Butu idomu suzinoti,ar duodat alergiskiems vaikams mineralinio vandens?Aisku,negazuoto Juk jame tiek visokiu naudingu medziagu, ypac patartina vaikuciams po fizinio kruvio. Nuo kokio amziaus pradejot ragauti ir koki geriat?Dabar parduotuvese toks didelis pasirinkimas , kad nebeaisku koki pirkti.
krisela,
gal galite parasyti detaliau kuom vaikuti maitinate, nes situacija beveik identiska. Didziausia problema alergija karves pieniui ir si ja susije berimai (veiduko ir viso kunelio) , siaubingi pilvuko skausmai, ypac nakti, viduriavimas.
Suniui 1,4 metu, bet net rugstus pieno produktai netinka. Atrodo jau randu jogurta nuo kurio neisberia, tai tada vaikiui pilva suka.
Piena naudoju tik ryte uzbalinti kose, dar retkarciais kepant blynus.
Praktiskai maitinu vaikuti mesos sultynyje virtom kosem, sriubom kruopinem ir darzovinem, mesa (sriuboje virta ivairia mesa, virtais kukuliukais, rankoveje , o kartais ir keptuveje keptais kotletais), naminiu uogu kisielium, dar naminiais obuoliais ir bananais., kartais verdu ir zuviene su darzovem.
Itariu, kad labai negerai darau bet kartais duodu ir pieniska desrele. Kai seimai isverdu makaronu tai net neisivaizduoju su kuom juos suniui duoti, tai kol neatsala valgo be nieko.
aci uz patarimus
beje del mineralinio saviskui jo duodu kazkur nuo 6 menesiu.Kadangi tada buvo vasara tai budavo patogu tureti jo isigijus ir nebegalvoti ar yra namie o ypac kelioneje virinto vandens.Pirkdavai negazuota tiche arba neptuna.
gal galite parasyti detaliau kuom vaikuti maitinate, nes situacija beveik identiska. Didziausia problema alergija karves pieniui ir si ja susije berimai (veiduko ir viso kunelio) , siaubingi pilvuko skausmai, ypac nakti, viduriavimas.
Suniui 1,4 metu, bet net rugstus pieno produktai netinka. Atrodo jau randu jogurta nuo kurio neisberia, tai tada vaikiui pilva suka.
Piena naudoju tik ryte uzbalinti kose, dar retkarciais kepant blynus.
Praktiskai maitinu vaikuti mesos sultynyje virtom kosem, sriubom kruopinem ir darzovinem, mesa (sriuboje virta ivairia mesa, virtais kukuliukais, rankoveje , o kartais ir keptuveje keptais kotletais), naminiu uogu kisielium, dar naminiais obuoliais ir bananais., kartais verdu ir zuviene su darzovem.
Itariu, kad labai negerai darau bet kartais duodu ir pieniska desrele. Kai seimai isverdu makaronu tai net neisivaizduoju su kuom juos suniui duoti, tai kol neatsala valgo be nieko.
aci uz patarimus
beje del mineralinio saviskui jo duodu kazkur nuo 6 menesiu.Kadangi tada buvo vasara tai budavo patogu tureti jo isigijus ir nebegalvoti ar yra namie o ypac kelioneje virinto vandens.Pirkdavai negazuota tiche arba neptuna.
Kur dingo alergisku vaikuciu mamytes? Taip noretusi pasidalinti receptais, nes jau galva nebeisnesa kuo maitinti ta vaika. Sunui ketveri, nevalgom pieno produktu, kiausiniu , kvietiniu miltu, na ir dar kai kuriu ne tokiu svarbiu produktu. Musu meniu pakankamai vienodas, stengiuosi ji paivairinti,ieskau nauju recepteliu, bet visur ieina tie pagrindiniai produktai, kuriu mes nevalgom.Gal atsiras norinciu pasidalinti patirtimi, labai lauksiu bendraminciu :
Įdedu vaikui į lėkštę vienodą kiekį virtų morkų, pastarnokų, bulvių ir truputį margarino. Truputį patrinu su šakute.
Daržoves verdu garpuodyje. Naudoju gerą margariną su palmių aliejumi be hidrolizuotų riebalų ir pieno. Lt turbūt tokie brangūs. Tada į košę įpilčiau kokio sėmenų aliejaus.
Daržoves verdu garpuodyje. Naudoju gerą margariną su palmių aliejumi be hidrolizuotų riebalų ir pieno. Lt turbūt tokie brangūs. Tada į košę įpilčiau kokio sėmenų aliejaus.
Labai pasigedau čia saldumynų receptų. Kadangi pati maitinu alergišką kūdikėlį, tai be saldumynų gyvent ngaliu . Pora išbandytų sausainių receptėlių.
Kukurūziniai sausainiai
2 stiklinės krakmolo (bet kokio)
1 stiklinė kukurūzų miltų (arba grikių)
4 šaukštai tirštokos uogienės (labai super aviečių, su slyvų gaunasi rūgštoki)
Galima dėti porą trynių bet nebūtina
270 gramų margarino
Viską sumaišyti ir šaukštu į skardą dėti sausainiukus. Kepti kol truputį paskrus. Jei įdėsit per daug margarino viskas ištęš, gausis pyragas Bet vis tiek skanu.
Keičiant uogienes gaunasi skirtingi skoniai.
Avižiniai Florentinai
300 g avižnių ar miežinių dribsnių (galima maišyti, tikriausiai ir kitokie tiktų)
Aliejaus dribsniams apkepti
80-90g margarino
100 ml cukraus
2 šaukštai sirupo.
Dribsnius apkepti aliejuje. Aliejaus kuo mažiau. Margariną cukrų ir sirupą pavirti kelias minutes, supilti ant dribsnių, išmaišyti, viską paskleisti kepimo popieriumi iškotoje skardoje 0,5 cm sluoksniu. Kepti apie 10 min orkaitėje. Išėmus, supjaustyti kvadratėliais, palikti atvėsti. Galima įmaišyti saulėgrąžų, razinų ar pan.
Nu labai skanu.
Kukurūziniai sausainiai
2 stiklinės krakmolo (bet kokio)
1 stiklinė kukurūzų miltų (arba grikių)
4 šaukštai tirštokos uogienės (labai super aviečių, su slyvų gaunasi rūgštoki)
Galima dėti porą trynių bet nebūtina
270 gramų margarino
Viską sumaišyti ir šaukštu į skardą dėti sausainiukus. Kepti kol truputį paskrus. Jei įdėsit per daug margarino viskas ištęš, gausis pyragas Bet vis tiek skanu.
Keičiant uogienes gaunasi skirtingi skoniai.
Avižiniai Florentinai
300 g avižnių ar miežinių dribsnių (galima maišyti, tikriausiai ir kitokie tiktų)
Aliejaus dribsniams apkepti
80-90g margarino
100 ml cukraus
2 šaukštai sirupo.
Dribsnius apkepti aliejuje. Aliejaus kuo mažiau. Margariną cukrų ir sirupą pavirti kelias minutes, supilti ant dribsnių, išmaišyti, viską paskleisti kepimo popieriumi iškotoje skardoje 0,5 cm sluoksniu. Kepti apie 10 min orkaitėje. Išėmus, supjaustyti kvadratėliais, palikti atvėsti. Galima įmaišyti saulėgrąžų, razinų ar pan.
Nu labai skanu.
Mano mėgstamiausias obuolių pyragas. Tik aš obuolių negaliu valgyti, tai dedu kriaušes.
115g susmulkintų džiovintų datulių
90ml vandens
170g obuolių
115g margarino
2 kiaušiniai arba kiaušinių pakaitalai
170g ryžių miltų
2 šaukšteliai prieskonių pyragui
2 šaukšteliai sodos
115g razinų
Pastaba. Nebijokit dėti sodos kiek parašyta. Man pačiai iš pradžių buvo keista, bet tokiuose pyraguose be kvietinių miltų ir kiaušinių sodos daug dedama.
1. Susmulkintas datules virinti vandenyje žemoje temperatūroje, kol jos sugers didžiąją dalį vandens.
2. Aplupti ir susmulkinti obuolius.
3. Įdėti į datules margariną ir sutrinti su blenderiu iki vienalytės masės. (Galima apsieiti ir be blenderio, jei neturit, tik tada kuo smulkiau supjaustykit datules, prieš pradėdamos virinti)
4. Užmaišykite tešlą iš visų ingredientų, išskyrus razinas su obuoliais. Jei tešla atrodo per kieta, įpilkite dar truputį vandens. Tada jau galite įmaišyti ir razinas su obuoliais.
5. Tešlą sudėkite į skardą (aš tam tikslui naudoju seną keptuvę), išklotą aliejum suteptu sviestiniu popieriumi.
6. Kepti 170 laipsnių temperatūroje 50-60 min. (Nemėginkit kelti temperatūros ir trumpinti kepimo laiko kaip kvietiniams pyragams )
Skanaus
115g susmulkintų džiovintų datulių
90ml vandens
170g obuolių
115g margarino
2 kiaušiniai arba kiaušinių pakaitalai
170g ryžių miltų
2 šaukšteliai prieskonių pyragui
2 šaukšteliai sodos
115g razinų
Pastaba. Nebijokit dėti sodos kiek parašyta. Man pačiai iš pradžių buvo keista, bet tokiuose pyraguose be kvietinių miltų ir kiaušinių sodos daug dedama.
1. Susmulkintas datules virinti vandenyje žemoje temperatūroje, kol jos sugers didžiąją dalį vandens.
2. Aplupti ir susmulkinti obuolius.
3. Įdėti į datules margariną ir sutrinti su blenderiu iki vienalytės masės. (Galima apsieiti ir be blenderio, jei neturit, tik tada kuo smulkiau supjaustykit datules, prieš pradėdamos virinti)
4. Užmaišykite tešlą iš visų ingredientų, išskyrus razinas su obuoliais. Jei tešla atrodo per kieta, įpilkite dar truputį vandens. Tada jau galite įmaišyti ir razinas su obuoliais.
5. Tešlą sudėkite į skardą (aš tam tikslui naudoju seną keptuvę), išklotą aliejum suteptu sviestiniu popieriumi.
6. Kepti 170 laipsnių temperatūroje 50-60 min. (Nemėginkit kelti temperatūros ir trumpinti kepimo laiko kaip kvietiniams pyragams )
Skanaus
Dar pridėsiu, kad Kukurūzinius sausainius reikia kepti apie 15 min, 200 laipsių orkaitėje. Gaunasi minkšti ir trapūs
Šiandien ilgiau pakepiau, gavosi kieti ir guminiai, fui...
Šiandien ilgiau pakepiau, gavosi kieti ir guminiai, fui...
QUOTE(Donalita @ 2009 05 20, 17:50)
Mano mėgstamiausias obuolių pyragas. Tik aš obuolių negaliu valgyti, tai dedu kriaušes.
Išsikepiau šitą pyragą . Pirmas gaminys iš ryžių miltų kurio nereikėjo išmesti
Tikrai skanus. Vietoj kiaušinių dėjau 3 trynius ir pusę trinto banano.
Gal kas dar išbandė kokį skanėstą, pasidalinkit.
Kokia greituolė Aš tavo sausainius dar tik ruošiuosi kepti ryt poryt šiom dienom
Palauk, tuoj tau dar kokį pyragą įmesiu
Palauk, tuoj tau dar kokį pyragą įmesiu
Šituos du esu kepusi. Skanu. Tik bėda ta, kad toje sveikuolių knygoje beveik visi pyragai kepami datulių masės pagrindu, kaip anksčiau surašytas obuolių pyragas. Datulės naudojamos saldinimui vietoj cukraus, bet suteikia visiems pyragams panašų skonį. Gal reikės kada pabandyti prikrauti vietoje datulių kokio klevų sirupo arba uogienės (perku sveikuolišką, saldintą vynuogių sultimis )
Vaisių ir riešutų duonelė
(riešutų ir citrusinių vaisių žievelių nevalgau, tai vietoje jų dedu atitinkamus kiekius sėklų ir kitokių džiovintų vaisių)
55g susmulkintų džiovintų datulių
60ml vandens
55g džiovintų abrikosų
55g graikinių riešutų
30g saulėgrąžų
55g razinų
55g cukruotų citrusinių vaisių žievelių
85g ryžių miltų
1 šaukštelis prieskonių pyragui
1 šaukštelis sodos
1 kiaušinis arba kiaušinio pakaitalas
60ml pieno (karvės, ryžių, sojos arba tiesiog vandens)
1. Susmulkintas datules virinti vandenyje žemoje temperatūroje, kol jos sugers didžiąją dalį vandens.
2. Susmulkinti džiovintus abrikosus ir graikinius riešutus. Sumaišyti juos kartu su saulėgrąžom, razinom ir žievelėm.
3. Iš datulių, miltų, sodos, pyrago prieskonių, kiaušinio ir pieno užmaišyti tešlą. Jei tešla atrodo per kieta, įpilkite dar truputį vandens. Tada jau galite įmaišyti vaisius ir riešutus.
4. Tešlą sudėkite į skardą, išklotą aliejum suteptu sviestiniu popieriumi.
5. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 40-50 min.
Šio pyrago ingredientus irgi pakeičiu į tuos kur galiu valgyti. Paprasčiausių sulčių vietoj citrinos, saulėgrąžų arba moliūgų sėklų vietoj riešutų. Gerai
Citrininis kukurūzinis pyragas
115g susmulkintų džiovintų datulių
90ml vandens
115g margarino
2 kiaušiniai arba kiaušinių pakaitalai
85g maltų migdolų
55g kukurūzų miltų
55g ryžių miltų
1 šaukštelis sodos
2 šaukšteliai citrinos žievelių
2 šaukštai citrinos sulčių
1. Susmulkintas datules virinti vandenyje žemoje temperatūroje, kol jos sugers didžiąją dalį vandens.
2. Įdėti į datules margariną ir sutrinti su blenderiu iki vienalytės masės. (Galima apsieiti ir be blenderio, jei neturit, tik tada kuo smulkiau supjaustykit datules, prieš pradėdamos virinti)
3. Visus ingredientus sudėti į dubenį ir užmaišyti tešlą. Jei tešla atrodo per kieta, įpilkite dar truputį vandens.
4. Tešlą sudėkite į skardą, išklotą aliejum suteptu sviestiniu popieriumi.
5. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 45 min.
Skanaus
Vaisių ir riešutų duonelė
(riešutų ir citrusinių vaisių žievelių nevalgau, tai vietoje jų dedu atitinkamus kiekius sėklų ir kitokių džiovintų vaisių)
55g susmulkintų džiovintų datulių
60ml vandens
55g džiovintų abrikosų
55g graikinių riešutų
30g saulėgrąžų
55g razinų
55g cukruotų citrusinių vaisių žievelių
85g ryžių miltų
1 šaukštelis prieskonių pyragui
1 šaukštelis sodos
1 kiaušinis arba kiaušinio pakaitalas
60ml pieno (karvės, ryžių, sojos arba tiesiog vandens)
1. Susmulkintas datules virinti vandenyje žemoje temperatūroje, kol jos sugers didžiąją dalį vandens.
2. Susmulkinti džiovintus abrikosus ir graikinius riešutus. Sumaišyti juos kartu su saulėgrąžom, razinom ir žievelėm.
3. Iš datulių, miltų, sodos, pyrago prieskonių, kiaušinio ir pieno užmaišyti tešlą. Jei tešla atrodo per kieta, įpilkite dar truputį vandens. Tada jau galite įmaišyti vaisius ir riešutus.
4. Tešlą sudėkite į skardą, išklotą aliejum suteptu sviestiniu popieriumi.
5. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 40-50 min.
Šio pyrago ingredientus irgi pakeičiu į tuos kur galiu valgyti. Paprasčiausių sulčių vietoj citrinos, saulėgrąžų arba moliūgų sėklų vietoj riešutų. Gerai
Citrininis kukurūzinis pyragas
115g susmulkintų džiovintų datulių
90ml vandens
115g margarino
2 kiaušiniai arba kiaušinių pakaitalai
85g maltų migdolų
55g kukurūzų miltų
55g ryžių miltų
1 šaukštelis sodos
2 šaukšteliai citrinos žievelių
2 šaukštai citrinos sulčių
1. Susmulkintas datules virinti vandenyje žemoje temperatūroje, kol jos sugers didžiąją dalį vandens.
2. Įdėti į datules margariną ir sutrinti su blenderiu iki vienalytės masės. (Galima apsieiti ir be blenderio, jei neturit, tik tada kuo smulkiau supjaustykit datules, prieš pradėdamos virinti)
3. Visus ingredientus sudėti į dubenį ir užmaišyti tešlą. Jei tešla atrodo per kieta, įpilkite dar truputį vandens.
4. Tešlą sudėkite į skardą, išklotą aliejum suteptu sviestiniu popieriumi.
5. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 45 min.
Skanaus
Buvau obuolių pyragą nusivežus į kaimą pas tėvus, tai labai išgyrė , net sesei kurią dabar pykina nuo saldumynų (nėščia) patiko
Beje kitą kart dėsiu daugiau obuolių. Bet šiaip man truputį jaučiasi soda.
Beje į kukurūzinius sausainius jei gaminsit, tai skaniau dėti sviestą ( kas toleruoja) margarinas ne bet koks man tiko, pvz "Optima linija" tiko, o su "Veiverių" - nesigavo. Ir tryniai irgi pagerina skonį.
Beje kitą kart dėsiu daugiau obuolių. Bet šiaip man truputį jaučiasi soda.
Beje į kukurūzinius sausainius jei gaminsit, tai skaniau dėti sviestą ( kas toleruoja) margarinas ne bet koks man tiko, pvz "Optima linija" tiko, o su "Veiverių" - nesigavo. Ir tryniai irgi pagerina skonį.
o norejau paklaust ar riesutai ne vienas is didesniu alergenu?
Papildyta:
[quote=laurriukas,2009 05 20, 17:48]
Labai pasigedau čia saldumynų receptų. Kadangi pati maitinu alergišką kūdikėlį, tai be saldumynų gyvent ngaliu . Pora išbandytų sausainių receptėlių.
Kukurūziniai sausainiai
2 stiklinės krakmolo (bet kokio)
1 stiklinė kukurūzų miltų (arba grikių)
4 šaukštai tirštokos uogienės (labai super aviečių, su slyvų gaunasi rūgštoki)
Galima dėti porą trynių bet nebūtina
270 gramų margarino
Viską sumaišyti ir šaukštu į skardą dėti sausainiukus. Kepti kol truputį paskrus. Jei įdėsit per daug margarino viskas ištęš, gausis pyragas Bet vis tiek skanu.
Keičiant uogienes gaunasi skirtingi skoniai.
Avižiniai Florentinai
300 g avižnių ar miežinių dribsnių (galima maišyti, tikriausiai ir kitokie tiktų)
Aliejaus dribsniams apkepti
80-90g margarino
100 ml cukraus
2 šaukštai sirupo.
Dribsnius apkepti aliejuje. Aliejaus kuo mažiau. Margariną cukrų ir sirupą pavirti kelias minutes, supilti ant dribsnių, išmaišyti, viską paskleisti kepimo popieriumi iškotoje skardoje 0,5 cm sluoksniu. Kepti apie 10 min orkaitėje. Išėmus, supjaustyti kvadratėliais, palikti atvėsti. Galima įmaišyti saulėgrąžų, razinų ar pan.
Nu labai skanu.
[/q
o gal zinote kokios uogienes vaikams yra nealergiskos? (mes net obuoliams ir bananams esam alergiski
Papildyta:
[quote=laurriukas,2009 05 20, 17:48]
Labai pasigedau čia saldumynų receptų. Kadangi pati maitinu alergišką kūdikėlį, tai be saldumynų gyvent ngaliu . Pora išbandytų sausainių receptėlių.
Kukurūziniai sausainiai
2 stiklinės krakmolo (bet kokio)
1 stiklinė kukurūzų miltų (arba grikių)
4 šaukštai tirštokos uogienės (labai super aviečių, su slyvų gaunasi rūgštoki)
Galima dėti porą trynių bet nebūtina
270 gramų margarino
Viską sumaišyti ir šaukštu į skardą dėti sausainiukus. Kepti kol truputį paskrus. Jei įdėsit per daug margarino viskas ištęš, gausis pyragas Bet vis tiek skanu.
Keičiant uogienes gaunasi skirtingi skoniai.
Avižiniai Florentinai
300 g avižnių ar miežinių dribsnių (galima maišyti, tikriausiai ir kitokie tiktų)
Aliejaus dribsniams apkepti
80-90g margarino
100 ml cukraus
2 šaukštai sirupo.
Dribsnius apkepti aliejuje. Aliejaus kuo mažiau. Margariną cukrų ir sirupą pavirti kelias minutes, supilti ant dribsnių, išmaišyti, viską paskleisti kepimo popieriumi iškotoje skardoje 0,5 cm sluoksniu. Kepti apie 10 min orkaitėje. Išėmus, supjaustyti kvadratėliais, palikti atvėsti. Galima įmaišyti saulėgrąžų, razinų ar pan.
Nu labai skanu.
[/q
o gal zinote kokios uogienes vaikams yra nealergiskos? (mes net obuoliams ir bananams esam alergiski