Įkraunama...
Įkraunama...

Gimus kūdikiui katinas pasikeitė

QUOTE(Shalnaja @ 2007 02 24, 12:55)
O temos šeimininkei dar turiu vieną pasiulimą.Gal turite giminių ar draugų kaime g.gif Nemanau,kad atsisakytu priglausti katiną juo labiau laikinai g.gif


as jau siuliau si varianta, tik kazkodel autore ji atmeta, manau tevai tikrai pagelbetu sioje situacijoje g.gif
Atsakyti
Mano tėvai niekada jokių gyvūnų nelaikė bute, o dar pasakyčiau, kad anūką apdraskė, tai ..... Vyro mama mėgsta kates ir dabar laiko vieną (gal 2 metų amžiaus) - tai kaži kaip jie ten sutartų su mūsų katinu g.gif g.gif , o butas tai tik vieno kambario - ar nereikės močiutei katėms vietą užleisti g.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(gravel @ 2007 02 24, 13:40)
Prie ko čia kastravimas, nagų karpymas (ką jūs jam nagų niekada nekarpote? g.gif), laikini išvežimai kažkur ir išleidimas į lauką pasiganyt? Nieko taip nepešite. Gal kastravimo atveju katinas pasidarys šiek tiek ramesnis, bet labiau tikėtina, kad ne.
Čia tik auklėjimas ir pastatymas į vietą hierarchiniame lygyje esmė. Katinas turi žinoti, kad jis yra "žemiau" žmonių, kurie gyvena toje pačioje teritorijoje kaip jis. Tada tik jis niekada net nesumąstys nieko skriausti. tai reikėjo daryti visuomet ir nuosekliai. Gal ir dabar dar nevėlu. Tik reikia tuo užsiimt.
Aš nieko čia neteisiu ir net neketinu vertinti pačios situacijos, bet žinau, kad egzistuoja klaidinga nuomonė visuomenėje, kad katino (katės) visai nereikia auklėti. Tipo - jis(ji) vaikšto ten kur nori ir daro ką nori, nes tai KATINAS. Jei apsiėmi katiną laikyti, tai turi suvokti, kad jį reiks ne tik šerti ir suteikti jam būtinuosius fiziologinius poreikius patenkinančius dalykus, bet ir auklėti, mokyti tvarkos, laikytis namų taisyklių ir t.t. Juk katinai - gyvūnai, kurie vadovaujasi gamtos jiems įskiepytomis taisyklėmis. Kodėl mes tai pamirštame?

Linkiu jums sėkmės sprendžiant šią problemą. Jeigu visgi sumąstysite keisti kažką auklėjime ir neatiduoti niekam katino, tai visada esu pasiruošus patarti, kaip auklėti katiną. Manau, čia ir daugiau tokių bus, kurie norės jums padėti išspręsti problemą.


Kad mes jo beveik neauklėjom tai jau tikrai, o parsinešėm visai mažiuką - vos 2 mėn. amžiaus. Su žymėjimu daug problemų neturėjom - na pažymėdavo bet labai labai retai 2-3 kartus per metus. Tėvai jo buvo abu naminiai, lauko niekada nematę. Na oar tikrai galima perauklėtu 6 metų katiną?

Papildyta:
QUOTE(Nady @ 2007 02 24, 14:43)
Situacija nepavydėtina. Užjaučiu labai. Pasiūlymai:
1. Kastruoti katiną, turėtų užslopinti "teritorinius mūšius" ir "žemės padalijimus";
2. Sprendžiant iš pateiktos info avarte, tai jūsų vaikučiui kaip ir turėtų katis dantukai, gal netyčia vaikutis krimstelėjo katinui, ir savaime suprantama, kad katinas galėjo pulti gintis. Tai tik prielaida, kodėl galėjo situacija pasibaigti stipriais drėskimais ir ligonine.
3. Gal ir sulauksiu arišios kritikos, bet katiną galima pasiimti iš tos prieglaudos kuo greičiau ir tiesiog išoperuoti nagus. Tokiu atveju katinas nebeturės baisiausio ginklo prieš vaiką. Tik žinoma susidurs ts katinas us problemom: į lauką tai jau nebepageidautina leisti, nes nei nuo kitų žvėrių apsigins, nei į medį įsilips. Žodžiu, jau tada laikyti katiną namie ant palangės ar pagalvės. Manau toks patarimas jums tiktų  4u.gif


ačiū Nady už pasiūlymus. Na aš kaip ir sau apsisprendžiau, kad noriu mūsų Mauriuką susigrąžinti, tik dabar reikia vyrą įtikinti ir sūnelį apsaugoti. Ne išoperuoti nagučių tai bet kuriuo atveju taip būčiau nedariusi , bet apkarpyti tai jau taip. Gal veterinarai gali apkarpyti? Na mes jam nagus tik mažiukui karpėm, o vėliau, kai labai nesidraskė tai ir nebekarpėm. Vienu žodžiu daug klaidų pridarėm doh.gif

Dabar bėgsiu į vaistinę, nes vyrui temperatūra 39,5 - dar viena bėda man ant galvos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2007 02 23, 18:48)
Žinai, pasakysiu tiesiai šviesiai - esi kalta tu, o ne katinas. Ir iš viso širdies neturi, tik begalinę baimę. Taip iš karto ėmei ir atidavei savo šeimos narį, augintą, mylėtą (?) 6 metus. Ir dėl ko? Kad vaikas skaudžiai papešė katinėlį ir tas gynėsi? Taip ir turi būti. O tu iš karto ir išdavei katinėlį.  blush2.gif  schmoll.gif  rolleyes.gif Kiek čia yra protingų patarimų, netgi temų apie tai, kaip elgtis su kate, jei ji ko nors neklauso, užpuola žmogų, vaikus, savo šeimininką. Tik jau niekas nepuola katės žudyti  blush2.gif Iš viso aš visom savo ląstelėm priešinuosi žmogaus žiaurumui, abejingumui ir nesupratimui bei dideliam pasipūtimui. Kodėl nebandoma skriausti galingesnio? Bet visada tik silpnesnį, tik tą, kuris negali pasipriešinti...


Nepatylesiu.As esu pasislykstejus sio teksto autore!!kaip gali sakyti kad kalta mama???Turbut tamsta vaiku neturi ir siuo metu garbini tik katina. beje as taip pat vaiku neturiu ir auginu du katinus,bet gyvenime neisdrisciau sakyti, kad sioj situacijoj kalta mama.Vaiko niekada neapsaugosi.salia vaiko,kuris pradeda ropoti negali but 24 val. per para.tai neimanoma.tai supranta kiekvienas normalus zmogus. todel panasus nutikimai yra normalus reiskinys,kur kaltu NERA.Kaip nuo to apsisaugoti? As patarciau katino nei zudyti,nei kazkam atiduoti, o pasiimti atgal pas save ir katina mokyti graziai elgtis. Pradzioj, jei vaikas yra vienam kambary,katina uzdaryti kitame.Kol vaikas miega,vaika uzdaryti tame kambaryje, ijungus "mobiliaja mama" (kad girdet kai vaikas atsibunda), o katinas lai vaiksto po kitus kambarius.Laikui begant pratint katina prie vaiko.Po tokiu saugojimu katinas tikrai supras kad vaiko negalima liesti. O jei bandys kazka padaryti,reikia ant jo uzrikti,kad zinotu, jog vaikas-nelieciamybe.Situos dalykus pasakoju is patirties,nes sesuo taip elgesi su savo katinu kai gime jiems vaikelis.Beje katinas ypac agresyvus.Ir ka?isauklejo katina,dabar juos palieka vienus ir katinas jos net nepaliecia,na tik kartai pasitrina prie jos.
o mama kalta del vieno dalyko,kad nekarpo katinui nagu.Bent jau ibrezimas bus silpnesnis.Nagus karpyti butina!!

QUOTE(fenddi @ 2007 02 24, 09:05)
Pirma katina reiktu iskastruoti.Tikrai taptu ramesnis.
O jeigu cia kalba eina tik apie pora menesiu, nupirkite erdvesni narva ir palaikykite jame.Isleisite pasivaikscioti tik kai tikrai patys galesite stebeti.Gyvunu viesbutyje jis lygiai tokia paciame narve sedetu.


kastravimas nepades,mano katinas netapo ramesnis.

Ir beje,pamirskit nunaginimus!!Kas cia per nesamone??tai gal ir dantis katinams islupkim???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vanilla_ice: 25 vasario 2007 - 20:09
Na, pasisakysiu ir aš. Įsigyjant gyvūną reikia domėtis ir jo gyvenimo ypatybėmis. Šiuo atveju pabandykit pasiieškoti informacijos apie gyvūnų hierarchiją. 6 metus katinas augo, buvo lepinamas, popinamas, jam buvo viskas leidžiama. Ir staiga atsiranda naujas klykiantis padaras tongue.gif , kuriam atitenka visas šeimininkų dėmesys, kuris užima visą jų laiką ir šiaip yra "įsibrovėlis" namie. Dar reikia džiaugtis, kad katinas nepuola vaiko, o tik ginasi.
Iškastravus galbūt noras dominuoti ir sumažės, tačiau tai nebe jaunas katinas. 6 metai – tikrai nemažai laiko ir charakteris jau susiformavęs, jį kastracija gali tik šiek tiek sušvelninti, bet ne kardinaliai pakeisti.
O patarimų dėl vaiko ir katino pratinimo būti kartu jau gavote šioje temoje – tai ir nagų nukarpymas, ir narvas, ir priežiūra, ir katino bei vaiko pratinimas būti kartu. Bandykite viską – situacija tikrai nėra beviltiška. Ir, manau, po kurio laiko tikrai pamatysit, kaip jūsų kūdikis ir katinas draugauja ar netgi miega kartu apsikabinę. Sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vanilla_ice @ 2007 02 25, 21:07)
Nepatylesiu.As esu pasislykstejus sio teksto autore!!kaip gali sakyti kad kalta mama???
...o mama kalta del vieno dalyko,kad nekarpo katinui nagu.

Gerbiama ekstremali senbuve! doh.gif ax.gif
Galiu sakyti lygiai taip pat kaip ir pati sakai - TĄ PATĮ. Juk mėlyna gražiai dera su raudona? tongue.gif Tik mamą kaltinau ne dėl katinui nagų nekarpymo, kaip tu, bet dėl beširdiško poelgio - iš karto atiduoti savo senbuvį katinėlį į prieglaudą mirčiai schmoll.gif Bet jūs iš emocinio savo "tauriausių ir mandagiausio" jausmų srauto TO nepastebėjote... doh.gif O gaila... bigsmile.gif Atleiskit, kad jus papiktinau - akmens niekada nemetu į kitą...
Atsakyti
Labai ačiū visoms už patarimus, bandysiu jais pasinaudoti.

O kodėl katiną atidavėm į prieglaudą? Matot, mes nelabai išsivaizdavom, kas tai per prieglauda, mes tik ieškojom galimybės jį laikinai priglausti, o veterinaras pasakė šį variantą - na gal su vyru viens kitą nelabai suprato...
Atsakyti
OJ oj oj....
Nesinori pamokslauti, nes ir taip itariu negera ant dusios. Bet trupuciuka: o kodel jus su seima nesiemet jokiu priemoniu kol dar buvai nescia??? Juk visko BUVO GALIMA ISVENGTI. doh.gif Internete yra tikrai daug informacijos kaip elgtis su katinais ir kaip juos paruosti kudikio atejimui i seima.

OK. nebemoralizuosiu (juk net neturiu tam teises) bandysiu kazkiek padeti:

1. del prieglaudos padaret klaida. Nes is prieglaudos dabar parsivesite ne tik katina ir ir visa PUOKSTE ligu sad.gif sad.gif Labai tikiuosi, kad jis buvo skiepytas??
bele kokiu atveju. Parsivezus katina reikia ji kazkur uzdaryti "karantinui". Nes itin daug ligu kuriomis serga kates yra uzkreciamos zmogui. O Jusu maziukas dar nera atsparus joms.
Taigi
-parsivezus katina pirma ka turite padaryti (pries paleidziant ji pasivaiskcioti po namus!!!) ji ismaudyti ir netgi rekomenduociau isdezinfekuoti, truputi palaikyti kad "numirtu bacilos" ir tada maudyti, kad isplautumete is kailio dezinfekavimo priemones bei visa galima "turta" kuri parsivezete is prieglaudos.
-GRIEZTAS karantinas.geriausia jei katinas sedes bent trejeta savaiciu narve ar kokioje patalpoje.(idealu jei jis griztu NE i jusu namus bent jau kuriam laikui) ir po kiekvieno katino palietimo su muilu plaunates rankas pries eidami pas vaika.
- butinai suduokite vaistu nuo kirminu!
- nusiperkate pas veterinarus ( o gal siaip vaistinese yra nzn) dezinfekavimo priemoniu (rimtu, o ne tokiu ale tualeto valikliu). Ir namus dezinfekuojate kas pora dienu. Pvz "TH4+ desinfectant polyvalent" (1ltr koncentrato "kanistriukas" kainavo 24lt) arba "microbac forte" 20ml ipakavimas 2lt- vienam plovimui.
patikekite manimi, prieglaudose yra be galo daug visokiu ligu. Jei Jusu katinas nebuvo skiepytas nuo visu ligu... sorry gal nuskambes ir ziauriai, bet neimkite jo atgal PAS SAVE i namus. Pas Jus yra kudikis...... nemanau, kad noretumete rizikuoti. Jei katinas skiepytas tada vistiek imkites visu minetu atsargos priemoniu (kaip ranku plovimas ir namu dezinfekavimas)

2. tikrai geras patarimas buvo narvas. NUpirkite dideli suniska narva i ji idekite katino WC pakabinkite maisto ir vandens indeni bei padekite(pakabinkite) jam guoli. jei esate pries natva, tada katinui palikite tik maza erdve pvz viena is kambariu + koridoriu uzdraudziant jam eiti i vaiko kambari. Matytis su vaiku (kad neatprastu nuo jo) galima tik su griezta Jusu prieziura vis parodant KAM jus teikiate pirmenybe. Bet bendravimas su vaiku TIK po karantino kai bus aisku, kad katinas is prieglaudos neparsiveze ligu.

3. Kastracija turetu pamazinti teritorini-konkurencini elgesi. Tikrai rekomenduociau!

4. "Pasivaiksciojimai" po lauka taip pat gresia ligu, erkiu, blusu parsinesimu. kaciukas gali buti suvazinetas, apkandziotas sunu, suzalotas vaiku galu gale ...pavogtas... As asmeniskai esu PRIES pasivaiksciojimus be prieziuros (su pavadeliu), nebent gyvenate name kur aplink nera laukiniu (sulaukejusiu) kaciu, gatviu ir zinoma labai isplitusios pasiutliges nesiotoju (ale lapiu...)

5. Svarbiausias punktas- reikia "nuleisti" katina Hierarchijos laipteliais i pacia zemiausia vieta t.y. kad net pats maziausias zmogus yra auksciau uz ji.
Kaip tai daroma:
(pradzioje paieskokite internete temu apie kaciu agresija ir budu kaip su tuo kovoti- nesvarbu, kad Jusu katinas principe nera labai agresyvus- dazniausiai kaciu rodoma agresija yra susijusi su hierarchijos "problemomis")
agrresyvi kate-geri patarimai

Apie hierarchija:
Zmogus-gaujos vadas

jei skaitai rusishkai (virshuje desiniame kampe daug susijusiu temu-perskaityk visas)
Mau.ru

Auklejimas:
Forum.Mau.ru


Dabar ieskodama vienos temos kurioje buvau daug surasiusi (kazkodel jos neradau g.gif ) pamaciau, kad yra itin daug temu apie kaciu ir kudikiu problemas.
Itariu, kad gal reiktu sukurti nauja tema, kurioje kiek imanoma ishsamiau isdestyti savo surinkta informacija apie tai KAIP reikia isaukleti kate, kad tiek jai tiek zmogui butu gera gyventi vienam shalia kito nebijant ir nerizikuojant...

Tiesa, pas mane siuo metu yra 7 suaugusios kates/katinai ir 5 kaciukai ir... 7 menesiu kudikis. Jei nors viena mano kate butu parodziusi NORS minimalia agresija kudikio atzvilgiu as nebuciau nei sekundes dvejojusi ir ji butu iskeliavusi pas bevaike seima.
Mes tikrai ilgai laukeme savo kudikio ir ne taip jau lengvai jis pas mus "atejo" kad as galeciau rizikuoti jo sveikata del, kad ir labai mylimu kaciu.

mano kates i mano vaika ziuri kaip i "gaujos vado jaunikli" smile.gif)) ir atitinkamai su juo elgiasi wink.gif
Keli pvz: Vaikui kazkur 4 men (nepamenu tiksliai)
user posted image

vaikui 7 menesiai. Guolis paruostas katei, kuri tuoj turejo gimdyti- pakabinta sildanti lempa. Kol kaciuku nera- vaikas lepinasi "oro ir silumos voniomis" kartu su visa kaciu kompanija. Kates del silumos aukoja mazus nepatogumus kaip "sugriebima uz uodegos" ar "apspardyma kojomis" ka daro mano mazasis, nes jam kates yra tiesiog fainas judantis zaislas...
user posted imageuser posted image

jei reikes kazkokiu patarimu (kai jau paskaitysite duotas nuorodas) galite rasyti man i privata arba e-mailu:peterbald@gmail.com padesiu kuo galesiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nereali: 26 vasario 2007 - 22:52
QUOTE(Nereali @ 2007 02 26, 23:45)
OJ oj oj....
Nesinori pamokslauti, nes ir taip itariu negera ant dusios. Bet trupuciuka:  o kodel jus su seima nesiemet jokiu priemoniu kol dar buvai nescia??? Juk visko BUVO GALIMA ISVENGTI.  doh.gif  Internete yra tikrai daug informacijos kaip elgtis su katinais ir kaip juos paruosti kudikio atejimui i seima.

OK. nebemoralizuosiu (juk net neturiu tam teises) bandysiu kazkiek padeti:



Nereali, labai dėkoju už patarimus. Katinas buvo skiepytas (skiepydavom kasmet).

Tikiuosi, kad pavyks ištaisyti padėtį. Kad aš būčiau žinojus, kas per daiktas ta prieglauda!
Atsakyti
QUOTE(Giulčita @ 2007 02 27, 17:48)
Nereali, labai dėkoju už patarimus. Katinas buvo skiepytas (skiepydavom kasmet).

Tikiuosi, kad pavyks ištaisyti padėtį.  Kad aš būčiau žinojus, kas per daiktas ta prieglauda!


Nu laikykites 4u.gif

Bus is tiesu sunku. Katinui 6 metai- peraukleti ji tikrai bus be galo sudetinga. Bet nesakau, kad neimanoma.
Bet manau, kad jei uzteks kantrybes ir uzsispyrimo veliau vaikas su katinu bus geriausi draugai.

Svarbiausia dabar Jus ji kastruokite. Maciau, kad Jakovo klinikoje atsidare "stacionaras" taigi galima paemus kaciuka is prieglaudos nuvezti ji pas Jakova paprasyti kad ji kastruotu ir tuo paciu padarytu tyrimus del ligu kuriomis jis galejo uzsikresti. Nezinau kainu, bet jei nera labai brangu palikite katineli stacionare kol jis pilnai atsigaus po kastracijos ir kol bus aiskus tyrimu del ligu rezultatai.
Na o tada bus sunkioji dalis- hierarchijos ishaiskinimas. Beje visa seima turi buti labai vieninga. Negali vienas bausti o kitas gaileti! Cia kaip su alkoholiku seimoje smile.gif))) Namie jokio alkoholio:))). Taigi Jusu atveju- namie katinui draudziama rodyti agresija (net minimalia ale kaip pashnypstimas) nei vieno seimos nario atzvilgiu.

Klausimas: KADA jus isvezete katina i prieglauda? mane domina kiek laiko praejo po vaiko suzalojimo? Ar katinas galejo susieti siuos du veiksmus- vaiko suzalojima ir jo isvezima?

Jei TAIP, bus truputi lengviau, aiskinti jam jo vieta.

Jei(neduok Dieve) kazkaip nepavyks susitvarkyti su katinu. Turiu omenyje, kad jis PRIVALO neberodyti Jums (ir jusu draugams) ABSOLIUCIAI jokios agresijos. Vaiku nerizikuokite- katinas gali bendrauti su juo TIK tada kai tiksliai matysite, kad jis net nebando Jums (suaugusiems) dreksti ar kasti.
Taigi, jei netycia nepavyks susitvarkyti su katinu(bukim realistais- Lietuvoje dar nera "auklejimo mokyklu katems", o katinas jau su susiformavusiu charakteriu verysad.gif ), kai vaikas truputi paaugs (2-3 metai) ieskokites naujo kaciuko, nes gali taip buti, kad vaikui ishsivystys baime gyvunams (o veliau pyktis). As nekalbu apie tai kad maziukas atsimins kas su juo dabar ivyko. Jam pasakos bobutes ir tt ir augant jam gali (net ir netycia) buti idiegta kad gyvunai (ypac kates) yra BLOGIS doh.gif

Ir, ateityje,nepriimkite to kaip reklamos, siulyciau pasidometi veislinemis katemis, tu veisliu kurios principe yra draugiskos- kai kada galima nusipirkti ir labai pigiai tarkim brokuota veisimui neskirta katineli/katyte.
Kaip pvz pas sfinksus kartais gimsta kaciukai su plaukais (jie niekada nenupliks)- islenda pro pro pro.. teviu genai. Taciau charakteris pas tokius kaciukus lieka sfinksishkas- jie draugiski ir be galo mylintys zmones (kates=shunys savo prieraishumu). Mes tokius kaciukus (labai atsakingai rinkdami naujus savininkus) dovanojame uz buteli vyno ir saldainiu deze+ skiepu kaina ir 2kg maisto (tiek kiek jie suvalgo iki savo 3 menesiu).
As tikrai nereklamuoju, as DUODU pavyzdi. Manau, kad ir kiti normalus veisejai kaciukus "pet" (kastracijai) parduoda gerokai pigiau.
Dar labai draugiskos kates yra kornishreksai ir daugiau veisliu yra- greit tiesiog neatsimenu.
renkantis reikia ziureti i mama (o jei yra galimybe ir i teti). Kates mamos negina savo kaciuku nuo zmogaus- tai mitas !!! taigi jei atejus apziureti kaciuku kate elgiasi agresyviai, is karto apsisukite ir iseikite, nes tai jau yra rizikos faktorius, kad jusu isigytas kaciukas bus agresyvus. Taip pat svarbu nepaimti kaciuko jaunesnio nei 2.5men. Iki to laiko jiems dar pilnai nesusiformuoja imunitetas ir jie neismoksta kaip reikia zaisti. Kuo ilgiau jie bus su broliais ir seserimis, bei mama tuo lengviau ateityje bus jums. Nes kaciukas jau bus susivokes kiek galima kasti (nes kas atgal) ir kiek galima sau leisti zaidziant (nes mama laaabai greit pastato i vieta, jei tik kas ne taip)
Poto aisku labai svarbu yra AUKLEJIMAS. Nuo pat mazens. Kaciukas privalo ne tik saziningai vaikscioti i dezute, nedraskyti baldu bet ir nesikandzioti, nesidraskyti ir leistis kad jam butu karpomi nagai, valomos ausys ir tt. visa tai laaaabai paprastai ishsiaukleja kai zinai KAIP.

Sorry uz Off topic'a.

Dar karta sekmes !

Ir dar karta pasakau, kad jei reikes kokios pagalbos skambinkite arba rasykite tikrai padesiu (viena "namu siauba" kate jau paverteme "normaliu" seimos nariu biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2007 02 27, 21:06)
Nu laikykites  4u.gif
Klausimas: KADA jus isvezete katina i prieglauda? mane domina kiek laiko praejo po vaiko suzalojimo? Ar katinas galejo susieti siuos du veiksmus- vaiko suzalojima ir jo isvezima?
Jei TAIP, bus truputi lengviau, aiskinti jam jo vieta.

Įvykis įvyko antradienį, o katiną vyras išvežė ketvirtadienį.

Rytoj skambinsiu į Jakovo klinika ir viską pasiaiškinsiu. O dėl vieningumo tai jaučiu sunkiausiai bus - nes vyras mano skeptiškai nusiteikęs dėl katino perauklėjimo ir dar dėl nagų karpymo. Sako aš noriu su akim gyventi biggrin.gif blink.gif Ir aš kol kas sunkiai išsivaizduoju, kaip mes tam katinui nagus karpysim doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Giulčita @ 2007 02 27, 21:16)
Įvykis įvyko  antradienį, o katiną vyras išvežė ketvirtadienį.

Rytoj skambinsiu į Jakovo klinika ir viską pasiaiškinsiu. O dėl vieningumo tai jaučiu sunkiausiai bus - nes vyras mano skeptiškai nusiteikęs dėl katino perauklėjimo ir dar dėl nagų karpymo.  Sako aš noriu su akim gyventi  biggrin.gif  blink.gif Ir aš kol kas sunkiai išsivaizduoju, kaip mes tam katinui nagus karpysim doh.gif


Aisku. Na jei praejo beveik 2 paros iki isvezimo tai tikrai katinas nesuves "veiksmo ir pasekmiu".

del nagu karpymo. Jei 6 metus katinui nagai nebuvo karpomi tai sunkiai pavyks taip paprastai nukarpyti...

Net nebezinau ka patarti. jei visai atvirai as ko gero jusu atveju atiduociau katineli i kaima kam nors. blush2.gif nepasakojant istorijos. Tiesiog pasakyt vaikui prasidejo alergija nuo katino plauku, todel atiduodam.

Nors is kitos puses gal po prieglaudu, kastracijos ir pabuvimo svetimose vietose jis grish gerokai ramesnis... negaliu prognozuoti.

Papasakok daugiau kaip siaip katinas elgesi per savo gyvenima.
-kada rodydavo agresija
-kaip tai budavo isreiksta(snypstimu? trenkdavo su letena neperspejes? kasdavo? KOKIAIS ATVEJAIS?)
-ar leisdavosi glostomas?
-maudomas?
-ar gaudavo kokiu nors vaistu nuo ale rujos (katinai nerujoja- jie nori kaciu VISADA, pas juos nebuna isreikstos kaip pas kates rujos. Jei veterinarai duodavo vaistu tai tik tam kad nutreshti nuo jusu lycna kapeika)
-kaip katinas reguodavo i svectimus zmones?
-kada katinas gaudavo maisto(pvz ryte pats pirmas kai tik jus atsikeldavote. o gal maistas pastoviai buvo padetas) kaip jis jo reikalaudavo? kokiu maistu buvo seriamas?
-kada jis pradejo kandziotis/draskytis? kai uzaugo ar nuo pat pirmu dienu taip elgesi?
-ar leisdavosi sukuojamas?


Atsakyti
Na išsiaiškinau, kad mūsų katinas laikomas ne karantine (kadangi skiepytas), o atskirame narve. Namuose ginčai netyla, ką su katinu daryti, vyras sako jį priims tik... be nagų (nors tai jo katinas). Ieškom išeities toliau - atidavimo variantą taip pat svarstom - tai man jau daug priimtiniau, nei nagus nulupt.


-kada rodydavo agresija -

Kartais vydavosi vyrą netgi jam greičiau nubėgus sakykim į virtuvę ar kitur, kartais apsikabindavo kojas letenom bet nesmarkiai, kartais suglaudęs ausis pradėdavo miaukti, na lyg norėdamas pulti. Bet buvo ir taip, kad tas turėjo užklotu ar pagalvėm nuo jo gintis ir tik aš galėjau jį nukalbinti.
Nemėgo vyro mamos, nors ta yra didelė kačių mylėtoja, kelis kartus ir į kojas buvo įsikibęs. Paprastai jis puldavo ir įsikibdavo į kojas su nagais. na o jeigu, kas paerzindavo, tai irgi savo dozę gaudavo.

Taip leisdavosi glostomas visų, maudytis nelabai mėgo, bet dviese su vyru išmaudydavom.

Kasmet gaudavo kažkokių vaistų, na nuo kai kurių lyg ramesnis pasidarydavo, nors mums ir sakė, kad katinų nelabai tie vaistai veikia.

Į svetimus normaliai reaguodavo, kartais būdavo, kad į savo vietą eina pasnaust, arba kartu dalyvauja. Ir ant kelių svečiams įsitaisydavo.

kada katinas gaudavo maisto(pvz ryte pats pirmas kai tik jus atsikeldavote. o gal maistas pastoviai buvo padetas) kaip jis jo reikalaudavo? kokiu maistu buvo seriamas? -
Maisto gaudavo pats pirmas, išsiprašydavo ir iš manęs ir iš vyro, o sauso maisto ir vandens būdavo pastoviai. Iš ryto, tai kniaukdamas vesdavo prie savo indo. O šėrėm įvairiu maistu ir supermarketiniais ir brangesniais ir tuo ką patys valgydavom.

- kada jis pradejo kandziotis/draskytis? kai uzaugo ar nuo pat pirmu dienu taip elgesi? - iš pat pradžių tik žaisdamas, o jau kai jam buvo daugiau nei metai kartais šiaip nei iš šio nei iš to į kojas įsikibdavo.

-ar leisdavosi sukuojamas
? - taip ir labai mėgo.
Atsakyti