Oho, kokia greita Aš dar tik ruošiuosi skruzdėlyną kepti ryt poryt šiom dienom
Iš alergiško vaiko paatiekalų receptų ši temelė pamažu virsta alergiškų vaikučių smaližių mamyčių temele
QUOTE(Donalita @ 2009 08 25, 17:28)
Gal skiriasi, kaip švariai laikoma ožka ir ką ji ėda. Yra ir žmonių jautresnių kvapams ir skoniui. Abejoju, ar įkišit vaikui, jei nuo mažens nepratintas. Maniškis buvo 1,5 metukų, kai pamėginau truputį ožkos pieno atskiesti sriuboje su ryžių pienu. Taip įsižeidė ir supyko, vos vieną šaukštelį paragavęs, tarsi šššš... būčiau pakišus. Negaliu pykti - aš jau daugiau nei dvejus metus negeriu jokio pieno, tai kai paskutinį kartą ragavau, feee koks bjaurus pasirodė.
tikrai nepriklauso pieno skonis nuo to ka eda gyvulys. kaip mes turime savo kvapa, taip ir oska . pabandykit kitos oskos. ir dar, tos dienos melzimo pienuko kvapo nepajusite. pastovejes saldytuve pienukas igauna kvapa.
mano mama augina oskas, todel esu tokia "pakaustyta" ziniomis
Radau šį receptą ant pupelių pakelio, gal ir jums patiks.
Daržovių apkepas
5 morkas supjaustyti ir iššutinti mažame kiekyje vandens su šaukštu margarino. Tada į jas sudėti stiklinę virtų pupelių, du pakepintus smulkintus svogūnus su puse stiklinės miltų ir dar truputį patroškinti.
12 bulvių išvirti ir padaryti košę. Apkepo indą patepti aliejumi ir pabarstyti miltais ar džiūvėsėliais, dėti sluoksnį bulvių košės, ant jo - daržoves, po to vėl sluoksnį bulvių košės. Kepti orkaitėje.
Skaniai gavosi, patiko Kitą kartą įmaišysiu virtos mėsos gabaliukų, jie ten labai tiks.
Daržovių apkepas
5 morkas supjaustyti ir iššutinti mažame kiekyje vandens su šaukštu margarino. Tada į jas sudėti stiklinę virtų pupelių, du pakepintus smulkintus svogūnus su puse stiklinės miltų ir dar truputį patroškinti.
12 bulvių išvirti ir padaryti košę. Apkepo indą patepti aliejumi ir pabarstyti miltais ar džiūvėsėliais, dėti sluoksnį bulvių košės, ant jo - daržoves, po to vėl sluoksnį bulvių košės. Kepti orkaitėje.
Skaniai gavosi, patiko Kitą kartą įmaišysiu virtos mėsos gabaliukų, jie ten labai tiks.
Paskutiniu metu pradėjau dažnai gaminti česnakinį sviestą. Sveika Sakau, kad sviestas, tik iš įpratimo, trumpiau, nei margarinas. Sutarkuoju kelias skilteles česnako (smulkesne nei burokine tarka) ir išmaišau su gabalu margarino. Geriau, kad jis būtų pastovėjęs kambario temperatūroje kelias valandas. Minkštesnis geriau persimaišo. Liuksovai eina ant duonos ir su dešra ir pats sau vienas
Ir dar atradau, kad jo prisivalgius troškina, tai mano pipiras pradėjo gerti ir vandenį, ir arbatėles. Tas mano vargšas vaikelis, kuriam taip viskas apribota, vienu metu labai užsispyrė - arba sultys, arba nieko. Tai aišku viduria užkietėjo, o per kur jam tą vandenį supilsi
Ir dar atradau, kad jo prisivalgius troškina, tai mano pipiras pradėjo gerti ir vandenį, ir arbatėles. Tas mano vargšas vaikelis, kuriam taip viskas apribota, vienu metu labai užsispyrė - arba sultys, arba nieko. Tai aišku viduria užkietėjo, o per kur jam tą vandenį supilsi
QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 13, 15:15)
sveikutes,
gal galite mesteleti keleta nesudetingu receptu, ka darote vaikams pusryciams ir vakarienei be pieno?
gal galite mesteleti keleta nesudetingu receptu, ka darote vaikams pusryciams ir vakarienei be pieno?
mane uosviene pamoke virta kiausini sutrinti tu sakute ir uzpilti kefiru kerta vos speju maitinti dar duodu labai sviezios bulkytes uzsikasti( ispradziu ko neisbandem man labai siaubingas derinukas pasirode) bet alergiskam nepatarciau del kiausinio, mes buvom alergiski bet dabar jau nebe tai puikiai tinka
Papildyta:
QUOTE(Donalita @ 2009 10 08, 18:38)
Paskutiniu metu pradėjau dažnai gaminti česnakinį sviestą. Sveika Sakau, kad sviestas, tik iš įpratimo, trumpiau, nei margarinas. Sutarkuoju kelias skilteles česnako (smulkesne nei burokine tarka) ir išmaišau su gabalu margarino. Geriau, kad jis būtų pastovėjęs kambario temperatūroje kelias valandas. Minkštesnis geriau persimaišo. Liuksovai eina ant duonos ir su dešra ir pats sau vienas
Ir dar atradau, kad jo prisivalgius troškina, tai mano pipiras pradėjo gerti ir vandenį, ir arbatėles. Tas mano vargšas vaikelis, kuriam taip viskas apribota, vienu metu labai užsispyrė - arba sultys, arba nieko. Tai aišku viduria užkietėjo, o per kur jam tą vandenį supilsi
Ir dar atradau, kad jo prisivalgius troškina, tai mano pipiras pradėjo gerti ir vandenį, ir arbatėles. Tas mano vargšas vaikelis, kuriam taip viskas apribota, vienu metu labai užsispyrė - arba sultys, arba nieko. Tai aišku viduria užkietėjo, o per kur jam tą vandenį supilsi
tokiu atveju puikiai suveiks slyvu sultytes viduriukai atsistato momentaliai (bent jau mums taip daktarka patare ir padejo)
Aciu!
nu maniskiui 5 metai, tai gali bet koki maista kirsti. svarbu, kad nepieniskas. Tik kad ne visus produktus megsta. O kefyro tai jokiais budais niekada gyvenime i burna neimtu. Jokiu saltibarsciu, jokio kefyro, jokios grietines Vat piena tai megsta labai, tik kad negalima. Kiausinius tai valgo. Bet negi duosi vien kiausinius ir blynus ryte. Nu realiai galima, bet tada jau vakarienes, tai visai nebezinau, ka, negi vel tuos pacius kiausinius ir blynus. Mes jau 4 metai kai valgem piena, bet dabar sako negerai jam. Pabandyti be pieno. Va ir panikuoju. Vakarais tai koses valgem arba pieniska sriuba, bet kosiu be pieno tai jis jokia mada navalgytu. Nu man tai irgi jos visiskai neskanios. Ir as nevalgyciau.
O tai gal zinote kokiu receptu knygu, kur butu receptu be pieno produktu?
nu maniskiui 5 metai, tai gali bet koki maista kirsti. svarbu, kad nepieniskas. Tik kad ne visus produktus megsta. O kefyro tai jokiais budais niekada gyvenime i burna neimtu. Jokiu saltibarsciu, jokio kefyro, jokios grietines Vat piena tai megsta labai, tik kad negalima. Kiausinius tai valgo. Bet negi duosi vien kiausinius ir blynus ryte. Nu realiai galima, bet tada jau vakarienes, tai visai nebezinau, ka, negi vel tuos pacius kiausinius ir blynus. Mes jau 4 metai kai valgem piena, bet dabar sako negerai jam. Pabandyti be pieno. Va ir panikuoju. Vakarais tai koses valgem arba pieniska sriuba, bet kosiu be pieno tai jis jokia mada navalgytu. Nu man tai irgi jos visiskai neskanios. Ir as nevalgyciau.
O tai gal zinote kokiu receptu knygu, kur butu receptu be pieno produktu?
QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 14, 22:06)
Aciu!
nu maniskiui 5 metai, tai gali bet koki maista kirsti. svarbu, kad nepieniskas. Tik kad ne visus produktus megsta. O kefyro tai jokiais budais niekada gyvenime i burna neimtu. Jokiu saltibarsciu, jokio kefyro, jokios grietines Vat piena tai megsta labai, tik kad negalima. Kiausinius tai valgo. Bet negi duosi vien kiausinius ir blynus ryte. Nu realiai galima, bet tada jau vakarienes, tai visai nebezinau, ka, negi vel tuos pacius kiausinius ir blynus. Mes jau 4 metai kai valgem piena, bet dabar sako negerai jam. Pabandyti be pieno. Va ir panikuoju. Vakarais tai koses valgem arba pieniska sriuba, bet kosiu be pieno tai jis jokia mada navalgytu. Nu man tai irgi jos visiskai neskanios. Ir as nevalgyciau.
O tai gal zinote kokiu receptu knygu, kur butu receptu be pieno produktu?
nu maniskiui 5 metai, tai gali bet koki maista kirsti. svarbu, kad nepieniskas. Tik kad ne visus produktus megsta. O kefyro tai jokiais budais niekada gyvenime i burna neimtu. Jokiu saltibarsciu, jokio kefyro, jokios grietines Vat piena tai megsta labai, tik kad negalima. Kiausinius tai valgo. Bet negi duosi vien kiausinius ir blynus ryte. Nu realiai galima, bet tada jau vakarienes, tai visai nebezinau, ka, negi vel tuos pacius kiausinius ir blynus. Mes jau 4 metai kai valgem piena, bet dabar sako negerai jam. Pabandyti be pieno. Va ir panikuoju. Vakarais tai koses valgem arba pieniska sriuba, bet kosiu be pieno tai jis jokia mada navalgytu. Nu man tai irgi jos visiskai neskanios. Ir as nevalgyciau.
O tai gal zinote kokiu receptu knygu, kur butu receptu be pieno produktu?
as tai nelabai zinau tu knygu gal tiesiog eiti i knygyna ir ieskoti, arba internete ieskoti juk pilna visko ko tik reikia
QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 14, 22:06)
Aciu!
nu maniskiui 5 metai, tai gali bet koki maista kirsti. svarbu, kad nepieniskas. Tik kad ne visus produktus megsta. O kefyro tai jokiais budais niekada gyvenime i burna neimtu. Jokiu saltibarsciu, jokio kefyro, jokios grietines Vat piena tai megsta labai, tik kad negalima. Kiausinius tai valgo. Bet negi duosi vien kiausinius ir blynus ryte. Nu realiai galima, bet tada jau vakarienes, tai visai nebezinau, ka, negi vel tuos pacius kiausinius ir blynus. Mes jau 4 metai kai valgem piena, bet dabar sako negerai jam. Pabandyti be pieno. Va ir panikuoju. Vakarais tai koses valgem arba pieniska sriuba, bet kosiu be pieno tai jis jokia mada navalgytu. Nu man tai irgi jos visiskai neskanios. Ir as nevalgyciau.
O tai gal zinote kokiu receptu knygu, kur butu receptu be pieno produktu?
nu maniskiui 5 metai, tai gali bet koki maista kirsti. svarbu, kad nepieniskas. Tik kad ne visus produktus megsta. O kefyro tai jokiais budais niekada gyvenime i burna neimtu. Jokiu saltibarsciu, jokio kefyro, jokios grietines Vat piena tai megsta labai, tik kad negalima. Kiausinius tai valgo. Bet negi duosi vien kiausinius ir blynus ryte. Nu realiai galima, bet tada jau vakarienes, tai visai nebezinau, ka, negi vel tuos pacius kiausinius ir blynus. Mes jau 4 metai kai valgem piena, bet dabar sako negerai jam. Pabandyti be pieno. Va ir panikuoju. Vakarais tai koses valgem arba pieniska sriuba, bet kosiu be pieno tai jis jokia mada navalgytu. Nu man tai irgi jos visiskai neskanios. Ir as nevalgyciau.
O tai gal zinote kokiu receptu knygu, kur butu receptu be pieno produktu?
Cia keletas knygeliu :
https://www.blk.lt/l...ergiska-vaikuti
As turiu Auginantiems alergiska vaikuti (Alergija maistui)
Nera cia taip baisu grikiu kosyte, labai skanu su aliejuku, arba kartais sasyskele.
Avizine kosyte su uogytem, vaisiais.
Manu kosyte taip pat labai skanu su vaiseis. Taipat galima kosyte virti su megstamom sultim, imaisant uogyciu.
Darzoviu troskinukai ivaireusi.
Makaronu patiekalai.. su mesyte, su darzovem..
Jums daug ko galima , omletai, varsketukus-galima pagaminti ir be varskes..
Kefyro tikriausiai daug kas nemegsta . Mano mazule saukia smirda.
Radau dar pora recepteliu.. gal kam patiks
Šitas pasiutėlis nedraugauja su kvietinias miltais, negali iki soties prisiryti gliuteno, todėl aną vakarą bandžiau išrasti dar vieną dviratį. O čia Didžiojo Išradimo receptas :
vanduo
kukuruzų miltai
druska, cukrus, žiupsnis cinamono (jei patinka )
Tešla turi būti grietinės tirštumo, cukraus pilkite truputį daugiau nei paprastai pilat į blynus, o kepti reikia kol traškiai apskrunda, ganėtinai ilgai. Būtų gerai, kad vaflinės kepimo metu dažnai neatidarinėtumėte. Pirmas vaflis bus nei šioks, nei toks, teks realybėje patikrinti kepimo laiką patiems, ir paaukoti vieną kitą blyną.
Nesu tikra ar šis fotogeniškas derinys sužavėtų, bet obuolienė šių metų mūsų lentynų uogienė-karalienė. Kai nebežinau, ką daryti su iš nubodulio pūvančiais obuoliais, nulupu, supjaustau, užbarstau rudojo cukraus, imbiero, gvazdikėlių, tada į puodą ir -Voilia! - maloniai besikandžiojanti uogienė.
Skanaus visiems!
Obuoliniai sausainiai
250 g miltų
1 šaukštelis druskos
160 g sviesto
4-5 šaukštai šalto vandens
1 kiaušinis
Įdaras gali būti obuolienė, bruknių uogienė ar, kas šaus į galvą. Kartais dedu varškę su kardamono esencija, šį kartą dėjau obuolių uogienę su cinamonu ir imbieru. Kadangi tešla visai nesaldi, tad įdaras gali būti nors ir šokoladas, juk taip nebesaldu ant dūšios, kai lyja kiaurą parą
Sviestas turėtų būti atšilęs, toks minkomas. Visus produktus supilame, išminkome gerai ir į šaldytuvą 2 val.
Formuojame norimos formos sausainius, kuriuos kepti reikės apie 10-15 min, 200C karštumo orkaitėjė.
Skanaus!
Šitas pasiutėlis nedraugauja su kvietinias miltais, negali iki soties prisiryti gliuteno, todėl aną vakarą bandžiau išrasti dar vieną dviratį. O čia Didžiojo Išradimo receptas :
vanduo
kukuruzų miltai
druska, cukrus, žiupsnis cinamono (jei patinka )
Tešla turi būti grietinės tirštumo, cukraus pilkite truputį daugiau nei paprastai pilat į blynus, o kepti reikia kol traškiai apskrunda, ganėtinai ilgai. Būtų gerai, kad vaflinės kepimo metu dažnai neatidarinėtumėte. Pirmas vaflis bus nei šioks, nei toks, teks realybėje patikrinti kepimo laiką patiems, ir paaukoti vieną kitą blyną.
Nesu tikra ar šis fotogeniškas derinys sužavėtų, bet obuolienė šių metų mūsų lentynų uogienė-karalienė. Kai nebežinau, ką daryti su iš nubodulio pūvančiais obuoliais, nulupu, supjaustau, užbarstau rudojo cukraus, imbiero, gvazdikėlių, tada į puodą ir -Voilia! - maloniai besikandžiojanti uogienė.
Skanaus visiems!
Obuoliniai sausainiai
250 g miltų
1 šaukštelis druskos
160 g sviesto
4-5 šaukštai šalto vandens
1 kiaušinis
Įdaras gali būti obuolienė, bruknių uogienė ar, kas šaus į galvą. Kartais dedu varškę su kardamono esencija, šį kartą dėjau obuolių uogienę su cinamonu ir imbieru. Kadangi tešla visai nesaldi, tad įdaras gali būti nors ir šokoladas, juk taip nebesaldu ant dūšios, kai lyja kiaurą parą
Sviestas turėtų būti atšilęs, toks minkomas. Visus produktus supilame, išminkome gerai ir į šaldytuvą 2 val.
Formuojame norimos formos sausainius, kuriuos kepti reikės apie 10-15 min, 200C karštumo orkaitėjė.
Skanaus!
Avižinė košė su vaisiais. Gaminimas:
Į verdantį vandenį avižinius dribsnius, cinamoną ir 5 minutes Tada įberiame razinų ir paverdame 3 min. Sutraiškome bananą ir įmaišome į košę. Skanaus.
Miežinė košė su razinomis "Gintarėliai"
Į verdantį vandenį sudedamos razinos, cukrus. retsykiais pamaišant ~20 Įdedamas sviestas, druska. gerai išmaišoma ir paliekama šiltai (orkaitėje tarp 2-jų pūkinių pagalvių) dar 30 arba ant mažos ugnies 10 min.
Moliūgų košė su obuoliais
Moliūgas nulupamas, išskobus sėklas, supjaustomas griežinėliais, truputyje verdamas, kol suminkštėja. suberiami griežinėliais supjaustyti ir verdama maišant, kol sutirštės. Išvirta masė ištrinama sietelį, pagardinama cukrumi, sviestu, viskas sumaišoma.
Slyvos manų kruopų košėje
Slyvos nusausinamos, išimami kauliukai, kauliukų įberiama cukraus.
Pienas užvirinamas su sviestu ir trupučiu druskos. Užvirus maišant kruopos, verdama, sutirštės. Tyrė ataušinama, įdedamas kiaušinio trynys ir išplaktas iki standžių putų
Tyrės imama po šaukštą, įspaudžiama po vieną slyvą ir kepama karštuose kol apgels. Iškepus užbarstoma pudra.
Vietoj slyvų panaudoti Kaukazo abrikosus ar vyšnias, taip išimtus kaulavaisius iš kompoto.
Sviesta galima pakeisti megstamu aliejumi.
Į verdantį vandenį avižinius dribsnius, cinamoną ir 5 minutes Tada įberiame razinų ir paverdame 3 min. Sutraiškome bananą ir įmaišome į košę. Skanaus.
Miežinė košė su razinomis "Gintarėliai"
Į verdantį vandenį sudedamos razinos, cukrus. retsykiais pamaišant ~20 Įdedamas sviestas, druska. gerai išmaišoma ir paliekama šiltai (orkaitėje tarp 2-jų pūkinių pagalvių) dar 30 arba ant mažos ugnies 10 min.
Moliūgų košė su obuoliais
Moliūgas nulupamas, išskobus sėklas, supjaustomas griežinėliais, truputyje verdamas, kol suminkštėja. suberiami griežinėliais supjaustyti ir verdama maišant, kol sutirštės. Išvirta masė ištrinama sietelį, pagardinama cukrumi, sviestu, viskas sumaišoma.
Slyvos manų kruopų košėje
Slyvos nusausinamos, išimami kauliukai, kauliukų įberiama cukraus.
Pienas užvirinamas su sviestu ir trupučiu druskos. Užvirus maišant kruopos, verdama, sutirštės. Tyrė ataušinama, įdedamas kiaušinio trynys ir išplaktas iki standžių putų
Tyrės imama po šaukštą, įspaudžiama po vieną slyvą ir kepama karštuose kol apgels. Iškepus užbarstoma pudra.
Vietoj slyvų panaudoti Kaukazo abrikosus ar vyšnias, taip išimtus kaulavaisius iš kompoto.
Sviesta galima pakeisti megstamu aliejumi.