Kepu be kiaušinių, be pieno, bet su mielėmis ir kvietiniais bei ruginiais miltais.
Matot alergijos šioje temoje visų skirtingos .. todėl visus receptus reikia dar kartą pastudijuoti ir nuspręsti kas tinka Jums
O yra duonos kurios kepamos su soda .. vadinamos greitosios duonos.
Dėl kviečių .. na nemanau, kad be jų kažką iškepsit , ruginių miltų duonos sunkiai nori iškilti .
QUOTE(mamymamy @ 2012 01 23, 22:00)
Aš atsiprašau, kad ne į temą, bet gal mamytės patars, kokį gryną kalcį galiu nupirkt savo 6-mečiui? Kad kuo mažiau priedų būtų. Jam pusei metų bet kokius pieno produktus uždraudė.
Mums viena gstro patare gerti toki kinieciu kalci, atseit jis vienintelis isisavina...Kalcis geriamas po 17 val.
Stai ka jie apie savo produkta raso:
"Pagrindinės sudedamosios dalys: kalcis iš jūros dumblių, aliejus, želatina.
Pirmą kartą pasaulyje ypatingai aukštų technologijų dėka korporacijos -pavadinimas- mokslininkai išskyrė iš dumblių kalcį, kurį žmogaus organizmas pasisavina praktiškai visą ir gana lengvai ir kuris nesukelia jokių pašalinių reakcijų.
Geresniam kalcio įsisavinimui į kapsules įdėta D grupės vitaminų, išgautų iš aliejaus, kurie padeda kalciui dar geriau įsisavinti žarnyne ir įsitvirtinti kauluose. Kalcio reikšmė didelė, ypač kai mes susiduriame su osteoporozės problemomis, kaulų lūžiais, širdies veiklos sutrikimais ir t.t. Nepakanka vartoti daug kalcio turintį maistą; kalcį dar reikia įsisavinti. Tuo tikslu kalcį būtina paversti į joninę formą. Tai vyksta skrandyje, veikiant druskos rūgščiai, o sumažėjus jos gamybai, sutrinka kalcio pasisavinimas. ir t.t."
Mūsų pamėgti kotletukai:
Galimos valgyti mėsos faršas
Ryžių manų kruopos (arba gali būti virti ryžiai)
Smulkiai sutarkuota cukinija/moliūgas
Proporcijų nepasakysiu, nes dedu iš akies. Mėsos turi būti didžioji dalis, ryžių ir daržovių nepadauginti, kad viskas sukibtų, o ne ištežtų. Šiek tiek apkepu, o paskui įpylus vandens patroškinu. Galima ir garuose kepti.
"Duoniukai":
Linų sėmenys (nesmulkinti)
Kmynai
Svogūnai
Česnakai
Druska
Linų sėmenis užpilame verdančiu vandeniu, kad išbrinktų ir susidarytų tąsi masė. Į ją praaušusią įdedame šiek tiek smulkiai pjaustyto svogūno, žiupsnelį česnako, kmynų, druskos pagal skonį. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dedame masę ir suformuojame plonus blynelius. Kepame žemoje temperatūroje (~70-90C) kol blyneliai išdžiūsta. Tikrai skoniu primena duoną, skani užkandėlė.
Suktinukai:
Kalakutienos file
Špinatai
Svogūnai
Druska
Plonai išpjautos kalakutienos file stačiakampius gabalėlius išmušame mėsos plaktuku. Ant jų dedame aliejuje pakepintus špinatus su svogūnais (gali būti ir kitos galimos valgyti daržovės). Susukame suktinukus, susmeigiame dantų krapštukais. Kepame keptuvėje, galima apkepus dar ir patroškinti.
Vyniotinis:
Galima valgyti mėsa
Galimos valgyti daržovės
Čia mūsų išsigelbėjimas. Galimos visokios variacijos. Paskutinį kartą turėjau jautienos kumpio. Jį plonai pjaudama išformavau į stačiakampį, išmušiau plaktuku labai labai plonai. Ant viršaus nestoru sluoksniu paskleidžiau kiaulienos faršą skylutėms ir kt. trūkumams paslėpti, bei kad geriau sukibtų pats vyniotinis. Toliau bėriau konservuotų kukurūzų, plonai šiaudeliais pjaustytų morkų (Galima dėti šparaginių pupelių, špinatų, žirnelių ir kt. daržovių). Barsčiau druska, petražolėmis. Viską susukau, suvyniojau į išskleistą kepimo rankovę, stipriai surišau. Viriau apie valandėlę. Puikus šiltas, o ir šaltas užkandis, vietoj pirktinės dešros.
Saldi sriuba:
Galimos valgyti šviežios ar šaldytos uogos
Džiovinti obuoliai ar kt. vaisiai
Ryžių/kukurūzų makaronai
Nerafinuotas cukrus
Gaminimo eiga turbūt aiški
Galimos valgyti mėsos faršas
Ryžių manų kruopos (arba gali būti virti ryžiai)
Smulkiai sutarkuota cukinija/moliūgas
Proporcijų nepasakysiu, nes dedu iš akies. Mėsos turi būti didžioji dalis, ryžių ir daržovių nepadauginti, kad viskas sukibtų, o ne ištežtų. Šiek tiek apkepu, o paskui įpylus vandens patroškinu. Galima ir garuose kepti.
"Duoniukai":
Linų sėmenys (nesmulkinti)
Kmynai
Svogūnai
Česnakai
Druska
Linų sėmenis užpilame verdančiu vandeniu, kad išbrinktų ir susidarytų tąsi masė. Į ją praaušusią įdedame šiek tiek smulkiai pjaustyto svogūno, žiupsnelį česnako, kmynų, druskos pagal skonį. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dedame masę ir suformuojame plonus blynelius. Kepame žemoje temperatūroje (~70-90C) kol blyneliai išdžiūsta. Tikrai skoniu primena duoną, skani užkandėlė.
Suktinukai:
Kalakutienos file
Špinatai
Svogūnai
Druska
Plonai išpjautos kalakutienos file stačiakampius gabalėlius išmušame mėsos plaktuku. Ant jų dedame aliejuje pakepintus špinatus su svogūnais (gali būti ir kitos galimos valgyti daržovės). Susukame suktinukus, susmeigiame dantų krapštukais. Kepame keptuvėje, galima apkepus dar ir patroškinti.
Vyniotinis:
Galima valgyti mėsa
Galimos valgyti daržovės
Čia mūsų išsigelbėjimas. Galimos visokios variacijos. Paskutinį kartą turėjau jautienos kumpio. Jį plonai pjaudama išformavau į stačiakampį, išmušiau plaktuku labai labai plonai. Ant viršaus nestoru sluoksniu paskleidžiau kiaulienos faršą skylutėms ir kt. trūkumams paslėpti, bei kad geriau sukibtų pats vyniotinis. Toliau bėriau konservuotų kukurūzų, plonai šiaudeliais pjaustytų morkų (Galima dėti šparaginių pupelių, špinatų, žirnelių ir kt. daržovių). Barsčiau druska, petražolėmis. Viską susukau, suvyniojau į išskleistą kepimo rankovę, stipriai surišau. Viriau apie valandėlę. Puikus šiltas, o ir šaltas užkandis, vietoj pirktinės dešros.
Saldi sriuba:
Galimos valgyti šviežios ar šaldytos uogos
Džiovinti obuoliai ar kt. vaisiai
Ryžių/kukurūzų makaronai
Nerafinuotas cukrus
Gaminimo eiga turbūt aiški
Štai ką netyčia radau, dar net nespėjau gerai apžiūrėti
http://www.tikraibe.lt/receptai
čia yra įvairūs receptai skirti alergiškiems žmonėms. Miltus be gliuteno, alternatyvą kiaušiniui, pienai, mėsai ir kitus dalykus galima įsigyti šioje svetainėje.
http://www.tikraibe.lt/receptai
čia yra įvairūs receptai skirti alergiškiems žmonėms. Miltus be gliuteno, alternatyvą kiaušiniui, pienai, mėsai ir kitus dalykus galima įsigyti šioje svetainėje.
QUOTE(Donalita @ 2012 06 28, 20:23)
Štai ką netyčia radau, dar net nespėjau gerai apžiūrėti
http://www.tikraibe.lt/receptai
čia yra įvairūs receptai skirti alergiškiems žmonėms. Miltus be gliuteno, alternatyvą kiaušiniui, pienai, mėsai ir kitus dalykus galima įsigyti šioje svetainėje.
http://www.tikraibe.lt/receptai
čia yra įvairūs receptai skirti alergiškiems žmonėms. Miltus be gliuteno, alternatyvą kiaušiniui, pienai, mėsai ir kitus dalykus galima įsigyti šioje svetainėje.
atsargiai,gerai skaitykit tik,nes yra ir ne visiškai tinkami receptai visiems
bet geras psl tikrai
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 28, 19:10)
atsargiai,gerai skaitykit tik,nes yra ir ne visiškai tinkami receptai visiems
bet geras psl tikrai
bet geras psl tikrai
Mes visi skirtingi ir alergijas turim ne tas pačias. Žinoma, kad reikia atidžiai skaityti ir atsirinkti tik kas asmeniškai tinka.
QUOTE(Donalita @ 2012 06 28, 21:23)
Štai ką netyčia radau, dar net nespėjau gerai apžiūrėti
http://www.tikraibe.lt/receptai
čia yra įvairūs receptai skirti alergiškiems žmonėms. Miltus be gliuteno, alternatyvą kiaušiniui, pienai, mėsai ir kitus dalykus galima įsigyti šioje svetainėje.
http://www.tikraibe.lt/receptai
čia yra įvairūs receptai skirti alergiškiems žmonėms. Miltus be gliuteno, alternatyvą kiaušiniui, pienai, mėsai ir kitus dalykus galima įsigyti šioje svetainėje.
sita puslapi man rekomendavo musu alergologe, tikrai geras!
is cia suzinojau ir apie kiausiniu pakaitala. sunaudojom jau 2 dezutes. dedu i kotletus, i blynus. galima turbut viska ir be kiausiniu ir be pakaitalo iskepti, bet as dedu. kiausini jau kaip ir isaugom, liko pienas.. cia sudetingesnis reikalas, bet jau irgi prie dietos iprate
Aš nededu kiaušinio į kotletus ir nematau reikalo ten pakaitalą dėti. Kita vertus, mano kotletai seniai nebe tokie, kaip juos supranta normalūs žmonės. Mes galim naudoti visas daržoves, tuom ir džiaugiamės. Į kotletus prikraunu daržovių santykiu beveik 1:1 su mėsa. Špinatai (gaunasi žali kotletai ), morkos, moliūgas, kopūstas, ropė, agurotis - kokias tik daržoves turiu po ranka, jų mišinys arba kuri nors viena, plius prieskoniai ir pora skiltelių česnako. Dalį daržovių sutarkuoju bulvine tarka arba sutraiškau su sulčiaspaude. Tokį kiekį, kad jį sumaišius su faršu gautųsi minkšta masė, vos ne kaip tešla, faršas nebebyra į gabalus, galima formuoti kotletukus tiesiog keptuvėje. Aš naudoju kalakutienos faršo 600g ir smulkiai sutarkuoju daržovės gabalą didumo maždaug kaip didesnė bulvė. Likusias daržoves tarkuoju su burokine tarka ir permaišau su jau minkšta daržovių mase permaišytu faršu. Viskas puikiai susilipdo ir nebyra į gabalus, kadangi ta minkštutė faršo masė viska puikiai laiko. Pagal tai ir orientuojuosi, kiek daržovių krauti. Jei kotletai nesiardo bliūde, tai nesiardo ir keptuvėje. Kotletukus šakute formuoju tiesiog keptuvėje. Troškinu, jeigu nusprenžiu, kad koks žieminis kopūstas nespėjo perkepti. Visiems, kas tik paragauja, kotletukai labai patinka. Jie gaunasi minkštučiai ir labai sultingi, ir visai neatrodo, kad ten mėsos vos pusė.
Gal kas jau duodate tokius avinzirnius savo vaikams ?
Neisivaizduoju nuo kokio amziaus juos galima duoti vaikuciams. Musu meniu skurdus, tad galvoju kazi kaip butu su jais ?
Neisivaizduoju nuo kokio amziaus juos galima duoti vaikuciams. Musu meniu skurdus, tad galvoju kazi kaip butu su jais ?
QUOTE(Lelina @ 2012 07 24, 13:51)
Gal kas jau duodate tokius avinzirnius savo vaikams ?
Neisivaizduoju nuo kokio amziaus juos galima duoti vaikuciams. Musu meniu skurdus, tad galvoju kazi kaip butu su jais ?
Neisivaizduoju nuo kokio amziaus juos galima duoti vaikuciams. Musu meniu skurdus, tad galvoju kazi kaip butu su jais ?
As duodu, maniskiui patinka. Jis gali juos valgyti vienus - tik pasudytus ir isvirtus, bet jam tenka susitaikyti, jei mama butinai nori patiekala daryti nu kaip cia dabar juos be nieko valgyti Nezinau, kokio amziaus tavo vaikas, as saviskiui buciau davus kaip ir pupeles, kai jis buvo virs metuku ir galejo kramtyti, jei tik buciau apie juos zinojus. Avinzirniai yra labai maistingi, Indijoje vaikams ju duoda kiek tik jiems norisi - tik isvirtu ir padudytu. Turek minty, kad jie yra labai sotus. Supermamoj yra tema apie patiekalus is avinzirniu.