Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

tikrai riešutai yra dideli alergenai. receptai iš knygos, skirtos sveikai gyvensenai, o ne specialiai alergiukams. Tiesiog kaip ir aš vienus ingredientus pakeisk kitais 4u.gif
o dėl uogienių, gal mėlynės tiktų?
Atsakyti
Dar alergiukams tikrai tinka geltoni serbentai.
Mano vyresnėlis buvo alergiškas tik žemuogėms ir obuoliams, bet obuolienė ir (naminės) uogienės visos tiko.
Atsakyti
dekui, uz pasiulymus reiks isbandyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikita_G @ 2009 06 01, 15:47)
dekui, uz pasiulymus reiks isbandyti 4u.gif



Dar is mano patirties ir ka gydytoja sake kai maniskis viskam alergiskas buvo tai vieninteliai is importiniu vaisiu nealergizuojantys yra bananai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_mama @ 2009 06 17, 09:10)
Dar is mano patirties ir ka gydytoja sake kai maniskis viskam alergiskas buvo tai vieninteliai is importiniu vaisiu nealergizuojantys yra bananai smile.gif

O mano kleckui bananas vienas iš labiausiai alergizuojančių produktų, kaip ir agurkai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(laurriukas @ 2009 05 20, 16:48)
. Pora išbandytų sausainių receptėlių.

Kukurūziniai sausainiai
Avižiniai Florentinai

diiiiidelis ačiu, nes per tiek metų mano kulinarinės žinios išseko o ir kažkaip naujų receptėlių nesurandu 4u.gif 4u.gif 4u.gif , šiandien būtinai bandysiu išbandysiu
Atsakyti
o kokia knyga geriausiai pirkti tokiu sumaniu recepteliu ka?pasidalinkit mamytes informacija tokia? bigsmile.gif
Papildyta:
o dar klausimelis ar prieskonines zoleles tokios kaip krapai ir petrazoles alergenas skaitosi ar ne? is svogunai?aisku ne zali, o virti ir pakepinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikita_G: 17 birželio 2009 - 21:10
Man visai patiko receptų knyga "Grudų patiekalai" iš serijos žurnalas Sveika rekomenduoja.
Vos ne pusė receptų tinkamų alergiukams thumbup.gif Iš ten ir mano Florentinai blush2.gif
Dar turiu "Alergija maistui", bet iš tos knygos gaminių daug kas iškeliavo į šiukšlių dėžę. Nesuprantu kaip galima rašyt tokius receptus, kai skonis gaunasi tikrai bjaurus. Kai ko net atkąst neišeina. Gavosi tik kukurūziniai sausainiai iš išbandytų, ir tai pamodifikavus receptą. Nes pagal tai kas parašyta gavosi krakmolinė kramtoškė mad.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif juo reiks nusipirkti nes jau nebezinau paciai uostyti tas pacias koses bjauru o ka kalbeti apie maziu kai siaura maisto asortimenta vagyti gali verysad.gif
Atsakyti
Nezinau, ar prieskoninės žolelės alergizuoja, bet mano sūnui visos iki šiolei tiko. Jos yra labai maistingos.
Per karštas dienas lepinamės vaisiniais namų gamybos ledais. Sūnui labai patiko bigsmile.gif Įsigijau formeles, į kurias reikia supilti masę, tada sukaišioti pagaliukus - ir į šaldiklį. Pirmas bandymas man buvo taip sau, bet sūnui suėjo. Sutryniau slyvas, bananus ir dar kažką, jau nebeatsimenu. Kažkaip jautėsi tik slyvų odelių rūgštelė. O antro bandymo ledais ir pati gardžiavausi. Sutryniau 1 bananą ir 3 labai saldžias kriaušes. Tada dar įmaišiau vanilės ir šlaką pirktinių slyvų sulčių. Gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Dar dėl žolelių. Aš gyvenu Airijoje, čia gamintojai privalo ant etikečių atskirai nurodyti potencialius alergenus. Iš visų skaitytų etikečių mačiau nurodyta tik garstyčios, daugiau jokių kitų prieskonių.

Mūsų šiandienos vakarienė:
Garpuodyje garintos bulvės su morkomis
Salotos - smulkinti svogūnų laiškai, salotos, agurkas ridikas. Viskas šiek tiek pasūdyta ir užpilta prieskoniniu alioejumi. Jį gaminu pati. Į butelį nuo aliejaus įpilu prieskoninių žolelių mišinį, o ant viršaus užpilu kokio nors geros kokybės ekologiškai švaraus aliejus. Suplaku ir palieku pastovėti savaitei. Kai nusisėda žolelės savaitės bėgyje dar suplaku, jei nepamirštu.
Troškinti vištų skrandukai. Juos išviriau. Dėjau druskos, lauro lapą, čiobrelių ir pipirų. Kai išvirė, truputį sultinio pasilikau, likusį išpyliau. Skrandukus susmulkinau ir troškinau ant mažos ugnies kartu su pjaustytais svogūnais ir morkomis, kol daržovės išsitroškino. Į keptuvę dėjau ryžių miltų ir pyliau sultinį. Gavosi toks tarsi padažas prie bulvių.

O ką gaminote jūs? mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš gaminau veršienos guliašą su bulvėmis ir keptais brokoliais. ax.gif
Padažo sutirštinimui naudojau ruginius miltus. Brokolius apviriau, nukošiau ir apvoliojau ruginiuose miltuose (gaunasi panašiai kaip trupiniuose). Tada apkepiau šlakelyje aliejaus. Buvo labai skanu smile.gif
Atsakyti
Ačiū, pasinaudosiu tavo idėja su brokoliais. Ar juos reikia visiškai išvirti, ar dar jie mažumėlę būna kieti? Kokio maždaug dydžio gabaliukai? Ar miltai laikosi prie jų prikibę, kol iškepa?

Pas mus vakarienei numatyta košė. Mirksta kruopos, kurių dižiąją dalį sudaro perlinės, o į jas įmaišyta įvairių spalvų skaldytų ir cielų žirnių, lešių, ginojos. Kai išvirsiu, sumaišysiu su keptomis morkomis ir svogūnais, kuriuos dideliais kiekiais kraunu visur, kur tik įmanoma smile.gif
Atsakyti