OJ oj oj....
Nesinori pamokslauti, nes ir taip itariu negera ant dusios. Bet trupuciuka: o kodel jus su seima nesiemet jokiu priemoniu kol dar buvai nescia??? Juk visko BUVO GALIMA ISVENGTI.
Internete yra tikrai daug informacijos kaip elgtis su katinais ir kaip juos paruosti kudikio atejimui i seima.
OK. nebemoralizuosiu (juk net neturiu tam teises) bandysiu kazkiek padeti:
1. del prieglaudos padaret klaida. Nes is prieglaudos dabar parsivesite ne tik katina ir ir
visa PUOKSTE ligu Labai tikiuosi, kad jis buvo
skiepytas??
bele kokiu atveju. Parsivezus katina reikia ji kazkur uzdaryti "karantinui". Nes itin daug ligu kuriomis serga kates yra uzkreciamos zmogui. O Jusu maziukas dar nera atsparus joms.
Taigi
-parsivezus katina pirma ka turite padaryti (pries paleidziant ji pasivaiskcioti po namus!!!) ji ismaudyti ir netgi rekomenduociau isdezinfekuoti, truputi palaikyti kad "numirtu bacilos" ir tada maudyti, kad isplautumete is kailio dezinfekavimo priemones bei visa galima "turta" kuri parsivezete is prieglaudos.
-GRIEZTAS karantinas.geriausia jei katinas sedes bent trejeta savaiciu narve ar kokioje patalpoje.(idealu jei jis griztu NE i jusu namus bent jau kuriam laikui) ir po kiekvieno katino palietimo su muilu plaunates rankas pries eidami pas vaika.
- butinai suduokite vaistu nuo kirminu!
- nusiperkate pas veterinarus ( o gal siaip vaistinese yra nzn) dezinfekavimo priemoniu (rimtu, o ne tokiu ale tualeto valikliu). Ir namus dezinfekuojate kas pora dienu. Pvz "TH4+ desinfectant polyvalent" (1ltr koncentrato "kanistriukas" kainavo 24lt) arba "microbac forte" 20ml ipakavimas 2lt- vienam plovimui.
patikekite manimi, prieglaudose yra be galo daug visokiu ligu. Jei Jusu katinas nebuvo skiepytas nuo visu ligu... sorry gal nuskambes ir ziauriai, bet neimkite jo atgal PAS SAVE i namus. Pas Jus yra kudikis...... nemanau, kad noretumete rizikuoti. Jei katinas skiepytas tada vistiek imkites visu minetu atsargos priemoniu (kaip ranku plovimas ir namu dezinfekavimas)
2. tikrai geras patarimas buvo narvas. NUpirkite dideli suniska narva i ji idekite katino WC pakabinkite maisto ir vandens indeni bei padekite(pakabinkite) jam guoli. jei esate pries natva, tada katinui palikite tik maza erdve pvz viena is kambariu + koridoriu uzdraudziant jam eiti i vaiko kambari. Matytis su vaiku (kad neatprastu nuo jo) galima tik su griezta Jusu prieziura vis parodant KAM jus teikiate pirmenybe. Bet bendravimas su vaiku TIK po karantino kai bus aisku, kad katinas is prieglaudos neparsiveze ligu.
3. Kastracija turetu pamazinti teritorini-konkurencini elgesi. Tikrai rekomenduociau!
4. "Pasivaiksciojimai" po lauka taip pat gresia ligu, erkiu, blusu parsinesimu. kaciukas gali buti suvazinetas, apkandziotas sunu, suzalotas vaiku galu gale ...pavogtas... As asmeniskai esu PRIES pasivaiksciojimus be prieziuros (su pavadeliu), nebent gyvenate name kur aplink nera laukiniu (sulaukejusiu) kaciu, gatviu ir zinoma labai isplitusios pasiutliges nesiotoju (ale lapiu...)
5. Svarbiausias punktas- reikia "nuleisti" katina Hierarchijos laipteliais i pacia zemiausia vieta t.y. kad net pats maziausias zmogus yra auksciau uz ji.
Kaip tai daroma:
(pradzioje paieskokite internete temu apie kaciu agresija ir budu kaip su tuo kovoti- nesvarbu, kad Jusu katinas principe nera labai agresyvus- dazniausiai kaciu rodoma agresija yra susijusi su hierarchijos "problemomis")
agrresyvi kate-geri patarimaiApie hierarchija:
Zmogus-gaujos vadasjei skaitai rusishkai (virshuje desiniame kampe daug susijusiu temu-perskaityk visas)
Mau.ruAuklejimas:
Forum.Mau.ruDabar ieskodama vienos temos kurioje buvau daug surasiusi (kazkodel jos neradau
) pamaciau, kad yra itin daug temu apie kaciu ir kudikiu problemas.
Itariu, kad gal reiktu sukurti nauja tema, kurioje kiek imanoma ishsamiau isdestyti savo surinkta informacija apie tai KAIP reikia isaukleti kate, kad tiek jai tiek zmogui butu gera gyventi vienam shalia kito nebijant ir nerizikuojant...
Tiesa, pas mane siuo metu yra 7 suaugusios kates/katinai ir 5 kaciukai ir... 7 menesiu kudikis. Jei nors viena mano kate butu parodziusi NORS minimalia agresija kudikio atzvilgiu as nebuciau nei sekundes dvejojusi ir ji butu iskeliavusi pas bevaike seima.
Mes tikrai ilgai laukeme savo kudikio ir ne taip jau lengvai jis pas mus "atejo" kad as galeciau rizikuoti jo sveikata del, kad ir labai mylimu kaciu.
mano kates i mano vaika ziuri kaip i "gaujos vado jaunikli"
)) ir atitinkamai su juo elgiasi
Keli pvz: Vaikui kazkur 4 men (nepamenu tiksliai)
vaikui 7 menesiai. Guolis paruostas katei, kuri tuoj turejo gimdyti- pakabinta sildanti lempa. Kol kaciuku nera- vaikas lepinasi "oro ir silumos voniomis" kartu su visa kaciu kompanija. Kates del silumos aukoja mazus nepatogumus kaip "sugriebima uz uodegos" ar "apspardyma kojomis" ka daro mano mazasis, nes jam kates yra tiesiog fainas judantis zaislas...
jei reikes kazkokiu patarimu (kai jau paskaitysite duotas nuorodas) galite rasyti man i privata arba e-mailu:peterbald@gmail.com padesiu kuo galesiu
Jeigu staiga tapai kažkam blogu, tave dergia ir spjaudo už nugaros, vadinasi tam žmogui esi daug gero padaręs !!!! (F.Ranevskaya)