiams duoda... Tad ir prašau, ką nors lankančių tą darželį, padaryt maitinimo tyrimą, jei nesunku - juk tai nėra kokia tai paslaptis ax.gif . Pati nueičiau kasdien ir pažiūrėčiau, koks ten meniu, bet kad šiu metu Klaipėdoj dar gyvenu, tai negaliu doh.gif . Vat ir palyginčiau Gintarėlio meniu su mūsų Klevelio (Klaipėdoje) ir sužinočiau, ar tas eskaluojamas "sveikas maitinimas" tikrai vyksta, ar ten maitina taip pat, kaip ir kitur, tik naudojasi tokiu skambiu reklaminiu šūkiu... ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 02 20, 17:20)
Sveikos, palangiškės  4u.gif
Gal galėtų kas pakomentuoti, kaip yra su sveikos gyvensenos kryptimi darželyje Gintarėlis šiuo metu? Iš ankstesnių pasisakymų supratau, kad sveika mityba šiame darželyje buvo labai svarbi, kol nepasikeitė direktorė... Ar dabar mažiau dėmesio tam skiriama?
Kažkas labai peikia Žilvną, bet pripažinsiu, ką tik perskaičiau visą temą ir nelabai supratau, dėl ko? Ar dėl to, kad direktorė labai muštruoja pavaldinius ir dėl to kenčia bendra atmosfera darželyje? Keli pasisakymai buvo, maždaug "oi ten blogai, nenoriu nieko konkrečiai sakyti, bet blogai ir viskas..." Būkit geros, jeigu išties turite kokių neigiamų faktų - pasidalinkite jais. Manau jų nereikia laikyti paslaptyje, netgi įvardinti reikėtų, jei kas nuskriaudė Jūsų vaiką -  tai tikrai padėtų kitoms mamoms renkantis darželius.
Iš anksto dėkoju už komentarus  4u.gif

kiek zinau is ten dirbanciu tai ten aukletojos gana geros,bet vedeja ir jos chebra tai sovietinis kolhozas,santykiai kaip tarp ponu ir baudziauninku....vedeja yra susenusi pensininke ir jos zodziais ja tik kojom i prieki isnes (cia visu palangos darzeliu vedeju-pensininkiu tipiskas posakis.....visos isnestos,liko tik zilvine) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GuTTe_ @ 2013 02 20, 19:14)
Na as ten sveikos mitybos nelabai matau... Mesos kukulis su raugintu agurku man su sveika mityba kazkaip nesusija. Tipo nera bulviu tai jau sveika???? pries pietus atnesa juoduos duonos riekia... ta duona vaikai sausa suvalgo... paskui kefyro atnesa... kas geria kas ne.. paskui sriuba ir mesa su kokiu galnyru... bandeles... vaisiu ne per daugiausia... Na viso sito as nepavadinciau sveika mityba...

pas mus pasakos darzelyje irgi panasiai duoda valgyti, o bulviu prie mesos irgi ne visada buna, bent jau vaikas taip sake, bet dziaugiuosi, kad nors si ta suvalgo. NEs namie budami isvis nenori valgyti doh.gif
Atsakyti
Kokią nesamonę mielosios rašote, nuo 2012 m. rugsėjo mėn. darželiose vaikai maitinami pagal 15 -tadienį, o ne pagal 10. Mano vaikai lanko Gintarėlį, ir kaip medikė galiu drąsiai teigti, kad maistas ten yra duodamas subalansuotas ir atitinka sveikos gyvensenos normas. Ir jokiu ten raugintu agurk neduoda, o rytais pagrinde yra tik košės. Ir porcijos ten didelės,. Esu labai labai patenkinta tuo darželiu o ypač ten dirbančiais pedagogais. Visi paprasti, besišypsantys, nejaučiantys kažkokios įtampos. O švara, tvarka, estetika -ideali. O per susirinkima buvo pateikta informacija, kad darželis yra užpildytas 100 proc. Bet man labiausiai patinka Gintarėlyje tai, kad auklėtojai nesikeičia, vaikus užaugina nuo lopšelio grupės iki tol kol vaikas baigs darželį. Kiek man teko girdėti, kad kituose darželiuose viena auklėtoja dirba lopšelio grupėje, kita - darželio, trečia - priešmokyklinėje grupėje. Manau, kad ne dėl geltonos darželio spalvos darželis yra pilnas, o tik dėl tos įstaigios pakraipos bei ten dirbančių gerų, profesionalių pedagogų.

Papildyta:
Tiesa mano giminaičių vaikai lanko Žilvina , ir viskas kiek žinau ten gerai ir auklėtojos geros, ir maistas skanus. Tiesa vedėja sako, kad yra girežta, bet jei pedagogams ji gera , taigi ne visiems įtiksi.
Atsakyti
QUOTE(arzu @ 2013 04 03, 14:11)

Papildyta:
Tiesa mano giminaičių vaikai lanko Žilvina , ir viskas kiek žinau ten gerai ir auklėtojos geros, ir maistas skanus. Tiesa vedėja sako, kad yra girežta, bet jei pedagogams ji gera , taigi ne visiems įtiksi.

Nu taip taip,geros.... jei gerumas rodomas,kai vaika musa su ranksluosciu! Niekas neturi teises musti mano vaiku! Arba kiekviena ryta zyzia,tai jus per anksti atejot!,nors buna kad ateini lygiai 7.30.Nespeja mat ji isvedinti grupes,tai buk tokia maloni ir ateik anksciau.Visi i darba einam anksciau.
Daug visko galiu prirasyti,bet nematau reikalo,tai beprasmiska.
Taciau nesakau kad visos aukletojos yra blogos,pataikem ant keliu aukletoju kurios nuostabios,superines.Kad tokiu butu daugiau butu labai gerai.
Atsakyti