Įkraunama...
Įkraunama...

del vaiko prieziuros, nėštumo ir gimdymo atostogu

Manau, kad darbdavys turetu atleisti ta zmogu, kuris buvo priimtas i tavo vieta.
Atsakyti
Darbo kodeksas

180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis
treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui),
senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai
auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko
globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis
treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis.
Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti
pakaitomis.
2. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos),
išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Atsakyti
tai tos pacios pareigos saugomos iki kol vaikui sukaks trys metai?
As kazkaip buvau isitikinusi, kad tos pacios pareigos iki metu, o jau veliau tai bet koki darba gali pasiulyti.
Atsakyti
iki 3 clap_1.gif
Atsakyti
Sveikos
Labai dziaugiausi kad pastojau antra karta, darbe viskas buvo susitvarke atlyginimas pakilo ir pan, jauciaus saugi, o dabar suzinojiom kad vyksta reorganizacija firmos ir musu direktorius (firmos savininkas) mus pardave konkurentams, zinau kad manes negales atleisti is darbo, o ar naujas darbdavys gales sumazinti mano atlyginima, ar nescios yra ginamos siais atvejais. Man zinoma butu svarbu islikti darbe ir su tokiu pat atlyginimu.
Buciau labai dekinga uz konsultacija.
Atsakyti
Aisku kad atleisti negali. Jeigu isliks tos pacios pareigos tam man rodos algos sumazinti negali. Bet gali taip iforminti kad sumazejo darbo kruvis, ar kaip nors pervardinti pareigas ir psio, pasodins ant minimumo. blink.gif
Atsakyti
Jo atleisti, vienareiksmiskai negali, o alga, gali sumazinti, tik tau sutikus, atskiru isakymu, po kuriuo tu pasirasai.
Kitas dalykas - imoneje, didziausia alga turi buti vadovo, jei vadovas uzdirba 450 smile.gif, o tu 1500, tai pgl, istatyma, tau automatiskai mazinama alga ir nieko tu nepadarysi. Kai susiklosto tokia situacija, belieka tartis draugiskai.
Super patarimas! I visus pokalbius su darbdaviu apie nestuma ir atleidima ar mazinima ir t.t. neskis diktofona, patirtis rodo, kad labai pravercia.
Viena sildo mintis, kad uz biuleteni gausi pgl ta ketvirti, kuriame buvo dar nebloga alga.
Laikykis.
Atsakyti
o va man tokia kazkaip negera nuojauta atsiranda-ar darbdavys negali atleisti is darbo kai suzino kad laukiesi? o gal net dar jam nepsakius, pamatys pilvuka ir sakys ciau bambino sad.gif ...
t.y jis gali atleisti ir teisintis,kad atleido ne del nestumo, bet del kt kokiu isgalvotu prezasciu, kad tik nereiktu moket
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MonaLisa: 23 kovo 2004 - 18:18
o tai kas neleidzia pateikti pazymos apie nestuma iskart, kai apie ji suzinai? Taigi tada ir pas gydytojus apziurai lengviau iseiti ir siaip pati jautiesi garantuota del vietos.
Beje, apie atleidima turi buti pranesta is anksto - dabar butent neatsimenu kiek laiko pries - tai tik gavusi pranesima apie galima atleidima, pristatai pazyma apie nestuma ir toliau sau ramiai iki dekretiniu dirbi.
Atsakyti
QUOTE (Vate @ 2004 03 23, 14:54)
Kitas dalykas - imoneje, didziausia alga turi buti vadovo, jei vadovas uzdirba 450 smile.gif, o tu 1500, tai pgl, istatyma, tau automatiskai mazinama alga ir nieko tu nepadarysi.

O koksai cia istatymas toks ?blink.gif
Atsakyti
Sveikutes

Dekui uz palaikyma, tiesa sakant nuliudinot mane kai pasaket kad gali sumazinti alga, as kazkaip buvau isistikinus kad nelabai. Man reikia dar du menesius prasilaikyti su dabartine alga kad vaikuti augindama gauciau normalia ismoka. tikiuos kad iseis susitarti su darbdaviu graziuoju, kazkaip norisi tiketi zmoniu supratingumu:) (gal as per daug naivi). Durniausia situacija kad visi zino kad pardave o direktorius niekam nieko nesako, kas bus su mumis, ar atleis ar perkels, ech lauksim kaip viskas baigsis nes man dabar gerokai neramu.
Atsakyti
QUOTE (Noa @ 2004 03 23, 21:51)
O koksai cia istatymas toks ?blink.gif

Aha, as irgi pirma karta girdziu apie toki istatyma blink.gif blink.gif
Atsakyti