Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

QUOTE(Donalita @ 2011 08 29, 15:25)
Mano vyras su mažium buvo alternatyvios medicinos klinikoje Naturamunda.lt. Darėsi abu kompiuterinę diagnostiką ir gavo sąrašus individualiai po keletą lapų alergenų, tinkamų maisto produktuktų, taip pat neutralių, vengtinų, ribojamų ir griežtai draudžiamų. Na ir krūvelę vaistukų. Nagrinėjamės dabar ir nuo kitos savaitės dietinsimės. Aš tik dėl kompanijos, bet irgi turiu savų apribojimų valgymui, gailiuosi, kad ir aš diagnostikos nesidariau. Dietos žadam šventai laikytis, o mūsų šeimynai ir ne naujiena, gi mes su mažium alergiški, tai pažiūrėsim, kiek padės  smile.gif

flamencita, nėra su maistu taip griežtai - arba gali valgyti, arba alergiškas. Kūnui gali būti sunku ką nors virškinti, įsisavinti, į ką žmonės tiesiog nekreipia dėmesio. Štai mano mažiui tarp ribojamų dalykų yra mano manymu tokie nekalti produktai kaip agurkai ir špinatai. Nemanau, kad galima būti alergiškam cukrui, nebent jis netinkamas dėl kitokių priežasčių. Štai pavyzdžiui mažiui kompiuterinė diagnostika aptiko kirmėliukus. Dėl to sekančios trys savaitės jam bus drakoniška dieta - ničnieko saldaus, įskaitant vaisius, nes kirmėlėms saldumynai yra balius, jos suaktyvėja. Aš jau seniau pastebėjau, kad vaikas pasidaro dirglus, prisivalgęs saldumynų, bet galvojau, kad tai dėl mielių - nes mielėms saldumynai yra balius, o mažius gimė kaip tik tada, kai man mielinių produktų netoleravimas išlindo kaip yla iš maišo, galvojau, kad iš manęs perėmė.


agurkai net? blink.gif mes irgi megstam agurkus.net labai.o sladumynu balius buvo nemazas kol viesejom pas mociute tris savaites.po ju ir atsinaujino bedos.namie saldumynu beveik negauna.visai minimaliai.gera ideja del kirminuku-pasitikrinsim pas homeopate su aparaciuku.dekui 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif . Ačiū, kad dalinatės receptukais - tikrai labai praverčia.

Išmokau kepti skanius sausainukus beveik iš nieko, gal kam nors taip pat patiks.

Reikia:
200 g ryžių miltų (pirkau Rimi kažkokius vokiškus)
60 g cukraus
60 g rapsų aliejaus (originalus receptas rekomenduoja sviestą, bet su aliejum gavosi irgi gerai)
3 putpelių kiaušinukų (arba pusės vidutinio banano, tik dėti reikia sumaltą blenderiu)
pusės arbatinio šaukštelio sodos (aš ją nugesinu keliais lašais citrinos; tikriausiai tiktų ir kepimo milteliai; o gal net ir visai be nieko pavyktų iškepti, nes nelabai yra ką ten kelti g.gif)


Viską gerai šakute pertrinu, kad susimaišytų ingridientai. Gaunasi tokia biri masė, kaip koks rupus smėlis. Tarp delnų suspaudžiu tokius kaip ir blynukus. Taisyklingų formų nepavyksta nulipdyti, nes labai biri tešla lotuliukas.gif . Nesistenkit labai stipriai jos suminkyti ar suspausti, užtenka suspausti tiek, kad nesubyrėtų, kol padedat į skardą. Kepti reikia apie 240 laipsnių temperatūroje 8-10 min kol pagelsta. Jei į tešlą dėsit bananą, sausainiai parus greičiau. Žodžiu, reikia orientuotis pagal spalvą, bet kepti neilgiau 10 min.
Atsakyti
QUOTE(silva@3 @ 2011 09 05, 23:59)
Sveikos, mamytės  4u.gif . Ačiū, kad dalinatės receptukais - tikrai labai praverčia.

Išmokau kepti skanius sausainukus beveik iš nieko, gal kam nors taip pat patiks.

Reikia:
200 g ryžių miltų (pirkau Rimi kažkokius vokiškus)
60 g cukraus
60 g rapsų aliejaus (originalus receptas rekomenduoja sviestą, bet su aliejum gavosi irgi gerai)
3 putpelių kiaušinukų (arba pusės vidutinio banano, tik dėti reikia sumaltą blenderiu)
pusės arbatinio šaukštelio sodos (aš ją nugesinu keliais lašais citrinos; tikriausiai tiktų ir kepimo milteliai; o gal net ir visai be nieko pavyktų iškepti, nes nelabai yra ką ten kelti  g.gif)
Viską gerai šakute pertrinu, kad susimaišytų ingridientai. Gaunasi tokia biri masė, kaip koks rupus smėlis. Tarp delnų suspaudžiu tokius kaip ir blynukus. Taisyklingų formų nepavyksta nulipdyti, nes labai biri tešla  lotuliukas.gif . Nesistenkit labai stipriai jos suminkyti ar suspausti, užtenka suspausti tiek, kad nesubyrėtų, kol padedat į skardą. Kepti reikia apie 240 laipsnių temperatūroje 8-10 min kol pagelsta. Jei į tešlą dėsit bananą, sausainiai parus greičiau. Žodžiu, reikia orientuotis pagal spalvą, bet kepti neilgiau 10 min.


drinks_cheers.gif thumbup.gif as tokius kepu su kukuruzu miltais, lietuviskais maximoj yra 4u.gif daugiau ipilu aliejaus, dar vandens ir susiminko labiau thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif Dukryte alergiska kvieciams.Gal kuri bandete daryti picos pada su kukuruzu miltais?Idomu ar gautusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(žieminukės mama @ 2011 09 09, 10:48)
Sveikos mamytes 4u.gif Dukryte alergiska kvieciams.Gal kuri bandete daryti picos pada su kukuruzu miltais?Idomu ar gautusi g.gif

bandziau ieskot, bet nieko neradau, vistiek kazkiek reikia kvietiniu miltu sad.gif vien tik is kukuruzu nieko nera, o gausis ar ne sunku pasakyt g.gif

O as noriu pasiulyt savo viena receptuka, tinka nuo 10 men., mano vaikui labai patiko, dabar ragausim dazniau biggrin.gif radau vienam rusiskam tinklapyje ir isbandziau su savo nedideliu koregavimu:
Vistienos sufle (iseina 2 kartams)
150g vistienos krutineles
1 saukst. alyvogiu aliejaus ( nes mum negalima sviesto, kam galima galima nauduot sviesta)
1 kiausinio (kas alergiskas, galima pakeist putpeles kiausiniu)
1-2 arbat. saukst. miltu (det kokiems nealergiski)
1/4 stiklines pieno ( mes alergiski todel nauduojau avizini piena, man jisai labiausiai is visu patinka)
siek tiek druskos, pipiru ir svoguno, kas nenauduoja nebutina, mano vaikas jau vyresnis tai siek tiek idedu. O kai buvo mazesnis, tai nedejau.
Vistiena isvirti ir sumalti, ideti alieju, pasiltinta piena, tryni, miltus ir prieskonius. Viska gerai ismaisyti ir pabaigoj ideti gerai isplakta baltyma, ismaisyti atsargiai ir viska deti i aptepta aliejumi inda. Kepti ~20-25 min. 180 laipsniu temperaturoje (as asmeniskai, gaminau garpuode, gavosi labai minkstas ir skanus).
Originalus receptas http://gotovim-doma....t-Kurinoe-sufle

Atsakyti
QUOTE(žieminukės mama @ 2011 09 09, 06:48)
Sveikos mamytes 4u.gif Dukryte alergiska kvieciams.Gal kuri bandete daryti picos pada su kukuruzu miltais?Idomu ar gautusi g.gif


Aš labai mėgstu picą ir ją darausi tiesiog ant duonos riekės. Iš visų duonų man tinka tik natūralaus raugo ruginė. Jei nerandi parduotuvėje, tai turguje yra visokių. Tik iš pradžių buvo keista, bet paskui įpratau ir labai patinka ir taip, jau nebesiilgiu puraus kvietinio pado. Bet tai grynai įpročio reikalas. Pas vaiką juk dar tokio nėra smile.gif ir vaikui tikrai užtektų vienos riekės, dvi jau yra apsivalgymas.
Atsakyti
Mazoji alergiska ir rugiams, ir mieziams verysad.gif Tai va,bandziau daryti picos pada is kukuruzu miltu ir visai neblogai gavosi,tik aisku padas kietokas,tesla visai nesikociojo,tai ja tiesiog sulipdziau i forma.Na,bet rezultatas tikrai neblogas,tik va-mazoji nevalge,net neparagavo g.gif
Atsakyti
Kepiau toki pyraga http://www.jogosmity...6...=2&type=120 , tik aisku su savom korekcijom....vietoj apelsinu sulciu pyliau ryziu pienuka smile.gif)) Citrinos sulciu nedejau... Gal kuriai mamytei pravers wink.gif Svarbiausia BE KIAUSINIU!!! O i ale sokoladine mase nededant kakavos (jei maziukams negalima) puikiai iseis. Beje kepiau su speltos miltais, nes musu nuo ju neberia. Skanaus wink.gif Beja, mazajai is baltos teslos kepiau keksiukus, puikus isejo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(žieminukės mama @ 2011 09 09, 09:48)
Sveikos mamytes 4u.gif Dukryte alergiska kvieciams.Gal kuri bandete daryti picos pada su kukuruzu miltais?Idomu ar gautusi g.gif

pabandykit speltos miltus.
Atsakyti
Sveikos, mergaitės.
Vakar kepiau keksiukus be kviečių miltų - laaabai patiko thumbup.gif http://www.food.com/...-muffins-132532

Skaitančios angliškai, pačios pasiskaitys, o kitoms paršysiu, kaip kepiau aš, nes kai ką keičiau ir ėmiau pusę nurodyto produktų kiekio. Gavosi 24 maži keksiukai (turiu tokią skardą su 24 duobytėm tongue.gif )

Avižų sėlenų ir džiovintų vaisių keksiukai

200 g avižų sėlenų (radau Maximoj lenkiškas "Melvit")
25 g avižinių dribsnių (naudojau Myllyn Paras 5 min.)
50 g džiovintų vaisių (bent jau man, g.b. ir daugiau)
0,5 a.š. cinamono
0,5 a.š. sodos
0,25 a.š. kepimo miltelių
4 putpelių kiaušiniai (pagal originalų receptą eina dviejų vištų kiaušinių baltymai, bet mums negalima)
100 g nesaldžios obuolių tyrės (obuolius paviriau ir sublenderiavau)
50 g rudo cukraus ( jei dėsit saldžius vaisius, cukraus gali būti mažiau; man asmeniškai patinka saldžiai wub.gif )
50 g avižų pieno (šiaip galit pilti bet kokį pieną, receptas rekomenduoja pasukas)
1 š. rapsų aliejaus
truputį druskos


Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
Viename dubenyje sumaišyti sėlenas, dribsnius, sodą, kepimo miltelius, cinamoną, džiovintus vaisius ir druską.
Kitame - šiek tiek paplakti kiaušinius, supilti pieną, aliejų ir obuolių tyrę ir cukrų. Supilti į pirmą dubenį. Gaunasi labai tiršta masė.
Šaukšteliu dėti į formeles.
Kepti apie 30 min, jei mažiukai, tai gal šiek tiek trumpiau, kol nelimpa prie pagaliuko.
Keksiukai pirmą dieną kietesni, antrą - suminkštėja.

Atsakyti
o jums visiems viduriukai neuzkieteja nuo ryziu miltu?

Dukrytei tyrimo del alergijos nedare, kazkaip is berimo pasake jokiu pirktiniu vaisiu ir darzoviu - tas nebeda turim savu ir pieno produktus mazinti iki minimumo, kefyras jogurtas be priedu (va cia beda)
bet dar turim didele beda su viduriukais, negalim jokiu sausainiu, blynu ir isvis nieko su kvietiniais miltais....
Atsakyti
QUOTE(justacka @ 2011 10 25, 20:40)
o jums visiems viduriukai neuzkieteja nuo ryziu miltu?

Dukrytei tyrimo del alergijos nedare, kazkaip is berimo pasake jokiu pirktiniu vaisiu ir darzoviu - tas nebeda turim savu ir pieno produktus mazinti iki minimumo, kefyras jogurtas be priedu (va cia beda)
bet dar turim didele beda su viduriukais, negalim jokiu sausainiu, blynu ir isvis nieko su kvietiniais miltais....

mums labai kietejo nuo pieno produktu, kai visai nieko negavo pradejo pats tustintis ir normaliai. Buvo nustatyta alergija pieno baltymui.
Atsakyti