Įkraunama...
Įkraunama...

del vaiko prieziuros, nėštumo ir gimdymo atostogu

Dirbu mokykloje. Pradėjau dirbt 2001 09 03, atostogaudavau vasara liepą-rugpjūtį. (56dienas) Nuo š.m. rugsėjo 1d. turiu pilną etatą skaičiavimo techniko darbą ir nepilną pedagoginį. Mokykloje sake, kad atostogos man turėtų skaičiuotis, kaip nepedagogo. Šią savaitę ruošiuosi išeiti dekretinių atostogų. Ar galėčiau pasiimti kompensaciją už nepanaudotas atostogas? Nes kiek suprantu jei į mokyklą grįžčiau po trijų metų man ši kompensacija jau nebegaliotų.
Atsakyti
priklausomai kaip kas komentuoja įstatymus. atostogas Jūs be abejo galėsite pasiimti ir grįžus. Būtų galimas ginčas tik tuo atveju, jei norėtumėte išeiti iš darbo ir pasimti kompensaciją už nepanaudotas atostogas.
Atsakyti
O ar būtų galima tą kompensaciją pasiimt prieš dekretines atostogas? Ir kur reikėtų dėl to kreiptis?
Atsakyti
kasmetines minimaliąsias atostogas pakeisti pinigine kmpensacija neleidžiama.
Atsakyti
Ačiū už informaciją. Dabar man viskas aišku. Galiu apie tai negalvoti.
Atsakyti
Gruodi iseinu nestumo ir gimdymo atostogu. Pati esu imones juriste (tik jauna ir visai sioje srityje nepatyrus blush-anim-cl.gif ), todel visa "popierizma" turesiu iforminti pati. Gal kas galetu padet - tiesiog papunkciui suvardint, ka po ko daryti? Nenoriu nieko praleisti. smile.gif
Taip pat, kaip reikes formint vaikelio auginima iki 1 metu?

Is anksto labai dekoju smile.gif
Atsakyti
smile.gif Na pateiksi sau pažymą iš ginekologo, prašysi prašyma savo vadovui, tada paruoši jam įsakymą (ar koki kitą pas jus leidžiamą dokumentą), kad leisti tave atostogų ir duosi jam pasirašyti. vat ir viskas. kai baigsis nėštumo ir gimdymo atostogos parašysi prašymą vaiko auginimo atostogoms iki 1 metų.:)viskas labai paprasta. clap_1.gif
Papildyta @ [mergetime]1098712034[/mergetime]
jei iškils kokių neaiškumų parašyk man i email, pasakysiu ką daryt:) kazkada aš irgi buvau visai žalia:)
Atsakyti
Noreciau suzinoti kiek busima mama turi isdirbti, kad gautu is valstybes pasalpa. Siuo metu noriu i sidarbinti, taciau nezinau ar dar turiu laiko. Vaikelio laukiame balandzio 10d.
Atsakyti
reikia pradirbti bent jau 3 mėnesius per vienerius metus arba 6 per dvejus. vadinasi dar galėtumėte bandytis įsidarbinti, bet aišku reikėtų labai paskubėti.
Atsakyti
hobo> Aciu uz pagalba.
Jei tu nieko pries, dar kada nors parasysiu, bet i Asmenine zinute, juk e-meilo nedavei laugh.gif
Atsakyti
Beje neužmiršk suformint 9-ą SD formą rolleyes.gif o su ja reikės ir to įsakymo kopijos
Atsakyti
Prašau patarti. Auginau vaiką iki 3 metų. Dabar man pareiškė, kad manęs nepriims į darbą, nes mano vietos nėra (parduotuvė iš vienų patalpų persikėlė į kitas). Aš suprantu, kad pesikėlimas neturi reikšmės. Kaip elgtis, ko reikalauti? Perspeta anksčiau nebuvau.

Ir dar - koks darbo stazas skaitosi? Dirbau metus ir dar auginau vaika 3 metus. Tai darbo stazas bus 4 ar 1 metai?
Atsakyti