Įkraunama...
Įkraunama...

del vaiko prieziuros, nėštumo ir gimdymo atostogu

QUOTE (Eima @ 2004 11 21, 19:21)
Pagal Darbo kodeksa nescia moteris gali but atleidziama tik kai imone likviduojama arba paskelbtas bankrotas. Kitos isimties nera. Imones pirkejas prisiima isipareigojimus darbuotojams.

Cia parsyta, kad nesciai, o as tai auginu vaika iki metu. AR cia tas pats kodeksas galioja?
Atsakyti
QUOTE (rakarma @ 2004 11 22, 10:56)
Cia parsyta, kad nesciai, o as tai auginu vaika iki metu. AR cia tas pats kodeksas galioja?

nėščių jokiu būdu negali atleisti, nebent firma likviduojama, o mamos su vaiku iki jam sueis 3 metai gali tik tuo atveju, jei darbuotoja kažką baisiai prisidirbo (t.y.dėl jos kaltės). Bet ir tai, kiek girdėjau, darbdavys tai turi įrodyti vos ne per teismus.
Tai kad nepergyvenk ir kovok už savo teises. Bet gal tavęs ir nieks nežada atleisti? wink.gif
Atsakyti
Pagal DK 180 str. darbuotojo esancio vaiko prieziuros atostogose iki jam sueis 3 metai atleisti negalima, isskyrus atvejus, kai imone visiskai likviduojama. wink.gif

Atsakyti
QUOTE (rakarma @ 2004 11 19, 20:33)
Jie zada parduoti is vis, o kas perka tai nori visa kolektyva pakeisti. Tai kaip suprantu visus darbuotojus tures atleisti, o tuo paciu ir mane. Siap as dirbau viesbuti ir ta viesbuti parduoti ruosiasi. Ar aiskiau dabar parasiau

Tokio pardavimo gali būti keli variantai - gali parduoti viešbutį kaip pastatą, tada likusią įmonę paprasčiausiai likviduoti; gali parduoti pačią įmonę (tiksliau jos akcijas, jei tai ab ar uab), tada darbo santykiai lieka ir taikomos visos ds nutraukimo sąlygos. Bet kokiu atveju - jei 1 variantas (kai įmonė likviduojama) - sodros motinystės (tėvystės) pašalpa (vaiko auginimas iki vienerių metų) išlieka ir po įmonės likvidavimo (iki įsidarbinimo). Jei kiti variantai - realiai atleisti gali nebent šalių susitarimu, tada sodros pašalpos nebelieka. Bet šalių susitarimu galit nesutikti. Kitaip vaiko auginimo atostogų metu atleisti nelabai gali.
Atsakyti
Dekui visoms patarusioms.
Atsakyti
Sveiki. Internete perskaičiau, kad nėščia moteris turi teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką. Dirbu mokytoja ir manau man visai neblogai būtų, jeigu galėčiau atostogas pasiimti prieš dekretines (jos man turėtų prasidėti kovo pabaigoje). Tik ar taip galima???
Atsakyti
Taip, tikrai galima.Gali dar pasiskaityti Darbo Kodeksą, dėl kasmetinių atostogų suteikimo tvarkos.
Atsakyti
kasmetinės atostogos pradedamos skaičiuoti nuo darbo pradžios.DK 169 -turi teisę pasirinkti.
Atsakyti
Reikia turėti galvoje, kad kasmetinės atostogos skiriamos už darbo metus, o ne už kalendorinius. Jei tavo darbo metai prasidėjo šių metų rugsėjo pirmą (na taip spėju, nes dirbi mokykloje smile.gif ) ir tu neturėjai atostogų, tai tikrai atostogų išleisti tave privalo.
Atsakyti
čia jau nebeturiu ką pridurt. thumbup.gif
Atsakyti
Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams,
darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų. tarkim jei tu įsidarbinai 200 09 01, tai tau atostogos skaičiuojasi kiekvienais metai nuo 09 01 ir tavo atveju po 09 01 tu jau turi teisę pasiimti atostogas, neatsižvelgiant, kad jos bus šiek tiek išankstinės. gal nelabai tiksliai paaiškinau, jei ką klausk patikslinsiu.
Atsakyti
As Kauno medicinos universiteto rezidente. Nuo siu metu liepos 31 dienos visi rezidentai tapo nebe KMU darbuotojais, o studentais. As liepos 15 isejau dekretiniu atostogu, lapkricio 18 jos baigesi. Tada as kreipiausi i podiplominiu studiju darbuotoja del atostogu vaiko auginimui. Ji man liepe pasirasyti atleidima is darbo,as irgi igavau studentes statusa ir isleido akademiniu atostogu. Sodroj man isaiskino, kad man nepriklauso pasalpa vaiko auginimui iki 1 metu del to, kad as atleista pagal 125straipsni. Ar jie teisus? Ar man priklausytu pasalpa,jei as dabar isidarbinciau, o po kazkiek laiko iseiciau vaiko auginimo atostogu iki 1metu?
Labai aciu.
Atsakyti