Įkraunama...
Įkraunama...

del vaiko prieziuros, nėštumo ir gimdymo atostogu

Hobo!

Ačiū labai už informaciją. 2.gif
Atsakyti
HOBO, GAL TU ŽINOSI. TURIU KLAUSIMĖLIŪ.
1, JEI AŠ PO VAIKO PRIEŽIŪROS ATOSTOGŲ (IKI JAM SUEIS METUKAI) IŠ KARTO PASIIMSIU KASMETINIŲ ATOSTOGŲ (DAR LIKO DVI SAVAITĖS NUO PRAEITŲ METŲ), PAGAL KĄ MAN BUS SKAIČIUOJAMI ATOSTOGINIAI-
PAGAL 2004 METŲ GAUTAS PAJAMAS DARBE (DEKRETINIŲ IŠĖJAU 2004 GEGUŽĖS MĖN)
AR PAGAL MINIMUMĄ (T.Y. NUO 500 LT), NES PRIEŠ KASMETINES ATOSTOGAS DARBE NEBŪSIU GAVUSI JOKIŲ PAJAMŲ???
2, KAIP SUPRANTU, IKI VAIKUI SUEIS TRYS METAI, DARBDAVYS PRIVALO IŠSAUGOTI MANO DARBO VIETĄ. VAIKUI SUĖJUS METUKAMS, PLANUOJU GRĮŽTI Į DARBĄ, TAD JEI DAR DVIEJŲ METŲ BĖGYJE ĮMONĖJE BUS KOKIOS REORGANIZACIJOS AR ETATŲ MAŽINIMAI, NETURĖČIAU PERGYVENTI? AR GALI BŪTI TAIP, KAD Į NAUJĄ STRUKTŪRĄ MANĘS NEPAIMTŲ, O PALIKTŲ "KABOTI ORE" IKI 3 METŲ TIK DĖL TO, KAD NEGALI IŠMESTI? ŽINAI, KAIP DARBDAVIAI "MYLI" MAMAS PO DEKRETINIŲ - MES JIEMS TURBŪT ATRODOME ATSILIKUSIOS biggrin.gif
3, IR AR GALI DARBDAVYS SUMAŽINTI ATLYGINIMĄ MAMAI, PERKELTI Į KITAS (ŽEMESNES) PAREIGAS?
Atsakyti
dėl atostoginių apskaičiavimo, tai negaliu nieko pasakyt, nes tai buhalterinis labiau klausimas.
iki trijų metų tavęs iš tikrųjų negali atleisti, nebent labai prasižengtum arba įmonę likviduotų.
sumažinti atlyginimą ir perkelti į kitas pareigas gali tik gavęs tavo raštišką sutikimą.
Atsakyti
blush-anim-cl.gif blush2.gif blush-anim-cl.gif

atleiskit man labai ziopla esu , nes skaitau ir neisikertu blush-anim-cl.gif cry.gif blush2.gif
Mano vaiko prieziuros atostogos baigiasi balandzio 22d. 2005, o as isejau 2004m. vasario 11d. ir 2004m. vasaros atostogu (kurios yra mokitojom skirtos) as neisnaudojau..ar galima kazkaip apskaiciuoti ir gal man priklauso kazkiek dienu atostogu, kurios apmokamos atostoginais? Noriu paklausti ar galiu nuo balandzio 22 d. pasiimti kasmetiniu atostogu..
dekui uz kantrybe?
Ir i kokia istaiga kreiptis apie tokias atostogas viska suzinoti? Ar pvz. i savo svietimo skyriu, kad apskaicuotu dienas ir pinigelius uz jas?
Atleiskit uz ziopluma blush2.gif
Atsakyti
kreiptis dėl atostogų apskaičiavimo turėtum į mokyklos, kurioje dirbi buhalteriją arba, jei pas jus toks yra, į asmenį atsakingą už personalą.
o šeip aš gal ir galėčiau pasakyt ar tau priklauso, bet labai neaiškiai parašei ir nelabai suprantu kaip ten yra, tai arba pabandyk parašyt dar kartą, arba pasisikambink buhalterei. smile.gif
žinok nieko tokio, kad tau kažkas neaišku, nes tik durnam viskas aišku.
Atsakyti
ax.gif aciu uz supratima,

Na va as esu mokitoja. 2003 rugseji as isejau po kasmetiniu vasaros atostogu i darba. Suzinojau, kad laukiuosi ir i dekreta isejau 2004. vasario 11d. ir vaiko prieziuros atostogu iki 1metu isejau nuo berods 2004m. birzelio 15 d. Tai kaip suprantu as neturejau kasmetiniu atostogu uz pradirbta laikotarpi 2003 rugsejo iki 2004 vasario (kalbu apie 2004m. vasara). Ar tokios atostogos net neturejo man priklausyt? Na kaip suprantu jos liko net neisnaudotos. Tai va tureciau grizti 2005 balandi, bet ar vietoje grizimo galiu pasiimti anksciau minetas neisnaudotas kasmetines atostogas? Va lyg taip paaiskinau g.gif Man paciai cia painiava, nes jau seniau rasiau, kad darbdavys nori kad grizciau arba anksciau, arba rugseji 2005..Tai as pagalvojau, kad gal galiu as atostogas pasiimti...man finansiskai ir kitaip tai apsimoketu labiau..Bet ar tokios man priklauso? Jei priklauso as manau zinosiu kur kreiptis..man svarbu zinot ar priklauso ir tada jau bandysiu suktis
Dekui dekui ax.gif
Atsakyti
iš to ką sakai, matosi, kad priklauso. kreipkis į mokyklą ir pasakys tiksliai.
Atsakyti
Sveiki ,as zadu tapti mama trecia karta geguzes menesi.Dirbu mokytoja ir noreciau vaikeli priziureti iki 2 ar 3 metu.Ar darbdavys privalo islaikyti mano darbo vieta kol vaikui sukaks trys metukai?Vieni sako kad privalo kiti kad ne tad man neaisku.Busiu dekinga uz atsakyma.
Regina
Atsakyti
Privalo smile.gif - tą reglamentuoja Darbo kodekso 180 str. 2 d. - per atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama. O mokyklai kažin ar tai gresia biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 01 21, 11:28)
iš to ką sakai, matosi, kad priklauso. kreipkis į mokyklą ir pasakys tiksliai.


o pvz. jei direktorius uzsimanys neisleisti? Ar teisiskai jis taip gali padaryt?
Atsakyti
gerb. rzimkuviene ir sevena, labai prašau pasiskaityti taisykles, kur labai aiškiai parašyta, kad naujų temų skelbti negalima ir ypač negalima konsultuoti teisiniais klausimais, kai apie teisę išmanai taip pat gerai kaip kad aš apie mezgimą (megzti nemoku).
teisės aktai labai dažnai keičiasi, gerb sevena, ne 180 str. 2 d., o 180 str. 3 d.
Atsakyti
Hobo, tada dar vienas klausimuks biggrin.gif
Po vaiko priežiūros atostogų grįžtu 2005 rugpjūčio 1 dieną. Kiek laiko man reikės atidirbti, kad galėčiau pasinaudoti kasmetinėm atostogom už šiuos metus?
Atsakyti