Įkraunama...
Įkraunama...

del vaiko prieziuros, nėštumo ir gimdymo atostogu

Galiu atsakyti, nes as irgi isejau atostogu nedaug likus iki gimdymo.
Tavo gydytoja neteisi. As savo pasakiau, kad noriu iseiti veliau, tai ji ir neverte. Tik israso gydytoja pazyma ta pacia diena kai iseini, tai papildomas vargelis nuvaziuot i poliklinika. Israsys nuo tos dienos tas pacias 126 dienas. Tai gausis, kad dekretines baigsis trupuciuka veliau, nei jai iseitum laiku, t.y. 70 dienu iki gimdymo. Ar aiskiai parasiau? blink.gif
Tik ar tau bus geriau? As sedejau ilgiau darbe, daugiau nervu ir streso buvo (toks darbas) ir vaikutis buvo labai neramus. Gydytoja sake, kad butent del to.
Atsakyti
aš dar galiu pridurti, kad formaliai gydytoja teisi, bet niekas nebaudžia jei išrašo pažymą vėliau.
Atsakyti
Atsitiko toks dalykas, kad isejau vaiko auginimo atostogu pries kelias dienas ir netiketai suzinojau, kad mano darboviete zada parduoti greitu laiku. Tai jei mane atleis, tai sodra man nemokes pinigeliu, o tai gal darbdavys turi sumoket uz tuos metus, ar kaip cia. Patarkit.
Atsakyti
Galiu dar pridurt, kad jei pagal istatyma tu jau turi but dekretinese, bet neesi, o kazkas atsitinka su sveikata ir reik kt gydytoju konsultacijos, ta pacia diena gydytoja israso pazyma. Kitaip ji negali tau isduot jokio siuntimo.

P.s. atsiprasau, HOBO, kad ilindau, bet tu nepyksti wink.gif
Atsakyti
parasyk daugiau infomacijos, ką reiškia parduoti? ar įmonė bus likviduojama ar tęs veiklą?
Atsakyti
ne nepykstu, labai gerai, kai ir kiti pasisako, svarbu, kad teisingai.
Atsakyti
Jie zada parduoti is vis, o kas perka tai nori visa kolektyva pakeisti. Tai kaip suprantu visus darbuotojus tures atleisti, o tuo paciu ir mane. Siap as dirbau viesbuti ir ta viesbuti parduoti ruosiasi. Ar aiskiau dabar parasiau
Atsakyti
Atostogu metu taves negali atleisti is darbo, nebent likviduotu imone.
Atsakyti
mingaude visiskai teisi - negales atleisti, kol vaikui sueis trys metai, tai kad ramiai galesi grizti i darba.
Atsakyti
Bet as vistiek nesuprantu, bet juk jie parduoda ir atleis visus darbuotojus ir mane tuo paciu. Juk savininkai bus kiti ir kitas kolektyvas.
Atsakyti
Pagal Darbo kodeksa nescia moteris gali but atleidziama tik kai imone likviduojama arba paskelbtas bankrotas. Kitos isimties nera. Imones pirkejas prisiima isipareigojimus darbuotojams.
Atsakyti
QUOTE (rakarma @ 2004 11 21, 14:33)
Bet as vistiek nesuprantu, bet juk jie parduoda ir atleis visus darbuotojus ir mane tuo paciu. Juk savininkai bus kiti ir kitas kolektyvas.

nesvarbu - naujas, senas.... Įstatymai visiems lygūs. O tu, svarbiausia, žinok savo teises ir jokiu būdu nerašyk pareiškimo "savo noru" wink.gif
Atsakyti