Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

QUOTE(justacka @ 2011 10 26, 14:09)
tai turbut ir mum taip yra... o ka jus valgot?

su pietumis dideles bedos kol kas mums nera, mesyte darzoves, va su pusryciais ir vakariene neduosi vaikui juk vien koses....

na as pvz. duodu, nes didelio pasirinkimo neturiu, tiesiog kaitaliuoju koses, idedu visokiausius vaisius, kartais be nieko ir vaikas valgo tik duok, megsta koses, ryte pas mus (grikiu, kukuruzu, perline, manu kose) o vakare visa laika avizine, kol vaikas valgo tai ir duodu, gal ir noretusi kazka paivairint, bet kazkokiu keptu blinu ar dar ko nenoriu duot, duodu viska virta arba troskinta. Pries pietu miega valgo visokiausias sriubytes, o po miego jau mesyte, zuvyte su darzovem ir bulvem, kazkaip ryziu praktiskai neduodu, nes kieteja ir makaronus reciau.
QUOTE(silva@3 @ 2011 11 30, 23:47)
Sveikutės  smile.gif
Naminiai ledai

aciu labai uz recepta 4u.gif jauciu man ir paciai patiks, kur jus buvot vasara mirksiukas.gif su savo receptu, kai as dar maitinau ir taip nerejau ledu.
Atsakyti
Gal esate susidure su tokia problema?Manajai mergytei 3m,jei yra alergija kvieciams,mieziams,zuviai,rugiams.Kvieciu ja valgyti,o ji sako ,,man negalima,as alergiska,, , tada per jos gimtadeni iskepiau torta is jei galimu produktu,tai vel ta pati istorija-matau,kad nori,nes yra smalize,bet nevalgo sakydama,kad jei negalima verysad.gif taip gaila mazosios,cia jau gal psichologiskai nuo to maisto bega g.gif Arba dar,valgau as,o ji atejus tempia mane piktai nuo stalo ir vel ta pati dainele ,,mamytei negalima valgyti,mamyte alergiska,, blink.gif blink.gif nebezinau kaip su tuo kovoti,ka daryti??
Atsakyti
QUOTE(žieminukės mama @ 2012 01 10, 09:34)
Gal esate susidure su tokia problema?Manajai mergytei 3m,jei yra alergija kvieciams,mieziams,zuviai,rugiams.Kvieciu ja valgyti,o ji sako ,,man negalima,as alergiska,, , tada per jos gimtadeni iskepiau torta is jei galimu produktu,tai vel ta pati istorija-matau,kad nori,nes yra smalize,bet nevalgo sakydama,kad jei negalima verysad.gif taip gaila mazosios,cia jau gal psichologiskai nuo to maisto bega g.gif Arba dar,valgau as,o ji atejus tempia mane piktai nuo stalo ir vel ta pati dainele ,,mamytei negalima valgyti,mamyte alergiska,, blink.gif  blink.gif nebezinau kaip su tuo kovoti,ka daryti??

Čia bus greičiausiai tas variantas, kai vaikas šitaip teisinasi nenorėdamas kažko valgyti .. Dabar jam, sakykim, "azartas" kad gali pasakyti, jog šito jam negalima ..
Matau tik psichologini aspektą visame šiame laiške.
Ar eina vaikas į darželį ?
Atsakyti
QUOTE(žieminukės mama @ 2012 01 10, 06:34)
Gal esate susidure su tokia problema?Manajai mergytei 3m,jei yra alergija kvieciams,mieziams,zuviai,rugiams.Kvieciu ja valgyti,o ji sako ,,man negalima,as alergiska,, , tada per jos gimtadeni iskepiau torta is jei galimu produktu,tai vel ta pati istorija-matau,kad nori,nes yra smalize,bet nevalgo sakydama,kad jei negalima verysad.gif taip gaila mazosios,cia jau gal psichologiskai nuo to maisto bega g.gif Arba dar,valgau as,o ji atejus tempia mane piktai nuo stalo ir vel ta pati dainele ,,mamytei negalima valgyti,mamyte alergiska,, blink.gif  blink.gif nebezinau kaip su tuo kovoti,ka daryti??

Aš turbut laiku susigriebiau. Aš sūnui sakau, kad jam dabar tas maistas kol kas netinka valgyti, bet galės valgyti, kai užaugs. Kaip ir nemeluoju, juk iš kai kurių alergijų iš tiesų išaugama. Iš kitos pusės, manau kad taip išvengiu proto programavimo, išankstinio nuteikimo. Kai valgo salotas, avokadus ir kt. žalumynus, stengiuosi pabrėžti, kad pilvukas labai džiaugiasi tokį maistą gaudamas ir jis padeda sutvirtėti. Jam penkeri, bet nuo pačių mažiausių dienų jis puikiai orientuojasi, kas galima jam, o kas tėčiui ir mamai ir pasiklausia, jei neaišku. Iš svetimų (kurie nežinodami paduoda) niekada neima ko jam negalima. Naujoves priima sunkiai, bet nesispyrioja, jei mes karts nuo karto bandom išsiaiškinti, ar jis vis dar alergiškas pvz., žuviai.
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2012 01 10, 11:12)
Čia bus greičiausiai tas variantas, kai vaikas šitaip teisinasi nenorėdamas kažko valgyti .. Dabar jam, sakykim, "azartas" kad gali pasakyti, jog šito jam negalima ..

ir man kilo iskart tokia mintis, kad mergaite tokiu budu "nusiplauna" nuo valgymo biggrin.gif
Atsakyti
Kur nupirkti Vilniuje vaikui normalios duonos be mielių, pieno ir kitų blogų priedų? Maniškiui labai mielės netinka, pienas ir kiaušiniai. O duoną žiauriai mėgsta. Bet dabar gydytojai uždraudė parduotuvines duoti. Kepti namie neturiu galimybių.

Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2012 01 23, 09:00)
Kur nupirkti Vilniuje vaikui normalios duonos be mielių, pieno ir kitų blogų priedų? Maniškiui labai mielės netinka, pienas ir kiaušiniai. O duoną žiauriai mėgsta. Bet dabar gydytojai uždraudė parduotuvines duoti. Kepti namie neturiu galimybių.

As nustebau radus duonos be mieliu Panavezio turgelyje. Manau, pasiteiravus Vilniaus turgeliuose irgi rasit. Tikriausiai yra daug smulkiu kepykleliu, kurios negali sudaryti sutarciu su supermarketais ir aprupinti savo produkcija visos Lietuvos - tai jos randa rinka turguose ir mazytese parduotuvelese. Pienas i duona nededamas, nebent i batona. O jusu vadinamu blogu priedu naturalaus raugo duonose tikrai nerasit.
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2012 01 23, 12:00)

maciau ukininku turgelyje prie Akropolio - jis tik sestadieniais buna nuo 9 iki 15 valandos.

o siaip pati kepu duona jau gerus metus - ir ne tik vaikas , bet ir visa seima valgom namine sava kepta duona - tikrai nesunku ja uzmaisyti ir iskepti - ir tikrai greitai - nedaug laiko uzima
Atsakyti
Aš atsiprašau, kad ne į temą, bet gal mamytės patars, kokį gryną kalcį galiu nupirkt savo 6-mečiui? Kad kuo mažiau priedų būtų. Jam pusei metų bet kokius pieno produktus uždraudė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamymamy: 23 sausio 2012 - 21:01
QUOTE(mamymamy @ 2012 01 23, 19:00)
Aš atsiprašau, kad ne į temą, bet gal mamytės patars, kokį gryną kalcį galiu nupirkt savo 6-mečiui? Kad kuo mažiau priedų būtų. Jam pusei metų bet kokius pieno produktus uždraudė.

koralu kalcis laikomas geriausiai isisavinamu organizmui. Bet jei gydytojai konkreciai neprirase, tai geriau dietos geros laikytis. Nei su vitaminais, nei su mineralais nera taip, kad nusprendei, kad truksta, tai privalgysi - tarsi i sandeli prikrausi. Egzistuoja tam tikri mineralu tarpusavio santykiai, kokiom proporcijom jie geriausiai isisavinami. Tas pats ir su vitaminais. Pavyzdys. Nesciosiom gydytojai nesukdami galvos pataria gerti folio rugsti. Folio rugstis yra vienas is B grupes vitaminu ir pernelyg didelis jo kiekis gali sukelti kitu B vitaminu grupes trukuma. Deja, apie tai as suzinojau ir praktiskai savo kailiu patyriau, kai pradejau justi kazka negero budama nescia ir gilintis i moksline literatura. Pirmiausia susiradusi savo negalavimo pozymiu aprasyma negalejau patiketi, kad man truksta vitamino B. Bet tai gi sugebeti sitaip reikia - as visa gyvenima valgiau butent situo vitaminu turtingus produktus, taip kaip tada isgyvena zmones, kurie vien balta duona, batonu "gyvi"? Va tada ir radau atsakyma, kad didelis folio rugsties kiekis gali sukelti kitu tos grupes vitaminu trukuma. As turiu ivairiu maisto netoleravimu, bet tada jie man dar gyventi netrukde, tik akivaizdu, kad dar ir nestuma pridejus ir nenaturalu folio rugsties kieki buvo pazeistas balansas.
Dabar visa seima sveikai maitinasi. T. y., valgom daaaaaaug zalumynu, geriam darzoviu sultis. Dziaugiuosi, kad palyginus su praeitu metu ligu sezonu, sunus sirgo tik karteli, ir tai nieko rimto smile.gif Galiu paaiskinti moksliskai pagristai kodel taip yra, bet jau ir taip issipleciau ne i tema. Nieko baisaus, kad vaikui negalima pieno produktu (mano sunus niekada ju ir nevalge - ziauri alergija) valgykit kuo daugiau tamsiai zaliu darzoviu. Svieziu!
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2012 01 23, 23:49)
koralu kalcis laikomas geriausiai isisavinamu organizmui. Bet jei gydytojai konkreciai neprirase, tai geriau dietos geros laikytis. Nei su vitaminais, nei su mineralais nera taip, kad nusprendei, kad truksta, tai privalgysi - tarsi i sandeli prikrausi. Egzistuoja tam tikri mineralu tarpusavio santykiai, kokiom proporcijom jie geriausiai isisavinami. Tas pats ir su vitaminais. Pavyzdys. Nesciosiom gydytojai nesukdami galvos pataria gerti folio rugsti. Folio rugstis yra vienas is B grupes vitaminu ir pernelyg didelis jo kiekis gali sukelti kitu B vitaminu grupes trukuma. Deja, apie tai as suzinojau ir praktiskai savo kailiu patyriau, kai pradejau justi kazka negero budama nescia ir gilintis i moksline literatura. Pirmiausia susiradusi savo negalavimo pozymiu aprasyma negalejau patiketi, kad man truksta vitamino B. Bet tai gi sugebeti sitaip reikia - as visa gyvenima valgiau butent situo vitaminu turtingus produktus, taip kaip tada isgyvena zmones, kurie vien balta duona, batonu "gyvi"? Va tada ir radau atsakyma, kad didelis folio rugsties kiekis gali sukelti kitu tos grupes vitaminu trukuma. As turiu ivairiu maisto netoleravimu, bet tada jie man dar gyventi netrukde, tik akivaizdu, kad dar ir nestuma pridejus ir nenaturalu folio rugsties kieki buvo pazeistas balansas.
Dabar visa seima sveikai maitinasi. T. y., valgom daaaaaaug zalumynu, geriam darzoviu sultis. Dziaugiuosi, kad palyginus su praeitu metu ligu sezonu, sunus sirgo tik karteli, ir tai nieko rimto smile.gif Galiu paaiskinti moksliskai pagristai kodel taip yra, bet jau ir taip issipleciau ne i tema. Nieko baisaus, kad vaikui negalima pieno produktu (mano sunus niekada ju ir nevalge - ziauri alergija) valgykit kuo daugiau tamsiai zaliu darzoviu. Svieziu!

Bėda ta, kad jam kol kas tik viskas troškinta ir garinta galima iš daržovių ir mėsų, ir gydytojai liepė kalcį duot, tik vat gaila, kad nekonkretizavo, kokį g.gif .
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2012 01 10, 12:12)

Taip,dukrytė lanko darželį.Aš jei taip pat viska aiškinu jei suprantama kalba,o ne tik,kad ,,tau negalima''-viską gražiai paaiškinu 4u.gif
Atsakyti