Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

QUOTE(Ice*tea @ 2013 04 18, 17:26)
man patiko šitas pyragas http://skanusgyvenim...is-pyragas.html
Galima su kakava, galima be kakavos, galima perpus ir dryžuoti, galima pridėti ouolių ar kokių uogų ir visada gaunasi puikiai  thumbup.gif  Čia mums tinka, kai pienas ir kiaušiniai tabu. Ir svečią tokiu pavaišint ne griekas  ax.gif


kepu is to ka galima doh.gif dedu miltu, aliejaus, cukraus, druskos, tarkuoto per surio tarka saldyto banano, kepimo milteliu, kartais naturalaus jogurto(nedaug, be nieko) ar to paties rugpienio. Idedu obuoliu, kartais paprastu, kartais pakepintu su cukrumi, kepu kaip pyraga, kaip keksiukus(nors tesla panasi, vis kazkas ivairaus).
skanu sausainiai is nieko(ghi sviestas(skystas, siltas), miltai, cukrus, kepimo milteliai, vandens lasas). iskocioti ir padaryti graziu formu.

mums patinka naminis batonas(lasas pieno mielems atgaivinti), sausos mieles, cukrus, vanduo, miltai, alyv. aliejus(daug), is tos pacios teslos kepu duonos lazdeles, bandeles drinks_cheers.gif
tesla darau taip: i puoda supilu miltu kelias saujas, per viduri darau "balute"- sauksteli pieno sumaisau su keliais vandens, dedu koki saukstuka sausu mieliu, sauksta cukraus. mamaisau kad kliutu ir miltu kazkiek ir palieku "pagyventi". po kokiu 15 minuciu maisau, pridedama dosniai aliejaus(kokia puse stikl.), kol nelimpa prie ranku, jei reikia pridedu miltu ar vandens. Pakildinu kazkiek, o ta da jau ka noriu: batona, duonos pagaliuku, net picos pada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbė @ 2013 04 19, 12:46)
kepu is to ka galima doh.gif  dedu miltu, aliejaus, cukraus, druskos, tarkuoto per surio tarka saldyto banano, kepimo milteliu, kartais naturalaus jogurto(nedaug, be nieko) ar to paties rugpienio. Idedu obuoliu, kartais paprastu, kartais pakepintu su cukrumi, kepu kaip pyraga, kaip keksiukus(nors tesla panasi, vis kazkas ivairaus).
skanu sausainiai is nieko(ghi sviestas(skystas, siltas), miltai, cukrus, kepimo milteliai, vandens lasas). iskocioti ir padaryti graziu formu.

mums patinka naminis batonas(lasas pieno mielems atgaivinti), sausos mieles, cukrus, vanduo, miltai, alyv. aliejus(daug), is tos pacios teslos kepu duonos lazdeles, bandeles drinks_cheers.gif
tesla darau taip: i puoda supilu miltu kelias saujas, per viduri darau "balute"- sauksteli pieno sumaisau su keliais vandens, dedu koki saukstuka sausu mieliu, sauksta cukraus. mamaisau kad kliutu ir miltu kazkiek ir palieku "pagyventi". po kokiu 15 minuciu maisau, pridedama dosniai aliejaus(kokia puse stikl.), kol nelimpa prie ranku, jei reikia pridedu miltu ar vandens. Pakildinu kazkiek, o ta da jau ka noriu: batona, duonos pagaliuku, net picos pada 4u.gif

o kokius miltus naudojate? nes mums galima tik ryziu ar kukuruzu miltus naudoti kepiniams, kvieciu miltai- tabu. kazin ar is ju gautusi jusu mineti patiekalai g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Viktoryte* @ 2013 04 19, 13:55)
o kokius miltus naudojate? nes mums galima tik ryziu ar kukuruzu miltus naudoti kepiniams, kvieciu miltai- tabu. kazin ar is ju gautusi jusu mineti patiekalai g.gif


keksiukus(manau pavyktu ir pyragas, tik nestoras) esu dariusi is kukuruzu kruopu(ne miltu), beje juos galima daryti astrius-t.y. su pomidoru gabaliukais, krapais, druskyte, labai skanu. Na priedus galima sugalvoti ivairius, kad ir desrytes(jei galima).Tik pries tai iminkyta tesla reikia palaikyti, kad pabrinktu, tada dadeti kazko paskysinancio(jei galima, dekite naturalaus jogurto), nes man pirma karta gavosi kiek per rupus 4u.gif arba deti maziau kruopu, jos pabrinksta. be to kruopas naudoju ekologiskas, apdorotas garais, jau firmos nepamenu, bet sveikose parduotuvese pilna, nes jos smulkesnes buna, lyg tarpinis tarp miltu ir standartiniu kruopu.
Beje is kukuruzu kruopu darau drebucius, maza kieki isverdu vandenyje, ipilu galimu sulciu, paverdu, turi buti isvirusi kaip trinta sriuba, tokio kietumo, supilu i formles ir i saldytuva drinks_cheers.gif su daugiau cukriuko labai skanu. beje, darau irgi tik su tom garais apdorotom ekologiskom kruopom, su paprastom nezinau ar sustingtu 4u.gif

http://www.sveikipro...ologiskos-500-g
va paziurejau, naudoju tokias, yra ir asorti pirkti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbė: 19 balandžio 2013 - 18:26
Sveikos
Jungiames ir mes i jusu kluba 4u.gif Kaip perkunas is giedro dangaus cia mums trenke ta alergija maistui verysad.gif Negalim vartoti kvieciu, mieziu, rugiu, avizu ir net ryziu, kiausiniu ir pieno, dar bulves. Didziausias galvos skausmas yra visokie blynai, pyragai ir tt, be kuriu, bent jau as atrodo neisivaizduoju nei dienos blush2.gif
Gal patarsit kaip koki sausaini, blyna ar pyraga issikept be mums netinkanciu produktu. Buciau laaabai dekinga 4u.gif
Atsakyti
esu radusi tokį pyrago variantą. tik pati dar neišmėginau. gal kas pabandys ir pakomentuos kaip viskas gaunasi smile.gif

Veganiškas obuolių pyragas


Jums prireiks :
7 vidutinio dydžio obuoliai,
1/2 kg. rudojo cukraus
apie 0,5 kg. miltų,
1 šaukštas (be kaupo) sodos,
3/4 šaukšto citrinos rūgšties,
1/2 šaukštelio cinamono,
1 Šaukštas bulvių krakmolo, (galima keisti kitokiu)
100-150 gr. aliejaus.

Veiksmai :
Obuoliai nulupami, supjaustomi kubeliais, užpilami cukrumi , pakaitinami ant vidutinės ugnies keletą minučių, laikomi pusė paros kambario temperatūroje, kad iš obuolių išsiskirtų sultys. Po to gerai išmaišyti, kad ištirptų likęs cukrus. Supilti aliejų, suberti citr. rūgštį, sodą, išmaišyti, berti miltus pamaišant tiek, kad gautųsi sunkiai maišoma tešla ( ne minkoma!). Maišymui naudokite tvirtą šaukštą. Kepimo formą (jei neturite tokios, tai naudokite kepimo skardą) ištepti aliejumi, pabarstyti miltais. Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo formoje, paviršių galima apiberti cukrumi ar riešutais. Palikite išbrinkti 20-30 min. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių, įkiškite kepimo formą su tešla į orkaitę (per vidurį), po 5 min. sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Po 20 min. persmeigus mediniu pagaliuku patikrinkite ar pyragas iškepęs. Jei ne, kepkite ilgiau, tol, kol ištrauktas pagaliukas, persmeigus pyragą, lieka švarus. Kepimo procesas gali trukti iki 40 min. Stenkitės į kepimo procesą žiūrėti kūrybingai: keisti kepimo temperatūrą, galbūt apsukti pyragą, kad tolygiai keptųsi. Iškepusiam pyragui 10 min. leiskite pravėsti atidarytoje orkaitėje, po to ištraukite jį. Šis pyragas skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.
Papildyta:

Veganiškas šokoladinis pyragas


Jau toks puikus, trečias per dvi dienas, produktu minimum, gamina man jį mano šešiametė, o valgom visi, su riešutais, su šokoladiniu glaistu, su ledais ir šilauogėm. Ačiū Jolitukui už atradimus:)

24 cm. formai:

250 ml. miltų
200 ml. cukraus
80 ml. kakavos miltelių galima nedėti, arba pabandyti "netikra kakava"
1 a. šaukštelis sodos
1/2 šaukštelio druskos
200 ml. šilto vandens
80 ml. aliejaus
1. a. šaukštelis acto.

Sausus produktus sumaišyti viename dubenyje, vandenį, aliejų ir actą kitame. Viską maišant sujungti. Dėti į kepimo formą naudoju štai tokią ir kepti 180 C. 24 min.
Galima puošti šokoladiniu glajumi kaip ir sakiau.

Skanaus!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidem: 07 gegužės 2013 - 09:50
Dar vienas receptukas, kuris mano vaikui laaabai patinka 4u.gif kas alergiski kvieciams-netiks blush2.gif

KOLDUNAI SU TRIUSIENA

IDARUI: triusienos, morku, druskos
Teslai:miltu, vandens, druskos

Eiga: triusiena issiverdu greitpuodyje(nebutinai) su lauro lapu, pipiru, svoguno gabaliuku, atvesinu, prieskonius ismetu, nuimu nuo kaulu, sumalu 2 kartus mesmale. Virtas morkas(panasiai toki pat kieki kaip triusienos) sumalu. Sumaisau, pasudau. Darau tesla- vandeni pasudau, dedu miltu ir minkau. tesla turi lipti prie ranku, buti nekieta(bus minksti isvire, neguminiai), tada dedu ant stalo miltu, drebiu tesla ir pamiltinusi rankas, kocela ir tesla kocioju nestora, apie 2 mm blyna. Na o toliau gaminu koldunus, as turiu koldunu forma, tai darau su ja, bet galima ir apipjauti su stikline ir sakute krastus suspausti, kaip patinka.
beje as tu koldunu prigaminu daugiau, uzsaldau(tik delioju po 1 ant lekstes ir su ja kisu i kamera, kad nesukibtu vienas su kitu, kai apstingsta perdedu i maisiukus) 4u.gif

tokius pat koldunus darau su bulviu+krapu idaru thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbė: 10 gegužės 2013 - 12:38
QUOTE(Burbė @ 2013 05 10, 13:37)
Dar vienas receptukas, kuris mano vaikui laaabai patinka 4u.gif kas alergiski kvieciams-netiks blush2.gif

KOLDUNAI SU TRIUSIENA

IDARUI: triusienos, morku, druskos
Teslai:miltu, vandens, druskos

Eiga: triusiena issiverdu greitpuodyje(nebutinai) su lauro lapu, pipiru, svoguno gabaliuku, atvesinu, prieskonius ismetu, nuimu nuo kaulu, sumalu 2 kartus mesmale. Virtas morkas(panasiai toki pat kieki kaip triusienos) sumalu. Sumaisau, pasudau. Darau tesla- vandeni pasudau, dedu miltu ir minkau. tesla turi lipti prie ranku, buti nekieta(bus minksti isvire, neguminiai), tada dedu ant stalo miltu, drebiu tesla ir pamiltinusi rankas, kocela ir tesla kocioju nestora, apie 2 mm blyna. Na o toliau gaminu koldunus, as turiu koldunu forma, tai darau su ja, bet galima ir apipjauti su stikline ir sakute krastus suspausti, kaip patinka.
beje as tu koldunu prigaminu daugiau, uzsaldau(tik delioju po 1 ant lekstes ir su ja kisu i kamera, kad nesukibtu vienas su kitu, kai apstingsta perdedu i maisiukus) 4u.gif

tokius pat koldunus darau su bulviu+krapu idaru thumbup.gif


Nu joooo... kas alergiski kvieciams... doh.gif
Atsakyti
MAMYTES, KURIU VAIKAI ALERGIŠKI PIENO PRODUKTAMS, AR BANDET GAMINTI LEDUS IŠ SOJŲ AR RYŽIŲ PIENO? gAL RECEPTU PASIDALINTUMET? aCIŪ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2013 05 13, 08:48)
MAMYTES, KURIU VAIKAI ALERGIŠKI PIENO PRODUKTAMS, AR BANDET GAMINTI LEDUS IŠ SOJŲ AR RYŽIŲ PIENO? gAL RECEPTU PASIDALINTUMET? aCIŪ smile.gif


As turiu toki ledu recepta:

300ml kriausiu ar ananasu sulciu
2,5 sauksto ryziu miltu
100-150gr fruktozes
100gr augalinio margarino
200gr saldytu uogu

Sumaisyti sultis, ryziu miltus ir fruktoze. Nuolat maisydami kaitinkite kol uzvirs, ir virkite ant silpnos ugnies ~2min, tada visiskai atvesinkite. Si misini suplakite su margarinu, sudekite sutrintas uogas ir gerai isplakite - turi gautis vientisa kremine mase. Ja sudeti i indelius ir uzsaldyti.

Nesu bandziusi sito recepto, nes mes negalim ryziu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dami @ 2013 05 13, 21:57)
As turiu toki ledu recepta:

300ml kriausiu ar ananasu sulciu
2,5 sauksto ryziu miltu
100-150gr fruktozes
100gr augalinio margarino
200gr saldytu uogu

Sumaisyti sultis, ryziu miltus ir fruktoze. Nuolat maisydami kaitinkite kol uzvirs, ir virkite ant silpnos ugnies ~2min, tada visiskai atvesinkite. Si misini suplakite su margarinu, sudekite sutrintas uogas ir gerai isplakite - turi gautis vientisa kremine mase. Ja sudeti i indelius ir uzsaldyti.

Nesu bandziusi sito recepto, nes mes negalim ryziu  doh.gif


Parašykit kaip gaunasi, jei kas gaminsit 4u.gif .

O aš kepiau plikytų sausainėlių. Tiesa, mes galim valgyti kiaušinio trynį, tik jokiu būdu ne baltymą. Gavosi nuostabiai, nežinodamas neatskirsi nuo parduotuvinių.
jiems vietoj pieno naudojau avižų gėrimą, sudėjau kruopščiai atskirtus kiaušinių trynius, o vietoj baltymo - kiaušinių pakaitalo "Organ" (2 tryniai ir 1 a.š. miltukų su 2 v.š. vandens, čia maždaug 1-2 kiaušiniaims). Recepto tiksliai nežinau blush2.gif - "iš akies" darau.

Atsakyti
QUOTE(Ju' @ 2013 05 14, 08:29)
Parašykit kaip gaunasi, jei kas gaminsit 4u.gif .

O aš kepiau plikytų sausainėlių. Tiesa, mes galim valgyti kiaušinio trynį, tik jokiu būdu ne baltymą. Gavosi nuostabiai, nežinodamas neatskirsi nuo parduotuvinių.
jiems vietoj pieno naudojau avižų gėrimą, sudėjau kruopščiai atskirtus kiaušinių trynius, o vietoj baltymo - kiaušinių pakaitalo "Organ" (2 tryniai ir 1 a.š. miltukų su 2 v.š. vandens, čia maždaug 1-2 kiaušiniaims). Recepto tiksliai nežinau blush2.gif  - "iš akies" darau.


Kadangi musu didziausias priesas yra ryziai, tai butent sio recepto mes ir negalim pabandyti smile.gif

Galiu pasidalinti obuoliu pyrago receptu, kuri neseniai kepiau smile.gif

200 ml vandens
200 g. kukurūzų miltų
120 g. cukraus
75 g. palmiu ghi
1 didelis arba 2 maziukai bananai
truputį druskos
2 a.š. kepimo miltelių
vanilės, cinamono
Sumaisyti miltus, cukru, vanilini cukru, kepimo miltelius. Sumaisyti vandeni, ghi ir sakute trinta banana. Supilti skysta misini i miltus ir suplakti iki vientisos mases. Obuolius nulupti, supjaustyti norimo dydzio gabaliukais ir apibarstyti cinamonu. Forma istepti riebalais (tepiau tuo paciu ghi) suversti tesla ir ant jos suberti obuolius (obuolius aisku paskristyti truputeli, kad nebutu vienam sone ju kalnas smile.gif ). Kepti apie valandą 160 laipsn. orkaitėje (kepiau su ventiliatorium).

Obuolius zinoma gaima keisti bet kuo kitu smile.gif Kas gali kiausinius, tai cia deciau ~2vnt ir nedeciau tada turbut bananu (as jais bandziau pakeisti kiausini).
Atsakyti
QUOTE(Dami @ 2013 05 13, 21:57)
As turiu toki ledu recepta:

300ml kriausiu ar ananasu sulciu
2,5 sauksto ryziu miltu
100-150gr fruktozes
100gr augalinio margarino
200gr saldytu uogu

Sumaisyti sultis, ryziu miltus ir fruktoze. Nuolat maisydami kaitinkite kol uzvirs, ir virkite ant silpnos ugnies ~2min, tada visiskai atvesinkite. Si misini suplakite su margarinu, sudekite sutrintas uogas ir gerai isplakite - turi gautis vientisa kremine mase. Ja sudeti i indelius ir uzsaldyti.

Nesu bandziusi sito recepto, nes mes negalim ryziu  doh.gif

Na, margarinas tikrai ne pats sveikiausias produktas, be to ten ir pieno baltymo yra. Galvojau imti paprasta naminiu ledu recepta ir piena bei grietinele keisti ryziu ienu. Galvojau, gal kuri jau isbandziusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ssaule: 15 gegužės 2013 - 22:11