Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

QUOTE(akilezna @ 2011 10 25, 23:51)
mums labai kietejo nuo pieno produktu, kai visai nieko negavo pradejo pats tustintis ir normaliai. Buvo nustatyta alergija pieno baltymui.


tai turbut ir mum taip yra... o ka jus valgot?

su pietumis dideles bedos kol kas mums nera, mesyte darzoves, va su pusryciais ir vakariene neduosi vaikui juk vien koses....

As prisiminiau viena patiekaliuka is savo vaikystes, mes vadindavom "birbiziukais" kiti "eziukais" mama daydavo is kvietiniu miltu ir vandens, gal ir kiausini dedavo, padarydavo tokius kaip varsketukus, tik perbraukdavo per tarka kad tokie dygliuoti gautusi, maciau parduotuveje dabar ir gatavu pirkti yra...

Kazin gal pavyktu su kukuruzu miltais ar kokiais kitais?

Gal ir koldunu tesla irgi galima daryti ne su kvietiniais miltais? gal kas bandet?
Atsakyti
Neseniai Assorti parduotuveje aptikau avizinius makaronus. Labai skanus, maniskiui patiko.
Atsakyti
Radau toki receptuka, dar nebandziau bet tikrai pabandysiu, nes skamba skaniai!

Bulvių paplotėliai su kukurūzų miltais

5 bulvės, 1 valgomasis šaukštas kukurūzų miltų, 4 valgomieji šaukštai aliejaus, druskos pagal skonį.
Į pasūdytą verdantį vandenį supilti kukurūzų miltus ir virti, kol susidarys tiršta masė. Į šią masę sudėti iš anksto išvirtas ir mėsmale sumaltas bulves. Masę gerai išmaišyti, šaukštu dėti ant įkaitusių riebalų ir apkepti iš abiejų pusių.
Atsakyti
Labai labai skanūs avižiniai sausainiai be kvietinių miltų, kiaušinių, pieno produktų. thumbup.gif Radau juos štai šitame puslapyje http://glutenfreegod...in-cookies.html
Puslapis tikrai vertas dėmesio.
Na, o dabar receptukas neskaitančioms angliškai. Tiesa, jis šiek tiek skiriasi nuo originalaus, nes mums, pavyzdžiui, negalima razinų, todėl keičiau jas džiovintom spanguolėmis.

Avižiniai sausainiai su spanguolėmis

100 g ryžių miltų (naudojau vokiškus, pirktus RIMI)
100 g avižinių miltų (susimaliau namie iš RIMI pirktų GOLD CORN pilno grūdo avižinių dribsnių 5 min.)
100 g bulvių krakmolas
50 g sorų miltų (susimaliau iš sorų kruopų)
0,5 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1 a.š. druskos
Šiuos produktus sumaišyti viename dubenyje.

120 g rapsų aliejaus
140 g obuolių tyrės (paviriau du neluptus obuolius, o kai suminkštėjo, tai nulupau ir sublenderiavau)
200 g rudojo cukranendrių cukraus (originaliame recepte nurodyta daugiau, bet man buvo labai per saldu, gal dėl to, kad obuoliai irgi saldūs g.gif Bent jau man tai 200 per akis)
2 šaukštai medaus
Išmaišyti kitame dubenyje ir palaukti kol cukrus aptirps. Tada supilti į pirmą dubenį ir viską gerai išmaišyti. Į paruoštą tešlą įdėti 100 g džiovintų spanguolių (arba razinų) ir 300 g GOLD CORN pilno grūdo avižinių dribsnių 5min. Rašau, kokius dribsnius naudojau, nes naudojant kitokius, gali reikėti dėti ir kitokį kiekį. Gold Corn dribsniai nėra tokie popieriniai, kaip kiti greitai suverdantys. Jie gana kieti ir sunkūs). Viską išmaišyti, ant sviestinio popieriaus šaukšteliu dėti tešlos gumuliukus, maždaug dviejų Rafaelo saldainių dydžio. Suploti nereikia, patys paplokštės bekepdami. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, kepti 10-15 minučių. Iškepus palaukti kol praauš ir perdėti aušti ant grotelių.

Atsakyti
QUOTE(butybe @ 2011 10 26, 12:19)
Neseniai Assorti parduotuveje aptikau avizinius makaronus. Labai skanus, maniskiui patiko.


Kad juose tik 30% avižinių miltų, o likusieji kvietiniai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(silva@3 @ 2011 11 14, 02:00)
Kad juose tik 30% avižinių miltų, o likusieji kvietiniai.  g.gif


tai gerai, kad nepirkau, nes ir nepigus...
Atsakyti
Ne tas zodis kokios bedos su viduriu uzkietejimu blink.gif nes mazoji gali vartoti tik ryziu ir kukuruzu miltus,trapucius valgo taip pat tik is ryziu ir kukuruzu,tokiu problemu buvo,kad vaikas ant puoduko sestis bijojo..
Atsakyti
QUOTE(žieminukės mama @ 2011 11 17, 13:12)
Ne tas zodis kokios bedos su viduriu uzkietejimu blink.gif nes mazoji gali vartoti tik ryziu ir kukuruzu miltus,trapucius valgo taip pat tik is ryziu ir kukuruzu,tokiu problemu buvo,kad vaikas ant puoduko sestis bijojo..


Duokit kivių, jei tik gali valgyti. Pats geriausias dalykas nuo vidurių užkietėjimo tiek vaikams, tiek suaugusiems. O ir vitaminų bei kitų gerų savybių daugybę turi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(silva@3 @ 2011 11 19, 12:55)
Duokit kivių, jei tik gali valgyti. Pats geriausias dalykas nuo vidurių užkietėjimo tiek vaikams, tiek suaugusiems. O ir vitaminų bei kitų gerų savybių daugybę turi  thumbup.gif


jo ir begale nitratu...
Atsakyti
QUOTE(justacka @ 2011 11 19, 10:52)
jo ir begale nitratu...


na su tokiu požiūriu tai mest valgyt vaisius ir daržoves ir amžino ligonio nuosprendį pasirašyt
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

Štai dar vienas skanėstas:

Naminiai ledai

Reikės dviejų labai sunokusių bananų (nulupti, supjaustyti gabaliukais ir užšaldyti), saujos šaldytų aviečių (ar mėlynių, ar kitokių uogų; bandžiau dėti ir sušaldytus obuolių gabaliukus, bet tada banano skonis obuolį "užmuša"), 200 ml avižų (ar ryžių) pieno, šaukštelio cukraus ar fruktozės (žiūrėkit pagal skonį: gali ir visai nereikėti, nes užtenka saldumo nuo bananų, o gali reikėti, jei daugaiu rūgščių uogų įdėsit).

Sušaldytus bananų gabaliukus, šaldytas uogas, cukrų dėti į indą. Po truputį ant jų pilti "pieną", kad šiek tiek vaisiai atsileidinėtų ir viską blenderiuoti. Iš pradžių sunkiai malasi, bet po truputį masė atitirpinėja ir gaunasi tokie minkšti, šalti ledai. Galima iškart kabinti šaukšteliu.

Esu nusipirkusi "Maximoje" specialius indelius ledams šaldyti. Į juos sukrėtus masę, gaunasi puikūs ledai ant pagaliuko. Tik šaldyti ilgai reikia, geriausia palikti per naktį.

Tiesa, dar bandžiau daryti ledus tik iš trintų obuolių ar persimonų, bet jei nededi banano, tai nieko gero nesigauna. O su bananu, tai tokie labai tikri išeina wub.gif
Atsakyti
Ačiū už naminių ledų receptuką.Mums jis - trikras išsigelbėjimas wink.gif
Atsakyti