tikrai labai ALERGISKIEMS vaikuciams patariama nepadauginti morku- skaitosi irgi nemazas alergenas ypac morkos viduriukai!!!
o dar is alergenu daktare minejo kad lauro lapai!!!!
mes valgom toki TROSKINUKA pietums arba vakarienei: pakepinu ant laselio aliejaus labai mazai svoguniuko imetu krapuku ant virsaus, tada supjaustau kubeliais jautiena, labai trumpai pakepinu ir iskarto pilam vandeni (musu keptuve-troskinskituve tai per dangcio virsu pilam vandeni bet galima ir paprastoje teflonineje keptuveje po truputi pilti ir uzdengus lengvai troskinti) tada sudedu bulves kubeliais supjaustytas, imetu keleta gabaliuku saldytu brokoliu, saldytu kalafijoru ir saldyta morkyte viena mazyte (del skonio), viska dar lengvai pasudau su druskyte, ir del skonio kokius 5 cm plono rabarbaro papjaustau, kad rugsteles priduotu , pagal vaizdeli vis dapilu vandenuko kad nekeptu viskas o troskintusi.Na is tikro galima deti visokiausias darzoves ir moliugus ir patisona ir t.t. ir obuoluko del skonio ideti galima.
O kai viskas issitroskina tada su trintuve sumalu. Siaip skonis tikrai geresnis nei virtu paprastai kosiu ir mesyte buna minkstesne ne tokia sausa o uzsigerti duodu kefyriuko prie sito patiekalo labai megsta
Brkolius išskirsčiau žiedynais, kur stambesni perpjoviau per pus. O išvirti reikia normaliai, tik kad neištęžtų. Miltai aplimpa drėgnus virtus brokolius ir laikosi gerai. (Tą patį galima daryti su kalafijorais ir šparaginėmis pupelėmis) Idealiausia kepti svieste, jei galit vartoti sviestą.
QUOTE(laurriukas @ 2009 06 20, 18:07)
Brkolius išskirsčiau žiedynais, kur stambesni perpjoviau per pus. O išvirti reikia normaliai, tik kad neištęžtų. Miltai aplimpa drėgnus virtus brokolius ir laikosi gerai. (Tą patį galima daryti su kalafijorais ir šparaginėmis pupelėmis) Idealiausia kepti svieste, jei galit vartoti sviestą.
O tai pvz atsilsdzius saldytus brikolius ju gal net ir virt nereikia iskart apvoliot ir kepti galima nes pardeje pirkti tie tipo nesaldyti purskti buna kad geriau issilaikytu
Šaldyti brokoliai būna jau apvirti, jų virti nereikia. O šviežią brokolį aš pirkau ne parduotuvėje o iš ūkininko, tai tikiuosi jis nebuvo apipurkštas
Šiandien kepiau dietinius kepenėlių blynelius, gavosi labai skaniai:
Kepenėlių blynai
0,5 kg vištų kepenėlių
2 tryniai
1 mažas svogūniukas
1 morka
2 v.š. ruginių miltų
0.25 a.š sodos
druska, pipirai
Kepenėles, morkas ir svogūnus suplakti blenderiu. Įmaišyti miltus, trynius sodą ir prieskonius. Kepti šlakelyje aliejaus.
Blyneliai išsikelia gaunasi purūs. Skanu su šviežiom bulvėm
Šiandien kepiau dietinius kepenėlių blynelius, gavosi labai skaniai:
Kepenėlių blynai
0,5 kg vištų kepenėlių
2 tryniai
1 mažas svogūniukas
1 morka
2 v.š. ruginių miltų
0.25 a.š sodos
druska, pipirai
Kepenėles, morkas ir svogūnus suplakti blenderiu. Įmaišyti miltus, trynius sodą ir prieskonius. Kepti šlakelyje aliejaus.
Blyneliai išsikelia gaunasi purūs. Skanu su šviežiom bulvėm
Ačiū už receptukus Jei taip toliau, tai greit bus galima nuolatos skaitinėti temą, ieškant idėjų
Cikita_G, kai maniškis buvo tokio amžiaus kaip tavo mažylis, aš irgi labai saugojausi. Dabar jau jam 2,5 m., ir reikalai eina vis geryn Vengiu tik tų produktų, kuriuos parodė testas.
Šiandien kepsiu vištą. Tam susmulkinu keletą skiltelių česnako ir sumaišau su druska. Mišiniu ištepu vištą, tada ją kruopščiai įvynioju į foliją ir kepu orkaitėje maždaug valandą. Taip ji kepa savose sultyse. Po valandos perpjaunu foliją ir dar palieku vištą pasiskrudinti.
Cikita_G, kai maniškis buvo tokio amžiaus kaip tavo mažylis, aš irgi labai saugojausi. Dabar jau jam 2,5 m., ir reikalai eina vis geryn Vengiu tik tų produktų, kuriuos parodė testas.
Šiandien kepsiu vištą. Tam susmulkinu keletą skiltelių česnako ir sumaišau su druska. Mišiniu ištepu vištą, tada ją kruopščiai įvynioju į foliją ir kepu orkaitėje maždaug valandą. Taip ji kepa savose sultyse. Po valandos perpjaunu foliją ir dar palieku vištą pasiskrudinti.
Sveikutės,
Vakar kepiau rugines bandeles. Bet kažkas nesigavo, va pagal šitą recepta:
DUONOS LAZDELES
As kepu is ruginiu miltu
500gr miltu
1arbat s. mieliu
1 arbat.s. cukraus
150ml. silto vandens
2arbat. s. druskos
Visus komponentus sumaisyt kartu iki kol gauta tesla nebelips prie dubenio krastu. Issiimt tesla ant siek tiek miltais pabarstyto pavirsiaus ir minkyt kokias geras 2min., jei reikalinga - pridedant dar siek tiek miltu, kol tesla nebelimpa. Gauta- idet atgal dubenin ir uzdengus rankslosciu, lekste ar dar kuo palikt kambario temperaturoj kol tesla pakils dvigubai. Mazdaug 1-ai val. Ikaitinti orkaite iki 190C Isemus tesla dar kart pora minuciu gerai isminkyt, ir jei reikes pridet dar miltu, kad nekibtu. Padalinti i 30 kamuoliuku, suformuoti ilgas plonokas lazdeles (tarp delnu), galima perpjaut per pus mazesniem valgytojam, sudeliot ant aliejumi istepto kepimo popieriumi isklotos skardos ir palikti dar 20-iai min. siltoje vietoje dar karta pakilyi. Kepti apie 15-20 min.
Jau nepamenu kieno tas receptukas. Bet gal kas bandėt ir pasakysit ką dariau ne taip. Dariau iš pusės normos bet vandens reikėjo žymiai daugiau ir kepiau gal 40 min, nes neatrodė patamsėję nė kiek. Tai tešla kažkiek pasikėlė, bandelės gavosi tik kad labai kieta pluta , dantis išsilaužyt galima. Šiaip skanu nu tik kad tas kietumas, vaikui baisu duot. Kas žino kame problema??
Vakar kepiau rugines bandeles. Bet kažkas nesigavo, va pagal šitą recepta:
DUONOS LAZDELES
As kepu is ruginiu miltu
500gr miltu
1arbat s. mieliu
1 arbat.s. cukraus
150ml. silto vandens
2arbat. s. druskos
Visus komponentus sumaisyt kartu iki kol gauta tesla nebelips prie dubenio krastu. Issiimt tesla ant siek tiek miltais pabarstyto pavirsiaus ir minkyt kokias geras 2min., jei reikalinga - pridedant dar siek tiek miltu, kol tesla nebelimpa. Gauta- idet atgal dubenin ir uzdengus rankslosciu, lekste ar dar kuo palikt kambario temperaturoj kol tesla pakils dvigubai. Mazdaug 1-ai val. Ikaitinti orkaite iki 190C Isemus tesla dar kart pora minuciu gerai isminkyt, ir jei reikes pridet dar miltu, kad nekibtu. Padalinti i 30 kamuoliuku, suformuoti ilgas plonokas lazdeles (tarp delnu), galima perpjaut per pus mazesniem valgytojam, sudeliot ant aliejumi istepto kepimo popieriumi isklotos skardos ir palikti dar 20-iai min. siltoje vietoje dar karta pakilyi. Kepti apie 15-20 min.
Jau nepamenu kieno tas receptukas. Bet gal kas bandėt ir pasakysit ką dariau ne taip. Dariau iš pusės normos bet vandens reikėjo žymiai daugiau ir kepiau gal 40 min, nes neatrodė patamsėję nė kiek. Tai tešla kažkiek pasikėlė, bandelės gavosi tik kad labai kieta pluta , dantis išsilaužyt galima. Šiaip skanu nu tik kad tas kietumas, vaikui baisu duot. Kas žino kame problema??
laurriukas - aš gal kokio aliejaus įpilčiau
Šiandien iš vištos likučių išviriau sultinį, kurį sunaudojau špinatų sriubai. Jos receptą seniau jau buvau rašius.
Rytoj bus mano firminis patiekalas, kurį mano vyrukai labai mėgsta. Paimu tiek čenako indelių, kiek bus valgytojų, arba daugiau, pakartojimui.
Į kiekvieną indelį pasveriu po 60g ryžių. Juos užpilu vandeniu, "iš akies", kad apsemtų per pirštą. Įdedu druskos, prieskonių. Tada į kiekvieną indelį įpjaustau griežinėliais po pusę morkos ir po nedidelę bulvę. Jei turiu, įpjaustau po pusę parūkytos dešrelės - suteikia gerą skonį. Tada kiek lieka vietos visus indelius iki pat viršaus užpildau pjaustytais kopūstais. Indelius uždarau ir kepu maždaug valandą įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių. Tada išsitraukiu (visus sudedu į skardą, kad nereikėtų žaisti su kiekvienu atskirai), permaišau, nes kartais viršus būna pradėjęs džiūti, pažiūriu, ar neperdaug, ar per mažai vandens, druskos ir dar truputį pakepu. Gaunasi biri košė, galima kokio padažo įsidėti ar keisti ingredientų proporcijas. Man skaniausia, kai daug kopūstų.
Nesuprantu, kame kampas, bet taip daug skaniau, nei tokią košę virčiau puode.
Rytoj bus mano firminis patiekalas, kurį mano vyrukai labai mėgsta. Paimu tiek čenako indelių, kiek bus valgytojų, arba daugiau, pakartojimui.
Į kiekvieną indelį pasveriu po 60g ryžių. Juos užpilu vandeniu, "iš akies", kad apsemtų per pirštą. Įdedu druskos, prieskonių. Tada į kiekvieną indelį įpjaustau griežinėliais po pusę morkos ir po nedidelę bulvę. Jei turiu, įpjaustau po pusę parūkytos dešrelės - suteikia gerą skonį. Tada kiek lieka vietos visus indelius iki pat viršaus užpildau pjaustytais kopūstais. Indelius uždarau ir kepu maždaug valandą įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių. Tada išsitraukiu (visus sudedu į skardą, kad nereikėtų žaisti su kiekvienu atskirai), permaišau, nes kartais viršus būna pradėjęs džiūti, pažiūriu, ar neperdaug, ar per mažai vandens, druskos ir dar truputį pakepu. Gaunasi biri košė, galima kokio padažo įsidėti ar keisti ingredientų proporcijas. Man skaniausia, kai daug kopūstų.
Nesuprantu, kame kampas, bet taip daug skaniau, nei tokią košę virčiau puode.
Na, mamulės, ko pritilot, ar jau gaminti nustojot? Kad ne vaikas, tai maitinčiausi tik vaisiais, nieko vasarą nesinori.
Savaitgalį vėl kepiau vištą, o dabar iš jos likučių virsiu sultinį ir gaminsiu brokolių sriubą. Sultinyje išvirsiu smulkintus brokolius ir bulves. Baigiant virti sumesiu pakepintas morkas su svogūnais. Kai išjungsiu viryklę, subersiu į puodą kelias skilteles smulkiais pjaustyto česnako. Liuks būna sriubytė
Savaitgalį vėl kepiau vištą, o dabar iš jos likučių virsiu sultinį ir gaminsiu brokolių sriubą. Sultinyje išvirsiu smulkintus brokolius ir bulves. Baigiant virti sumesiu pakepintas morkas su svogūnais. Kai išjungsiu viryklę, subersiu į puodą kelias skilteles smulkiais pjaustyto česnako. Liuks būna sriubytė
sveikos mamytes
norejau truputuka informacijos mamo mazyli pradejo berti{ir nezinau nuo ko} nugaryte isberta raudonais siurksciasi spuogeliais truputi yra ir apie kakla...gal nuo kokios tyreles taciau anksciau ju nebuvo nors valgoms tas pacias...
gal kas esat susidure aciu uz info
norejau truputuka informacijos mamo mazyli pradejo berti{ir nezinau nuo ko} nugaryte isberta raudonais siurksciasi spuogeliais truputi yra ir apie kakla...gal nuo kokios tyreles taciau anksciau ju nebuvo nors valgoms tas pacias...
gal kas esat susidure aciu uz info
QUOTE(zaleake @ 2009 07 01, 12:09)
sveikos mamytes
norejau truputuka informacijos mamo mazyli pradejo berti{ir nezinau nuo ko} nugaryte isberta raudonais siurksciasi spuogeliais truputi yra ir apie kakla...gal nuo kokios tyreles taciau anksciau ju nebuvo nors valgoms tas pacias...
gal kas esat susidure aciu uz info
norejau truputuka informacijos mamo mazyli pradejo berti{ir nezinau nuo ko} nugaryte isberta raudonais siurksciasi spuogeliais truputi yra ir apie kakla...gal nuo kokios tyreles taciau anksciau ju nebuvo nors valgoms tas pacias...
gal kas esat susidure aciu uz info
Ne į tą temą parašėte, čia mes dalinamės receptais Jums reikia čia: http://www.supermama...;#entry28276407
Papildyta:
Sukūriau pyragą:
Nepilna stiklinė avižinių dribsnių (juos išbrinkinti verdančiame vandenyje, vandens reikia kad gautųsi skystoka košelė)
Margarino 150-200g arba lydyto sviesto (nugriebto)
1 bananas
2-3 tryniai
Uogienės arba sirupo 100 ml
Krakmolo 2 v.š.
0,5 stiklinės cukraus
Pilna stiklinė kukurūzų miltų
1 pilnas a.š. su kaupeliu sodos arba geriau kepimo miltelių
Viską sumaišyti ir kepti 180 laipsn. orkaitėje valandą. Tešla turi gautis tirštumo kaip keksui, jei gaunasi per tiršta ar per skysta reikia įdėti miltų daugiau arba vandens.
Pirmą kart kepiau be uogų tai gavosi sausokas, tinkamas su uogiene, trintom braškėm ar mėlynėm. Galima uogas ar obuolius sudėti į pyragą, tada gaunasi šlapias.
Beje, derinys plikyti avižiniai dribsniai + kukurūzų miltai labai tinka blynams
oho kaip greitai cia jus visko rasot kepat verdat as jums pavydziu kad jus taip maitinat savo mazylius o mes vis dar negalim labai daug ko alergiski esam