Įkraunama...
Įkraunama...

del vaiko prieziuros, nėštumo ir gimdymo atostogu

pataisykit, jei klystu
yra motinystes pasalpa, kuria mama gauna 50 dienu po gimimo ( ir komplikuotu atveju ilgiau) bei 70 pries gimdyma. Tai yra tai, ka mes vadiname dekretinemis.

Motinystes / tevystes pasalpa yra mokama iki vaikui sukanka metai.

Tai ir sicia ir iskyla klausimas - ar atostogos priklauso ir uz motinystes/tevystes atostogas ar tik uz motinystes?
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 10 19, 07:39)
nescios moterys gali gauti kasmetines atostogas ir nesuejus sesiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams.

o po to turi gryzti i darba ir atidirbti, ar kaip?
Atsakyti
kaip atidirbti. tiesiog už tuos metus atostogas jau busi išnaudojusi.
Atsakyti
PASISKAMBINAU Į SOC. MINISTERIJĄ IR TEN PASAKĖ, KAD VAIKO PRIEŽIŪROS ATOSTOGOS IKI 1 METŲ YRA TAS LAIKOTARPIS, UŽ KURĮ NEPRIKLAUSO KASMETINĖS ATOSTOGOS. ne nepriklauso. nėra tokių atostogų vaiko auginimui iki 1 metų. yra tik iki trejų metų, bet darbo kodeksas leidžia jas imti ne visas dalimis ir tt., todėl vartojamas bendras terminas iki trejų metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobo: 01 gruodžio 2004 - 13:14
QUOTE (Silvute @ 2004 11 04, 17:39)
pataisykit, jei klystu
yra motinystes pasalpa, kuria mama gauna 50 dienu po gimimo ( ir komplikuotu atveju ilgiau) bei 70 pries gimdyma. Tai yra tai, ka mes vadiname dekretinemis.

Motinystes / tevystes pasalpa yra mokama iki vaikui sukanka metai.

Tai ir sicia ir iskyla klausimas - ar atostogos priklauso ir uz motinystes/tevystes atostogas ar tik uz motinystes?


Atostogos priklauso tik už motinystės atostogas arba taip vadinamas dekretines. Konkrečiai tai atostogos priklauso už tas dienas, kai mama turi nedarbingumą 70 d. prieš gimdymą ir 50 d. po. Jam pasibaigus atostogos nebeskaičiuojamos
Atsakyti
O as vakar skambinau i Darbo inspekcija ir ten sake, kad priklauso uz laikotarpi, kai augini vaika iki metu wink.gif g.gif
Atsakyti
darbo inspekcija dažnai kalba skirtingai nuo visų, bet užkliausiau teisininkų portale ir atsakymas buvo, kad nepriklauso. aš ir pati visada maniau, kad nepriklauso. tik paskui susipainiojau su tom pašalpom. na manau čia daug priklausys ir nuo darbdavio požiūrio.
Atsakyti
QUOTE (odeta-igne @ 2004 11 05, 10:47)
O as vakar skambinau i Darbo inspekcija ir ten sake, kad priklauso uz laikotarpi, kai augini vaika iki metu wink.gif  g.gif

Va čia tai geras thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Gal pas juos darbo kodeksas kitas???
Tikrai nepriklauso. Ir pagal seną DK nepriklausė.
Atsakyti
o mano tiesiog tokia situacija, kad darbe būti labai nepalanku dėl psichologinio klimato.
Šiuo metu turiu biuletenį, bet greit ateis laikas, kai vėl reikės apsispręst: ar bandyti prasitesinėti biuletenį, ar kokiai savaitei grįžti į darbą ir po to vėl pasiimti biuletenį.
Šiaip įtariu, kad galėčiau dirbti ir ilgiau nei iki sausio vidurio,bet mano šefė vos ne tiesiogiai duoda suprast, kad kuo greičiau eičiau į dekretą, nes jie samdo jau kitą žmogų ir ją nervuoja mano buvimas darbe. Pvz.: prieš lapkričio 1-ąją, penktadienį, prastai jaučiausi, savo šefei pasakiau, kad nuo šio antradienio turėsiu biuletenį ir paprašiau, kad 2 val. išleistų anksčiau į namus. Ji pasakė, jei blogai jautiesi, eik pas gydytojus ir pasiimk biuletenį. Arba darbe sėdi "nuo..iki" arba "ant biuletenio". O pagal mano nėštumą, man į dekretą tik nuo sausio vidurio.
Atsakyti
Gal galėtumėte kas nors paaiškinti (ar paskaičiuoti grubiai), kiek man bus mokama iš SODROS kas mėn, jei ten man pasakė, tarkim, kad mano dienos uždarbis 100lt? Kaip suprantu,gaunasi 70%nuo to 100lt=70lt. O toliau reikia dauginti iš darbo dienų skaičiaus?(pvz,lapkrity yra 21darbo diena, tai už lapkričio mėn gausiu:70x21=1470?)Ar kaip kitaip skaičiuojasi?
Atsakyti
oho Janike, na ir situacija pas tave. Jei gydytoja israso biuleteni, vertetu ji pasiimti. Nors ir prarandi siek tiek pinigu (Sodra moka 85%), bet jau geriau ramiai namie, nei tau kasdien nervuotis.

1. Gal kas zinote, ar reikia pries nestumo ir gimdymo atostogas isnaudoti turimas kasmetines atostogas? T.y. jei turi 2 savaites neisnaudotu kasmetiniu atostogu, tai ar butina iseiti tom 2 sav. anksciau? Ar jos isliks iki grizimo i darba net ir po metu?

2. Ir dar tuo paciu: ar nestumo ir gimdymo atostogu laikas (126 d.) neiskaiciuojamas i ta laika, kurio metu priklauso kasmetines atostogos? tongue.gif T.y. jeigu gimdymo atostogos prasideda sausio, o baigiasi geguzes menesi, tai ar i darbo laika tai iskaiciuojama ir ar galimos kasmetines atostogos uz ta laika? Ar tik tos, kurios susidare iki sausio menesi isejimo i dekreta?

Nu, nezinau ar aiskiai parasiau g.gif g.gif
Papildyta @ [mergetime]1100522394[/mergetime]
aaa
Papildyta @ [mergetime]1100522867[/mergetime]
Kaip ir radau atsakyma kitame forume. Uz dekretines (nestumo ir gimdymo atostogas) priklauso kasmetines atostogos. Siaip keista, bet thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupa5: 15 lapkričio 2004 - 14:36
Sveiki.

Esu nescia. Siandien buvau pas savo ginikologe H.Miesoniene. Ji pasake, kad duoti nestumo ir gimdymo atostogu pazyma negales, kai bus maziau negu menesi iki "gimdymo datos". Nors as noriu dar padirbti ir iseiti tik pries dvi savaites iki gimdymo. Ar Ji yra teisi? Nes ieskojau internete nieko neradau.

Elocka@one.lt
Atsakyti