Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

Mano dukrytė taip pat alergiska karvės pienui, bet va dabar klausimas iskilo ar ji gali buti alergiska ir laktozei, jei ant veiduko ir kunelio atsiranda alergijos spuogeliai, o viduriukai kieti, pilvo putimas aisku kartais buna, bet ji seip rami, neverkia del pilvelio bedu. g.gif
Atsakyti
sveikos mamytės

aktyviau dalinkitės receptukais, netikiu, kad nieko naujo nesugalvojate

blynai iš cukinijos

bulvine tarka sutarkuoti cukiniją, miltų,jeigu galima truputį universalių prieskonių bet nebūtinai galima ir druskos, svarbiausia ko nereikėtų pamiršti ir nepagailėti tai svogūno geriau tarkuoto jeigu norite sočiau, labai skanu supjausčius juostelėmis dešreles "JOkių E" (jeigu tikėti gamintoju tai jose nieko blogo nėra) įspausi į blyną kepti ant alyvuogių aliejaus tiesa galima žalių krapų ar petražolių dar dėti
man pačiai labai skanu aišku norisi padažiuko, bet nebūtinai
vyras valgo su majonezu(čia aišku ne vaikučiams)
šitie blynai yra geresnio skonio ir daug "lengvesni" lyginant su bulviniais

gal ir jums patiks

o mane domintų gal kas patartumėte kažkokių skanių ir tinkamų alergiukams patiekalų iš kruopų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gulbė: 31 sausio 2008 - 18:33
O as saviskei isverdu makaronu is 100 proc. ryziu (nevalgom kvieciu), kalakutienos farso kukuliuka, kuri po to sugnaibau i tuos makaronus, viska sumaisau, uzpilu truputuka (kad nebutu sausa) padazo is sviesto ir grietines (juk juose pieno baltymo nera, tik riebalai). Man skonis kaip virtinuku su mesyte. Ir mazoji labai skaniai valgo. smile.gif
Atsakyti
Lydekaite, o kaip atrodo makaronai iš ryžių? bigsmile.gif Jūs juos perkate ar namie ruošiate? Nes aš pirmą kartą apie tokius girdžiu. Mums būtų aktualu. Nors skamba keistai: "makaronai iš ryžių". biggrin.gif
Atsakyti
Makaronus is ryziu radau Maximoje prie visu makaronu. Jie vadinasi Scotti Pasta Riso all Italiana. Sudetis - ryziai ir vanduo. As taip suprantu, kad jie pagaminti is ryziu miltu. O ju isvaizda kaip paprastu makaronu - ne spageti, bet tokie spirale susukti birbiziukai. smile.gif
Atsakyti
ačiū už rceptėlį
beje išbandžiau lydytą sviestą ir kondensuotą pieną be cukraus, tai mums nekenkia jau kurį laiką vartojam, kai lydau sviestą nugriebiu baltymą ir palieku tik tą sviestą, kuris atrodo kaip aliejus, o kondensuotu pienu truputį balinu košes arba į padažiukus pilu.
Atsakyti
Patobulinau vieną sriubos receptuką ir pritaikiau savo alergiukui:

Kukurūzų sriuba
Gabalėlis kalakuto file
Koncervuoti kukrūzai
Bulvės
Druska
Kalakuto filė supjausčiau kubeliais ir pakepinau aliejuje, supyliau į verdantį pasūdytą vandenį, po kiek laiko sudėjau bulves, kukurūzus ir dar paviriau.
Mažiaus skruostai neparaudo bigsmile.gif
Pagal receptą dar reikėjo dėti šaldytų špinatų, bet aš nerizikavau per kartą išbandyti ir kukurūzus ir špinatus.
Kas toleruoja galima įdėti morkų ir kepinant mėsą įspausti česnako. Su visais ingriedientais skaniau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurriukas: 07 balandžio 2008 - 14:32
Mes turim atopini dermatita,bet paskutiniu metu pavyko atiderinti dabartini maisto raciona smile.gif Mums sesi menesiai,geriam Aptamil Pepti,valgom aviziniu dribsniu kosyte,grikius ir bulves smile.gif Bandem morka,bet kazkaip nelabai,atrode ,kad lyg ir nuo to vel pabere,dar ryzius valgem,bet nebeduodu ,nes atrodo ir nuo sito buvo isbere musu skruostukus... Taip ir zaidziu smile.gif viena naujiena ivedu ir ziurim kas bus smile.gif Tiesa mes dar duodam ACIDOPHILUS BIFIDUS COMPLEX,gydytoja kaip zarnyno mikrofloros palaikymui israse ,tai tikrai jauciasi poveikis,na ta prasme neelergizuoja musu taip smile.gif dar geriam vitamina D ir teplioju pasausejusias vieteles(skruostus ir slaunytes) EXCIPIAL smile.gif
Atsakyti
Dar saviskei vakarienei kartais verdu bulviu-morku-zirniu kose. Kaip bulviu kose, tik idedu morkos ir saldytu zirneliu. Gaminu be pieno, tik sviesto truputeli dedu, nuo jo musu neberia. Mazoji vis atranda nesutrinta morkos gabaliuka ar zirneli ir rodo, kad pasakyciau, kas cia. rolleyes.gif Patinka jai, gal kad spalvinga ta kosyte gaunasi.
Atsakyti
mums taip pat etopinis dermatitas berdavo siaubingai ne tik zandukus bet visa kuneli tas niezulis mus kamavo lb stipriai.db jau pusantru metuku esame tai pastebejau kad mazeja zinoma maista taip pat reguliuojame pieno produktu negalima,tai gerdavome sojos misini db jau priejome prie sojos pieno ir grietines.atsisakeme zuvies ir vistienos nes sie produktai mus elergizuoja nors nebuvau pagalvojus kad gali.is pradziu net morkos buvome atsisake bet pasirodo kad ne morka tai lb sunku nuspeti stebeti nes paberimai atsiranda tik po keliu dienu.gal kuri mamyte zino ka galima pagaminti is ryziu miltu ir sojos miltu nesu meginusi.o kaip sojos mesa reikia taisyti ka is jos galima pagaminti. 4u.gif
Atsakyti
Tęsiame temelę apie alergiškų vaikučių mitybą.

Stiprybės ir kantrybės mamytėms, sveikatytės vaikučiams 4u.gif

Senosios temos: Pirmoji, Antroji

Patiekalų receptai alergiškiems vaikučiams

Hipoalerginė dieta

Vaikų alergija maistui

Konservantai ir alergija
Atsakyti
Labutis,
daviau maziui nauja produkta, apie lupytes pabere raudonais spuogeliais, bet po pusdienio tie spuogeliai isbalo, o po dienos ju neliko unsure.gif Kazin man duoti dar karta ta maista ar ne g.gif P.S. mes geriam homeopatinius zirniukus nuo alergijos...
Atsakyti