Labai labai skanūs avižiniai sausainiai be kvietinių miltų, kiaušinių, pieno produktų.
Radau juos štai šitame puslapyje
http://glutenfreegod...in-cookies.htmlPuslapis tikrai vertas dėmesio.
Na, o dabar receptukas neskaitančioms angliškai. Tiesa, jis šiek tiek skiriasi nuo originalaus, nes mums, pavyzdžiui, negalima razinų, todėl keičiau jas džiovintom spanguolėmis.
Avižiniai sausainiai su spanguolėmis100 g ryžių miltų (naudojau vokiškus, pirktus RIMI)
100 g avižinių miltų (susimaliau namie iš RIMI pirktų GOLD CORN pilno grūdo avižinių dribsnių 5 min.)
100 g bulvių krakmolas
50 g sorų miltų (susimaliau iš sorų kruopų)
0,5 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1 a.š. druskos
Šiuos produktus sumaišyti viename dubenyje.
120 g rapsų aliejaus
140 g obuolių tyrės (paviriau du neluptus obuolius, o kai suminkštėjo, tai nulupau ir sublenderiavau)
200 g rudojo cukranendrių cukraus (originaliame recepte nurodyta daugiau, bet man buvo labai per saldu, gal dėl to, kad obuoliai irgi saldūs
Bent jau man tai 200 per akis)
2 šaukštai medaus
Išmaišyti kitame dubenyje ir palaukti kol cukrus aptirps. Tada supilti į pirmą dubenį ir viską gerai išmaišyti. Į paruoštą tešlą įdėti 100 g džiovintų spanguolių (arba razinų) ir 300 g GOLD CORN pilno grūdo avižinių dribsnių 5min. Rašau, kokius dribsnius naudojau, nes naudojant kitokius, gali reikėti dėti ir kitokį kiekį. Gold Corn dribsniai nėra tokie popieriniai, kaip kiti greitai suverdantys. Jie gana kieti ir sunkūs). Viską išmaišyti, ant sviestinio popieriaus šaukšteliu dėti tešlos gumuliukus, maždaug dviejų Rafaelo saldainių dydžio. Suploti nereikia, patys paplokštės bekepdami. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, kepti 10-15 minučių. Iškepus palaukti kol praauš ir perdėti aušti ant grotelių.