Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

Sūnus irgi atopiniu dermatitu serga. Galiu tik nuraminti visas mamtytes, kad.. kaip ir žmonės sako.. iš jo išaugama mirksiukas.gif Pati matinau iki 8 mėn.. berdavo.. darėm visokiausius testus, kraujo tyrimą galų gale į ligoninę atsigulėm, kad pagaliau nustatytų, kam alergiški. Berdavo žiauriai.. raudonom dėmėm.. ir hormoninius naudojom.. užtai dabar vyrui 4,5 ir negali valgyti tik kvietinės košės ir mandarinų.. visa kita punta kaip turi būt biggrin.gif Patirtis karti, bet užtat tikrai galiu konsultuot.. svarbiausiai griežta dieta ir kūno priežiūra ir susitvarkys mirksiukas.gif .. aišku nežinau kaip paauglystėj bus, bet kol kas tai super. Jeigu ką - klauskit, patarsiu ką žinau 4u.gif
Atsakyti
na, tema apie mitybą, bet noriu paklausti ir apie vaistukus. mums alergologė išrašė zyrteką. čia tas pats kaip tavegylis. prieš tai gėrė Clemastinum (čia ir vėl tas pats kaip tavegylis, tik skystos formos). šiandien daviau zyrteką - 1/2 tabletės ištirpinau vandenukyje. tai galvojau kad vaikas viską išvems blink.gif tai klausimas būtų kaip dar jį skaniai galima suduoti? g.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
perskaiciau beveik visas dvi senas temas, bet tai daugiau tema apie alergisko vaiko auginima, gydyma, ne tik apie mityba.

Jau susitaikiau su tuo, kad mano antrasis sunus - alergiskas. Is pradziu bere naujagimio spuogais, kurie veliau susiliejo ir sudare ant odos raudona luoba. Po to oda parausdavo, tada iskkilavo spuogeliai, o is ju issiskirdavo tokie geltoni gabaliukai kaip medus. Galvojau kad bakterine infekcija. Pediatre turbut taip pat, nes skyre Fucidin . Patepem, praejo, bet po kurio laiko vel eme kartotis is naujo. Vel patepem Fucidinu, vel praejo, ir vel is naujo. Supratau, kad toli nenuvaziuosiu su Fucidinu, tai kai kudikiui buvo apie 2 men, kreipemes i homeopate gyd. Gema. Dabar 2 sav. geriam Ca Carbonicum 30 CH, laikausi hipoalergines dietos (nevalgau pieno, citrusiniu, zuvies, riesutu ir pan., bet valgau sviesta, grietine, kefyra, cukru, nat. jogurta).
pagerejimo kol kas nera, beria bangom, kai uzgija, vel pradeda berti.

[size=7]Mes naudojam Weledos Wecesino tepala, mums labai gerai reaguoja odele. Per situs dvieju temu 100 psl nemaciau, kad kas ji naudotu, negi niekas nenaudoja? Jis ypac tinka, kai slapiuoja. Manau, kad jis tikrai saugesnis uz visokius hormoninius...[/SIZE]Yra dar ir kitas Weledos tepalas Dermatodoronas, kai nera slapiavimo, bet as jo nebandziau. Ar kas bandete?

[size=7]Dar man klausimelis apie musu berima: berimas tooks specifinis: is pradziu parausta oda, tada atsiranda spuogelis, is jo susiformuoja geltonas sasas, kartasi prilipes prie odos, kartais atsokes. Del tokio netipinio berimo, vis netikejau, kad tai alergija, bet ant ranku atsirado tokie plemukai ir paberimai ant riesu, tai jau tikrai alergijos pozymis. Ar kam nors buvo toks berimas su geltonais sasais?[/size]

Ir dar - ar yra kokia nors greitoji pagalba is homeopatiniu vaistu, jei kyla umi alergine reakcija?

Labai laukiu Jusu atsakymu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnele: 11 liepos 2008 - 14:50
QUOTE(Donalita @ 2008 05 27, 16:45)
Tai kur prapuolėt, mamulės? Jokio atsako nesulaukiau - tinka ar netinka mano receptai.
Štai čia dar vienas, ieškančioms gimtadienio torto idėjų. Aš pati sau kažkada ieškojau, bet paaugusiems vaikiukams irgi tiks  4u.gif

http://www.supermama...;#entry13214459

o čia dar vienas

Ryžių duonelė

150g rudų ryžių miltų
100g kukurūzų miltų
100g sorų dribsnių
1 kiaušinis
56g margarino
2 šaukšteliai kepimo miltelių arba "greitų" mielių
2 šaukštai medaus (gali būti mažiau)
vanduo

Sumaišyti visus sausus ingredientus, viduryje padaryti skylę. Sudėti margariną, kiaušinio trynį ir medų. Gerai išmaišyti. Po truputėlį pilti vandenį ir maišyti, kol gausis tiršta tešla. Įmaišyti (neplaktą) baltymą. Tešlą supilti į gerai aliejum išteptą skardą aukštais kraštais (skirtą 1kg gaminio). Kepti 15 min 190 laipsnių temp. Tada viršų uždengti ir kepti dar 35-40 min 175 laipsnių temp.
Kai iškepa, pabeldus į skardos dugną girdisi "tuščias" garsas.

Receptai super,bet va baltymas yra,tai nežinau.
Gal kas netyčia žinote kaip išsikepti daigintų grūdų duoniukus?
Atsakyti
Turiu dabar kelis sriubyčių receptus, jau išmėginau essen.gif

*GREISI*, pamėgink dėti kalakutės, anties, putpelės ar žąsies kiaušinį. Man gydytojas sakė, kad jie kuom tai visai skirtingi nei vištos. Mano mažius vištos kiaušinių irgi negali, aš jam duodu anties. Paklausinėk bobučių turguje, pavažiuokit į kaimą, tikrai turėtumėt rasti. Man atrodo, didžiuosiuose prekybos centruose esu mačius kitokių kiaušinių.
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2008 07 24, 16:05)
Turiu dabar kelis sriubyčių receptus, jau išmėginau  essen.gif

*GREISI*, pamėgink dėti kalakutės, anties, putpelės ar žąsies kiaušinį. Man gydytojas sakė, kad jie kuom tai visai skirtingi nei vištos. Mano mažius vištos kiaušinių irgi negali, aš jam duodu anties. Paklausinėk bobučių turguje, pavažiuokit į kaimą, tikrai turėtumėt rasti. Man atrodo, didžiuosiuose prekybos centruose esu mačius kitokių kiaušinių.

Homeopatė ir alergologė mums sakė, kad visų paukščių kiaušiniai mums netinkami g.gif
Atsakyti
Užuojauta. Ką padarysi, gyvena žmonės ir be kiaušinių. Ir savo sveikumu mėsaėdžius ir kiaušiniaėdžius stebina biggrin.gif
Atsakyti
nu seip ir mes esame elergiski kiausiniams bet kai pasiteiravau gyditojos pasake kad elergizuoja tik baltimas.tai as visur dedu tryni ir kepu trini ir i blynus dedu tik tryni smile.gif
Atsakyti
o as noreciau paklaust, gal kuri virdavot vaikuciam vaisiu tyreles namuose? gal galit receptuku imest? aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif mums dar 7 men, bet bijau truputi tik trintus vaisius duot, gal geriau virtas tyreles?
Atsakyti
QUOTE(krisela @ 2008 07 28, 18:03)
nu seip ir mes esame elergiski kiausiniams bet kai pasiteiravau gyditojos pasake kad elergizuoja tik baltimas.tai as visur dedu tryni ir kepu trini ir i blynus dedu tik tryni smile.gif

O kaip tu žinai, kad nelieka baltymo likučių? Aš irgi gundyčiausi taip daryt. Naudot tik anties kiaušinius žiauriai brangu.

Po pietų įmesiu kelis sriubyčių receptus.
Atsakyti
O kur galima įsigyti ryžių miltų?
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2008 07 11, 15:41)
Pediatre turbut taip pat, nes skyre Fucidin . Patepem, praejo, bet po kurio laiko vel eme kartotis is naujo. Vel patepem Fucidinu, vel praejo, ir vel is naujo. Supratau, kad toli nenuvaziuosiu su Fucidinu

fucidin? man paciai ji dave pediatre, o kai nuejau pas normalu dermatologa, sake pediatrai beveiks visiem sita raso, ar cia reklama kokia ar ka, ar je nori zmoniu nekaltu oda sugadint... tai iki dabar turiu slogos pasekmiu (paraudimo aplink nosi) naikinimo pasekme, vasara isnyksta ziema atsiranda, nuo fucidin...

o pas kukuli musu irgi alergia - bananam, grikiam, mesai ir tt, visus alergiskus produktus pasalinu, bet vis negana, kazkas yra neatrasto ir nepastebimo g.gif

idomus vienas klausimas (ankstesnese temose lyg neradau) - kiek tikslus veninio kraujo tyrimas pasirinktai alergenu grupei? cia uk mum sake kad labai tikslus, pakartoti po pusmecio tikrai nereikia, tyrimas rodo kad niekam nealergiskas (bet ten neitraukti nei bananas nei grikiai) nu ir itarineja vos ne 100 procentu astma, siulo tyrimus kurie trunka puse metu ir tt...
Atsakyti