Įkraunama...
Įkraunama...

del vaiko prieziuros, nėštumo ir gimdymo atostogu

Ka tik išėjau į nėštumo ir gimdymo atostogas, vakar buvau Sodroje ir užpildžiau prašymą dėl pašalpos gavimo. Kada ir kaip man išmokės šią pašalpą. Vieni sako, kad už visą laikotarpį, t.y. už 126 dienas iš karto, kiti dar kitaip. Kaip yra iš tikrųjų: ar pašalpą gausiu už visą laikotarpį, ar kas mėnesį?
Atsakyti
taigi pasiskambinkite i sodra ir jums pasakys tiksliai.
Atsakyti
taip,bet prasyma parasete be reikalo, jis nebutu galejes jusu atleisti.
Atsakyti
Tai va as ir bijau, nes realybe karais prasilenkia su istatymais.
Darbdavys siais laikais gali laviruot savo darbuotojais. Pvz.: man iseinant pasake, kad as gristi tureciau ne balandzio 22, kai metukai sukaks vaikuciui, o po vasaros atostogu rugsejo 1d. Nezinau, bet bandau verstis savo laiku i darba, nes vis vien lengviau pragyventi bus..Ir dar vaikas sirgs ar dar kazkas, atmenu kaip buvo su pirmu..buna situaciju, kai i darba veluoji, nes maziukui per anksti keltis ar darziukas nedirba ar dar kokia kita priezastis (be to darbas yra 30km uz miesto ribu, kaimo mokykloje)...tai kalbu apie tai, kad labai priekabus jis ir labai noredamas rastu mano kalte, kad jis butu priverstas mane atleisti. Teko matyt, kaip nepageidajami mokytojai ar darbuotojai kentejo visoki "priekabevma" prie darbo....Nieks gi neapskus, nes visuomet ras prie ko prikibti
Atsakyti
Taves atleisti negali, bent jau iki vaikui antram sueis 3m. Bet "isesti" ar priversti tavo prasymu- gali. O siaip atleisti- juk kazka labai blogai nepadarysi, bet pasistenk neveluoti- tai gali traktuoti kaip darbo drausmes pazeidima, nors nemanau, kad tai pagrindas atleidimui.
Atsakyti
velavimas yra darbo drausmes pazeidimas. nuolat pazeidinejanti darbo drausme darbuotoja yra pagrindas atleisti is darbo. as asmeniskai nepateisinu jokio velavimo, net pora min.
Atsakyti
Tris kartus pavelavus ( vasaros pradzioj taip buvo - siuo metu nesu garantuota) apiforminus, atleisti galima. Tai nebent jei kabinasi, nera didelis pliusas.
O iki m. tu bet kada gali gristi i darba ir bet kada prasitesti atostogas. tik nepaveluok parasyti pareiskimo del atostogu nuo 1m. iki 3m.
Atsakyti
o kaip dėl dekretinių pasiankstinimo?
Pagal gydytojų data, man gimdyti balandžio 17d., 70d. prieš gimdymą bus tik vasario pradžioje, tačiau jei išleidžia nuo 28 savaitės, tai sausio pabaigoje (apie 23d.).
Tai kodėl man gydytoja aiškino, kad į dekretą mane gali išleisti jau nuo sausio 15d.?
Atsakyti
apie tai geriausia būtų paklausti pačios gydytojos, gal ji patikslino gimdymo datą.
Papildyta @ [mergetime]1097732152[/mergetime]
retai, kada pasitvirtina nustatyta gimdymo data. nieko tokio, kad išeisite atostogauti truputėli anksčiau, tačiau tuomet sutrumpes atostogos po gimdymo.
Atsakyti
Labukas,vakar buvau sodroi savo mieste jurbarke,tai zinot labai idomus ju skaiciavimai.Kad 100% skaiciuojasi buvusio atlyginimo dekretui tai taip.kad 70%vaiko pasalpai buvusio atlyginimo irgi taip,bet va idomei jie skaiciuoja. Zinot tiesa paskius man nuo tu skaiciavimu galva paskaudo. wink.gif
Minimaliausia pasalpa kaip man sake yra kazkur 290ltcia vaiko pasalpa,o dekretas minimaliausias gaunasi kazkur 1021lt.As norejau sodroi isiaiskinti toki dalyka,as pradzioj dirbau pilnu etatu gaudavau minimuma alga,o paskui nusprendziau pereiti puse etato dirbt,ir norejau suzinot ar eit man ant to puse etato ar ne?Tai jie man aiskina,kad jei as eisiu dirbt puse etato sumazes vaiko pasalpa nes skaiciuosis butent is tu ketvirciu kur dirbau puse etato ,tai gerai o jei as buciau dirbus isvis tris tik menesius nes darbo stazo uztenka tiju menesiu kad gautum dekreta,tai is kokio jie tada ketvircio skaiciuotu ta vaikui pasalpa aa??????
O pasirodo taip,maziau uz minimalia pasalpa vaikui jie negali moket,todel ar as gale dirbsiu puse etato ar pilnu etatu joikio skirtumo,man visvien jie mokes minimaliausia pasalpa. Nes mano alga minimumas tai yra i rankas gaunu 415lt,nuo tu 415 vaiko auginimo pasalpa skaiciuotusi 70%.Ta pasalpa gaunasi mazesne uz minimaliausia pasalpa,o jie negali moket maziau uz minimalia,todel galiu eit puse etato o visvien mokes minimalia pasalpa.
Eina sau tie skaiciavimai,bloga nuo ju,taciau Jolia teisingai paaskino kaip yra is tiesu
Atsakyti
Aš į dekretą tyrėčiau išeiti nuo sausio 1 dienos. Bet kadangi mano nėštumas komplikuotas, o darbe nuolatinė įtampa ir reikia dažnai lankstytis kilnoti (dirbu vaikų darželyje), norėčiau pasiimti eilines atostogas prieš dekretą. Ar tai įmanoma, nors jau buvau liepos -birželio mėnesiais.
Atsakyti
jei tu turi dar neisnaudotu atostogu, tai aisku kad galima wink.gif o jei neturi, tai gal koki biuleteni susikombinuok rolleyes.gif tuo labiau kad nestumas komplikuotas
Atsakyti