Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

QUOTE(akilezna @ 2011 05 25, 18:44)
ir kaip vaikui patinka? nes man  asmeniskai beee, dar is tos pacios serijos nupirkau ryziu, tai skanesnis, nes kukuruzu toks kazkoks saldus ir turintis specifini skoni, taip pat ir sojos nepatiko, tai as savo vaikui vis dar ieskau ko galeciau pakeist MP, dar alergologe patare pabandyt avizini gerima, tai noriu nupirkt ir isbandyt. O sitas tai tikrai ne  schmoll.gif

dar nebandėm, tiesiog pamačiau ir pasidalinau 4u.gif
Atsakyti
Tokio kukurūzų pieno nebuvau mačiusi blink.gif

Pieną kol kas laisvai keičiam sojos pienu ir ryžių pienu. Lengviausiai randamas mūsų parduotuvėse ir labai mėgiamas.. visokiems blynams ar sausiems pusryčiams thumbup.gif

Reikės pamėginti blynelius iš dribsnių thumbup.gif Ačiū už receptuką Ruti. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Sakykit,kuo pakeičiat kiaušinį? g.gif Na,blynus,kotletus,kepsniukus suprantu,kad galima ir be kiaušinio. Bet kokį pyragą ar sausainius kaip? Kažkaip neįsivaizduoju... g.gif
Atsakyti
QUOTE(DOLLILYTE @ 2011 05 25, 22:24)
Sveikos 4u.gif
Sakykit,kuo pakeičiat kiaušinį?  g.gif Na,blynus,kotletus,kepsniukus suprantu,kad galima ir be kiaušinio. Bet kokį pyragą ar sausainius kaip? Kažkaip neįsivaizduoju... g.gif

Šituo galima pakeisti smile.gif

Kiaušinio pakaitalas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikae: 26 gegužės 2011 - 09:20
apie ryziu piena 4u.gif paskaitykite!!!
http://www.dailymail...rinking-it.html
Atsakyti
QUOTE(_caramele_ @ 2011 08 23, 14:17)

Mes Rimi parduotuveje perkam ekologiska ryziu gerima, tai net susimasciau g.gif . Nors ant pakuotes raso, kad ekologiskas certifikuotas ir pacio ryziu pieno ten tik 17%, tai turbut neverta nerimauti.
Atsakyti
Alergisku vaikuciu mamytes, gal kuriai pravers musu kosiu/troskiniu variantai:

1. Cukinija+brokolis+triusiena (druskos pagal skoni) - labai gardi thumbup.gif . Triusi (taip pat ir kalakuta) issiverdu atskirai, nukaulinu, susmulkinu, i Avento indukus ir i saldikli. Kai reikia tokiai kosei, issiimu indeli, atsildau, isverdu cukinija su brokoliu, nupilu vandeni, sudedu triusienos indeli, dar siek tiek patroskinu ir gatava.
2. Moliugas+bulve+triusiena/kalakutiena - irgi super
3. Paprastas kopustas+bulve+triusiena/kalakutiena - mano vaikui skanu
4. Ryziai+moliugas+svogunas+kalakutiena - toks tipo kaip plovas. Ryzius atskirai isvirti, perlieti saltu vandeniu, sutarkuota moliuga su svogunais (galima cesnako imesti) pakepinti ant alyvuogiu aliejaus, mesa atskirai issivirti, susmulkinti ir po to viska istroskinti mesos sultinyje - thumbup.gif
5. Cukinija+svogunai+triusiena . Triusi isvirti, nukaulinti, cukinija pakepinti truputi su svogunais ant aliejaus, po to sudeti susmulkinta triusiena, ipilti sultinio, kuriame mesa vire ir dar patroskinti. Maniskis megsta valgyti su agurkais arba virtu burokeliu misraine.
5. Ryziai+brokolis+moliugas+svogunas+kalakutienos kukuliai (sito gaminimo buda man regis esu anksciau aprasius )
6. Kopustas+moliugas+bulve - isverdu ir sutrinu i kose. Jeigu mesos sultiny verdu, tai netrinu ir dedu dar svoguno pakepinto. Labai megiama mano vaiko darzoviene . Mes kadangi negalim valgyti morku, tai visur jas keiciam moliugu.

Labai paprastuciai musu receptai, bet kaip kazkas yra pasakes argi ne paprastume slypi genialumas ? biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Fler*: 23 rugpjūčio 2011 - 19:56
QUOTE(*Fler* @ 2011 08 23, 20:31)
Alergisku vaikuciu mamytes, gal kuriai pravers musu kosiu/troskiniu variantai:

1. Cukinija+brokolis+triusiena (druskos pagal skoni) - labai gardi  thumbup.gif . Triusi (taip pat ir kalakuta) issiverdu atskirai, nukaulinu, susmulkinu, i Avento  indukus ir i saldikli. Kai reikia tokiai kosei, issiimu indeli, atsildau, isverdu cukinija su brokoliu, nupilu vandeni, sudedu triusienos indeli, dar siek tiek patroskinu ir gatava.
2. Moliugas+bulve+triusiena/kalakutiena - irgi super
3. Paprastas kopustas+bulve+triusiena/kalakutiena - mano vaikui skanu
4. Ryziai+moliugas+svogunas+kalakutiena - toks tipo kaip plovas. Ryzius atskirai isvirti, perlieti saltu vandeniu, sutarkuota moliuga su svogunais (galima cesnako imesti) pakepinti ant alyvuogiu aliejaus, mesa atskirai issivirti, susmulkinti ir po to viska istroskinti mesos sultinyje -  thumbup.gif
5. Cukinija+svogunai+triusiena . Triusi isvirti, nukaulinti, cukinija pakepinti truputi su svogunais ant aliejaus, po to sudeti susmulkinta triusiena, ipilti sultinio, kuriame mesa vire ir dar patroskinti. Maniskis megsta valgyti su agurkais arba virtu burokeliu misraine.
5. Ryziai+brokolis+moliugas+svogunas+kalakutienos kukuliai (sito gaminimo buda man regis esu anksciau aprasius )
6. Kopustas+moliugas+bulve - isverdu ir sutrinu i kose. Jeigu mesos sultiny verdu, tai netrinu ir dedu dar svoguno pakepinto.  Labai megiama mano vaiko darzoviene . Mes kadangi negalim valgyti morku, tai visur jas keiciam moliugu.

Labai paprastuciai musu receptai, bet kaip kazkas yra pasakes argi ne paprastume slypi genialumas ?  biggrin.gif  mirksiukas.gif

Kokio amziaus esate? O moliugas Jums tinka? Man smalsu, nes niekaip nesiriztu duoti, nes kai morka pabandziau - isbere sad.gif

P.S. Svogunu galvas naudojate?
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2011 08 25, 23:17)
Kokio amziaus esate? O moliugas Jums tinka? Man smalsu, nes niekaip nesiriztu duoti, nes kai morka pabandziau - isbere sad.gif

P.S. Svogunu galvas naudojate?

ne manes klausiat, bet atsakysiu ax.gif
kai pradejau ivedinet darzoviu tyreles, tai pas mane kaip tik pagrinde buvo moliugas, o nebulve, o jeigu jusu vaika isbere nuo bulves tai bandykit moliuga gal tiks wink.gif kazkur nuo metuku tik pradejau det svogunu galvas, o pries tai, arciau metuku dedavau poras, na ir dabar aisku ivairenybei.
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2011 08 26, 10:33)
ne manes klausiat, bet atsakysiu  ax.gif
kai pradejau ivedinet darzoviu tyreles, tai pas mane kaip tik pagrinde buvo moliugas, o nebulve, o jeigu jusu vaika isbere nuo bulves tai bandykit moliuga gal tiks wink.gif kazkur nuo metuku tik pradejau det svogunu galvas, o pries tai, arciau metuku dedavau poras, na ir dabar aisku ivairenybei.

Mumjau tuoj metukai, bulve yra vos ne pagrindinis patiekalas. Kai dare lopinius ant nugarytes, morkai nerode alergijos, bet kai daviau paragauti - kojas isbere verysad.gif

Tai dabar ir svarstau del moliugo... gal reiks pabandyti rolleyes.gif
Atsakyti
gal jus zinor ar gali alergizuot avietes arba arbuzas, arba cukrus?
turejom baisia alergija, issigydem o va po vasaros kelioniu ziuriu vel islenda doh.gif
buvom alergiski avizoms (ypac), grikiams, vilnai (stipriai), sokoladui, baltymui kiauso.
ar esat kas alergiskas avietems?
Atsakyti
Mano vyras su mažium buvo alternatyvios medicinos klinikoje Naturamunda.lt. Darėsi abu kompiuterinę diagnostiką ir gavo sąrašus individualiai po keletą lapų alergenų, tinkamų maisto produktuktų, taip pat neutralių, vengtinų, ribojamų ir griežtai draudžiamų. Na ir krūvelę vaistukų. Nagrinėjamės dabar ir nuo kitos savaitės dietinsimės. Aš tik dėl kompanijos, bet irgi turiu savų apribojimų valgymui, gailiuosi, kad ir aš diagnostikos nesidariau. Dietos žadam šventai laikytis, o mūsų šeimynai ir ne naujiena, gi mes su mažium alergiški, tai pažiūrėsim, kiek padės smile.gif

flamencita, nėra su maistu taip griežtai - arba gali valgyti, arba alergiškas. Kūnui gali būti sunku ką nors virškinti, įsisavinti, į ką žmonės tiesiog nekreipia dėmesio. Štai mano mažiui tarp ribojamų dalykų yra mano manymu tokie nekalti produktai kaip agurkai ir špinatai. Nemanau, kad galima būti alergiškam cukrui, nebent jis netinkamas dėl kitokių priežasčių. Štai pavyzdžiui mažiui kompiuterinė diagnostika aptiko kirmėliukus. Dėl to sekančios trys savaitės jam bus drakoniška dieta - ničnieko saldaus, įskaitant vaisius, nes kirmėlėms saldumynai yra balius, jos suaktyvėja. Aš jau seniau pastebėjau, kad vaikas pasidaro dirglus, prisivalgęs saldumynų, bet galvojau, kad tai dėl mielių - nes mielėms saldumynai yra balius, o mažius gimė kaip tik tada, kai man mielinių produktų netoleravimas išlindo kaip yla iš maišo, galvojau, kad iš manęs perėmė.
Atsakyti