Įkraunama...
Įkraunama...

del vaiko prieziuros, nėštumo ir gimdymo atostogu

Tiesiog susiduriau su dilema: eiti eiliniu atostogu iki dekreto ar ne? Noriu teisininko konsultacijos, ar man apsimoka pasiimti eilines atostogas nuo vasario 10d., jei i dekreta iseinu kovo 10d? Gimdyti geguzes menesi turiu.
Ir kitas klausimelis, ar buvimas biuleteny turi itakos, skaiciuojant pasalpas, ar skaiciuoja tuos procentus (100% ir 70%) nuo nustatytos algos?
Aciu! Nekantriai lauksiu paaiskinimo.
Atsakyti
apie įvairias pašalpas labai daug informacijos yra čia:
http://www.supermama...?showtopic=5035
o dėl atostogų, tai Jums pačiai spręsti kaip naudingiau. niekur tos atostogos neprapuls, jei neimsite, tačiau turite teisę jas pasiimti.
Atsakyti
Sveikos, prasau pagalbos...
Laukiuosi 6 savaites. Net nezinau ir kurios puses cia man pradet mastyt apie visokias pasalpas, prisikaiciau cia visko ir susipainiojau, nebesuprantu kas man priklauso o kas ne sad.gif smile.gif, gal kas galit paaiskinti nuo ko apskritai reikia pradeti ir kaip viskas vyksta. Beje, kolkas dirbau puse etato, ar gauciau didenius pinigelius, jei isidarbinciau visu etatu (Ar geriau rasyti didesni atlyginima, ar uztenka ir miminumo?), beje, ar galima "dirbti" 1,5 etato?Gal nuo to irgi priklauso gaunamu pinigeliu dydis?
Labai dekoju.
Atsakyti
http://www.supermama...?showtopic=5035
perskaitykite šią tema, tikrai rasite sau daug naudingos informacijos.
Atsakyti
Manau,kad jei nori paatostogauti iki gimdymo-imk atostogas, o kitu atveju jos nusikelia-galėsi imti jas pasibaigus vaiko auginimo atostogoms ar išvis dar nusikelti į kitus metus (turėsi kasmetines atostogas+nepanaudotas).

Kiek supratau, Tau už vaiko auginimą pinigėliai bus skaičiuojami iš pirmo ketvirčio, tad biuletenio imti sausio vasario ar kovo mėn neapsimoka (biuletenis įskaičiuojamas į darbo stažą, tačiau mokama tik 80%). Taip pat jei gimdymo biuletenį imi nuo kovo 10d-pinigėliai skaičiuosis iš trečio ketvirčio, tad paprasto biuletenio neapsimokėjo imti liepą,rugpj, rugs.Sodra skaičiuoja pagal buvusias įmokas-jei turėjai biuletenį,tų įmokų Sodrai aišku ir buvo mažiau.

Atsakyti
Pasiskaičiuok Pati savo gimdymo datą, o tada žiūrėk,kada Tau priklauso gimdymo biuletenis.Jei jį imi kovo pabaigoje-tai už gimdymą pinigai skaičiuosis iš liepos,rugpj,spalio mėn(turbūt vėlu jau kažką organizuotis), o jei imtum balandžio pradžioj-tai skaičiuos iš spalio,lapkr,gruodžio.Kuo daugiau į Sodrą įplauks įmokų per tą ketvirtį, tuo daugiau ir pinigėlių Tau išmokės;ir nesvarbu, ar Tu pradėsi dirbti už 1,5etato, ar dviejuose darbuose,ar tik "užrašys"daugiau, ar išvis fiktyviai įsidarbinsi.Svarbu reikiamą ketvirtį kuo daugiau pinigėlių uždirbti.
Lygiai tas pat ir su vaiko priežiūros atostogomis-žiūrėk, kada imsi.Jei liepos mėn išeisi vaiko auginti-tai pasistenk sausio,vasario,kovo mėn daugiau pinigėlių turėti, nes iš šito ketvirčio skaičiuos pinigus.
Atsakyti
Laba, gal kaszinot kaip apsiskaiciuoti atostogu kieki. Dirbu biudzetineje istaigoje nuo geguzes 26. i dekreta iseinu lapkricio 15. iki to noriu pasiimti atostogu, buhalterija kitam pastate kol kas nepasiekiama, noreciau zinoti kiek man priklauso dienu iki dekretiniu.

aciu uz pagalba is anksto!
Atsakyti
Jums priklauso visos kasmetinės minimaliosios atostogos, tikriausiai, jei nėra kažkokių aplinkybių, 28 kalendorinės dienos, kadangi moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas jų pačių prašymu turi būti suteikiamos kasmetinės atostogos ir nesuėjus 6 nepertraukiamojo darbo mėnesiams.
Atsakyti
o mano situacija tokia: as dirbu nuo kovo men. Jau buvau 3 savaites atostogose. I dekreta man tik sausio viduryje. Idomu, ar galeciau pasiimti dar 1 savaitele atostogu (noreciau po Kaledu).

Nes, jei nescioji gali neisdirbusi ir 6 men pasiimti visas 28 kalendorines dienas, tai man, gal irgi galima, nors dar nepriklausytu?
Atsakyti
tikrai galite.
Atsakyti
Aciu labai uz kons.! Atostogos skamba puikiai, gal zinok pagal kuri straipsni? Aciu is anksto!
Atsakyti
yra daug straipsnių. žiūrint ką tiksliai norit sužinoti. atostogas reglamentuoja Lietuvos Respublikos darbo kodekso 164 - 185 straipsniai.
Papildyta @ [mergetime]1098692411[/mergetime]
susipainiojau tarp visų tų atostoginių situacijųsmile.gif atsiprašau doh.gif 169 str. 3 d. 1 p.
Atsakyti