Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

QUOTE(Donalita @ 2010 05 05, 16:57)
Turi klausti savo gydytojos. Tačiau man atrodo, laktozės netoleravimas ne alergija, tik skrandis streikuoja tokį pieną virškinti ir tiek. Pasižiūrėjus, kaip jaučiasi, atrodo mano mažius, net jei jam pieno tik ant odos užtiškę, man apie laktozės netoleravimus nė mintis nekyla.
Kodėl štai pav., ant produktų rašo, kad juose gali pasitaikyti riešutų PĖDSAKŲ? Kažkada, kai nežinojau, kas tai yra, man labai juokingai toks užrašas ant šokolado atrodė smile.gif
Laktozės pėdsakų piene yra krūvom, tik netoleruojančiųjų skrandis tokį kiekį dar pakenčia. O gal aš ir neteisi, bet mano manymu, tikros pieno alergijos atveju kaltas pieno baltymas, o ne pieno cukrus.

nu pasiskaicius apie laktoze man irgi tokia pati mintis atejo i galva, vajezau ka daryti nebeismanau, nu dar atradau per interneta ekologisku produktu parduotuve joje yra ne tik sojos pieno bet ir ryziu, nes mazius negeria sojos pieno o misinuku norim jau atsisakyti nes jie mums nebetinkami del per didelio vitaminu kiekio jame, pas mus sukaulejimas per didelis unsure.gif
Papildyta:
tik labai keista kodel tada vaikas nealergiskas kefyrui g.gif
Atsakyti
Ryžausi įkelti keletą savo kepinių nuotraukų. Kepta pagal anksčiau čia sudėtus receptus. Į šedevrus tikrai nepretenduoju, tik parodau, kad norint tikrai galima išsisukti iš padėties. Ir be abejo, kuo mažiau apribojimų, tuo lengviau. Čia užuomina į vieną forumietės žinutę - imk ir duok jai gatavą torto receptą.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2010 05 20, 00:13)
Ryžausi įkelti keletą savo kepinių nuotraukų. Kepta pagal anksčiau čia sudėtus receptus. Į šedevrus tikrai nepretenduoju, tik parodau, kad norint tikrai galima išsisukti iš padėties. Ir be abejo, kuo mažiau apribojimų, tuo lengviau. Čia užuomina į vieną forumietės žinutę - imk ir duok jai gatavą torto receptą.

Ačiū už vaizdinę medžiagą 4u.gif Viena yra paskaityti receptą, o visai kas kita, pamatyti pagamintą patiekalą. Pabandysiu alergiukų išleistuvėms darželyje iškepti šioje temoje pasiūlytą pyragą ax.gif

Mano mažius, alergiškas kviečiams ir kiaušiniui (net ir tryniui), su malonumu kerta tokius
varškėtukus :

1 porcija

2 š. varškės
1 a.š.grietinės arba jogurto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus
žiupsnelis bulvių krakmolo
0,5 stiklinės kukurūzų miltų (gal kiek daugiau ar mažiau, žiūrint pagal tešlos kietumą mirksiukas.gif )

Minkau ir formuoju bet kokios formos varškėtukus, kuriuos dedu į verdantį vandenį ir verdu 5 min. Bulvių krakmolas būtinas, nes kitaip gausis košė. Tiesa, gal tiktų ir kitoks krakmolas, aš nebandžiau.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruti: 21 gegužės 2010 - 08:17
user posted image

200ml sojos grietinėlės
200ml sojos pieno
400g plonučiais griežinėliais pjaustytų bulvių
2 skiltelės česnako
75g margarino
žiupsnelis muškato riešuto (jis neturi nieko bendro su alergija riešutams)
druska, pipirai

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių
2. Patepti riebalais kepimo indą (aš tepiau aliejum, ne margarinu)
3. Sutrinti česnaką ir paskleisti indo dugne
4. Sluoksniais sudėti bulves ir apibarstyti druska, pipirais
5. Sumaišyti grietinėlę su pienu, įmaišyti muškato riešutą (geriausia įmaišyti kartu ir druską su pipirais, o tai beriant ant kiekvieno bulvių sluoksnio lengva persūdyti)
6. Paruoštą mišinį užpilti ant bulvių ir kepti orkaitėje 45 minutes kol gražiai paruduos paviršius ir lengvai smigs šakutė.

Aš kepiau dar pusvalandį, kol bulvės pasidarė minkštos. Šeimynai patiko. Skonis ir išvaizda tarsi bulvių, troškintų grietinės padaže.
Atsakyti
QUOTE(MELONIJA @ 2009 11 04, 17:18)
CIKITA man atrodo ne i ta temuke pataikei......cia gi alergiuku tema......skauda sirdi kai pamatai viliojanti recepta ir negali jo kept verysad.gif

tai jau tikrai unsure.gif
Atsakyti
Šiandienos vakarienei išsiviriau ryžių. Visada imu didžiąją dalį rudų ryžių (nes jie maistingesni ir taip toliau, o aš tokia ant sveiko valgymo pasinešusi persona biggrin.gif ) kai jie užverda, įpilu truputį baltų ryžių (dėl skonio, nes vien tik rudi man taip sau, be to balti trumpiau verda).
Kol ryžiai virė, į keptuvę pripjausčiau svogūnų, kopūstų daug, tarkuotų burokine tarka morkų ir viską patroškinau. Daržovės labai greitai paminkštėjo, tada į galą dar įmaišiau truputį kečupo, dar truputį pakaito ir sumaišiau su ryžiais. Vizualiai gavosi maždaug vienodi kiekiai ir virtų ryžių, ir troškintų daržovių.
Sūnus sakė, kad nevalgys, nes be uogienės tongue.gif bet valgė ir dar prašė essen.gif
Atsakyti
As virdavau kiaules arba jaucio liezuvi, jame labai daug gelezies ir labai skaniai valgydavo. dar virdavau avizine arba grikiu kose ant vandens. Hipp hipoalergines tyreles duodavau...
Atsakyti
QUOTE(benitaa @ 2010 07 21, 16:13)
tai jau tikrai  unsure.gif

as labai atsiprasau blush2.gif
Atsakyti
O gal galit ka pasiulyt pavakariams be pieno? Arba su misinuku? Mums metai, varskytes, jogurtai atkrinta, koses valgom ryte ir vakare su obuoliu/bananu/melynem/slyvom.... nebezinau ka duot pavakariams....
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2010 10 12, 13:36)
nebezinau ka duot pavakariams....

Tą patį. Tokio amžiaus vaiko maistas ir neturi būti super įvairus.
Atsakyti
mūsų šių dienų "topas"- imam kalakuto krūtinėlę, sumalam kuo smulkiau, tada dedam druskytės, piriiukų, formuoajma kukulius ir į verdantį vandenį.... dar į vandenį galima įdėti kruopų ( čia jau rūšis priklauso kam alergiškas, mes dedam kvietines, miežines) tada gausis, kai jos išvirs ir išbrinks, lyg košė su kukuliais, visai skanu, be to galima improvizuoti su priedais.... 4u.gif
nieko labai mandro, bet gal kas pasinaudos idėja....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voras34: 18 spalio 2010 - 20:35
paisdalinsiu kokius bandziau maziui ishkepti patieklus... visai gerai pavyko

avizinius dribsnius uzpilti saltu virintu vandeniu ir pabrinkinti kokias pora val kol gaunasi tokia tirsta mase. tada iberiau truputi milupos uzpilamos ryziu kosytes, kadangi neturejau ryziu miltu (manau jie tiktu labiau), ipjausciau dziovintu slyvu. Pakaitinau keptuve su trupuciu aliejaus ir kepiau blynelius kol truputi apskrudo. visai skaniai gavosi.

taip pat bandem jau ir kugeliuka. sutarkavom burokine tarka bulve (pries tai ismirkyta).. dar po to ja praploviau nuo krakmolo gerai. tada ten itarkavau tiek pat cukinijos. truputi druskytes, krapiuku ir aliejuko... viska i mazaja blekele ir kepem.. mazius valge kaip menesi nieko nevalges :DDDD manau toki kugeliuka skanu butu ishkepti su papjaustyta mesyte ar farshu.
Atsakyti