QUOTE(Milk @ 2015 01 12, 15:51)
Aš naudoju kokoso pieną. Yra specialus, skirtas padažams, jis trštesnis, nei įprastas. Taip pat galit pabandyti sojos grietinėlę arbą pieną, tik kad dažnai pienui alergiški vaikai aergiški ir sojai, tai gal atsargiai eksperimentuokit
O išvis geriausias dalykas - atsisakyti visai baltų padažų
Mano vaikas netoleruoja pieno. Soja ir taip ne itin skani, bet didesnėse Rimi yra ryžių grietinėlės, ryžių, avižų pieno - visai puikiai pakeičia karvės pieną. Vietoj sviesto labai tinka kokosų aliejus - su juo kepinius visus kepu - pyragus, vaflius ir t.t.
O daugiau pieno pakaitalų yra veggo.lt tai mes ir sūrį valgom
ir jis skanesnis už karvės pieno. Ten taip pat parduoda purškiamą grietinėlę ir kt. O iš sojos varškės tikrai skanūs varškėtukai gaunas.
Kad ir netoleruoja pieno, bet gauna visko ne karvės pieno - sūrio, varškėtukų, vaflių, pieno, plombyrinių ledų. Jei kada ir išaugs, tai neturėtų būti išrankus. O jei neišaugs, tai vis vien karvės pieną galim visiškai pakeisti
Papildyta:
QUOTE(Milk @ 2015 05 14, 13:23)
Su ryžių pienu tai tikrai siūlyčiau atsargiai elgtis, nes jame yra didelis kiekis arseniko, kuris pavojingas mūsų organizmui. Pvz UK vaikams iki 5 metų ryžių pieno išvis nerekomenduojama duoti.
Augalinio pieno yra daug rūšių - tereikia į Prismą nuvažiuoti. Yra ne tik ryžių ir sojų, bet mikdolų, lazdyno riešutų (nerealūs), avižų.