Gal skiriasi, kaip švariai laikoma ožka ir ką ji ėda. Yra ir žmonių jautresnių kvapams ir skoniui. Abejoju, ar įkišit vaikui, jei nuo mažens nepratintas. Maniškis buvo 1,5 metukų, kai pamėginau truputį ožkos pieno atskiesti sriuboje su ryžių pienu. Taip įsižeidė ir supyko, vos vieną šaukštelį paragavęs, tarsi šššš... būčiau pakišus. Negaliu pykti - aš jau daugiau nei dvejus metus negeriu jokio pieno, tai kai paskutinį kartą ragavau, feee koks bjaurus pasirodė.
Kai ožka tik ką apsiožiuoja, tada pienas būna be kvapo kokių porą mėn. o paskui atsiranda tas kvapas
o gerai kad pasaket, o tas kvapas jauciasi tik kai geri ar valgai varske, ar jau pauoscius jauciasi?
Tiesą sakant, nežinau kaip atsakyt. Mano mama pradėjo laikyt ožkas, kai man buvo niolika metų. Pradėjau gerti ir nemaniau, kad jis prastesnis už parduotuvinį, karvės. Vėl peršu savo nuomonę, kad gal tai priklauso nuo švaros tvarte ir puode, o gal ir nuo ožkos veislės. Jokių ten kvapų nebuvo. O mano vyras mums atvykus gyventi į Airiją pradėjo gerti ožkos pieną iš parduotuvės - buvo maloniai nustebintas, kad jokio kvapo. Beje, namuose su mama mes kartais šaldytuve palikdavom atvirą stiklainį su pienu, o tiesiai virš jo ant grotelių padėdavom banano lupyną. gaudavosi - keli puoduką prie lūpų, o jausmas, kad tuoj bananą kąsi
Sveikos mamytes,
Ateinu pasidalinti savo atrastu blyneliu receptu savo alergiukui - Sinlac kose maisau su ryziu arba kukuruzu miltais (ir vandeniu aisku) ir gaunasi puikiausi blynai - ir geltoni lyg su kiausiniu ir saldus (nereikia jokio cukraus deti) . Galvoju, kad ir sausainiukus kokius su situ sinlac'u butu galima iskepti.
Ateinu pasidalinti savo atrastu blyneliu receptu savo alergiukui - Sinlac kose maisau su ryziu arba kukuruzu miltais (ir vandeniu aisku) ir gaunasi puikiausi blynai - ir geltoni lyg su kiausiniu ir saldus (nereikia jokio cukraus deti) . Galvoju, kad ir sausainiukus kokius su situ sinlac'u butu galima iskepti.
QUOTE(Cikita_G @ 2009 08 25, 21:47)
o gerai kad pasaket, o tas kvapas jauciasi tik kai geri ar valgai varske, ar jau pauoscius jauciasi?
Ne, pauosčius nieko nesijaučia, tik valgant. Mano mama irgi laikė ožką ir močiutė laikė. Ten tikrai ne nuo švaros priklauso tas prieskonis. Gal tikrai nuo ožkos veislės kažkiek priklauso, gal dar nuo to ką ėda. Reikia ragaunt prieš perkant iš bobučių. Nu dabar nerandu skanaus. Bet skanus tikrai egzistuoja, esu gėrus
QUOTE(laurriukas @ 2009 08 31, 10:28)
Ne, pauosčius nieko nesijaučia, tik valgant. Mano mama irgi laikė ožką ir močiutė laikė. Ten tikrai ne nuo švaros priklauso tas prieskonis. Gal tikrai nuo ožkos veislės kažkiek priklauso, gal dar nuo to ką ėda. Reikia ragaunt prieš perkant iš bobučių. Nu dabar nerandu skanaus. Bet skanus tikrai egzistuoja, esu gėrus
jo tikrai egzistuoja zinau neseniai pati varskyte labai skania ir puria valgiau ir mazius labai skaniai valge
Paprasto ir skanaus pyrago receptukas
Kiekiai nurodyti puodeliais, nes kai kažkada radau šį receptą internete, nežinojau, kad puodukas yra amerikietiškas matavimo vienetas. Paėmiau savo puodelį (kuris dabar pasimatavau yra 300ml talpos) ir viską su juo sumatavau ir viskas gerai gavosi Tik dabar vietoj kvietinių miltų prikroviau ryžių.
Avižų pyragas
1 ir 1/3 puodelio ryžių miltų
3/4 puodelio greitai išverdančių avižų
1/3 puodelio cukraus
1 šaukštelis sodos
1/4 šaukštelio druskos
3/4 puodelio ryžių ar sojos pieno (nors ir vandens - nesvarbu)
1/4 puodelio saldžios uogienės
2 šaukštai krakmolo
cinamono
vanilės
razinų, džiovintų abrikosų ar šaldytų mėlynių (ką turit, tą ir dėkit, tik labai neperkraukit, kad pyragas paskui perkeptų )
Vienam bliūde sumaišyti miltus, avižas, cukrų, druską, sodą. Kitame - pieną, uogienę, krakmolą. Tada viską sumaišyti ir sudėti razinas. Gaunasi labai tiršta tešla. Kepiau sviestiniu popierium (nepamirškit patepti aliejum ) išklotoje keptuvėje prie 175 laipsnių 50 min.
Man pyragas pasirodė dar skanesnis antrą dieną, kai šiek tiek sausesnis vidus pasidarė.
Kiekiai nurodyti puodeliais, nes kai kažkada radau šį receptą internete, nežinojau, kad puodukas yra amerikietiškas matavimo vienetas. Paėmiau savo puodelį (kuris dabar pasimatavau yra 300ml talpos) ir viską su juo sumatavau ir viskas gerai gavosi Tik dabar vietoj kvietinių miltų prikroviau ryžių.
Avižų pyragas
1 ir 1/3 puodelio ryžių miltų
3/4 puodelio greitai išverdančių avižų
1/3 puodelio cukraus
1 šaukštelis sodos
1/4 šaukštelio druskos
3/4 puodelio ryžių ar sojos pieno (nors ir vandens - nesvarbu)
1/4 puodelio saldžios uogienės
2 šaukštai krakmolo
cinamono
vanilės
razinų, džiovintų abrikosų ar šaldytų mėlynių (ką turit, tą ir dėkit, tik labai neperkraukit, kad pyragas paskui perkeptų )
Vienam bliūde sumaišyti miltus, avižas, cukrų, druską, sodą. Kitame - pieną, uogienę, krakmolą. Tada viską sumaišyti ir sudėti razinas. Gaunasi labai tiršta tešla. Kepiau sviestiniu popierium (nepamirškit patepti aliejum ) išklotoje keptuvėje prie 175 laipsnių 50 min.
Man pyragas pasirodė dar skanesnis antrą dieną, kai šiek tiek sausesnis vidus pasidarė.
Speltos skruzdėlynas
4 tryniai
speltos miltai
druska
degtinės - 2 šaukštai
aliejaus kepimui
dirbtinis medus
rudasis cukrus
vanduo
Trynius maišom su speltos miltais ir degtine, kad gautųsi minkoma tešla. Iš 4 trynių gaunasi vidutinė lėkštė skruzdėlyno. Degtinė tam kad neprisigertų riebalų. Tešlą paminkom kokias 5 min. Iškočiojam plonai, kad persimatytų stalas, suplaustome stačiakampiukais. Kepame įkaitintame aliejuje. Sausainiukai gražiai išsipučia ir pagelsta.
Sausainiukus apliejame sirupu išvirtu iš šaukšto dirbtinio medaus 2 šaukštų vandens ir 2 šaukštų cukraus.
Galima pabarstyti aguonomis arba razinomis.
Labai skanu, man skaniau už tikrą skruzdėlyną.
Taip pat bandžiau dėti kelis šaukštus ryžių miltų, gaunasi dar netgi trapiau tik taip gražiai neišsipučia.
4 tryniai
speltos miltai
druska
degtinės - 2 šaukštai
aliejaus kepimui
dirbtinis medus
rudasis cukrus
vanduo
Trynius maišom su speltos miltais ir degtine, kad gautųsi minkoma tešla. Iš 4 trynių gaunasi vidutinė lėkštė skruzdėlyno. Degtinė tam kad neprisigertų riebalų. Tešlą paminkom kokias 5 min. Iškočiojam plonai, kad persimatytų stalas, suplaustome stačiakampiukais. Kepame įkaitintame aliejuje. Sausainiukai gražiai išsipučia ir pagelsta.
Sausainiukus apliejame sirupu išvirtu iš šaukšto dirbtinio medaus 2 šaukštų vandens ir 2 šaukštų cukraus.
Galima pabarstyti aguonomis arba razinomis.
Labai skanu, man skaniau už tikrą skruzdėlyną.
Taip pat bandžiau dėti kelis šaukštus ryžių miltų, gaunasi dar netgi trapiau tik taip gražiai neišsipučia.
Ačiū
Kaži laukti vyro gimdienio po dviejų mėn (kad siurprizas būtų) ar iš karto kepti?
Kaži laukti vyro gimdienio po dviejų mėn (kad siurprizas būtų) ar iš karto kepti?
QUOTE(Donalita @ 2009 09 09, 14:39)
Ačiū
Kaži laukti vyro gimdienio po dviejų mėn (kad siurprizas būtų) ar iš karto kepti?
Kaži laukti vyro gimdienio po dviejų mėn (kad siurprizas būtų) ar iš karto kepti?
Aš nesulaukčiau
QUOTE(Donalita @ 2009 09 08, 14:13)
Pabandžiau pyragėlį, labai skanu . Dėjau smulkiai supjaustytą obuolį, kriaušę ir datulių. Ir kvapas fantastiškas. Ten labai tinka cinamonas.
Greito paruošimo dribsnių neturėjau, tai įdėjau paprastų tik užplikiau pienu (tiksliau mišinuku ).