Aš irgi nežinau, kas yra kamutai. Mačiau parduotuvėje kamutų miltų, o sudėty parašyta, kad kviečiai. Bala juos žin.
QUOTE(Donalita @ 2009 07 15, 23:14)
Ar naudojat, ar yra Lietuvoje kur nusipirkti speltos miltų? Atiderinau receptą savo čirvininei blyninei, paskutiniu metu dažnai kepu. Galiu užrašyti, jei reikia.
Sužnojau kur Kaune yra speltos miltų (ir dribsnių ir duoniukų).
Taip kad prašom parašyti blynų receptuką
Ir apskritai, ar jie atstoja kvietinius miltus, gal bandėt bndeles kept ar lietinius? Ar gaunasi?
Parašysiu vėliau, kai vėl juos kepsiu, nes tai nėra tikras receptas gramų tikslumu, kiekvieną kartą šiek tiek keičiasi (priklausomai nuo to, kokius ingredientus turiu po ranka), bet blynai berods tokie pat gaunasi. Maišau lygiai per pusę su grikiniais. Naudoju rudus speltos miltus (lietuviškai gal šveistiniai vadintųsi?), nes jie maistingesni už baltus. Nieko labai iš jų daugiau negaminau, nes ir taip aš gerai atsiganius T.y. bandžiau sausainių variantus, bet dar neatradau, kad patiktų, nes vis originalų receptą reikia paderinti, ir vis grįžtu prie savo tų vaflinių blynų - jų dar nieks neaplenkė Teko pirkti dviejų kepyklų raugintą be mielių speltos duoną, tai fee, nepatiko (mes su mažium mielinių dalykų negalim valgyt), jau geriau ruginė be jokių priedų.
Dar pagalvojau, parašysiu grikinių vaflinių blynų receptą, kurį radau ant pakelio, mes su mažium negalim valgyti, bet gal jums tiks.
200g grikių miltų
75g cukraus
žiupsnis druskos
šaukštelis greitų mielių
300ml šilto vandens
1 šaukštas melasos (tai rudas nevalyto cukraus sirupas)
50g tirpinto sviesto/margarino
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai klevų sirupo
1. sumaišyti miltus, cukrų, druską, ir greitas mieles
2. melasą ištirpinti šiltame vandenyje, įmaišyti į miltus ir palikti tešlą pastovėti 1 val.
3. ištirpinti sviestą ir įmaišyti į tešlą
4. patepti aliejum vaflinę ar keptuvę ir įkaitinti
5. kepti ir vagyti su klevų sirupu. Skanaus
Dar pagalvojau, parašysiu grikinių vaflinių blynų receptą, kurį radau ant pakelio, mes su mažium negalim valgyti, bet gal jums tiks.
200g grikių miltų
75g cukraus
žiupsnis druskos
šaukštelis greitų mielių
300ml šilto vandens
1 šaukštas melasos (tai rudas nevalyto cukraus sirupas)
50g tirpinto sviesto/margarino
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai klevų sirupo
1. sumaišyti miltus, cukrų, druską, ir greitas mieles
2. melasą ištirpinti šiltame vandenyje, įmaišyti į miltus ir palikti tešlą pastovėti 1 val.
3. ištirpinti sviestą ir įmaišyti į tešlą
4. patepti aliejum vaflinę ar keptuvę ir įkaitinti
5. kepti ir vagyti su klevų sirupu. Skanaus
Aš dabar bijau grikius bandyt, man rodos pabėrė, kai daugiau užvalgiau Na bet turbūt ne problema juos pakeisti ryžių, avižniais ar kukurūzų miltais. Mielės lyg ir nekenkia, o vat kur gauti Lietuvoje Klevų sirupo ir melasos tai čia irgi klausimas
tinka obuolys keptas orkaitele, geriausiai naminis koks ar is kokiu ukininku, bulve virta ant vandens. jei netinka krupos, tai ir duoniuku baranku neduokit nes bers, gali tikti zalios darzoves brokolis, kopustas, kalafijoras, is kruopu sako tinka soru kruopos ir kukuruzu kose rekomenduoja isbandyti.
QUOTE(laurriukas @ 2009 08 07, 06:13)
Aš dabar bijau grikius bandyt, man rodos pabėrė, kai daugiau užvalgiau Na bet turbūt ne problema juos pakeisti ryžių, avižniais ar kukurūzų miltais. Mielės lyg ir nekenkia, o vat kur gauti Lietuvoje Klevų sirupo ir melasos tai čia irgi klausimas
Štai čia ir prasideda kūryba Juk tai visiškai neesminiai ingredientai. Valgykit blynus su kuo norit, o vietoj melasos tiks bet koks kitas sirupas arba jūsų valgoma uogienė. Galvą dedu. Tuoj aprašysiu savo vaflinių blynų eksperimentus.
Sausus produktus supilu į vieną indą:
180g speltos miltų,
180g grikinių miltų,
geras žiupsnis druskos,
cinamono,
1 nubrauktas šaukštelis sodos.
Šlapius produktus supilu į kitą indą, suplaku su blenderiu, tada supilu į sausus produktus ir išplaku kartu. Viskas.
100g aliejaus
135g nuluptų gerai nunokusių bananų (maždaug vienas labai didelis arba du maži)
110g nuluptų ir išpjaustinėtų kriaušių (2 nemažos kriaušės)
80g skysto medaus
90g uogienės
2 tryniai
vanilės esensijos
Viską išmaišius įpilu apie 150-200g vandens grietinės tirštumo tešlai gauti.
Toliau. Griežtai atsveriu tik miltus ir pamatuoju 100g aliejaus, kad blynai tikrai pavyktų. Visa kita "iš akies" ir tai yra fantazijos reikalas. Paskutinio kepimo produktu susvėriau specialiai jums Skystus produktus dedu į graduotą indą. Pirmiausia įpilu aliejaus iki atžymos 100, o toliau viską sukraunu daug nesvarstydama iki atžymos 500. Kai tešlą permaišau, kaip jau minėjau, dar įpilu 150-200g vandens.
Kartais dar dadedu jei nepamirštu, turiu smulkiai sumaltų moliūgo, saulėgrąžų ir linų sėmenų - 1 šaukštą.
Su kiaušinio tryniais, mano nuomone, gaunasi geriau nei visiškai be jų.
Jei nededu trynių, tai tada įdedu gabaliuką tofu. Irgi gerai gaunasi.
Man atrodo, kažkada kepiau be abiejų, ir dar aliejaus buvau mažiau įpylusi, tai blynai lipdavo prie vaflinės ir plyšdavo išilgai. Tada teko nusikrapštinėti abi puses.
Neįdėjus kriaušių ir daugiau pavarius bananų jaučiasi bananinis skonis
Vietoj medaus ir uogienės pilti tiesiog vandens ir cukraus nemėginau, nes gaminu tik becukrius produktus. Bet tikrai sueitų koks sirupas. Bandžiau.
Štai ir viskas atrodo. Laurriuko vietoj bandyčiau speltos miltus maišyti su ryžių arba manau būtų geriau pačią vieną.
Skanaus
Parduodu triusiena, labai sveika mesyte maziems vaikams. Kaina 22 lt./kg. Atvezu sviezia mesa iki Kauno. Arba galit atvaziuoti pasiimti patys Kauno raj. Tel. nr. 864677434. Atsakau tik telefonu, forume nebunu.
Blynai iš daržovių
150g bulvių (dvi nedidelės)
400g morkų
400g kopūstų
4 kiaušinio tryniai
4 didelės skiltelės česnako
260g ryžių miltų
260g speltos miltų
druska, prieskoniai, soda
Bulves, morkas, kopūstus, česnakus sutarkuoti burokine tarka. Įmušti trynius ir sukrauti sodą, prieskonius. Pamažu dėti miltus ir minkyti tešlą. Blynus formuoti rankomis arba šakute tiesiog keptuvėje.
Tai buvęs mano studentiškas patiekalas, tik kažkada dėjau visą kiaušinį ir kvietinius miltus. Gavosi nė kiek neprastesni Norėjau gaminti vien tik iš ryžių miltų, bet pritrūkau. Miltų gerokai padauginau, buvau pamiršus, kad jų užtenka tiek, kad sulipdyt viską į vieną masę. Tuo pačiu, kiaušinių irgi galima apmažint - ir nepagailėt prieskonių ir česnakų. Gavosi skaniai, tik man atrodo, būdavo skaniau, kai miltų mažiau - geriau jaučiasi daržovių skonis. Mėginau iškepti vieną skardą orkaitėje. Palaukiau 20 min., atsibodo ir baigiau kepti keptuvėje. Kiek pamenu visus savo eksperimentus, svarbu išlaikyti vienodą kiekį mokų su kopūstais ir nepadauginti miltų.
Skanaus
150g bulvių (dvi nedidelės)
400g morkų
400g kopūstų
4 kiaušinio tryniai
4 didelės skiltelės česnako
260g ryžių miltų
260g speltos miltų
druska, prieskoniai, soda
Bulves, morkas, kopūstus, česnakus sutarkuoti burokine tarka. Įmušti trynius ir sukrauti sodą, prieskonius. Pamažu dėti miltus ir minkyti tešlą. Blynus formuoti rankomis arba šakute tiesiog keptuvėje.
Tai buvęs mano studentiškas patiekalas, tik kažkada dėjau visą kiaušinį ir kvietinius miltus. Gavosi nė kiek neprastesni Norėjau gaminti vien tik iš ryžių miltų, bet pritrūkau. Miltų gerokai padauginau, buvau pamiršus, kad jų užtenka tiek, kad sulipdyt viską į vieną masę. Tuo pačiu, kiaušinių irgi galima apmažint - ir nepagailėt prieskonių ir česnakų. Gavosi skaniai, tik man atrodo, būdavo skaniau, kai miltų mažiau - geriau jaučiasi daržovių skonis. Mėginau iškepti vieną skardą orkaitėje. Palaukiau 20 min., atsibodo ir baigiau kepti keptuvėje. Kiek pamenu visus savo eksperimentus, svarbu išlaikyti vienodą kiekį mokų su kopūstais ir nepadauginti miltų.
Skanaus
Sveikos mamos!
Kalbant apie mūsų vaikučių sveikatėlę, norėjau pasiūlyti ožkos pienelį. Skaitant forumus vis dažniau pastebiu, kaip yra giriamas ožkos pienas, tačiau ne visos galim gauti tikrai gerą, kokybišką pieną. Taip pat jo kaina yra gana brangi. Mačiau parduotuvėse, kad yra prekiaujama "ožkos pienu", tačiau ką galima pasakyti apie tokį produktą, kuris yra pasterizuotas ir praradęs visas gydomasias savybes.
Turiu dvi ožkytes, kurios duoda gerą, skanų pienuką, tai jei jus sudomino mano pienukas rašykite AŽ
Kalbant apie mūsų vaikučių sveikatėlę, norėjau pasiūlyti ožkos pienelį. Skaitant forumus vis dažniau pastebiu, kaip yra giriamas ožkos pienas, tačiau ne visos galim gauti tikrai gerą, kokybišką pieną. Taip pat jo kaina yra gana brangi. Mačiau parduotuvėse, kad yra prekiaujama "ožkos pienu", tačiau ką galima pasakyti apie tokį produktą, kuris yra pasterizuotas ir praradęs visas gydomasias savybes.
Turiu dvi ožkytes, kurios duoda gerą, skanų pienuką, tai jei jus sudomino mano pienukas rašykite AŽ
jo ozkytes pienas jega, o ozkytes varske mmmmmmm.... su kokiu jogurtuku kaip skanu vajeja maniskis lesa net nesidairo
Bandžiau ožkos pieną pati gerti. Nu fui koks man jis šlykštus, kai nuryji toks mėšlo kvapelis gerklėj pasijaučia . Vaiko lyg ir neišbėrė. Čia jau skonio reikalas, bet net blynų negalėdavau pas močiutę valgyt, jei ožkos pieno būdavo įpilta. O vaikiui tai manau kad geriau už mišinuką, jei neberia. Mažiukas jei neragavęs karvės pieno, tai gal jam ir skanu.
nu bet as va pries pora savaiciu valgiau ozkytes varske jokio kvapo kodel taip skirtis gali?