Mes ruošiamės rytoj eiti imti kraują, tai aš dabar labai labai pergyvenu, kaip čia su tuo ėmimu iš venos? Kokia vaikučio reakcija buvo? Ar labai klykė? Kaip po paėmimo, ar nebuvo kaip nors silpna ar kažkas panašaus? Turbūt ryt aš pati greičiau nualpsiu...
na, kai kraują ėmė aišku klykė. Bet po to tikrai jokių pasekmių nebuvo - nei pikta nei pan. Vakare jau kai paklausiau kur ,,popa buvo" rodė, kad dūrė į kitą rankytę, ne tą, kur iš tikrųjų - reiškia visai nebeskaudėjo
Nžn, mums nustatė, kad alergiška pieno prod., kviečiams, rugiams, avižoms ir ryžiams. tai ką tam vaikui valgyti?
Dabar iki minimumo apribojom pieno ir kitų alergizuojančių prod. kiekį, bet veidukas vis tiek raudonas, beveik kaip ir buvo
dar reikia pasirinkti, kuriuos alergenus rinksitės - gali daryti tyrimą, ar alergiška aplinkai, arba 36 maisto produktams, arba kombinuotą - ir aplinkai ir daliai maisto prod. Tyrimo kaina - 150 Lt Jei rytoj darysit, atsakymas turėtų būti penktadienį - jei Antakalnio alergologijos ligoninėj
Nžn, mums nustatė, kad alergiška pieno prod., kviečiams, rugiams, avižoms ir ryžiams. tai ką tam vaikui valgyti?
Dabar iki minimumo apribojom pieno ir kitų alergizuojančių prod. kiekį, bet veidukas vis tiek raudonas, beveik kaip ir buvo
dar reikia pasirinkti, kuriuos alergenus rinksitės - gali daryti tyrimą, ar alergiška aplinkai, arba 36 maisto produktams, arba kombinuotą - ir aplinkai ir daliai maisto prod. Tyrimo kaina - 150 Lt Jei rytoj darysit, atsakymas turėtų būti penktadienį - jei Antakalnio alergologijos ligoninėj
Katuka, kai ėmė kraują, tai laaabai rėkė . Bet jis visada labai rėkia, jei jam kąnors daro "baltas chalatas", nesvarbu ką, net kai plaučiukus klauso per marškinukus . O čia dar pripuolė iškart trys: viena laikė rankutę, aš laikiau sūnų už liemens ir krūtinės, kita bandė nukreipti sūnaus dėmesi visaip šnekindama, o trečioji ėmė kraują.
Bet išėjus į koridorių tuoj pat nurimo ir visą likusį pusdienį buvo labai labai geros nuotaikos ir naktį išmiegojo nepabusdamas .
Taip kad nebijok , jiems tikrai neskauda, tik baisu.
Dabar dėl maistelio . Ar žinojot tokį dalyką, kad kopūsto lapus prieš verdant reikia nuplikyti verdančiu vandeniu - tuomet nelieka kopūsto specifinio prieskonio?
Aš tai dabar nerealiai džiaugiuosi, kad sužinojau, nes sūnus pradėjo valgyti daržovienę su šviežiais kopūstais ! O anksčiau tai užtekdavo šaukštelį kopūsto tyrės įdėti ir jau baisiausiai nosį raukydavo .
Bet išėjus į koridorių tuoj pat nurimo ir visą likusį pusdienį buvo labai labai geros nuotaikos ir naktį išmiegojo nepabusdamas .
Taip kad nebijok , jiems tikrai neskauda, tik baisu.
Dabar dėl maistelio . Ar žinojot tokį dalyką, kad kopūsto lapus prieš verdant reikia nuplikyti verdančiu vandeniu - tuomet nelieka kopūsto specifinio prieskonio?
Aš tai dabar nerealiai džiaugiuosi, kad sužinojau, nes sūnus pradėjo valgyti daržovienę su šviežiais kopūstais ! O anksčiau tai užtekdavo šaukštelį kopūsto tyrės įdėti ir jau baisiausiai nosį raukydavo .
MAMOS, patarkite. Mergaitei mano 11 men. ji alergiska pieno produktams ir kai kuriems vaisiams bei darzovems (turbut kaip ir jusu visu). Valgom darzovienes, mesa, ivairias koses su bananais ir dar mano pieneli pries miegeli ir nakti.
Uz kokio menesiuko noreciau nutraukti maitinima.
Ar reikes vaikui kokio nors mano pieno pakaitalo? Vitaminu? Mineraliniu medziagu?
Kaip jus maitinate savo alergiskus vaikucius virs metu?
Gal dar nenutraukt maitinimo?
Uz kokio menesiuko noreciau nutraukti maitinima.
Ar reikes vaikui kokio nors mano pieno pakaitalo? Vitaminu? Mineraliniu medziagu?
Kaip jus maitinate savo alergiskus vaikucius virs metu?
Gal dar nenutraukt maitinimo?
melsva, nežinau kaip dėl maistinės vertės, bet maniškei grynai psichologiškai reikėjo kažkokio mano pieno pakaitalo, nes buvo įpratusi vakare prieš miegą gerti pieną. Už tai ir mišinukus pradėjau duoti likus mėnesiui iki planuojamo maitinimo nutraukimo, kad priprastų.
Ilgai, t.y. virš metų maitinti gal gerai, bet paskui kai kurių vaikų neįmanoma atpratinti... Mano bendradarbė taip 3 metų klecką vis maitina, nes reikalauja nors tu ką
Ilgai, t.y. virš metų maitinti gal gerai, bet paskui kai kurių vaikų neįmanoma atpratinti... Mano bendradarbė taip 3 metų klecką vis maitina, nes reikalauja nors tu ką
O aš esu už maitinimą, nežinau, gal tiesiog psichologiškai taip nusiteikusi, kad mano mergičkai geriau bus, jei maitinsiu, kad ne taip bers.
Nes daug pavyzdžių žinau, kai būtent nustojus maitinti, kad ir virš metukų vaikai buvo, jiems prasidėdavo alergija. Aišku, čia dabar niekas nepasakys, kad būtent todėl, kad NUSTOJO maitinti, bet... Įsivaizduoju ir aš tavo bendradarbės, vėjav, pavyzdžiu paseksiu... O ką, maitinti galima ir kai į mokyklą jau eis, per pietų pertrauką atbėga, pačiulpia ir toliau mokytis lekia...
Nes daug pavyzdžių žinau, kai būtent nustojus maitinti, kad ir virš metukų vaikai buvo, jiems prasidėdavo alergija. Aišku, čia dabar niekas nepasakys, kad būtent todėl, kad NUSTOJO maitinti, bet... Įsivaizduoju ir aš tavo bendradarbės, vėjav, pavyzdžiu paseksiu... O ką, maitinti galima ir kai į mokyklą jau eis, per pietų pertrauką atbėga, pačiulpia ir toliau mokytis lekia...
Kiek as zianu vaikui mamos pieno arba misinuko reikia iki 3 metu. Taigi as dar iki dabar duodu savo piena, nes manoji irgi labai alergiska ir tfu tfu tfu sergu jau antra savaite taip kad net nemiegu trecia nakti nuo kosulio, taip istisai kankina, siaubingai skauda gerkle, o vaikas sveikas...Va, del ko dar gerai maitinti savo pienu...ne tik del maistines vertes, bet ir del ligu profilaktikos...as pagalvojau kam mesti ta maitinima jei man netrukdo, o vaikui gerai, diena nereikia tik nakti gauna ir visi laimingi, taigi pries nutraukdamos maitinima pagalvokit.
Drambliuk: nepyk kad vel agituoju, bet labai vertinu si dalyka.
O kas del misinuku, tai vargas kol atrasi tinkama, kol pripras ir paskui man bent jau labai tingisi daryti tuos misinukus...
Beje, kas del tyrimo, tai kur dare ant nugaros, sake kad 50% tikslumas, bet kol kas kam rado kad nealergiska isbandau ir is tikro alergijos nera...
O kas del misinuku, tai vargas kol atrasi tinkama, kol pripras ir paskui man bent jau labai tingisi daryti tuos misinukus...
Beje, kas del tyrimo, tai kur dare ant nugaros, sake kad 50% tikslumas, bet kol kas kam rado kad nealergiska isbandau ir is tikro alergijos nera...
Kiek as zinau vaikui mamos pieno arba misinuko reikia iki 3 metu. Taigi as dar iki dabar duodu savo piena, nes manoji irgi labai alergiska ir tfu tfu tfu sergu jau antra savaite taip kad net nemiegu trecia nakti nuo kosulio, taip istisai kankina, siaubingai skauda gerkle, o vaikas sveikas...Va, del ko dar gerai maitinti savo pienu...ne tik del maistines vertes, bet ir del ligu profilaktikos...as pagalvojau kam mesti ta maitinima jei man netrukdo, o vaikui gerai, diena nereikia tik nakti gauna ir visi laimingi, taigi pries nutraukdamos maitinima pagalvokit.
Cia nelabai i sia tema, bet norejau paklausti kuri tyrima geriau daryti: gultis i ligonine ir klijuot tuos alergenus ant nugarytes ar iskart tirti krauja, nes po to vis tiek reiks sio tyrimo? Ir kuris tikslesnis ir informatyvesnis?
Nes alergologijos centre daryti tyrimai ant rankytes nieko neparode, o po 1.5 men. apribojus kai kuriuos maisto prod.,kaip zedejo gyd ,berimai taip ir nepraejo.
Nes alergologijos centre daryti tyrimai ant rankytes nieko neparode, o po 1.5 men. apribojus kai kuriuos maisto prod.,kaip zedejo gyd ,berimai taip ir nepraejo.