Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

QUOTE(Osport @ 2010 10 22, 13:55)
paisdalinsiu kokius bandziau maziui ishkepti patieklus... visai gerai pavyko

avizinius dribsnius uzpilti saltu virintu vandeniu ir pabrinkinti kokias pora val kol gaunasi tokia tirsta mase. tada iberiau truputi milupos uzpilamos ryziu kosytes, kadangi neturejau ryziu miltu (manau jie tiktu labiau), ipjausciau dziovintu slyvu. Pakaitinau keptuve su trupuciu aliejaus ir kepiau blynelius kol truputi apskrudo. visai skaniai gavosi.

taip pat bandem jau ir kugeliuka. sutarkavom burokine tarka bulve (pries tai ismirkyta).. dar po to ja praploviau nuo krakmolo gerai. tada ten itarkavau tiek pat cukinijos. truputi druskytes, krapiuku ir aliejuko... viska i mazaja blekele ir kepem.. mazius valge kaip menesi nieko nevalges :DDDD manau toki kugeliuka skanu butu ishkepti su papjaustyta mesyte ar farshu.


Ačiū už receptukus, reikės pabandyt thumbup.gif
Atsakyti
sveikos,

minsti kalakutienos kotletukai:

Kalakutienos farsas, burokine tarka tarkuota morka, saliero saknis,svoguno, prieskoniai pagals skoni, bei pora saukstu pagal skoni USTUKIU maluno ryziu manu, slakeli vandesn sumaisom viska, paliekam pastovet . Tuomet kepam, finale jei norim dar minkstesniu patrsoskinam grietines vandes padazelyje.
Skanaus valgom visa seimyna thumbup.gif
Mes prie kotletuku isiverdam kukuruzu makaronus ( maksimoj radus), nes esam alergiski kvieciams .

Apkepas, kas gali valgyt varske, velgi varske, bananai , cuksrus, vanilinis cukrus,pora saukstu aliejaus, (jei nealergiski galima viena kiausini) uzpilam ustukiu ryziu manus vandeniu siek tiek pastovi, mase sumaisom ir kepam.
( tiksliu kiekiu nezinau kepu is akies paprasciausiai kiek i apkepa rekomenduojama kvieciu manu tiek dedu ryziu manu)
Atsakyti
Gaila, kad sita temele labai rami....nes kartais taip pritruksta fantazijos ir noretusi pasisemt ideju daugiau....

Siuo metu atradom nauja dalyka kiausiniu pakaitala, buna pirkti sveikuoliu parduotuvese, bandziau dar tik blynus iskept, pavyko puikiai, dabar bandysiu ka nors kita.

Ir dar labai mylim avizini piena, rimi parduotuveje buna, issiverdam makaroniuku ir uzpilam, gaunasi pieniska sriubyte, ir nieks nesupranta, kad su kitokiu pienu thumbup.gif

Na ir pyragelis citrininis aguoninis
2 st. miltų
1 st. cukraus
1 vidutinės citrinos
1 v.š. kepimo miltelių
5 v.š. aguonų
7 v.š. aliejaus
3/4 st. vandens
• Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
• Su smulkia tarka nutarkuojame citrinos žievelę, tada ją perpjauname per pusę ir išspaudžiame sultis kartu su minkštimu.
• Atskirame inde sumaišome tarkuotą citrinos žievelę, sultis, cukrų, aliejų ir viską supilame kartu su vandeniu į miltų mišinį.
• Išmaišę vidutinio tirštumo tešlą, 2/3 jos supilame į miltais pabarstytą formą, o į likusią įmaišome aguonas ir paskleidžiame ant ankščiau supiltos viršaus.
• Kepame iš anksto iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol į pyragą įkištą medinį pagaliuką ištraukiame sausą.


as kepu truputi ilgiau kekso kvadratinej formoj. paskui pasidarau is cukraus pudros ir vandens glauju ir apipilu dar pyrageli......


ir dar vienas idomus dalykas, zelatinos pakaitalas, bet man dar gerau uz zelatina, tai AGARAS. receptuku su juo galima rasti jogosmityba puslapyje, jau bandem saldainukus daryt, tikrai kazkas idomaus ir skanu. thumbup.gif
Atsakyti

Joooo, pienas pripratimo reikalas, man kartu su mažium teko prie ryžių pieno pereiti. Dabar man net su karvės pienu neskanu atrodo, nors kai nemaitinu, galėčiau ir vėl sugrįžti prie senų įpročių, bet nenoriu.

Iš naujo atradau Tinginį - paprasta, greita ir skanu thumbup.gif Perverčiau receptus internete ir nusprendžiau, kad norėčiau panašaus į seną sovietinį tinginį, kaip kažkada buvau žurnale vaikiškam receptą radus. Norėjau, kad būtų tamsiai rudas, ir be jokių ten riešutų ar kondensuoto pieno (ko ir negalima mažam). Taip pat norintiems labai šokoladinio tinginio patariama į savo verdamą kakavinę masę įmaišyti tikro šokolado, tik nespėjau dar šio patarimo išbandyti.

Tinginys

5 pakeliai sausainių (aš perku pačius paprasčiausius, be pieno, ir kitokių priedų, kurių negalim valgyt)
3 šaukštai pilni kakavos
250 - 300g margarino
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė ryžių pieno (arba vandens)

Na, tradiciškai - sausainius sulaužyti, o puodelyje ištirpinti margariną ir tada sudėti kitus produktus. Verdamas šokoladas. Ant nedidelės ugnies vis pamaišydama virinu apie 10 min., masė truputį sutirštėja ir pasidaro panašesnė į skystą šokoladą. Tada užpilti ant sausainių ir permaišyti. Aš imu dvi siauras gilias skardeles, į jas įtiesiu po maišelį, sukrečiu sausainių masę ir su kočėlu paspaudau, kad neliktų tarpų. Viskas. Pernakt šaldytuve pastovi, o ryte gražiai iš maišelių išsiima.
Atsakyti
O koki ryziu piena vartojate?
Tai jums margarinas tinka visoks ar koki ypatinga perkat???? smile.gif
Butu smagu toki pasidaryti, bet su tuo margarinu mums irgi beda.....visko ten negero yra jame... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MELONIJA @ 2011 01 04, 20:27)
O koki ryziu piena vartojate?
Tai jums margarinas tinka visoks ar koki ypatinga perkat???? smile.gif
Butu smagu toki pasidaryti, bet su tuo margarinu mums irgi beda.....visko ten negero yra jame... doh.gif


Aš gyvenu Airijoje ir perku vietinėse parduotuvėse. Avižinį pieną teko ragauti, labai panašus skoniu į ryžinį, saldokas, bet ryžinio galima gauti vietinėje parduotuvėje, tai pasirinkimas ir nulemtas smile.gif Margarinas tepamas, iš plastikinių indelių. Be pieno. Sudėtyje yra palmių aliejaus - vienintelis augalinis aliejus, kuris natūraliai būna kietas, ne skystas. Rašo ant pakelio, kad nėra hidrintų riebalų, pilnai tikiu, dėl to kad yra palmių aliejaus. Yra ir kitokių augalinių aliejų pamaišyta, turbūt kad pigiau būtų, bet ingredientuose nėra cheminių nesuprantamų pavadinimų, papildomų emulsiklių ar dar ko panašaus.
Atsakyti
QUOTE(Osport @ 2010 10 22, 11:55)
paisdalinsiu kokius bandziau maziui ishkepti patieklus... visai gerai pavyko

avizinius dribsnius uzpilti saltu virintu vandeniu ir pabrinkinti kokias pora val kol gaunasi tokia tirsta mase. tada iberiau truputi milupos uzpilamos ryziu kosytes, kadangi neturejau ryziu miltu (manau jie tiktu labiau), ipjausciau dziovintu slyvu. Pakaitinau keptuve su trupuciu aliejaus ir kepiau blynelius kol truputi apskrudo. visai skaniai gavosi.

taip pat bandem jau ir kugeliuka. sutarkavom burokine tarka bulve (pries tai ismirkyta).. dar po to ja praploviau nuo krakmolo gerai. tada ten itarkavau tiek pat cukinijos. truputi druskytes, krapiuku ir aliejuko... viska i mazaja blekele ir kepem.. mazius valge kaip menesi nieko nevalges :DDDD manau toki kugeliuka skanu butu ishkepti su papjaustyta mesyte ar farshu.


Jusu kugeliuka jau isbandem. Tikrai gavosi skaniai, mazius suvalge visa indeli. Aciu uz receptuka 4u.gif 4u.gif
Kuria nors diena bandysim ir blynelius, tik su mieziniais dribsniais g.gif
Labai gera sita tema, prisisaugojau daug receptu, nes vaiko meniu labai jau skurdus blush2.gif
Atsakyti
super temelė thumbup.gif
pasakysiu,kuo mes skaninam košes ir troškinius...neseniai atradau tokį sviestą "ghee",kurį galite pasidaryti ir namuose,jame nelieka pieno baltymo,todėl tinka alergiškiems vaikučiams. Klausiau gydytojos-patvirtino.
Tai jeigu kam bus įdomu ir naudinga,dalinuosi info mirksiukas.gif sviestas
Atsakyti
Laba diena,
norėjau paklaust, ar naudojat vaikams ryžių ar avižų pieną? nuo kokio amžiaus galima jį vartot? ačiū už atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pikčiurna @ 2011 03 03, 13:09)
Laba diena,
norėjau paklaust, ar naudojat vaikams ryžių ar avižų pieną? nuo kokio amžiaus galima jį vartot? ačiū už atsakymus smile.gif


Aš naudoju ryžių pieną. Pradėjom, kai prisireikė sriubas balinti. Nemanau, kad yra kokie amžiaus apribojimai. Kai pasiskaitai kitose temose, tai yra tokių, kurios pusmetinukui cepelinus duoda, tai kodėl ryžių pieno neduoti? Pagrintiniai ingredientai - ryžiai, aliejus, vanduo. Vandenį geriat? Aliejaus iš kitų patiekalų gauna? ryžius valgo?
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2011 03 03, 17:30)
Aš naudoju ryžių pieną. Pradėjom, kai prisireikė sriubas balinti. Nemanau, kad yra kokie amžiaus apribojimai. Kai pasiskaitai kitose temose, tai yra tokių, kurios pusmetinukui cepelinus duoda, tai kodėl ryžių pieno neduoti? Pagrintiniai ingredientai - ryžiai, aliejus, vanduo. Vandenį geriat? Aliejaus iš kitų patiekalų gauna? ryžius valgo?

Supratau,ačiū 4u.gif o kur jo būna pirkti?
Atsakyti
QUOTE(Pikčiurna @ 2011 03 03, 18:35)
Supratau,ačiū 4u.gif o kur jo būna pirkti?


O šito tai nežinau, aš ne Lietuvoj gyvenu smile.gif Maniau, jei klausi, pati žinai
Atsakyti