O čia dar keli momentai iš mūsų vestuvių
. Gal kam pravers
:
* važiuodami limuzinu į Užutrakį 'dalijomės pareigas beigi darbus šiemoje': traukėm lapelius ir garsiai skaitėm, ką kuriam reikės daryti. Na, pvz., kavą ir pusryčius į lovą nešiu aš; pinigus uždirbsi tu; atlyginimą lūpdažiams ir kvepalams leisiu aš ir t.t., ir pan. (turiu namie tuos lapukus, kam labai reikės, galėsiu surašyt).
* žaidimukas gamtoje: jaunajam užrišamos akys, pasakoma, kad jį bučiuos visos pamergės, o jis turėsiąs atspėti, kuris bučinys buvo jo vienintelės. Įdomiausia tai, kad man į ausį buvo pasakyta, kad visus kartus bučiuosiu jaunikį tik aš. Tą iš anksto žinojo ir pamergėlės. Ką gi, labai stengiausi visokiausiais būdais nesukeldama įtarimo pabučiuoti jaunąjį. Po to visos kikenom, kai jis laužė galvą, kuris bučinys buvo mano.
* patikėkit, visi labai nustebo, kad pernešus jaunąją ir mergaites per tiltą, jaunoji pasišovė pakelt jaunikį
. Aišku, kilstelėjau jį tik vos vos, bet juoko visiems buvo...
* tikrai sujaudino tėvų mums atneštas židinys. Jis toks stilizuotas (balta keraminė žvakidė, atrodo kaip nedidelė stalinė lempa), tad iš karto rado vietą mūsų namučiuose
.
* dar viena staigmena buvo visų mūsų porų ir draugų vadinamieji tostai. Kiekviena pora ėjo prie mikrofono ir pasakojo apie su mumis praleistą laiką, prisiminė juokingas istorijas... Nuoširdūs, paprasti, originalūs, iš širdies einantys žodžiai kaip reikiant įsiminė ir yra brangesni už bet kokius eilėraščius, tokia proga skaitomus... Iki šiol susijaudinu tai prisiminusi: kaip kalbėjo vaikystės draugai, susirašinėjimo draugė, klasės, galop kurso draugai, sesuo...
* draugai buvo sugalvoję dar tokį žaidimuką 'a la pantomimos teatras': mano vyrui į ausį buvo nupasakojama situacija, kurią jis turi suvaidinti be žodžių, o aš turėjau atspėti, ką mano brangiausiasis nori man pasakyti. Tema buvo vienoda: situacija: aš išvykstu gimdyti leliuko, laikas: tarybiniai metai, užduotis: kaip susikalbėti tarybiniais laikais gimdymo skyriuje. Žodžiais neįmanoma nupasakoti, kaip juokinga buvo
. Oskaro už vaidybą vertas mano vyrukas... Beje, kai man labai jau sunkiai sekdavosi atspėti, apie ką kalba, į pagalbą atskubėdavo pabroliai.
* Vidurnaktį dangų nutvieskė fejerverkai. Mes apie juos seniai svajojom, bet pasitarę su restorano vadove, kur juos būtų galima leist, ir supratę, kad techninių galimybių turim labai mažai, tos idėjos atsisakėm. Tačiau kažkam pasiguodžiau, ir pulkas mums fejerverkus padovanojo
.
* Dar viena atrakcija buvo mūsų tortas, kurį restorano darbuotojai mums atvežė ant ratukų ir su fejerverkais. Buvo labai jaudinanti akimirka, kai dviese jį pjaustėm. Tiesa, nelabai vykusiai, todėl vėliau padavėjai perėmė iš mūsų estafetę
.
Jei dar ką atsiminsiu, būtinai parašysiu
. Sėkmytės planuojantiems!
Papildyta:Dar turėjom idėją padovanot visiems svečiams po dovanėlę kokį šokoladinį niekutį su mūsų atvaizdu (gamina tokius), bet dėl ir taip viršyto biudžeto teko šios idėjos atsisakyt
. Simbolinėmis, bet prasmingomis dovanomis apdovanojom tik liudininkus ir tėvus.
Beje, ir tortus šiais laikais galima pagaminti su jaunųjų atvaizdu, perkelt ant torto nuotrauką. Kodėl gi tokio torčiuko neįteikt jauniesiems (čia idėja tiems, kuriems į vestuves reikia vežtis tortą)?
Papildyta:O čia dar viena idėja tiems, kuriems reikia arba kurie nori sakyt kalbą prie stalo, tačiau pristigo minčių ar nori paįvairint vakarą. Man regis, apie panašią idėją buvo rašyta vestuvių scenarijų skyrelyje, bet ji man verta paskelbti ir čia
.
Iš anksto reiktų būt pasirašius tekstą ir turėt rašiklį.
Atsistojus kreiptis į jaunuosius ir svečius maždaug taip:
'Mieli jaunavedžiai, garbingi svečiai! Mudu su ........ (pabrolio/... vardas) paruošėm iškilmingą sveikinimo kalbą, bet... turim problemų su būdvardžiais (primename, kad tai žodžiai, atsakantys į klausimus 'koks, kokia, kokie, kokios'). Galbūt jūs sutiktumėte mums padėti? Sakykite visus jums į galvą šaunančius būdvardžius.'Tuomet svečiai sako būdvardžius, juos iš eilės reikia susirašyti į trūkstamas vietas iš anksto pasirašytoj sveikinimo kalboj. Išeina toks linksmas ar net truputį absurdiškas tostas
Sveikinimo kalba gali būti maždaug tokia:
'Šį ............ vakarą, kai ......... danguje, ............... sodyboje/namuose, įsižiebė ............. žvaigždės, prie šio ............... stalo šioje ............... salėje/palapinėje susirinko .............. damos ir ................ ponai, kad pagerbtų ir pasveikintų mūsų .................... jaunvedžius: ......................... jaunosios vardas ir ...................... jaunojo vardas. Linkime ..................... ką tik susikūrusiai šeimai .............. meilės, ...............šypsenų, ...................... laimės, .............. vaikučių. Šių .................... vestuvių metu mes, ........................ svečiai, ne tik juokausime, išdykausime, šoksime, valdysime, gersime į mūsų ...................... jaunavedžių sveikatą. Tebūnie ši ................... diena, kaip ir visas ............... šeimos gyvenimas: .................. , .................., .................... ir ................. .'