Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

Merginos, pasidalinkit patirtimi - Tiems vaikiukams, kurie alergiški pienui ir jo produktams, gal kuri bandėte duoti to išvalyto sviesto Ghi? Kokios reakcijos į jį? Gal kepinius su juo kepate ir viskas gerai, nealergizuoja? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice*tea @ 2012 12 05, 11:32)
Merginos, pasidalinkit patirtimi - Tiems vaikiukams, kurie alergiški pienui ir jo produktams, gal kuri bandėte duoti to išvalyto sviesto Ghi? Kokios reakcijos į jį? Gal kepinius su juo kepate ir viskas gerai, nealergizuoja?  4u.gif

Vietoj nervinimosi sureaguos ar ne, paimkit sviesta Ghi ir patepkit vaikui kur plonesne, jautresne oda. Geriau ant veido, ar jei kokia jau yra paberta vieta. Jei valandos begyje sureaguos (mano vaikas pieno, zuvies net paliesti negali), tai sureaguos tik tas odos plotelis, bet nebus ijautrintas skrandis (juk ji irgi isberia, tik mes nematom!) ir visas organizmas. Sviestas Ghi neturetu buti alergizuojantis, juk tai grynas riebalas - alergija buna baltymams arba netoleravimas laktozei.
Atsakyti
QUOTE(Ice*tea @ 2012 12 05, 14:32)
Merginos, pasidalinkit patirtimi - Tiems vaikiukams, kurie alergiški pienui ir jo produktams, gal kuri bandėte duoti to išvalyto sviesto Ghi? Kokios reakcijos į jį? Gal kepinius su juo kepate ir viskas gerai, nealergizuoja?  4u.gif

Turim šitą bėdą. Klasė 1. Sviestą pati lydau, kasdien dedu į košę, viskas gerai. Matyt nėra labai didelis jautrumas, nes baltymų pėdsakų vis tiek lieka. Dėl viso pikto renkuosi ne saldžios grietinėlės sviestą, nors su saldžiu irgi viskas tvarkoj buvo, kai kito neturėjau.
Atsakyti
QUOTE(Ice*tea @ 2012 12 05, 13:32)

mniskio jis nelergizuoja.
dr turiu galvos skusma! arteja gymtadienis sunau neturiu ideju ka padaryt skanaus, ir kad kiti vaikai valgytu.Sunelis alergiskas:kiausiniu,pienui, ryziams,obuoliams, mieziams,suriui.
Norejau picu padaryt bet i visas suris dedamas be jo manau sausa iseitu.
Atsakyti
QUOTE(braske83 @ 2012 12 17, 17:14)
dr turiu galvos skusma! arteja gymtadienis sunau neturiu ideju ka padaryt skanaus, ir kad kiti vaikai valgytu.Sunelis alergiskas:kiausiniu,pienui, ryziams,obuoliams, mieziams,suriui.

Kviečių ir mielių nepaminėjot, tai jei norit daryti kokias užkandėles, tai pirmiausia mintis man atėjo į galvą į tešlą įvyniotos dešrelės ar kokie pyragėliai su tinkamu įdaru. Štai čia kita alergiukų tema http://www.supermama...;#entry56006661 o čia labai geras puslapis idėjų beieškant http://www.tikraibe.lt/receptai

Aš pati šiuo metu "šarvuojuosi" idėjomis kūčioms - mažas negali valgyti žuvies ir šiaip jis toks atsargus, nesipuola ko nors nematyto ragauti, tai nežinau kaip čia bus. Kol kas tik simpatiškų pyragėlių su dešrelėmis pasirankiojau, bet Kūčių planai taip ir nepasistūmėjo į priekį. Tešlą pirksiu šaldytą, pasibandysiu iš pradžių, mielinę ir nemielinę, su dešrelėm ir gi ne bėda. Idėjos su dešrelėmis
http://ifotki.info/1...437701.jpg.html
http://ifotki.info/1...437775.jpg.html
http://ifotki.info/1...437836.jpg.html
Atsakyti
dabar ir man aktuali si tema, tik va ziuriu kad visai cia istustejo ir pokalbiu nera... unsure.gif mums taip pat reikia laikytis hipoalergines dietos, atseit vengti pieno produktu, kvieciu, zuvies, kai kuriu vaisiu, darzoviu ir pan., taciau tyrimu mums niieks dar neatliko, nors mums jau 1.2 men., todel tenka viska rasytis ka valgome ir stebeti vaika, kita problemele- maniskis dar nemoka gerai kramtyti, tai viska turiu smulkinti blenderiu ir daryti tyreles, todel cia su receptukais dar sudetingiau, nei blynu, nei koldunu neduosi, nes pakramto ir isspjauna gabaliukus, arba sukramto bet nerija, ir nesiojasi visa maisteli burnyteje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(braske83 @ 2012 12 17, 21:14)

Jums dare tyrima? tiek daug produktu netoleruoja doh.gif
Atsakyti
Turim alergija pieno produktams-jau isauginejam. Galiu patarti kitoms mamoms-mums netiko kefyras(apie piena net nekalbu), o rugpienis tiko, visai neberia, ir dabar semia saukstu patenkintas 4u.gif pabandykit, girdejau taip yra todel, kad kitoks rauginimo budas ar kazkas pan. 4u.gif Taigi naudojam rugpieni ir viena ir saltibarsciuse ir nadysim su uogos kai galesim nors kokiu blush2.gif kol kas visos uogos-tabu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbė @ 2013 04 16, 14:51)
Turim alergija pieno produktams-jau isauginejam. Galiu patarti kitoms mamoms-mums netiko kefyras(apie piena net nekalbu), o rugpienis tiko, visai neberia, ir dabar semia saukstu patenkintas 4u.gif  pabandykit, girdejau taip yra todel, kad kitoks rauginimo budas ar kazkas pan. 4u.gif Taigi naudojam rugpieni ir viena ir saltibarsciuse ir nadysim su uogos kai galesim nors kokiu blush2.gif  kol kas visos uogos-tabu smile.gif

O rugpienį pati gaminatės? Ar perkat? kokios firmos, kokį? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice*tea @ 2013 04 16, 14:59)
O rugpienį pati gaminatės? Ar perkat? kokios firmos, kokį?  4u.gif

stengiuosi pirkti Dobilo(atseit ekologiski, bet nesu ekologisku prekiu fanatike, man tiesiog patogiau, nes po 300 lm pakuoja, o as nemegstu laikyt saldytuve, poto vel duot vaikui pastovejusi), bet esu davusi ir paprastu kazkokiu gal "senoliu" ar kazkokiu "naminiu" 4u.gif pradejau nuo rokiskio "tikras" nes atsidarem sau, labai prase, neislaikiau-daviau...ziuriu nieko drinks_cheers.gif kita diena daugiau gavo drinks_cheers.gif dabar nei dienos be rugpienio 4u.gif
pati negaminu, man jau gana ir specialiu kosiu, saltienu ir pyragu kepimu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbė @ 2013 04 18, 13:50)
stengiuosi pirkti Dobilo(atseit ekologiski, bet nesu ekologisku prekiu fanatike, man tiesiog patogiau, nes po 300 lm pakuoja, o as nemegstu laikyt saldytuve, poto vel duot vaikui pastovejusi), bet esu davusi ir paprastu kazkokiu gal "senoliu" ar kazkokiu "naminiu" 4u.gif pradejau nuo rokiskio "tikras" nes atsidarem sau, labai prase, neislaikiau-daviau...ziuriu nieko drinks_cheers.gif  kita diena daugiau gavo drinks_cheers.gif dabar nei dienos be rugpienio 4u.gif
pati negaminu, man jau gana ir specialiu kosiu, saltienu ir pyragu kepimu doh.gif

O pyragus kokius kepate? ax.gif
Atsakyti
man patiko šitas pyragas http://skanusgyvenim...is-pyragas.html
Galima su kakava, galima be kakavos, galima perpus ir dryžuoti, galima pridėti ouolių ar kokių uogų ir visada gaunasi puikiai thumbup.gif Čia mums tinka, kai pienas ir kiaušiniai tabu. Ir svečią tokiu pavaišint ne griekas ax.gif
Atsakyti