Alergisku vaikuciu mamytes, gal kuriai pravers musu kosiu/troskiniu variantai:
1. Cukinija+brokolis+triusiena (druskos pagal skoni) - labai gardi
. Triusi (taip pat ir kalakuta) issiverdu atskirai, nukaulinu, susmulkinu, i Avento indukus ir i saldikli. Kai reikia tokiai kosei, issiimu indeli, atsildau, isverdu cukinija su brokoliu, nupilu vandeni, sudedu triusienos indeli, dar siek tiek patroskinu ir gatava.
2. Moliugas+bulve+triusiena/kalakutiena - irgi super
3. Paprastas kopustas+bulve+triusiena/kalakutiena - mano vaikui skanu
4. Ryziai+moliugas+svogunas+kalakutiena - toks tipo kaip plovas. Ryzius atskirai isvirti, perlieti saltu vandeniu, sutarkuota moliuga su svogunais (galima cesnako imesti) pakepinti ant alyvuogiu aliejaus, mesa atskirai issivirti, susmulkinti ir po to viska istroskinti mesos sultinyje -
5. Cukinija+svogunai+triusiena . Triusi isvirti, nukaulinti, cukinija pakepinti truputi su svogunais ant aliejaus, po to sudeti susmulkinta triusiena, ipilti sultinio, kuriame mesa vire ir dar patroskinti. Maniskis megsta valgyti su agurkais arba virtu burokeliu misraine.
5. Ryziai+brokolis+moliugas+svogunas+kalakutienos kukuliai (sito gaminimo buda man regis esu anksciau aprasius )
6. Kopustas+moliugas+bulve - isverdu ir sutrinu i kose. Jeigu mesos sultiny verdu, tai netrinu ir dedu dar svoguno pakepinto. Labai megiama mano vaiko darzoviene . Mes kadangi negalim valgyti morku, tai visur jas keiciam moliugu.
Labai paprastuciai musu receptai, bet kaip kazkas yra pasakes argi ne paprastume slypi genialumas ?