Įkraunama...
Įkraunama...

del vaiko prieziuros, nėštumo ir gimdymo atostogu

Ups, praleidau, kad vaikas jau didelis biggrin.gif Sodra isties nieko nebemoka
Atsakyti
Motinystes pasalpa mokama nestumo ir gimdymo atostogu laikotarpiu. O iki vaikui sueis 1-eri mokama motinystes (tevystes) pasalpa.
Darbo inspekcijoje teigia, kad kasmetines atostogos priklauso tik uz nestumo ir gimdymo laikotarpi.
Atsakyti
Man darbe sake, kad kasmetines atostogas skaiciuos tik nestumo-gimdymo atostogu laikotarpiui (t.y. uz 4 men mazdaug). O uz vaiko augima iki 1 m. sake jau nebepriklauso huh.gif
Atsakyti
KA sako darbe - dar ne viskas, geriau jau pasikonsultuoti su atitinkamom institucijom...
Siaip tai reiktu darbo inspekcija rimciau uzklausti, ir kad rastu atsakytu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Monikule @ 2004 03 01, 18:54)
KA sako darbe - dar ne viskas, geriau jau pasikonsultuoti su atitinkamom institucijom...
Siaip tai reiktu darbo inspekcija rimciau uzklausti, ir kad rastu atsakytu... smile.gif

Kai sužinosi, papasakok ir mums wink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Darbe pasiimiau vaiko prieziuros atostogu iki vaikui sueis 3 metai. dabar sunui 14 men. noreciau grist i darba 4 menesiam, kai vaikui bus 17 men, ir juos isdirbus vel prasitest vaiko prieziuros atostogas iki 3 metu. Ar taip galima daryt?Jei taip, kaip tai reiktu sutvarkyti?
Atsakyti
gali.
Paciau ziurek tema atostogos vaikui priziureti
Atsakyti
Atostogos priklauso už neštumo-gimdymo laikotarpį,
už vaiko iki 1 metų atostogas nepriklauso, šitą puikiai
žinau, nes darbas mano toks, tiesa šiais klausimais esu
konsultavusi su darbo inspekcija ir apie tai DK galima
pasiskaityti..
Atsakyti
Remiantis DK 170 str. 3p. nuostatomis, į darbo stažą kasmetinėms atostogoms gauti neįskaitoma, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų kol vaikui sueis 3m.
Atsakyti
tai tai zinoma, bet juridine prasme atostogos iki vieneriu ir iki treju metu skiriasi....
Atsakyti
Na, pamastykime, kas tada yra vaiko priežiūros atostogos? Kaip jas forminate darbe? Tai yra priskiriama prie tikslinių atostogų rūšies. Tai nėra kasmetinių atostogų rūšis.
DK 178 str. 2p numato tikslinių atostogų rūšį, atostogos vaikui prižiūrėti kol jam sueis treji metai. Šias atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Jūs ir pasiimate dalį kol vaikui sukaks 1m. Darbe jūs rašote prašymą, kad jums suteiktų šias atostogas vaikui priežiūrėti kol jam sukaks 1 , 2 ar 3 m. Darbdavys jas formina kaip tikslines atostogas ir tai pažymi darbuotojo asmens kortelėje.

Noriu išskirti, kad 'Ligos ir motinystės socialinio draudimo nuostatuose' yra išskiriama, motinystės pašalpa ir motinystės (tėvystės) pašalpa. Taigi, motinystės pašalpa skiriama už nėštumo ir gimdymo laikotarpį, kurią gauti turi gimdyvė, o motinystės (tėvystės)- skiriam turinčiam teisę ją gauti (vienas iš tėvų, įtėvių, globėjų), kol vaikui sukaks vieneri. Vadinasi, DK 170 str. 4 p. nuostata, kad į darbo stažą kasmetinėms atostogoms gauti įskaitomas laikas, kurį darbuotojas darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą, ne motinystės (tėvystės) pašalpą. Šios sąvokos yra labai panašios, bet kai įsigilina matai ką įstatymo leidėjas turėjo omenyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 16 kovo 2004 - 14:04
Vaikui suėjo vieneri metai.Ar privalo darbdavys priimti į darbą, jei šiuo metu nėra laisvos darbo vietos? Ar aš privalau sutikti su darbdavio pasiūlymu eiti dirbti į kitą darbo vietą (mano atveju kitą parduotuvę- kitame mieste) ? Ar turiu teisę į atostogas, kurių nepanaudojau išeinant į dekretą?
Atsakyti