Peptidi Tutteli kainuoja 37 litai.
Dar yra Peptidi Junior. Kaina panasi. Bet Peptidi Tutteli lyg skanesnis.
Sveikos mamytes
Norejau paklausti, gal kuri nors zinote ar yra daromi kokie nors tyrimai kurie padetu nustatyti kam vaikas yra alergiskas, nuo keliu metu daromi ir kur?Adresiuka tikslu.Buciau labai labai dekinga.
Norejau paklausti, gal kuri nors zinote ar yra daromi kokie nors tyrimai kurie padetu nustatyti kam vaikas yra alergiskas, nuo keliu metu daromi ir kur?Adresiuka tikslu.Buciau labai labai dekinga.
Daro imant kraują iš venos. Tyrimas gali būti maisto alergenams, aplinkos alergenams ir mišrus, t.y. pusė maisto alergenų ir pusė aplinkos. Tyrimo kaina 150Lt.
Antakalnio 124, Vilnius 2040, tel. 2743811, 2743843
Mum darė, kai vaikui buvo apie 7 mėnesius. Kažkurioje alergiškų vaikučių temoje esu net išvardijusi keliems ir kokiems maisto alergenams daro tyrimą. Tik reikia pasiieškot.
DAR KARTĄ NORIU PRIMINTI, KAD ATIDŽIAU SKAITYTUMĖTE TEMŲ PAVADINIMUS. ŠI TEMA SKIRTA TIK ALERGIŠKŲ VAIKŲ PATIEKALŲ RECEPTAMS
Antakalnio 124, Vilnius 2040, tel. 2743811, 2743843
Mum darė, kai vaikui buvo apie 7 mėnesius. Kažkurioje alergiškų vaikučių temoje esu net išvardijusi keliems ir kokiems maisto alergenams daro tyrimą. Tik reikia pasiieškot.
DAR KARTĄ NORIU PRIMINTI, KAD ATIDŽIAU SKAITYTUMĖTE TEMŲ PAVADINIMUS. ŠI TEMA SKIRTA TIK ALERGIŠKŲ VAIKŲ PATIEKALŲ RECEPTAMS
pagalvojau, kad nealergiškiems kiaulienai arba vištienai galima duoti šaltieną
kaip tik ketinu savaitgalį išvirti, žiūrėsim, ar valgys
kaip tik ketinu savaitgalį išvirti, žiūrėsim, ar valgys
Vakar saviskiui kepiau bandeles.
1saukstelis mieliu (istryniau jas su dideliu saukstu cukraus) tada sojos pieno (gaima vandens arba misinio kuri geria mazylis) ir kvietiniu miltu (aisku jei nealergiskas kvieciam) isminkiau geria, padejau ant radiatoriaus kad tesla pakiltu, pakilus dar paminkiau ir iskociojau i blyna, stikline suformavau blynukus ir i juos idejau po sauksteli obuolienes, suklijavau kaip virtinukus ir i orkaite. Vaikas valge ausys linko Gavosi tokios mazos bulkytes, tiksliau pyrageliai.
1saukstelis mieliu (istryniau jas su dideliu saukstu cukraus) tada sojos pieno (gaima vandens arba misinio kuri geria mazylis) ir kvietiniu miltu (aisku jei nealergiskas kvieciam) isminkiau geria, padejau ant radiatoriaus kad tesla pakiltu, pakilus dar paminkiau ir iskociojau i blyna, stikline suformavau blynukus ir i juos idejau po sauksteli obuolienes, suklijavau kaip virtinukus ir i orkaite. Vaikas valge ausys linko Gavosi tokios mazos bulkytes, tiksliau pyrageliai.
Mėsos pudingas
Mėsos (kiauliena, veršiena, kalakutiena, vištiena-kas kam leistina) gabaliukas sumalamas labai smulkiai (jei per mėsmalę, tai 2 kartus per smulkų tinkliuką). Dedam pusantros riekutės batono, išmirkinto piene (pienas toks, kurio galima vaikeliui, jei visai negalima batono, tai avyžinių dribsių galima). Išmaišyti. Pridėti prieskonių, dar įpilti pieno, kad gautųsi beveik košės tirštumo. Atskiriame dviejų putpėlių kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudedam į visą masę, išmaišom. Baltymus išplakam mikseriu iki baltumo ir įmaišom atsargiai į masę. Sudedam į svietu pateptą puodelį ar stiklinę. Uždengiam pergamentinio popieriau skrituliuku mėsytę ir dedam į puodą su vandeniu. Taip apie 45 min. virt.
Vaikui mano patiko. Ir nebijokit, gana nesunkiai gaminasi.
Mėsos (kiauliena, veršiena, kalakutiena, vištiena-kas kam leistina) gabaliukas sumalamas labai smulkiai (jei per mėsmalę, tai 2 kartus per smulkų tinkliuką). Dedam pusantros riekutės batono, išmirkinto piene (pienas toks, kurio galima vaikeliui, jei visai negalima batono, tai avyžinių dribsių galima). Išmaišyti. Pridėti prieskonių, dar įpilti pieno, kad gautųsi beveik košės tirštumo. Atskiriame dviejų putpėlių kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudedam į visą masę, išmaišom. Baltymus išplakam mikseriu iki baltumo ir įmaišom atsargiai į masę. Sudedam į svietu pateptą puodelį ar stiklinę. Uždengiam pergamentinio popieriau skrituliuku mėsytę ir dedam į puodą su vandeniu. Taip apie 45 min. virt.
Vaikui mano patiko. Ir nebijokit, gana nesunkiai gaminasi.
Šiandien nupirkau ir žirnių, ir ryžių, ir ruginių miltų. Tik nežinau, ką iš jų galima padaryti
Šiaip , žirniai dažnai yra alergizuojantis produktas, tai nežinau ar gerai juos vartot. O iš kitų miltų, manyčiau, gali bandyt daryt makaronus, gal net blynelius pabandyt kept (vietoj vištos kiaušinio dėt putpelės, jei jums tinka). Žodžiu daryt viską tą patį, ką ir suaugusiam darytum iš paprastų kvietinių miltų.
Musu mazyte alergiska baltymui, tai buvom privaciai nuveze pas gydyt. dermatologe. Nes uzkniso ta Seskines Jankauskiene, nuo jos gydymo tik blogyn. Tai ta privati gydytoja pasake, kad pas Vilte yra vidutinis dermatitas (jai zandukai isberti amzinai) ir kad labai laiku pasirodem. Jokiu budu neleido valgyt zirniu, riesutu, kakavos kur yra, pomidoru, fermentinio surio, medaus, braskiu. Galima saldziau, jei nori, paduot saldaini karvute, tik be priedu, cukraus nevartot, o fruktoze, mesos rusiu neapribojo, grikiai gali alergizuot. Leido per diena isgert jai kefyro stikline, jogurto kuo liesesnio, riekele varskes, surio (tik pasirinkt ka nors is situ per diena, ne viska is karto), vasara bus galima serbentu, agrastu, slyvu, vysniu. Na gal kam pravers si info.
Na jau tikrai nedidele ta jūsų alergija jei galima tiek pieniškų produktų. Mėsa neribojama? irgi pasisekė. Vyšnios, o ypač agrastai dažnai alergizuoja
Vakar kepiau vaikui avižinius sausainius, receptą radau čia forume. Tinka tiem kas alergiskas pieniškiem produktam, nes nesideda grietine ar sviestas.
1 st aliejaus
2 st avižinių dribsnių
1 st miltų (manau kvietinis galima pakeisti ruginiais arba kukuruzų ar dar kitais)
1 st cukraus
2 kiaušiniai (galima deti putpelės bet reikes tada 3 kiaušinukų)
Aliejų užvirinti (nukelt nuo ugnies) ir i jį suberti dribsnius, supilti kiašinius išplaktus su cukrumi maišant supilti miltus. Tešla bus tokia tiršta masė limpanti prie šauksto. Su šaukstu dėti tešlą į skarda ir gausis tokie netaisilingos formos sausainukai ir kepti. Ilgiau pastovėję sausainiai tampa skanesni, ne tokie trapūs.
Vakar kepiau vaikui avižinius sausainius, receptą radau čia forume. Tinka tiem kas alergiskas pieniškiem produktam, nes nesideda grietine ar sviestas.
1 st aliejaus
2 st avižinių dribsnių
1 st miltų (manau kvietinis galima pakeisti ruginiais arba kukuruzų ar dar kitais)
1 st cukraus
2 kiaušiniai (galima deti putpelės bet reikes tada 3 kiaušinukų)
Aliejų užvirinti (nukelt nuo ugnies) ir i jį suberti dribsnius, supilti kiašinius išplaktus su cukrumi maišant supilti miltus. Tešla bus tokia tiršta masė limpanti prie šauksto. Su šaukstu dėti tešlą į skarda ir gausis tokie netaisilingos formos sausainukai ir kepti. Ilgiau pastovėję sausainiai tampa skanesni, ne tokie trapūs.